Litoměřice

 
 

V souladu s našimi hodnotami – nadějí, láskou, vírou – pomáháme lidem, kteří se nemohou postarat sami o sebe. Pomáhejte s námi!

 

AKTUALITY

 
 
ZA POZNÁNÍM LITOMĚŘIC

ZA POZNÁNÍM LITOMĚŘIC

23.8.2018

24.08.18

V samotném závěru léta jsme se s dětmi rozhodli řádně prozkoumat i naše vlastní město Litoměřice


Více...
 
ZA POZNÁNÍM LITOMĚŘIC

V samotném závěru léta jsme se s dětmi rozhodli řádně prozkoumat i naše vlastní město Litoměřice. A byli jsme překvapení, jak málo ho známe. Litoměřice jsou opravdu krásné. A mají jednu úžasnou cukrárnu, ve které jsme litoměřické odpoledne zakončili a tím i celý projekt "NADĚJNÉ VÝLETY PRO DĚTI ZE SOCIÁLNĚ SLABÝCH RODIN".

 

Realizaci projektu podpořila nadace ČEZ, které bychom rádi touto cestou poděkovali za finanční podporu, která umožnila dětem z rodin, které jsou v nepříznivé sociální situaci, objevovat tzv. normální svět. DĚKUJEME ČEZU !!!

 

 

       


Méně...
 
Koupání s klientskými dětmi na Píšťanském jezeře a bloudění v kukuřičném bludišti

Koupání s klientskými dětmi na Píšťanském jezeře a bloudění v kukuřičném bludišti

17.8.2018

23.08.18

Objevili jsme nám neznámou atrakci kukuřičné bludiště a tak jsme to hned museli vyzkoušet. Bludiště nás nezklamalo, dokonce jsme se všichni v pořádku dostali do cíle.


Více...
 
Koupání s klientskými dětmi na Píšťanském jezeře a bloudění v kukuřičném bludišti

Objevili jsme nám neznámou atrakci kukuřičné bludiště a tak jsme to hned museli vyzkoušet. Bludiště nás nezklamalo, dokonce jsme se všichni v pořádku dostali do cíle. Vzhledem ke stále horkému počasí jsme výlet zakončili na píšťanském jezeře, do kterého jsme po průzkumu okolí všichni svorně skočili. Příjemný oběd v místní restauraci byl krásnou tečkou za celým výletem.

 

 

Realizaci projektu podpořila nadace ČEZ, které bychom rádi touto cestou poděkovali za finanční podporu, která umožnila dětem z rodin, které jsou v nepříznivé sociální situaci, objevovat tzv. normální svět.

 

  


Méně...
 
Dopolední výlet na Radobýl 17.8.2018

Dopolední výlet na Radobýl 17.8.2018

17.08.18

Další plánovaný výlet s klienty sociálně terapeutické dílny a chráněného bydlení NADĚJE je za námi. Právě dnes jsme vyrazili všichni společně na kopec, který se tyčí nad Litoměřicemi a byl to právě Radobýl. Počasí nám opět přálo, tak jsme se rozhodli, že si sebou vezmeme deky a uděláme si malý piknik.


Více...
 
Dopolední výlet na Radobýl 17.8.2018

Další plánovaný výlet s klienty sociálně terapeutické dílny a chráněného bydlení NADĚJE je za námi. Právě dnes jsme vyrazili všichni společně na kopec, který se tyčí nad Litoměřicemi a byl to právě Radobýl. Počasí nám opět přálo, tak jsme se rozhodli, že si sebou vezmeme deky a uděláme si malý piknik. Občerstvení ve formě ovocných a zeleninových špízů připravili pracovníci sociálních služeb ještě před odjezdem.

 

Pod vrchol kopce jsme se nechali odvést minibusem, který terén zvládl raz dva. Po krátké procházce lesem jsme se ocitli na louce, odkud byl krásný výhled. Rozbalili jsme tedy deky a tácy se špízy a relax v přírodě mohl začít. K odpočinku nám vedoucí chráněného bydlení pověděla několik informací o zdravé výživě a donesla dalekohled, kterým jsme následně mohli dohlédnout i na další okolní kopce Českého středohoří a poznat tak blíže okolí města ve kterém klienti žijí a pracují.

