Mladá Boleslav

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

Nabízíme přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou přenocovat? Obraťte se přímo na sociální pracovníky denního centra nebo noclehárny.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma (zařazení do projektu závisí na konkrétní situaci). 

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Mladé Boleslavi již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 
 
Dobrovolnice v NADĚJI

Dobrovolnice v NADĚJI

28.05.18

Paní Renáta dělá v našem středisku dobrovolnici již pátým měsícem. Je to profesionální kadeřnice, která svůj volný čas věnuje ve


Více...
 
Dobrovolnice v NADĚJI

Paní Renáta dělá v našem středisku dobrovolnici již pátým měsícem. Je to profesionální kadeřnice, která svůj volný čas věnuje ve prospěch našich klientů. Bez nároku na odměnu jim poskytuje veškeré kadeřnické služby. Zájem o stříhání bývá velký. Klienti se s pomocí paní Renáty mohou lépe připravit na pracovní pohovory nebo jiné události... a nebo se prostě jen cítí lépe, když mají nový účes a vypadají k světu. Naší dobrovolnici za její čas a velkou ochotu mnohokrát děkujeme! 


Méně...
 
Předvánoční štědrost

Předvánoční štědrost

18.12.17

V předvánočním čase mnoho lidí myslí také na NADĚJI. Velmi příjemně nás překvapilo množství darů, které k nám v posledních dnech


Více...
 
Předvánoční štědrost

V předvánočním čase mnoho lidí myslí také na NADĚJI. Velmi příjemně nás překvapilo množství darů, které k nám v posledních dnech doputovaly. 

 

Jako každý rok NADĚJI podpořilo Centrum 83, které tentokrát uspořádalo sbírku trvanlivých potravin. Naši klienti si tak budou moct přilepšit. 

Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola mezi svými zaměstnanci a žáky uspořádaly sbírku ošacení a potravin. Darů nám jejich zástupci přivezli plné auto! 

Členové Nezávislého chovatelského klubu připravili koblihy, na kterých si naši klienti pochutnali. 

Velkou sbírku ošacení pro nás uspořádal také Dům dětí a mládeže Pavilon. Kromě zmíněných větších sbírek vozí dary i jednotlivci. Každý větší i menší dar pomůže dobré věci. Všem dárcům děkujeme. 


Méně...
 
Probační a mediační služba pomáhá NADĚJI

Probační a mediační služba pomáhá NADĚJI

21.11.17

Středisko Probační a mediační služby v Mladé Boleslavi je dlouhodobým spolupracovníkem a podporovatelem našeho střediska NADĚJE. Jeho


Více...
 
Probační a mediační služba pomáhá NADĚJI

Středisko Probační a mediační služby v Mladé Boleslavi je dlouhodobým spolupracovníkem a podporovatelem našeho střediska NADĚJE. Jeho zaměstnanci nám pomáhají v řešení situace některých klientů. K tomu nám také čas od času darují staré ošacení nebo nádobí pro naše klienty. Do této bohulibé činnosti se v poslední době zapojily též praktikantky, které na středisko PMS chodí. Patří mezi ně i paní Petra a slečna Romana (na fotografiích). Děkujeme! 

 


Méně...
 
Národní potravinová sbírka

Národní potravinová sbírka

NADĚJE Mladá Boleslav se zúčastnila již počtvrté

14.11.17

V sobotu 11. listopadu proběhla celorepliková Národní potravinová sbírka, kterou organizuje Byznys pro společnost.


Více...
 
Národní potravinová sbírka

V sobotu 11. listopadu proběhla celorepubliková Národní potravinová sbírka, kterou organizuje Byznys pro společnost. Zapojilo se 750 obchodů, ve kterých se vybíraly potraviny a drogistické zboží od rána až do večera. Darované potraviny pomohly především v regionu, ve kterém se vybraly. Celkem se nashromáždilo přes 370 tun potravin a 41 tun drogerie. 

 

NADĚJE v Mladé Boleslavi zajišťovala sbírku v Penny Marketu v Jičínské ulici. Velkou pomocí nám byli dobrovolníci z Domu dětí a mládeže, kteří svým aktivním přístupem pomohli vybrat celkem 448 kilogramů zboží. Moc děkujeme dobrovolníkům, zaměstnancům prodejny a všem lidem, kteří příspěli ve prospěch klientů NADĚJE! 

 


Méně...
 
Staré ošacení pomáhá potřebným

Staré ošacení pomáhá potřebným

03.11.17

V září se začal objevovat problém s nedostatkem ošacení pro naše klienty. V chladnějším počasí se zásoby v regálech začaly ztenčovat.


Více...
 
Staré ošacení pomáhá potřebným

V září se na našem středisku objevil problém s nedostatkem ošacení pro naše klienty. V chladnějším počasí se zásoby v regálech začaly ztenčovat a klientům pomalu nebylo co nabídnout. Z tohoto důvodu jsme požádali veřejnost o pomoc prostřednictvím médií a velmi příjemně nás překvapila následná odezva. Lidé vozili a nadále vozí ošacení po několika kusech i po celých pytlech. Na pomoci se kromě řady lidí z veřejnosti podílelo také několik spřátelených institucí a organizací jako např. Fokus MB nebo Rodinné centum Milovice. Děkujeme za pomoc všem, kterým není lhostejný osud lidí bez domova! 

 


Méně...
 
Den otevřených dveří

Den otevřených dveří

14.09.17

Srdečně vás zveme na Den otevřených dveří v pobočce Mladá Boleslav


Více...
 
Den otevřených dveří


Méně...