Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Stavění májky

Stavění májky

04.05.16

Na teploměru sotva 10°C, oblačnost nedovolovala prostoupit slunečním paprskům z žádného úhlu. Snad jenom kvetoucí stromy avizovaly, že je


Více...
 
Stavění májky

Na teploměru sotva 10°C, oblačnost nedovolovala prostoupit slunečním paprskům z žádného úhlu. Snad jenom kvetoucí stromy avizovaly, že je květen a ne listopad.

"V takové zimě jsme májku ještě nestavili," znělo z úst klientů zdobících vršek smrčku barevnými proužky látek ve čtvrtek 28. dubna. Samotné zdobení a stavění máje se odehrávalo velmi rychle, protože nikdo neměl zájem prochladnout a proležet zbytek jara v posteli. Příjemné bylo, když jsme všichni dosedli do vyhřáté jídelny a povídali si o nevlídném počasí u teplé kávy. Besedu jsme si vylepšili zpěvem lidovek, v pořadí tak, jak komu přišla písnička na mysl. A že jich bylo hodně! Fotografie zde.   


Méně...
 
Na Jarním plesu

Na Jarním plesu

Pozvání od DSS Návojná

22.04.16

Ve čtvrtek 21. 4. 2016 jsme prožili nevšední večer plný elegance, noblesy, krásy, tance a zážitků. Přijali jsme pozvání na 2. Jarní ples


Více...
 
Na Jarním plesu

Ve čtvrtek 21. 4. 2016 jsme prožili nevšední večer plný elegance, noblesy, krásy, tance a zážitků. Přijali jsme pozvání na 2. Jarní ples po našem, který pořádal DSS Návojná. Po dlouhých zimních večerech to byla pro nás všechny vítaná změna a zpestření každodenního života. Vytáhli jsme ze skříní obleky, šaty a svátečně naladěni vyšli vstříc zábavě. A rozhodně jsme si ji užili! Tančili a zpívali jsme až do „závěrečné“, radovali se z tomboly, zkrátka nemělo to chybu.

Děkujeme pořadatelům za pozvání, nádhernou výzdobu, chutné pohoštění a hezký večer. Fotofrafie zde.


Méně...
 
Fašanky podle našich možností a sil

Fašanky podle našich možností a sil

16.02.16

Sotva jsme stačili uschovat vánoční ozdoby, už je tady masopust. Letos začal opravdu brzy a jen umocnil rychlost již tak překotně valícího


Více...
 
Fašanky podle našich možností a sil

Sotva jsme stačili uschovat vánoční ozdoby, už je tady masopust. Letos začal opravdu brzy a jen umocnil rychlost již tak překotně valícího se času. Naposled se poveselit, zatancovat, než nastane čas půstu a rozjímání.

Příprava fašanků nás dohromady nic nestála, občerstvení a hudba pocházely z vlastních zdrojů, kostýmy se vzájemně půjčují nebo vzniknou kombinací šatů a doplňků ze staré almary. Veselost našich fašanků můžete vnímat z fotek galerie.  


Méně...
 
Po schodech již s radostí

Po schodech již s radostí

Plošina pro dům č. 3

03.01.16

Finanční příspěvek od Nadačního fondu AVAST ve výši 100 tisíc korun pomohl v prosinci 2015 v realizaci šikmé schodišťové plošiny pro


Více...
 
Po schodech již s radostí

Finanční příspěvek od Nadačního fondu AVAST ve výši 100 tisíc korun pomohl v prosinci 2015 v realizaci šikmé schodišťové plošiny pro budovu č. 3 Domu pokojného stáří.

Pro klienty, kteří obývají 2. nadzemní podlaží tohoto domu, představuje plošina velkou pomoc, poněvadž zdolávání poschodí bylo záležitostí obtížnou a vyčerpávající. Často to byl jeden z důvodů, proč nevykonat procházku, nejít do jídelny nebo odložit návštěvu kamaráda. Jedná se v pořadí o čtvrtou plošinu, která je v domově nainstalována. Vedení domova se bezbariérovostí jednotlivých domů zabývá od r. 2013. Fotografie zde.


Méně...
 
... aby dnes nebyl nikdo sám...

... aby dnes nebyl nikdo sám...

Štědrý den

03.01.16

Štědrý den patřil k nejkrásnějším dnům, který se dal na sklonku roku 2015 ještě zakusit. Čistě prostřený stůl, oblečení „na


Více...
 
... aby dnes nebyl nikdo sám...

Štědrý den patřil k nejkrásnějším dnům, který se dal na sklonku roku 2015 ještě zakusit. Čistě prostřený stůl, oblečení „na svátek“ (jak se v místním kraji říká), poklidná atmosféra a společenství 35 lidí, zpívajících Narodil se Kristus Pán.  

 

S ohledem na půst, který se v kraji o Štědrém dnu dodržuje, začala večeře již v 15 hodin. Podávala se hříbková polévka, ryba a bramborový salát. Po krátkém odpočinku se zpívaly koledy, jako projev radosti a dobré vůle. Fotografie zde.


Méně...
 
... za naše zpívání, za koledování, dejž vám Pán Bůh své požehnání

... za naše zpívání, za koledování, dejž vám Pán Bůh své požehnání

Návštěva klientů z DSS Návojná

15.12.15

Dne 14. 12. 2015 navštívili náš domov klienti z DSS Návojná a potěšili naše klienty svým zpěvem. V každém domečku, u někoho přímo na


Více...
 
... za naše zpívání, za koledování, dejž vám Pán Bůh své požehnání

Dne 14. 12. 2015 navštívili náš domov klienti z DSS Návojná a potěšili naše klienty svým zpěvem. V každém domečku, u někoho přímo na pokoji, zazpívali pásmo koled a obdařili milým dárkem. Za jejich koledování, adventní atmosféru a hlavně za to, že jsme si s nimi mohli zazpívat, jim srdečně děkujeme.

Fotografie zde.


Méně...