Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Olympiáda pro seniory jako součást projektu 72 hodin

Olympiáda pro seniory jako součást projektu 72 hodin

21.10.16

Olympiáda pro seniory, které se účastnili klienti z domovů Loučka, Návojná a Nedašov, proběhla 13. října v nedašovském Obecním


Více...
 
Olympiáda pro seniory jako součást projektu 72 hodin

Olympiáda pro seniory, které se účastnili klienti z domovů Loučka, Návojná a Nedašov, proběhla 13. října v nedašovském Obecním domě.

 

Uspořádání této akce bylo společným nápadem žáků 9. třídy ZŠ a MŠ Nedašov, jejich pedagogů a pracovníků NADĚJE. Celou věc pojali jako aktivitu v rámci projektu 72 hodin, který probíhal ve dnech 13. - 16. října na celém území ČR. Cílem projektu je naučit lidi vnímat svět kolem sebe, zlepšovat své okolí, pomáhat potřebným nebo jen někoho potěšit.

 

Z týmové práce mezi školou a NADĚJÍ bylo pro olympiádu připraveno deset disciplín, ve kterých si mohli soutěžící otestovat, jak jsou na tom po stránce psychomotorických schopností a kognitivních dovedností. Obsah jednotlivých disciplín byl nastaven tak, aby byl proveditelný také pro imobilní soutěžící, kteří mohli absolvovat olympiádu v doprovodu svého asistenta. Soutěžilo se v těchto disciplínách: 1. Míček v akci, 2. Provazochodci, 3. Knih se nebojím, 4. Slovíčkaření, 5. Hrátky se jmény, 6. Procházka Evropou, 7. Hod na cíl, 8. Poznám koření?, 9. Zpátky ve škole, 10. Zanotujme si.

 

Stanoviště byla natolik různorodá, že žádný z účastníků nepřišel do cíle s nulovým počtem bodů. Někdo byl úspěšný v literatuře, jiný zase v hodu na cíl. Našli se i takoví borci, kteří nasbírali plný počet bodů při procházce Evropou, kdy k sedmnácti evropským státům bezchybně přiřadili jejich hlavní města. Nejvyššího počtu bodů se podařilo dosáhnout panu Antonínu Valáškovi, který vybojoval pro domov v Loučce olympijské 1. místo. Průběh a atmosféru akce výstižně zachycuje i naše fotogalerie.

 

Jménem všech soutěžících děkujeme žákům a jejich pedagogům za spolupráci při přípravě této akce, za jejich čas a ochotu pro dobrou věc! 


Do projektu 72 hodin, který se v ČR letos konal po páté, se mohou každoročně zapojovat jednotlivci i skupiny lidí bez ohledu na věk. Zkrátka všichni, kdo chtějí podpořit myšlenku dobrovolnictví a nezištně pomáhat druhým.


Méně...
 
Vystoupení saxofonistky Andrey Frašové

Vystoupení saxofonistky Andrey Frašové

07.10.16

V úterý 25. října 2016 se uskuteční v NADĚJI Nedašov hudební vystoupení saxofonistky Andrey Frašové, absolventky Konzervatoře Jaroslava


Více...
 
Vystoupení saxofonistky Andrey Frašové

V úterý 25. října 2016 se uskuteční v NADĚJI Nedašov hudební vystoupení saxofonistky Andrey Frašové, absolventky Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze. Začátek je ve 14 hodin.

Andrea Frašová spolupracovala od roku 1990 s profesionálními kapelami u nás i v zahraničí. V současné době hraje a zpívá s Tanjou, má své sólové programy, učí hudební výchovu v Základní škole Rudná a na Mezinárodní konzervatoři v Praze hlavní obor Populární zpěv.


Méně...
 
NADĚJNÁ OLYMPIÁDA PRO SENIORY

NADĚJNÁ OLYMPIÁDA PRO SENIORY

29.09.16

NADĚJE ve spolupráci s dětmi ze ZŠ a MŠ Nedašov pořádá ve čtvrtek 13. 10. 2016 v sále Obecního domu Nedašov olympiádu pro seniory -


Více...
 
