Brno

 
 
 
Hudební nešpory v Červeném kostele

Hudební nešpory v Červeném kostele

24.10.19

Stejně jako v letech minulých, i letos budou první listopadovou neděli v Červeném kostele uspořádány Hudební nešpory pro NADĚJI.


Více...
 
Hudební nešpory v Červeném kostele

Všechny hudební příznivce, přátele NADĚJE i rodinné příslušníky našich klientů srdečně zveme na neděli 3. listopadu 2019 od 19:30 hodin do Červeného kostela. Těšit se můžete na Brněnské jazzové legendy. Biblické zamyšlení si pro návštěvníky akce připraví pan Štěpán Hájek.

 

Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován brněnské pobočce NADĚJE. Všem, kteří v rámci uvedené akce naši pobočku finančně podpoří, děkujeme. Velký dík patří také vystupujícím hudebníkům a farním sborům Českobratrské církve evangelické Brno I a Brno – Husovice, které tuto akci pořádají.


Méně...
 
Pozvánka na Den otevřených dveří

Pozvánka na Den otevřených dveří

03.10.19

Srdečně Vás zveme na Den otevřených dveří, který v brněnské NADĚJI proběhne ve čtvrtek 10. října 2019 (9 – 16:30 hodin).


Více...
 
Pozvánka na Den otevřených dveří

Srdečně Vás zveme na Den otevřených dveří, který v brněnské NADĚJI proběhne ve čtvrtek 10. října 2019 (9 – 16:30 hodin).


Stejně jako v letech minulých, i letos se na území celé České republiky koná Týden sociálních služeb. Tentokrát se bude jednat již o 11. ročník a proběhne v týdnu od 7. do 13. 10. 2019. Brněnská pobočka NADĚJE se tradičně k tomuto projektu připojí a v rámci uvedeného týdne také uspořádá Den otevřených dveří, při němž zájemce a návštěvníky z řad veřejnosti seznámíme se službami, které poskytujeme. Pokud Vás tedy zajímá, jak to u nás vypadá, co a jak děláme, přijďte se k nám podívat. Ve čtvrtek 10. října 2019 v čase od 9 do 16:30 hodin Vás rádi přivítáme a našimi zařízeními provedeme. Pro hosty připravujeme drobné občerstvení i doprovodný program.


Kde nás tedy ve čtvrtek 10. října 2019 můžete navštívit a co Vás čeká?


Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem + denní stacionář), Velkopavlovická 13:

  • dopoledne proběhnou ukázky muzikoterapie
  • odpoledne společně posedíme u kávy a budeme si povídat

 

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory), Hapalova 20:

  • dopoledne připravujeme společné pečení
  • odpoledne povídání o historii Brna

 

Dům Naděje Brno-Bohunice (domov pro seniory, pečovatelská služba), Arménská 2/4:

  • dopoledne se můžete zúčastnit besedy o knihách s vedoucí místní pobočky knihovny Mgr. Máčalovou
  • odpoledne od 14 hodin si zazpíváme u kytary s paní Kailerovou 

Méně...
 
Mezinárodní den seniorů

Mezinárodní den seniorů

02.10.19

V úterý 1. října 2019 jsme s našimi klienty v domovech pro seniory oslavili Mezinárodní den seniorů.


Více...
 
Mezinárodní den seniorů

V úterý 1. října 2019 jsme s našimi klienty v domovech pro seniory oslavili Mezinárodní den seniorů.

 

Klienti domova pro seniory v Řečkovicích byli mile překvapeni návštěvou z Magistrátu města Brna. Zástupci Magistrátu všem našim klientkám k významnému dni poblahopřáli a věnovali jim kytičku, a našeho jediného klienta - muže potěšili něčím dobrým na zub. Na přiložené fotografii je jedna z klientek domova spolu s gratulantem, Mgr. Jaroslavem Suchým z Magistrátu města Brna.

 

V domově pro seniory v Bohunicích jsme Mezinárodní den seniorů oslavili společným přípitkem vaječným koňakem, popřáli jsme si mnoho dobrého a zazpívali si několik oblíbených písniček.


Méně...
 
Splnitelné přání: žít doma

Splnitelné přání: žít doma

Příběh Anny, klientky pečovatelské služby NADĚJE

12.08.19

Přes zhoršující se zdravotní stav může čtyřiadevadesátiletá Anna i nadále žít doma. Umožnila jí to rodina s pomocí pečovatelské služby.


Více...
 
Splnitelné přání: žít doma

Paní Anna je klientkou Pečovatelské služby NADĚJE již šest let. Zpočátku jí stačily služby v minimálním rozsahu. Syn se snachou ji denně navštěvovali, ovšem prohlubující se zdravotní problémy je přiměly zvažovat matčino přestěhování do pobytového zařízení. Vzhledem k vysokému pracovnímu vytížení a zvyšující se náročnosti potřebné péče jiné východisko neviděli. Paní Anna se však do domova pro seniory stěhovat nechtěla. Přála si zůstat i nadále ve svém domácím prostředí, v kruhu nejbližších.

 

„My jsme klientku i rodinu ubezpečili, že žít doma i nadále lze. Po vzájemné domluvě jsme rozsah našich služeb paní Anně významně navýšili. Dnes je ve svém úctyhodném věku plně imobilní a potřebuje komplexní péči. Docházíme k ní 3x denně 7 dní v týdnu 365 dní v roce, tedy i o víkendech a svátcích,“ popisuje vedoucí Pečovatelské služby NADĚJE Zuzana Blažková.

