Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Že by tradice?

Že by tradice?

10.11.17

Dne 9. 11. 2017 se v Naději Nedašov uskutečnil koncert Andrey Frašové. Tentokrát svou hrou na saxofon, příčnou flétnu a zpěvem


Více...
 
Že by tradice?

Dne 9. 11. 2017 se v našem domově uskutečnil koncert Andrey Frašové. Tentokrát svou hrou na saxofon, příčnou flétnu a zpěvem nepotěšila jenom nás, ale i návštěvníky z DSS Návojná a DZR Loučka. Zazněly písně skupiny Beatles, ABBA i osvědčené evergreeny Jaroslava Ježka či divadla Semafor. Na závěr se s námi umělkyně loučila slovy: „Do příště si pro vás připravím muzikálové, filmové a pohádkové písně, tedy pokud budete mít zájem.“ Zájem máme a nejen to, už máme i seznam písní, které si příště chceme poslechnout. Tak se zdá, že z jednoho příjemného setkání loňského roku, kdy nás paní Frašová navštívila poprvé, se stává milá tradice.

Více ve fotogalerii.     


Méně...
 
Za krásami Valašska

Za krásami Valašska

10.10.17

Mezi deštivými dny prvního říjnového týdne se našel jeden hezký a prosluněný.


Více...
 
Za krásami Valašska

Mezi deštivými dny prvního říjnového týdne se našel jeden hezký a prosluněný.

 

Byl to 4. říjen, kdy jsme společně se Stacionářem a obyvateli z Brumova vyrazili na výlet do Rožnova pod Radhoštěm. V programu výletu byla mše sv. v kostele Všech svatých v Rožnově a prohlídka Valašského muzea v přírodě, kde jsme si připomněli bydlení a řemesla konce 19. a začátku 20. století. Z našeho zařízení jelo 8 obyvatel; zvládli to bez problémů i s hůlkami. Všichni byli z výletu nadšeni a už se těší na příští podobnou akci.


Méně...
 
Podpořila nás Nadace ČEZ

Podpořila nás Nadace ČEZ

19.09.17

Díky finanční spoluúčasti Nadace ČEZ ve výši 140 tisíc korun se nám v červnu letošního roku podařilo zrekonstruovat 2 koupelny v


Více...
 
Podpořila nás Nadace ČEZ

Díky finanční spoluúčasti Nadace ČEZ ve výši 140 tisíc korun se nám v červnu letošního roku podařilo zrekonstruovat 2 koupelny v horním patře domu č. 3 a posunout se zase o kousek dál v odstraňování bariér, se kterými pomalu, ale vytrvale, bojujeme. Usilujeme o to, aby se naši klienti cítili dobře a bezpečně, každý centimetr prostoru účelně využíváme.

 

 

Děkujeme všem dárcům, kteří nám v posledních pěti letech v uskutečňování těchto bezbariérově orientovaných projektů, pomáhali. 


Méně...
 
Zpíváme s Dúbravankou

Zpíváme s Dúbravankou

23.08.17

Ve čtvrtek 17. 8. 2017 jsme prožili příjemné odpoledne, plné sluníčka a písniček. Byli jsme potěšeni, že můžeme z bezprostřední


Více...
 
Zpíváme s Dúbravankou

Ve čtvrtek 17. 8. 2017 jsme prožili příjemné odpoledne, plné sluníčka a písniček. Byli jsme potěšeni, že můžeme z bezprostřední blízkosti poslouchat dechovou kapelu DÚBRAVANKU, zpívat s ní, nebo tancovat při písničkách, které zněly tak říkajíc od podlahy. Přestože jsme dohromady vytvořili početné společenství, naše nově postavená pergola nás všechny objala a poskytla nám dobrý úkryt před stále ještě silnými, slunečními paprsky. Za toto povzbudivé odpoledne chceme všem 12 členům Dúbravanky, jež nám hráli bez nároku na honorář, srdečně poděkovat.

 

Více o tomto odpoledni a stavění nové pergoly můžete vidět zde.


Méně...
 
Veselé odpoledne

Veselé odpoledne

13.06.17

Úsměv na tváři, chuť zpívat, tancovat a dokonce i hrát, tak na nás zapůsobilo vystoupení folklórního souboru Trávnica. Tito milí,


Více...
 
Veselé odpoledne

Úsměv na tváři, chuť zpívat, tancovat a dokonce i hrát, tak na nás zapůsobilo vystoupení folklórního souboru Trávnica. Tito milí, pozitivní lidé mezi nás přišli, abychom kácením máje završili měsíc květen a zároveň si připomenuli 26. výročí vzniku nedašovské pobočky. 

Zaznělo mnoho pěkných písniček majících původ z našeho kraje, z toho dvě nám nejoblíbenější: „Ogaři idú“ a „Býkovecká polka“. Bylo nám potěšením, že si několik kousků s tímto souborem mohl zahrát i náš klient p. František, který tvrdil muziku hrou na ozembuch.

Poněvadž nám počasí přálo, vyplnili jsme si zbytek dne odlehčenou soutěží v kreslení, z něhož jsme měli poznat, o jaké přísloví, či známý film, jde. Jak vlastně ozembuch vypadá a co vyjadřovaly kresby na flipchartu se můžete dozvědět z naší fotogalerie.


Méně...
 
Andrea Frašová opět u nás

Andrea Frašová opět u nás

16.05.17

Již podruhé jsme měli možnost slyšet hrát i zpívat saxofonistku Andreu Frašovou v našem domově. Tentokrát si pro nás připravila


Více...
 
Andrea Frašová opět u nás

Již podruhé jsme měli možnost slyšet hrát i zpívat saxofonistku Andreu Frašovou v našem domově. Tentokrát si pro nás připravila písničky, které vznikaly v divadle Semafor v letech 1960 – 1963. Její vystoupení bylo zpestřeno milou skupinkou dětí, které zazpívaly pár písniček našim maminkám a babičkám k jejich květnovému svátku - Dnu matek. Fotografie z vystoupení můžete vidět zde.

 


Méně...