Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Nízké mzdy v sociálních službách

Nízké mzdy v sociálních službách

31.05.23 | Praha

Sociální pracovníci se v Česku potýkají s výrazně podprůměrnou mzdou. To má dopad nejenom na jejich životní úroveň...


Více...
 
Nízké mzdy v sociálních službách

Sociální pracovníci se v Česku potýkají s výrazně podprůměrnou mzdou. To má dopad nejenom na jejich životní úroveň, ale i na to, že často odcházejí do jiných, lukrativnějších oborů a úřady a neziskové organizace jen těžko shánějí nové.  

 

„Bohužel i u našich pracovníků je výše mzdy velkým problémem. Na volná místa hledáme sociální pracovníky již několik měsíců a jedním z důvodů je velká náročnost práce a s tím spojené finanční ohodnocení práce. Z finančních důvodů nám také odešlo hodně kvalitních pracovníků v sociálních službách, zejména mužů, které na některých náročných místech nutně potřebujeme. Velká část našich zaměstnanců v Praze musí mít ještě druhou práci, alespoň na částečný úvazek, aby měli na nájem a nutné životní náklady. Pokud to druhou prací již řešit nelze (často je to velmi náročné), odcházejí ze sociálních služeb do jiného, lépe placeného, zaměstnání", uvádí k problému Petra Svobodová, naše personalistka.

 

My o špatných podmínkách informujeme prostřednictvím kampaně Stejná odměna

 

Na stejné problémy ohledně financování sociálních služeb odkazuje i projekt Neviditelní.

Více o projektu: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-resi-socialni-problemy-ale-sami-jim-celi-40431785


Méně...
 
Aukce holek z Vršek

Aukce holek z Vršek

22.05.23 | Praha

Slíbili jsme, že se do kampaně „Daruj koupelnu ženám bez domova“ tentokrát zapojí i tým zaměstnankyň azylového domu. „Holky z Vršek“...


Více...
 
Aukce holek z Vršek

Slíbili jsme, že se do kampaně „Daruj koupelnu ženám bez domova“ tentokrát zapojí i tým zaměstnankyň azylového domu. „Holky z Vršek“ opět ukazují svou kreativitu a srdce na pravém místě. Rozhodly se, že kampaň podpoří aukcí předmětů, které pro ně mají osobní význam.

 

Každý týden ve středu dopoledne po dobu šesti týdnů zveřejníme jeden předmět jedné „holky z Vršek“ s vyvolávací cenou. Aukce poběží pět dní, vždy do neděle, a Vy budete moct v komentářích přihazovat. S výhercem se pak spojíme a domluvíme osobní předání. Peníze bude možné předat buď osobně nebo posláním na účet kampaně. Jako první „vykopává“ už za dva dny Irena Burmeková, vedoucí azylového domu. Jakou věc k aukci si vybrala a proč? To se dozvíte už tuto středu 24.5.

 

“Práce v našem azylovém domě je spíše rodinná sešlost. Trávíme spolu čas i mimo zaměstnání, jezdíme na dovolené a máme společné zájmy. Všechny máme jistou dávku kreativity a zajímají nás věci, které mají smysl. A nebyly bychom to my, kdybychom se i tuto sbírku nerozhodly trochu oživit. A proto vznikl nápad “Aukce holek z Vršek”. Doufáme, že se Vám tato aukce bude líbit a že Vám věci přinesou stejnou radost jako doposud nám."

 

Sledujte náš FB profil a přihazujte. Už dopředu můžeme slíbit, že se bude jednat o předměty nevšedního charakteru. Každý jiný, ale každý zajímavý. A třeba Vám některý z nich může i zachutnat.

 

Přispět na rekonstrukci koupelny můžete i přímo: https://www.darujme.cz/darujkoupelnuzenambezdomova

 

Děkujeme a těšíme se!


Méně...
 
Dvanáctý ročník Kabelkového VELEtrhu je za námi

Dvanáctý ročník Kabelkového VELEtrhu je za námi

16.05.23 | Zlín

Kabelky, batohy, tašky a peněženky. To je velmi dobrý základ benefiční akce Kabelkový VELEtrh, který jsme letos organizovali již po dvanácté. 


Více...
 
Dvanáctý ročník Kabelkového VELEtrhu je za námi

Kabelky, batohy, tašky a peněženky. To je velmi dobrý základ benefiční akce Kabelkový VELEtrh, který jsme letos organizovali již po dvanácté. Kabelka je nezbytný doplněk každé ženy, takže když jsme před 13 hodinou viděli zástupy žen u Městského divadla, tušili jsme, že letošní akce bude opět vydařená.

 

Kabelkový VELEtrh stojí na pevných základech už od samotného začátku. Co ještě přidat k oblíbené akci, aby byla ještě zajímavější? Přípravy byly náročné, ale podařilo se a v letošním roce jste se poprvé mohli zaposlouchat do krásného hudebního vystoupení Markéty Vodičkové a Filipa Vítů. Mohli jste si dát výbornou kávu Nextpresso, kterou připravovali naši zaměstnanci a nechyběla ani sladká tečka z Cukrárny nejen Mrkvové DORTY. Těšil nás pohled na návštěvníky, kteří v jedné ruce drželi kabelky a ve druhé zákusek. Měli jsme velkou radost, když jsme viděli, že jste nakoupili kabelky a pak poseděli při občerstvení a hudebním vystoupení. Náš cíl byl jasný, vytvořit příjemný prostor pro zastavení a sdílení s ostatními.

 

V divadle na Vás letos čekalo několik set překrásných kousků, výrobky klientů ze sociálně terapeutické dílny, VIP koutek s novými kabelkami, batohy a také peněženky LAGEN.