 

Zajistit služby v takovém rozsahu je velmi náročné. „Když ale vidíme v očích paní Anny vděčnost za to, že může svůj zbývající čas prožít v prostředí, na které je zvyklá a na kterém jí velmi záleží, máme jistotu, že jdeme správnou cestou. Syn i snacha paní Anny jsou také velmi spokojeni, že je v čase, kdy jsou v práci, o maminku dobře postaráno. A že se mohou díky naší pečovatelské službě intenzivně věnovat svým profesím, v nichž platí za uznávané odborníky,“ dodává Zuzana Blažková.

 

Podobně mohou zůstat ŽÍT DOMA i další senioři, ale i lidé se zdravotním postižením, či chronickou nemocí, a to i vysoce závislí na péči druhých. Umožňují jim to pečovatelské služby, které mění své fungování v rámci projektů Institutu sociální práce, z. s. v partnerství a úzké spolupráci se šesti kraji, včetně Jihomoravského. Pečovatelské služby byly dříve vnímány jako organizace především rozvážející obědy a vykonávající úklidy. Nyní se přeměňují v odbornou službu zaměřenou na pomoc lidem, kteří potřebují i velmi intenzivní péči. Cílem je co nejvíce podpořit jejich setrvání v domácím prostředí a oddálit odchod do pobytové služby, například domova pro seniory. Iniciativa vychází z prostého přesvědčení většiny lidí: doma je doma. „Pečovatelské služby, které s námi spolupracují, dnes mají za sebou kus práce. Řada z nich významně rozšířila provozní dobu. Zajišťování obědů přenechala běžně dostupným službám, jako jsou restaurace či jídelny a omezila provádění úklidů tam, kde je může zastoupit úklidová firma za obdobných finančních podmínek,“ popisuje předseda Institutu sociální práce, z.s. Jakub Čtvrtník.

 

Sociální pracovnice pečovatelské služby NADĚJE se již v rámci uvedeného projektu zúčastnily čtyřdenního vzdělávacího programu a dále je čeká dvoudenní setkání zaměřené na nastavení a realizaci změn v odborné péči o klienty v jejich domácím prostředí. Ve spolupráci s Institutem sociální práce, z. s. nyní připravujeme také vzdělávací kurz pro pečovatelky pečovatelské služby, který má za cíl prohloubit praktické dovednosti v manipulaci s imobilním klientem.


Méně...
 
Přijďte na zmrzlinu aneb Božský kopeček pro Naději – 2. ročník!

Přijďte na zmrzlinu aneb Božský kopeček pro Naději – 2. ročník!

05.08.19

Již minulý rok jste měli možnost zajít si v určený den na zmrzlinu, která nejenže chutná, ale i přispívá k dobré věci.


Více...
 
Přijďte na zmrzlinu aneb Božský kopeček pro Naději – 2. ročník!

Již minulý rok jste měli možnost zajít si v určený den na zmrzlinu, která nejenže chutná, ale i přispívá k dobré věci. Díky výtěžku z prodeje zmrzlin Božského kopečku jsme mohli pořídit nová toaletní křesla, také kvalitní prostěradla a froté mycí žínky.

 

Tento rok jsme opět dostali možnost uspořádat tuto krásnou letní akci, a to dne 15.8.2019. Pokud si v tento den zakoupíte zmrzlinu u kteréhokoliv tříkolového autíčka Božského kopečku, nezaplatíte nic navíc, a přesto přispějete automaticky 3,--Kč naší neziskové organizaci.

 

Autíčka najdete stát například na Zelném trhu, Moravském náměstí, či v Lužáneckém parku. Většina autíček stojí stále na stejném místě. Ale pozor! Občas se některé autíčko přesune, jejich aktuální polohu můžete sledovat na https://www.facebook.com/tuttifruttibrno/. Za nepříznivého počasí se akce odkládá a o novém termínu Vás budeme informovat.

 

Přijďte ochutnat tuto veganskou zmrzlinu neotřelých chutí na kterou se v Brně stojí fronty. Nabídka chutí Vás přímo ohromí!


Méně...
 
Zahradní slavnosti v roce 2019

Zahradní slavnosti v roce 2019

27.06.19

První zahradní slavnost tohoto roku jsme si užili ve středu 5.6.2019, a to v našem Domě Naděje Brno – Bohunice. Počasí nám přálo a hudební doprovod zajistil oblíbený pan Hasoň.


Více...
 
Zahradní slavnosti v roce 2019

První zahradní slavnost tohoto roku jsme si užili ve středu 5.6.2019, a to v našem Domě Naděje Brno – Bohunice. Počasí nám přálo a hudební doprovod zajistil oblíbený pan Hasoň.

 

Dům Naděje Brno - Vinohrady ožil o týden později, a to námořnickou zahradní slavností, na jejíž vlnách se mohli nechat unášet všichni, kteří měli palubní lístek! Pro námořníky bylo připraveno osvěžující občerstvení i tematický fotokoutek. Zpívalo se za doprovodu harmoniky.

 

Poslední zahradní slavnost, a to v Řečkovicích, je už také za námi. Nesla se v duchu country a k poslechu i tanci nám zahrála skvělá brněnská kapela Country VIRGINIE.

 

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu zahradních slavností, vystupujícím a také sponzorům, díky kterým jsme našim klientům a hostům mohli nabídnout občerstvení a užít si tak slavnost až do pozdně odpoledních hodin. Za pekárenskou a cukrářskou výrobu je to společnost IREKS ENZYMA s.r.o., PENAM, a.s. a Muffiny Brno, špekáčky zajistil Globus ČR, k.s. a osvěžující ovoce Hortim-International, spol. s r.o.


Méně...