NADĚJNÁ OLYMPIÁDA PRO SENIORY

NADĚJE ve spolupráci s dětmi ze ZŠ a MŠ Nedašov pořádá ve čtvrtek 13. 10. 2016 v sále Obecního domu Nedašov olympiádu pro seniory - klienty z domovů Pržno, Loučka, Návojná a Nedašov. Olympiáda je zaměřená na psychomotorické schopnosti a kognitivní dovednosti jedince. Začátek olympiády je ve 14 hodin. 

Účastníkům přejeme příjemné prožití dne a radost ze hry!


Méně...
 
Úspěch na Valašském doremi

Úspěch na Valašském doremi

12.09.16

Zase jedno nevšední odpoledne prožili klienti NADĚJE Nedašov dne 2. 9. 2016. Měli totiž možnost ukázat, co umí a své umění předvést ve


Více...
 
Úspěch na Valašském doremi

Zase jedno nevšední odpoledne prožili klienti NADĚJE Nedašov dne 2. 9. 2016. Měli totiž možnost ukázat, co umí a své umění předvést ve 2. kole pěvecké soutěže Valašské doremi, která se konala v kulturním domě v Loučce.

Ač jsme intenzivní trénink zahájili jen týden před samotnou soutěží, získali jsme krásné druhé místo, které nás všechny moc potěšilo. Velké poděkování patří panu Danielovi, který náš zpěv doprovázel hrou na akordeon, pilně s námi trénoval a obětoval kus svého volného času.

Děkujeme pořadatelům za vytvoření příjemného prostředí, které dalo příležitost pro navázání nových přátelství s klienty z okolních domovů – Návojné, Pržna, Loučky. 

Fotografie zde.


Méně...
 
NADĚJI v Nedašově podpořili sportovní dřevorubci

NADĚJI v Nedašově podpořili sportovní dřevorubci

15.07.16

Pořadatelé 2. ročníku sportovně adrenalinového odpoledne Stihl Timbersports se rozhodli již podruhé věnovat výtěžek z akce, částku


Více...
 
NADĚJI v Nedašově podpořili sportovní dřevorubci

Pořadatelé 2. ročníku sportovně adrenalinového odpoledne Stihl Timbersports se rozhodli již podruhé věnovat výtěžek z akce, částku 23 100 Kč, ve prospěch nedašovské NADĚJE. Organizátoři  tak  podpořili zařízení, které poskytuje sociální službu jejich těžce nemocnému kamarádovi. Děkujeme Danielu Hillovi, Anetě Fejtové a dalším příznivcům, a oceňujeme sociální rozměr, se kterým akci spojili.

Sportovní dřevorubectví, oficiálně Stihl Timbersports, je považováno za sport již 25 let. Česko v této disciplíně proslavil Martin Komárek, čtyřnásobný mistr Evropy a vicemistr světa.


Méně...
 
NADĚJE oslaví 25 let působení v Nedašově

NADĚJE oslaví 25 let působení v Nedašově

25.05.16

Čtvrt století uplynulo od doby, kdy začala NADĚJE v Nedašově provozovat sociální služby pro seniory, čímž definovala v roce 1991 svůj


Více...
 
NADĚJE oslaví 25 let působení v Nedašově

Čtvrt století uplynulo od doby, kdy začala NADĚJE v Nedašově provozovat sociální služby pro seniory, čímž definovala v roce 1991 svůj další program, tentokrát Program pro třetí věk.

Jedna z nejstarších poboček, prezentující jméno NADĚJE téměř na hranici se Slovenskem, prošla za tuto dobu množstvím změn po stránce technické, provozní i personální. Nedá se zapomenout na období oprav 5 domů v letech 1991 – 1996, na rekonstrukci prádelny v roce 2000, rekonstrukci kuchyně a jídelny v roce 2000 – 2001, kdy se jídlo vařilo v provizorních podmínkách a jeho rozvoz probíhal prostřednictvím starých dětských kočárků, a mnoho dalších, neméně důležitých stavebních akcí, při kterých byla zkoušena trpělivost klientů a houževnatost zaměstnanců.


Na všechny tyto události chce nedašovská NADĚJE zavzpomínat ve společenství hostů, klientů, současných i emeritních zaměstnanců ve výroční den 1. 6. a poděkovat Pánu Bohu za prokázaná dobrodiní při děkovné mši, která se bude konat v prostorách areálu. 

Program výročního dne 1. 6. 2016 najdete zde.


Méně...