 

Na závěr se pár odvážlivců vydalo s pracovníky až na úplný vrchol kopce, kde mohli vidět z té krásy kolem nás ještě o trochu víc. Ostatní zamířili z loučky pod vrcholem opět rovnou k minibusu, který je odvezl zpět do Litoměřic.

 „Pro několik klientů byl tento výšlap premiérou, navíc si každý z klientů na výletě našel to své a všichni si ho opravdu užili. “ sdělila sociální pracovnice chráněného bydlení NADĚJE.


Méně...
 
DRUHÝ ROČNÍK ORIENTAČNÍHO BĚHU NADĚJE 2018

DRUHÝ ROČNÍK ORIENTAČNÍHO BĚHU NADĚJE 2018

14.08.18

Tuto sobotu 11. 08. 2018 proběhl již druhý ročník Orientačního běhu NADĚJE. Oproti loňskému roku nám počasí opravdu přálo. Tudíž mohli závodníci vyběhnout na obě přichystané trasy.


Více...
 
DRUHÝ ROČNÍK ORIENTAČNÍHO BĚHU NADĚJE 2018

Tuto sobotu 11. 08. 2018 proběhl již druhý ročník Orientačního běhu NADĚJE. Oproti loňskému roku nám počasí opravdu přálo. Tudíž mohli závodníci vyběhnout na obě přichystané trasy. Náročnější trasa byla dlouhá přibližně 6 km, na rozdíl od trasy druhé, která byla určena nejmladším závodníkům a maminkám s kočárky, ta měřila přibližně 1 km.

Obě trasy startovaly na vrcholu Mostné hory u restaurace Legendy a obě se zase potkaly v oblasti Pokratického potoka, kde proběhlo vyhlášení a odměnění závodníků. Klobouk dolu nejmladší závodnici, které bylo pouhých 10 měsíců. V cíli se mohli zúčastnění zastavit v dílničce, kde si mohli vyrobit z korálků náramek na ruku či náušničky. Samozřejmě na všechny čekalo i drobné občerstvení, které si závodníci opravdu vychutnávali.

Za finanční podporu jsme velice vděční. Rádi bychom touto cestou proto poděkovali firmě HENNLICH s.r.o. a Ústecké komunitní nadaci za jejich podporu. Dále patří velké DÍKY dobrovolníkům, které se podíleli na přípravách a organizaci běhu a ten největší DÍK patří všem běžcům, kteří se toho nebáli a vyběhli v těchto parních dnech na trať.


Méně...
 
NADĚJNÉ VÝLETY S KLIENTSKÝMI DĚTMI, PODPOŘENO NADACÍ ČEZ

NADĚJNÉ VÝLETY S KLIENTSKÝMI DĚTMI, PODPOŘENO NADACÍ ČEZ

08.08.18

Touto cestou bychom rádi vyjádřili vděk výrobci elektřiny ČEZ, který nám poskytl grant na pořádání výletů pro děti s nízkopříjmových rodin. S dětmi jsme navštívili mnoho zajímavých a zábavných míst.


Více...
 
NADĚJNÉ VÝLETY S KLIENTSKÝMI DĚTMI, PODPOŘENO NADACÍ ČEZ

Touto cestou bychom rádi vyjádřili vděk výrobci elektřiny ČEZ, který nám poskytl grant na pořádání výletů pro děti z nízkopříjmových rodin. S dětmi jsme navštívili mnoho zajímavých a zábavných míst.


Navštívili jsme adventní trhy v Ústí nad Labem, zoologické zahrady v Děčíně a Ústí nad Labem, kde děti poznaly nová zvířata, které neznaly. Dále jsme s dětmi jeli do IQ Parku v Liberci, kde si děti procvičily své znalosti a dovednosti a vyzkoušely, jak některé věci vlastně fungují.


