Nedašov

 
 

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Poděkování brněnským motorkářům

Poděkování brněnským motorkářům

16.07.20

Prostřednictvím našich webových stránek bychom chtěli poděkovat osmičlenné skupině brněnských motorkářů


Více...
 
Poděkování brněnským motorkářům

 

Prostřednictvím našich webových stránek bychom chtěli poděkovat osmičlenné skupině brněnských motorkářů, kteří navzdory deštivému červnovému počasí přivezli do našeho domova 20 litrů dezinfekčního prostředku. Jejich „hlučná“ návštěva nás mile překvapila, škoda jen, že jsme jim nemohli z důvodů nařízených preventivních opatření poskytnout alespoň malé občerstvení na jejich dlouhé cestě. Fotografie zde.


Méně...
 
Soutěžní výtvarná přehlídka

Soutěžní výtvarná přehlídka

11.06.20

Centrum excelence Univerzity Karlovy uspořádalo výtvarnou přehlídku „Bože, kdo je člověk, že na něj pamatuješ?“


Více...
 
Soutěžní výtvarná přehlídka

Centrum excelence Univerzity Karlovy uspořádalo výtvarnou přehlídku „Bože, kdo je člověk, že na něj pamatuješ?“, které se zúčastnilo více než 250 soutěžících dětí, seniorů i ostatních dospělých. Do soutěže jsme zaslali díla dvou našich klientů a jedné naší zaměstnankyně. Všichni byli oceněni a jejich díla patřila mezi vynikající exponáty. Kromě věcných cen obdrželi poděkování a diplomy. Slavnostní vernisáže, na které jsme zastupovali celou NADĚJI, jsme se zúčastnili ve středu 10. června v kostele Panny Marie Vítězné a Pražského Jezulátka. Výstavu zde můžete vidět až do konce června a nebo na webu ei.etf.cuni.cz

Fotografie zde.


Méně...
 
Jiří Helán při našem kácení májky

Jiří Helán při našem kácení májky

05.06.20

Při dodržení všech omezení spojených s koronavirovou událostí, ale přece jenom už s radostí a vděčností za přečkané období krizového stavu, jsme v Nedašově oslavili kácení májky.


Více...
 
Jiří Helán při našem kácení májky

Při dodržení všech omezení spojených s koronavirovou událostí, ale přece jenom už s radostí a vděčností za přečkané období krizového stavu, jsme v Nedašově oslavili kácení májky. Příjemnou společnost nám dělal populární zpěvák Jiří Helán, který má mezi námi také své známé. Jeho repertoár a vzpomínky na různé umělce a události mile okořenily odpoledne. Pro obyvatele domova a některé rodinné příslušníky to byla zábavná událost spojená s hudbou, pro některé spojená i s tancem a také oceněními za různé výkony a jejich přínos domovu, jako třeba za spolupráci, vtipné komentáře nebo pořádkumilovnost. Naše kuchařky předvedly své mistrovství a napekly vynikající sladkosti. Májka tuto událost samozřejmě nepřečkala, a po úspěšném skácení byla přenesena k pergole, kde už odpočívá, nebo jak někteří vtipně podotkli: „..už sa enom opaluje“. Krásné slunečné červnové odpoledne nám svým letním počasím a celkovým uvolněním atmosféry otevřelo naději na návrat do běžného života našeho domova. Fotografie zde.


Méně...
 
Májové setkání

Májové setkání

15.05.20

Začátek května je každoročně spojen s milou tradicí stavění májky.


Více...
 
Májové setkání

Začátek května je každoročně spojen s milou tradicí stavění májky. Letošní okolnosti nám nebyly úplně příznivé, ale přesto jsme se toto tradiční setkání rozhodli při dodržení všech hygienických pravidel oslavit. O dobrou náladu se postarala naše milá dobrovolnice a znamenitá zpěvačka a harmonikářka Martina. Nechybělo ani drobné občerstvení a společný zpěv na zahradě. Je třeba poděkovat všem obyvatelům našeho domova za mimořádnou trpělivost a statečné snášení všech omezení spojených s tímto krizovým stavem. Fotografie zde.


Méně...
 
Poděkování za ochranné pomůcky

Poděkování za ochranné pomůcky

08.04.20

Děkujeme za všechny projevy solidarity,


Více...
 
Poděkování za ochranné pomůcky

Děkujeme za všechny projevy solidarity, spoluúčasti, pomoci a obdarování.

V této nelehké situaci jsme obdrželi od mnoha dobrodinců materiální pomoc. Zatím nás nejvíce zásobuje Zlínský kraj, ale v těžkých chvílích to byly dary podomácky šitých roušek od mnoha dobrovolnic, dary od obce Kateřinice a Mikroregionu Střední Vsetínsko, od dalších spřátelených dobrodinců, firem a obcí.

I dnes projevy solidarity pokračují ve formě respirátorů KN – 95, kterých jsme obdrželi 60 ks od J&T Banky a EPH.

Všem a každému zvláště moc děkujeme a každého z dobrodinců zveme po skončení této krizové situace na návštěvu našeho Domu pokojného stáří v Nedašově.


Méně...
 
Na prahu Velikonoc

Na prahu Velikonoc

08.04.20

Ani virus, ani karanténa nás neodradí od slavení Velikonoc.


Více...
 
Na prahu Velikonoc

Ani virus, ani karanténa nás neodradí od slavení Velikonoc.

Po celou dobu postní jsme se i v našem Domově pokojného stáří připravovali každý pátek modlitbou a rozjímáním Křížové cesty. Vytvářeli jsme také velikonoční dekorace a různé ozdoby, které budou zkrášlovat náš areál. Pod našima rukama rostla velikonoční kuřátka, slepičky, zajíčci, rozkvétaly květinky nebo poletovali motýlci k radosti oka i vděčnosti za velké dary, které dostáváme. Při sváteční procházce, i když máme omezenou možnost pohybu a návštěvy jsou zatím nepřípustné, bude vskutku se na co dívat.

Přejeme všem klidné a požehnané prožití velikonočních svátků, i když letos zcela netradičních. Nemůžeme jít do našich rodin a společenství, na obřady a ani na mši svatou, ale Ježíš nám důrazně říká: „Nebojte se! Jděte a oznamte mým bratřím, ať odejdou do Galileje. Tam, mě uvidí.“(srov. Mt 28, 10). Proto pojďme i my do naší Galileje, kde můžeme potkat našeho Pána. Mějme srdce otevřená. Fotografie zde.

 


Méně...