Litoměřice

Seznam poboček
 
 

Noc venku dala lidem nahlédnout do života lidí bez domova

 
Noc venku dala lidem nahlédnout do života lidí bez domova

 

Dne 24. 11. se NADĚJE Litoměřice zapojila do celorepublikové akce Noc venku a společně s veřejností a lidmi bez domova prožila večer pod širým nebem. Připraven byl doprovodný program a občerstvení.

 

Akce odstartovala v šest hodin večer, kdy se po úvodním proslovu konal bubenický workshop. Bubnování přilákalo mnoho lidí z veřejnosti a panovala veselá atmosféra. Pak následovalo vystoupení Kapely Diakonie ČCE Litoměřice, beseda o bezdomovectví s lidmi bez domova a pracovníky terénních programů, vystoupení umělce Caine-Mi, hudební vystoupení Rosti Čurdy, bohoslužba a společná večerka, která byla naplánovaná na půl jedenáctou hodinu večerní. Přenocování se nakonec zúčastnilo asi dvacet odvážlivců, kteří ve svých spacích pytlích ulehli na kartonové podložky pod přístřeškem.


„Počasí nám proti poslednímu předloňskému ročníku přálo. Teplota klesla k pěti stupňům Celsia, což se dalo snést. Byla to pro mě zkušenost, protože studuji a současně pracuji jako sociální pracovnice, a tak jsem také chtěla podpořit své kolegy, kteří pomáhají lidem v nouzi," uvedla Hedvika.

 

Ranní vstávání bylo zpestřeno snídaní, kterou darovaly firmy Slané dobroty a Káva s párou. Tímto jim a dalším organizacím, které se na akce podíleli, vřele děkujeme.

 

 

 


Méně...