Brno

 
 
 
Pozvánka na tradiční Zahradní slavnosti

Pozvánka na tradiční Zahradní slavnosti

26.05.15

Oblíbenou a každý rok vítanou tradicí se staly Zahradní slavnosti, které pořádají všechny naše domovy a denní stacionáře.


Více...
 
Pozvánka na tradiční Zahradní slavnosti

Oblíbenou a každý rok vítanou tradicí se staly Zahradní slavnosti, které pořádají všechny naše domovy a denní stacionáře. Dovolujeme si tedy i letos všechny své klienty, jejich rodinné příslušníky a přátele, zaměstnance i příznivce brněnské NADĚJE pozvat na Zahradní slavnosti, které se uskuteční v průběhu června v těchto konkrétních termínech:

 

9. 6. 2015 (od 14 hodin) – Dům Naděje Brno-Řečkovice, Hapalova 20 – zde Vám odpoledne zpříjemní vystoupení cimbálové kapely Sylván.

 

11. 6. 2015 (od 14 hodin) – Dům Naděje Brno-Vinohrady, Velkopavlovická 13 – můžete se těšit na Bylinkovou zahradní slavnost s bohatým programem (viz příloha).

 

18. 6. 2015 (od 14 hodin) – Dům Naděje Brno-Bohunice, Arménská 2 – k poslechu i tanci zahraje Duo Apeiron.

 

25. 6. 2015 (od 14 hodin) – Dům pokojného stáří Brno-Královo Pole, Ptašínského 13 – hudební doprovod zajistí p. Sekanina a jeho klávesy.


Méně...
 
Táborák v Domě Naděje Brno-Vinohrady

Táborák v Domě Naděje Brno-Vinohrady

22.05.15

Táborák na zahradě domova se zvláštním režimem pro klienty trpící Alzheimerovou nemocí.


Více...
 
Táborák v Domě Naděje Brno-Vinohrady

Na úterý 19. května byl na zahradě domova se zvláštním režimem pro klienty trpící Alzheimerovou nemocí naplánovaný táborák. I přes prvotní obavy nám počasí nakonec přálo, a tak jsme se u ohně mohli sejít v hojném počtu. Přišli nejen klienti a personál, ale také jejich rodiny a známí. Počasí neodradilo ani děti ze Základní školy Jana Husa, které našim klientům vypomohly s opékáním špekáčků a připravily si pro ně také několik písniček. Se zpěvem se pokračovalo i dál, když se kytary ujala vedoucí domova. A jak to tak u táboráku bývá, kromě zpěvu, opékání špekáčků a pozorování ohně, nechybělo ani pivo na dobré trávení.


Méně...
 
Oslava Dne matek v Domě Naděje v Řečkovicích

Oslava Dne matek v Domě Naděje v Řečkovicích

12.05.15

Díky charitativnímu a laskavému přístupu umělců Jiřího Helána a Rostislava Komosného mohly klientky prožít oslavu svátku společně s výše jmenovanými umělci.


Více...
 
Oslava Dne matek v Domě Naděje v Řečkovicích

Díky charitativnímu a laskavému přístupu umělců Jiřího Helána a Rostislava Komosného mohly klientky Domu Naděje Brno-Řečkovice prožít oslavu svátku společně s výše jmenovanými umělci.  Zazněly písně nejznámější, i ty už trochu zapomenuté. Společně jsme se zasmáli humorným historkám pana Helána, které prožil na své písničkové pouti za posluchači. Za příjemného zvuku cimbálu jsme se nechali unášet na vlnách harmonické melodie moravských písní a společně zavzpomínali na časy minulé…

 

Děkujeme za krásné setkání a všichni se těšíme na další setkání s umělci v předvánočním čase.


Méně...
 
Záhonek na dosah ruky

Záhonek na dosah ruky

12.05.15

Díky vstřícnosti společnosti Sodexo se podařilo projekt „Záhonek na dosah ruky“ zařadit do programu „Plníme přání seniorům“.


Více...
 
Záhonek na dosah ruky

Ve chvíli, kdy klienti Domu NADĚJE Brno-Řečkovice uviděli v televizním receptáři vyvýšený záhon, zatoužili po možnosti mít takový i na zahradě domova pro seniory, kde žijí. Na tomto druhu záhonku totiž mohou díky jeho dostupnosti pracovat i lidé s omezenou pohyblivostí. Díky vstřícnosti společnosti Sodexo se podařilo uvedený projekt zařadit do programu „Plníme přání seniorům“, který podporuje aktivní stáří a pomáhá seniorům realizovat jejich sny. Na internetových stránkách uvedeného programu si dárce vybere iniciativu, kterou by finančním darem rád podpořil, a společnost Sodexo pak ke každému vkladu automaticky vloží stejnou částku. Příspěvek na konto vybraného projektu se tak zdvojnásobí! Pokud Vás tedy osloví přání našich klientů mít „Záhonek na dosah ruky“, přispějte, prosíme, alespoň drobnou částkou na tuto iniciativu – detail našeho přání a informace o tom, jak přispět, naleznete zde: www.plnime-prani-seniorum.cz/cs/detail-prani/92-zahonek-na-dosah-ruky .

 

Klienti domova pro seniory a denního stacionáře v Domě NADĚJE Brno-Řečkovice už se nemohou dočkat první úrody květin, bylinek a vlastními silami vypěstované zeleniny.
Všem, kteří aktivitu našich klientů podpoří, ze srdce děkujeme!


Méně...
 
Benefiční koncert v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla

Benefiční koncert v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla

27.04.15

V neděli 19. 4. 2015 se v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla uskutečnil benefiční koncert pro NADĚJI.


Více...
 
Benefiční koncert v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla

V neděli 19. 4. 2015 se v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla uskutečnil benefiční koncert pro NADĚJI. Zaplněný chrám rozezněly krásné písně v podání uměleckého souboru HRADIŠŤAN a sboru dětí a mládeže při Filharmonii Brno Kantiléna. Výtěžek ve výši 145 000 Kč je určen na podporu projektu „Přístavba bezbariérové terasy a zateplení domova se zvláštním režimem pro klienty s Alzheimerovou chorobou“ v Domě NADĚJE Brno-Vinohrady. Všem účinkujícím, návštěvníkům koncertu i dobrovolníkům, kteří pomáhali s přípravou akce, patří náš vděk a srdečné poděkování.

 

Pokud jste se našeho koncertu nezúčastnili, ale uvedený projekt byste také rádi podpořili, můžete se obrátit na našeho fundraisera, paní Danu Zvonkovou (mob: 775 118 436). Budeme velmi rádi.


Méně...
 
Odvolání zákazu návštěv

Odvolání zákazu návštěv

24.02.15

Dle informací Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje, o snižujícím se počtu chřipkových a respiračních onemocnění, je odvolán


Více...
 
Odvolání zákazu návštěv

Dle informací Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje, o snižujícím se počtu chřipkových a respiračních onemocnění, je odvolán zákaz návštěv a to k datu 25.2.2015, ve všech zařízeních brněnské pobočky NADĚJE.


Méně...