V úmorném horkém počasí jsme jeli do Štětí a na Píšťanské jezero, kde se děti i vykoupaly. Dalším výletem byl výlet do Tobogaparku v Praze, kde se děti vyřádily v zábavném centru a zároveň poznaly krásy našeho hlavního města Prahy. Děti si výlety užily a zároveň získaly nové zkušenosti a poznatky. Děkujeme skupině ČEZ za podporu.

 

           


Méně...
 
LÉTO VE SLUŽBÁCH CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ A SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY

LÉTO VE SLUŽBÁCH CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ A SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY

06.08.18

Pracovníci chráněného bydlení a sociálně terapeutické dílny připravují pro klienty služeb vždy zábavný a pestrý program na letní dny. Letos tomu je stejně tak. Během těchto letních dnů toho stihli už spoustu.


Více...
 
LÉTO VE SLUŽBÁCH CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ A SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY

Pracovníci chráněného bydlení a sociálně terapeutické dílny připravují pro klienty služeb vždy zábavný a pestrý program na letní dny. Letos tomu je stejně tak. Během těchto letních dnů toho stihli už spoustu.

 

První akcí byla exkurze, která proběhla už v úterý 19. 06. 2018, kdy klienti NADĚJE vyrazili společně s pracovníky navštívit místní hasičský záchranný sbor přímo na jejich základnu. Hasiči, kteří představovali prostory a pomůcky byli velice ochotní. Klienti si mohli poslechnout i několik zajímavých zkušeností a příběhů záchranářů, které získali během svých odpracovaných let.

 

Další v pořadí byla canisterapie. Ta proběhla v prostorách sociálně terapeutické dílny, kam klienty a pracovníky přišel navštívit pes Harry. Harry je chrt, kterého si adoptovala pracovnice sociálně aktivizační služby NADĚJE, paní Věra Hamerníková. V Irsku, kde Harry celý život žil, byl vedený k tomu, aby vyhrával dostihové závody, stal se dokonce i několikrát šampiónem, ale když odpracoval, co musel, nečekal ho hezký osud.  Na štěstí lidé z útulku v Proboštově se snaží těmto pejskům pomoci. Umožnili tedy Harrymu dostat se do Čech, kde na něho už čekala pracovnice Věrka společně s rodinou. Od prosince minulého roku Harry pod vedením Věry aktivně pracuje na tom, aby lidem mohl předávat svůj klid a vyrovnanost. Vzít na sebe alespoň z části starosti lidí, kteří to nemají v životě jednoduché a to sice formou canisterapie. Canisterapie s Harrym je pro klienty chráněného bydlení a sociálně terapeutické dílny obrovským přínosem. 

Dále se nezahálelo a vyrazilo se na výlet lodí Porta Bohemica. Počasí příliš nepřálo, ale i přes chlad a vítr si klienti a pracovníci plavbu naplno užili. Nalodili se v Litoměřicích a pluli po Labi až do Ústí nad Labem, kde vystoupili a vlakem se dopravili zpět.

 

Klienti chráněného bydlení v Litoměřicích pokračovali s programem i nadále a to tak, že naplánovali setkání u táboráku společně s bývalými i stálými pracovníky chráněného bydlení. Opekli si buřty a klobásy, dozvěděli se o sobě navzájem něco nového a po takto příjemně stráveném odpoledni se rozešli do svých bytů.

 

„Nyní už se všichni těšíme na další společný turnaj v šipkách či na výlet pod Radobýl, který je naplánovaný už na příští týden.", sdělil klient chráněného bydlení.

 

Rádi bychom tímto poděkovali týmu hasičského záchranného sboru v Litoměřicích za umožnění návštěvy základny a výklad. Také nesmíme s poděkováním zapomenout na paní Věru Hamerníkovou a pejskovi Harrymu za jejich práci, kteří v současné době navštěvují a věnují se klientům pravidelně, průměrně jedenkrát týdně.“, dodala vedoucí sociální pracovnice sociálně terapeutické dílny NADĚJE v Litoměřicích Bc. Kateřina Drbohlavová.


Méně...