Otrokovice

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

 

Přečtěte si o historii a současnosti naší pobočky. V Otrokovicích poskytujeme služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením již od roku 1993.

Staňte se také našimi přáteli na  Facebooku.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 
 

Velikonoční jarmark v Naději zahájil jaro

Velikonoční jarmark v Naději zahájil jaro

26.03.18

Děkujeme všem zúčastněným, návštěvníkům a dobrovolníkům za vydařený Velikonoční jarmark, který se uskutečnil 22. března 2018.


Více...
 
Velikonoční jarmark v Naději zahájil jaro

Velkou roli hrálo sluníčko a krásné výrobky, které přispěly k úspěchu akce. Celkový výdělek činí víc než 30 000 Kč, díky kterému návštěvníci podpořili dílny, které na jarmarku nabízely své výrobky. Moc děkujeme Ranči Tlumačov za uskutečněnou projížďku na koních, TKF s.r.o. za sponzorské zapůjčení stánků a Lanáčku Otrokovice za půjčení stolů. Budeme se těšit na další společnou vydařenou akci!


Méně...
 
Vánoční jarmark opět podpořil dílny ze sociální oblasti

Vánoční jarmark opět podpořil dílny ze sociální oblasti

08.12.17

Taška plná zakoupených skvostů, horký punč v pravé ruce, lahůdka z grilu nebo pečené jablíčko v levé, úsměv na rtech a radost v srdci. 


Více...
 
Vánoční jarmark opět podpořil dílny ze sociální oblasti

Taška plná zakoupených skvostů, horký punč v pravé ruce, lahůdka z grilu nebo pečené jablíčko v levé, úsměv na rtech a radost v srdci. Tak vypadali při svém odchodu návštěvníci letošního Vánočního jarmarku, který se uskutečnil opět první prosincový čtvrtek v zahradě domu NADĚJE. Také malí návštěvníci neodešli s prázdnou. Čekaly na ně sladké perníčky, tvořivá dílna i Mikuláš, anděl a čert, kteří je obdarovali malými dárečky. Starší návštěvníky zase pohladila na duši melodie vánočních koled v podání cimbálové muziky. Na své si tak přišel opravdu každý.

 

Děkujeme všem zúčastněným prodejcům za účast, všem nakupujícím za podporu dílen působících v sociální oblasti a samozřejmě také všem dobrovolníkům za jejich ochotu pomáhat.

 

Fotografie z Vánočního jarmarku


Méně...
 
Zahradní slavnost s výstavou historických vozidel

Zahradní slavnost s výstavou historických vozidel

18.09.17

V pátek 15. září se zahrada Domu NADĚJE proměnila v místo pro příjemná setkání na sklonku léta.


Více...
 
Zahradní slavnost s výstavou historických vozidel

 

Stalo se již tradicí, že se zahrada Domu NADĚJE v Otrokovicích v polovině září otevře pro širokou veřejnost a promění se v místo pro příjemná setkání na sklonku léta. Ne jinak tomu bylo i v pátek 15. září. Zahradní slavnost byla součástí Evropského týdne mobility, který probíhá v Otrokovicích až do neděle 24. září. Návštěvníci si mohli v pestrém programu vyzkoušet, jak se žije lidem s handicapem, pokochat se krásnou historických vozidel nebo vyzkoušet svoji šikovnost na workshopu žonglování. Nechybělo ani bohaté občerstvení, táborák a živá hudba.

 

Děkujeme všem těm, kteří nás v souvislosti s touto akcí podpořili, těm, kteří nám ji pomohli zorganizovat a v neposlední řadě těm, kteří si ji prostě přišli užít! Výtěžek ve výši 6.345,- Kč věnujeme na renovaci a vybavení bytů chráněného bydlení.

 

Fotografie Zahradní slavnost


Méně...
 
Benefiční festival Jeden den přinesl NADĚJI přes třicet tisíc

Benefiční festival Jeden den přinesl NADĚJI přes třicet tisíc

12.06.17

Stovky návštěvníků navzdory dopolednímu deštivému počasí přišly v sobotu do Lanového centra v Otrokovicích podpořit umělce s handicapem i ty zdravé


Více...
 