 

Velmi děkujeme zlínským firmám Blaire.cz, LAGEN a Vasky za to, že nás podpořili jak v aukci kabelek, tak na samotném Kabelkovém VELEtrhu.

 

Poděkování patří i panu Vidličkovi z Nextpressa za dodání skvělé kávy a všeho potřebného pro jeho přípravu. Zapomenout nesmíme ani na paní Šenkeříkovou z Cukrárny Mrkvové DORTY v Malenovicích, která stojí za výborným sladkým občerstvením.

 

Děkujeme i dobrovolnicím z řad zaměstnanců Yokohama TWS Česká republika a studentek Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. 

 

Poděkování míří i do Městského divadla za to, že jsme i v letošním roce mohli benefiční akci uspořádat v příjemném zázemí.

 

Zlínskému deníku patří poděkování za propagaci v tisku. O fotky se postaral pan Králíček ze Zlínského deníku a náš kolega Michal Křižka.

 

Výtěžek z Kabelkového VELEtrhu 2023 je krásných 77 678 Kč. Tento výtěžek Nadace Divoké husy do výše 60 000 Kč zdvojnásobila. Takže na realizaci terapeutického koutku pro klienty v Domě pokojného stáří míří částka 137 678 Kč.

 

Závěrem děkujeme všem kolegům, kteří se podíleli na organizaci Kabelkového VELEtrhu 2023. A také děkujeme všem, kteří si koupili či vydražili kabelku. Protože Kabelkový VELEtrh je pomoc, co se nosí.

 

 

 

 

 


Méně...
 
Daruj koupelnu ženám bez domova

Daruj koupelnu ženám bez domova

16.05.23 | Praha

Novou kampaň Daruj koupelnu ženám bez domova spouštíme právě dnes. Azylový dům pro ženy bez domova ve Vršovicích se snažíme neustále vylepšovat...


Více...
 
Daruj koupelnu ženám bez domova

Novou kampaň Daruj koupelnu ženám bez domova spouštíme právě dnes.

 

Azylový dům pro ženy bez domova ve Vršovicích se snažíme neustále vylepšovat tak, abychom ženám nabídli přívětivé a důstojné zázemí pro řešení jejich situace. Nyní bychom rádi postupně zrekonstruovali koupelny v celém domě, protože jejich stav a vybavení už není vyhovující.

 

Rekonstrukce jedné koupelny je vyčíslena na 200.000 Kč. Tuto částku bychom chtěli získat prostřednictvím Vašich darů. Budeme moc rádi, když nám pomůžete.

 

Darovat můžete prostřednictvím portálu Darujme.cz: 

https://www.darujme.cz/darujkoupelnuzenambezdomova

 

Celou kampaň bude tentokrát doprovázet i jedna novinka, kterou Vám prozradíme na začátku příštího týdne. Do celé akce se totiž zapojí i tým zaměstnankyň azylového domu. A jak? Sledujte nás a dozvíte se víc. Určitě se máte na co těšit.


Méně...
 
Slavíme Mezinárodní den sester

Slavíme Mezinárodní den sester

12.05.23 | Praha

„V ordinaci NADĚJE pracuji více než jeden rok. Tato práce mě neskutečně baví a naplňuje...


Více...
 
Slavíme Mezinárodní den sester

Před rokem do naší ordinace v denním centru U Bulhara nastoupila zdravotní sestřička Karolína Černotová (vlevo), která k příležitosti Mezinárodního dne zdravotních sester napsal pár slov.

 

„V ordinaci NADĚJE pracuji více než jeden rok. Tato práce mě neskutečně baví a naplňuje. Naši pacienti jsou velmi rozmanití. Práce a celková komunikace s nimi je častokrát náročná, ale ne nezvladatelná. Největší satisfakcí pro mě jsou zhojené defekty, které zde ošetřujeme či následná proměna těch, kteří abstinují a snaží se tento stav udržet:“ 

 

A my bychom rádi všem sestřičkám, nejen těm našim, poděkovali za jejich práci, obětavost a empatii, se kterou každý den pečují o své pacienty. Víme, že je to práce náročná a vyžaduje hodně fyzické i psychické síly, ale věříme, že pro každou sestřičku je její práce poslání a dělá ji tak, jak nejlépe dokáže.  

 

Děkujeme! 


Méně...
 
Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

11.05.23 | Praha

Osud pana Milana chytil za srdce paní Martinu, která se rozhodla udělat mu radost. Od pana Milana jsme zjistili, že by si přál...


Více...
 
Příběh pana Milana nezůstal bez povšimnutí

Příběh pana Milana od nás možná už znáte. Celý život pracoval na stavbách jako zedník a jeřábník. Teď už je v důchodu, ze kterého ale nezvládá platit vlastní bydlení, a proto bydlí v našem žižkovském azylovém domě. Také ho trápí chatrné zdraví a otevřená rána na noze.

 

Osud pana Milana chytil za srdce paní Martinu, která se rozhodla udělat mu radost. Od pana Milana jsme zjistili, že by si přál hodinky. Paní Martina ještě navrch přidala dva velké štrůdly, chlebíčky a mezi svými přáteli vybrala 1.900 Kč, které mu pomohou zaplatit poplatky za léky.

 

Paní Martině i jejím přátelům ze srdce děkujeme. Moc nás těší, že ji osud, pro ni neznámého, člověka bez domova nebyl lhostejný. Pomoc druhým a udělat radost je prostě jedna z nejkrásnějších věcí na světě. 

 

Předání hodinek panu Milanovi


Méně...