Mladá Boleslav

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

Nabízíme přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou přenocovat? Obraťte se přímo na sociální pracovníky denního centra nebo noclehárny.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma (zařazení do projektu závisí na konkrétní situaci). 

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Mladé Boleslavi již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 
 
Sbírka potravin

Sbírka potravin

05.12.19

Již tradičně se pobočka NADĚJE v Mladé Boleslavi zapojila do podzimní Sbírky potravin.


Více...
 
Sbírka potravin

Již tradičně se pobočka NADĚJE v Mladé Boleslavi zapojila do podzimní Sbírky potravin, která se letos konala 23. listopadu. 

 

Sbírku organizuje Česká federace potravinových bank ve spolupráci s Charitou ČR, NADĚJÍ, Armádou Spásy a Slezskou Diakonií. Potraviny vybrané při sbírce putují do potravinových bank, které je shromažďují a skladují. Přidělují je humanitárním a neziskovým organizacím, které poskytují potravinovou pomoc potřebným lidem - opuštěným lidem, matkám samoživitelkám, lidem s postižením. 

 

Naši zaměstnanci se aktivně ve svém volném čase zapojili do organizace dobrovolníků potřebných pro realizaci sbírky. Poděkování patří Penny Marketu, Pavilonu Domu dětí a mládeže, Dobrovolnickému centru a několika jednotlivcům. Vybralo se 463 kilogramů potravin a drogistického zboží. 

 

Děkujeme! 


Méně...
 
Ošacení pro NADĚJI

Ošacení pro NADĚJI

15.11.19

S přibývajícím počtem chladných dnů vrůstá také potřeba ošacení pro lidi, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. 


Více...
 
Ošacení pro NADĚJI

S přibývajícím počtem chladných dnů vrůstá také potřeba ošacení pro lidi, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Pro ně je nadcházející zimní období nejtěžším v roce a starý pár bot nebo svetr, který je pro mnohé už na vyhození, může ještě někomu zachránit zdraví nebo i život. 

 

Proto nás těší, že darů ošacení začíná v tomto období přibývat. Kromě jednotlivců, kteří průběžně přispívají do našeho šatníku, probíhají také větší sbírky organizované spřátelenými organizacemi. Již zmíněná sbírky Centra 83 běží od začátku října do konce listopadu, její výtěžek průběžně odvážíme do NADĚJE každý týden. 

 

K tomu v tomto týdnu uspořádal sbírku Pavilon Domu dětí a mládeže. Plné auto oblečení jsme si do NADĚJE odvezli dnes a šatník se začíná pořádně plnit. 

 

I nadále uvítáme jakékoliv dary hlavně pánského ošacení - ponožky, spodní prádlo, kalhoty, trička, svetry, bundy, boty, čepice, šály, rukavice. Za všechny uskutečněné i budoucí dary mnohokrát děkujeme! 


Méně...
 
Srdečně Vás zveme na den otevřených dveří

Srdečně Vás zveme na den otevřených dveří

17.10.19
Jste zváni dne 30. října od 10 do 18 hodin. Provedeme Vás prostory střediska a zodpovíme veškeré dotazy ohledně služeb, které v naší
Více...
 
Srdečně Vás zveme na den otevřených dveří

Jste zváni dne 30. října od 10 do 18 hodin. Provedeme Vás prostory střediska a zodpovíme veškeré dotazy ohledně služeb, které v naší pobočce poskytujeme již 20 let. Drobné občerstvení bude zajištěno. Těšíme se na Vás! 


Méně...
 
Centrum 83 pořádá sbírku zimního ošacení a lůžkovin na podporu NADĚJE

Centrum 83 pořádá sbírku zimního ošacení a lůžkovin na podporu NADĚJE

Sbírka probíhá po celý říjen a listopad.

16.10.19

Dary se hromadí nečekaně rychle, a tak jejich předání probíhá průběžně. První várku jsme si vyzvedli před Krámečkem plným pohody v


Více...
 
Centrum 83 pořádá sbírku zimního ošacení a lůžkovin na podporu NADĚJE

Dary se hromadí nečekaně rychle, a tak jejich předání probíhá průběžně. První várku jsme si vyzvedli před Krámečkem plným pohody v úterý 15. října. Mnohokrát děkujeme za podporu a spolupráci! 

 


Méně...
 
Zaměstnanci Škoda Auto podpořili NADĚJI

Zaměstnanci Škoda Auto podpořili NADĚJI

10.10.19

Zaměstnanci oddělení SP Plánování lidských zdrojů podpořili NADĚJI. 


Více...
 
Zaměstnanci Škoda Auto podpořili NADĚJI

Zaměstnanci oddělení SP Plánování lidských zdrojů ze ŠKODA AUTO a. s. podpořili NADĚJI sbírkou ošacení a trvanlivých potravin. K předání darů došlo dne 7. října 2019. 

 

S přibývajícími chladnými dny přibývá i počet klientů, kterým tato pomoc přijde vhod. Všem, kteří se do sbírky zapojili, děkujeme! 

 


Méně...
 
Sbírka potravin

Sbírka potravin

20.05.19

Sbírka potravin proběhla 18. května. 


Více...
 
Sbírka potravin

Letos poprvé se kromě podzimní Národní potravinové sbírky konala také jarní Sbírka potravin. Název sbírky se trochu změnil, ale její podstata zůstala stejná. Lidé se mohli zapojit jako dárci a věnovat libovolné množství trvanlivých potravin, které se rozdělí potřebným - lidem, kteří si sami jídlo nemohou dovolit. Na sbírce se též celorepublikově podílely stovky dobrovolníků, kteří o sbírce informovali nakupující v zúčastněných supermarketech a následně dary vybrali a roztřídili.

 

V Mladé Boleslavi se zapojili zaměstnanci místní NADĚJE spolu s dalšími dobrovolníky z řad veřejnosti. V prodejně Penny Marketu v Jiráskově ulici jsme vybrali 344 kg potravin a drogerie. 

 

Sbírku zorganizovala Česká federace potravinových bank ve spolupráci s Charitou ČR, NADĚJÍ, Armádou Spásy a Slezskou Diakonií. 

 

Všem zúčastněným srdečně děkujeme! 

 


Méně...