Benefiční festival Jeden den přinesl NADĚJI přes třicet tisíc

Stovky návštěvníků navzdory dopolednímu deštivému počasí přišly v sobotu do Lanového centra v Otrokovicích podpořit umělce s handicapem i ty zdravé na 6. ročník open air festivalu Jeden den. Mohly si tak vychutnat koncerty studentů Gymnázia Otrokovice nebo skupiny Pass, večer pak Hudby Fryšták nebo Tomáše Mikulce.

 

Kromě hudby nabídl festival také divadlo, tvořivé dílny nebo bubnování s Rytmem pro život. Největší aplaus sklidilo muzikálové představení Mrazík v podání klientů domova pro osoby se zdravotním postižením Barborka Kroměříž. Součástí programu byla autogramiáda a křest knihy Zoohrátky se zvířátky autorů  Jany Svobodové a Tomáše Divílka. V průběhu celého odpoledne  se prezentovala Naděje, otrokovická o.p.s, která zaměstnává lidi s handicapem. V jejich stánku měli návštěvníci možnost zakoupit sladké i slané koláče a posedět v improvizované kavárně. Celé odpoledne rozdával radost fotokoutek od SelfieBot. 

 

Festivalu tradičně vládla bezprostřednost, tak jak ji umí projevit handicapovaní lidé. Předvedli nám, jak lze žít a z života se radovat i s handicapem. To vše naplnilo hlavní cíl našeho festivalu: společné účinkování umělců s handicapem i těch zdravých napříč žánry.

 

I letos se festival uskutečnil pod záštitou starosty města Otrokovice Jaroslava Budka. Výtěžek ze vstupného ve výši 15 360 Kč zdvojnásobí Nadace Divoké Husy, takže celková částka činí pro NADĚJI Otrokovice velmi potřebných 30 720 Kč. Tyto peníze budou věnovány na renovaci bytů chráněného bydlení v Otrokovicích.

 

Děkujeme partnerům, dobrovolníkům a všem, kdo nás přišli v sobotu podpořit. Doufáme, že se bavili stejně dobře jako my.

 

Fotografie z festivalu Jeden den


Méně...
 
TOP módní přehlídka a lidé s mentálním handicapem

TOP módní přehlídka a lidé s mentálním handicapem

24.05.17

31 000 Kč na renovaci bytů chráněného bydlení a úžasná módní show, které jsme byli součástí. To byl Kabelkový veletrh NADĚJE a TOP MÓDA 2017.


Více...
 
TOP módní přehlídka a lidé s mentálním handicapem

Druhým rokem jsme měli možnost se účastnit módní přehlídky TOP MÓDA v Kroměříži. V rámci akce se uskutečnil Kabelkový veletrh NADĚJE, který přinesl krásných 31 000 Kč. Výtěžek použijeme na rekonstrukci bytů chráněného bydlení. Naše účast měla ještě další rozměr. Čtyři klienti se stali aktivními modely a modelkami a předváděli šaty módní návrhářky Yvony Leitner. Její kolekce měla název ,,Život je krásný, protože jsme každý jiný“. Kouzlo názvu bylo přeneseno i do reality. Naši klienti vystupovali ve standardním programu mezi profesionálními modelkami a modely. Mimořádná byla reakce publika, které lidi se zdravotním postižením na molu přivítalo bouřlivým potleskem. Adriana, Eva, Míša i Adrian byli přirození a odvedli perfektní výkon, jako by to bylo pro ně běžné a měli za sebou řadu zkušeností z módních přehlídek. Pozitivní reakce nepřicházela jen od publika, ale i od profesionálů, kteří neskrývali svůj obdiv. Limity, které s sebou přináší handicap, jsou relativní, pokud se jimi nenecháme ovládnout. Díky všem, kteří nám dávají prostor pro to, abychom to mohli dokazovat.

 

Fotografie z přehlídky TOP MÓDA 2017 a Kabelkového veletrhu naleznete zde


Méně...