Brno

 
 
 
Zákaz návštěv

Zákaz návštěv

10.02.15
Na základě doporučení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje a ošetřujícího lékaře platí ve všech zařízeních brněnské
Více...
 
Zákaz návštěv

Na základě doporučení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje a ošetřujícího lékaře platí ve všech zařízeních brněnské pobočky NADĚJE od 2.2.2015 zákaz návštěv.


Doporučení se týká domovů pro seniory (Dům pokojného stáří Brno-Královo Pole, Dům Naděje Brno-Bohunice, Dům Naděje Brno-Řečkovice) a domova se zvláštním režimem (Dům Naděje Brno-Vinohrady).

 

Zákaz návštěv platí momentálně do odvolání.

Očekává se však, že začátkem příštího týdne tj. 16.2.2015 bude zrušen.

 

V případě jakýcholiv dotazů se obraťte na vedoucí pracovníky jednotlivých zařízení.


Méně...
 
Koncert pro NADĚJI

Koncert pro NADĚJI

02.02.15

Srdečně Vás zveme na benefiční KONCERT pro NADĚJI.


Více...
 
Koncert pro NADĚJI

Výtěžek koncertu je určen na podporu projektu "Přístavba bezbariérové terasy a zateplení domova se zvláštním režimem pro klienty s Alzheimerovou chorobou" v Domě NADĚJE Brno-Vinohrady, Velkopavlovická 13. Předprodej vstupenek v Turistickém a informačním centru města Brna, Radnická 2-10, Brno.

Projekt můžete podpořit také finančním příspěvkem na účet u Československé obchodní banky č.: 382397583/0300. Děkujeme.


Méně...
 
Dar od společnosti TESCO STORES ČR a.s.

Dar od společnosti TESCO STORES ČR a.s.

08.01.15

TESCO STORES ČR a.s. předalo brněnské pobočce NADĚJE vánoční dar.


Více...
 
Dar od společnosti TESCO STORES ČR a.s.

Brněnská pobočka NADĚJE obdržela před Vánocemi finanční dar ve výši 15.000,-Kč od společnosti TESCO STORES ČR a.s. Díky tomuto daru mohla pořídit NADĚJE potřebné zboží ze sortimentu společnosti TESCO STORES ČR a.s. Ložní soupravy, prostěradla, ručníky, žínky, příbory, čisticí a prací prostředky budou použity pro seniory a seniory s těžkými demencemi, o které pečuje NADĚJE ve čtyřech zařízeních v Brně. Společností TESCO STORES ČR a.s. byla na celý nákup dále poskytnuta sleva ve výši 10%. Dar před vánočními svátky slavnostně předal ředitel hypermarketu v Brně, na Skandinávské ulici, pan Miloslav Viktorin.


Méně...
 
Hudební nešpory v Červeném kostele

Hudební nešpory v Červeném kostele

31.10.14

Srdečně Vás zveme na Hudební nešpory v Červeném kostele, které se uskuteční v neděli 2. listopadu 2014.


Více...
 
Hudební nešpory v Červeném kostele

Srdečně Vás zveme na Hudební nešpory v Červeném kostele, které se uskuteční v neděli 2. listopadu 2014. Symfonický orchestr Sokola Brno I diriguje Joel Hána, zpěv Jana Vondrů. Na programu jsou díla Ludwiga van Beethovena, Antonína Dvořáka a Leoše Janáčka. Biblické zamyšlení Štěpán Hájek.

 

Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován NADĚJI Brno.


Méně...
 
Prezentace sociálních služeb

Prezentace sociálních služeb

20.10.14

Dne 15.10. proběhla prezentace sociálních služeb podporovaných MČ Brno-Líšeň. Mezi zúčastněnými organizacemi byl i Dům Naděje Vinohrady. Akce proběhla ve spojení s farmářskými trhy.


Více...
 
Prezentace sociálních služeb

Dne 15.10. proběhla prezentace sociálních služeb podporovaných MČ Brno-Líšeň. Mezi zúčastněnými organizacemi byl i Dům Naděje Vinohrady. Zájemci se mohli zeptat na možnosti využití služby domova se zvláštním režimem i denního stacionáře a prohlédli si výrobky, které klienti v denním stacionáři vyrábí. Akce proběhla ve spojení s farmářskými trhy v Líšni za pěkného počasí a zaujala poměrně velký počet návštěvníků.


Méně...
 
Účast na konferenci Řízená kvalita ve zdravotní a sociální sféře

Účast na konferenci Řízená kvalita ve zdravotní a sociální sféře

17.10.14

Paní Tamara Baráková, která pracuje v Domě Naděje Brno-Vinohrady jako vedoucí přímé péče domova se zvláštním režimem a která před


Více...
 
Účast na konferenci Řízená kvalita ve zdravotní a sociální sféře

Paní Tamara Baráková, která pracuje v Domě Naděje Brno-Vinohrady jako vedoucí přímé péče domova se zvláštním režimem a která před několika měsíci získala prestižní ocenění Sestra roku 2013, byla pozvána k aktivní účasti na konferenci s mezinárodní účastí Řízená kvalita ve zdravotní a sociální sféře. Konference se konala ve středu 15. 10. 2014 v Ostravě a paní Baráková společně s metodičkou sociální práce brněnské pobočky NADĚJE Mgr. Jitkou Beránkovou přednesly příspěvek na téma Důležitost týmové spolupráce a profesního rozvoje pracovníků v domově se zvláštním režimem. Paní Baráková pohovořila o svých zkušenostech s vedením týmu pracovníků, zdůraznila prvky, které jsou podstatné pro správné fungování týmu a zmínila také nutnost pozitivní motivace a pravidelného hodnocení pracovníků podřízeného týmu. Paní Beránková doplnila příspěvek inspirativními podněty a konkrétními příklady dobré praxe z oblasti vzdělávání pracovníků domova se zvláštním režimem. Posluchači vyslechli přednesený příspěvek se zájmem, z řad publika zaznělo k dané problematice i několik dotazů a bylo znát, že téma je pro posluchače aktuální, zajímavé, v některých bodech i podnětné a neznámé.


Méně...