Otrokovice

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

 

Přečtěte si o historii a současnosti naší pobočky. V Otrokovicích poskytujeme služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením již od roku 1993.

Staňte se také našimi přáteli na  Facebooku.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 
 
Kabelkový veletrh NADĚJE v Kroměříži

Kabelkový veletrh NADĚJE v Kroměříži

27.04.17

Druhý ročník unikátní benefiční akce právě odstartoval v Kroměříži. Zapojte se i Vy!


Více...
 
Kabelkový veletrh NADĚJE v Kroměříži

 

NADĚJE Otrokovice společně s agenturou Fatima uspořádá 2. ročník benefiční akce v podobě Kabelkového veletrhu.

Milé dámy (též páni), pomoct můžete i Vy! Darujte ve prospěch dobročinného projektu kabelky, šátky, módní doplňky, které se vám okoukaly, ale někomu ještě mohou sloužit a udělat radost. Kabelky a módní doplňky, které darujete nebo uspořádáte sbírku mezi kolegy, přáteli a známými budou 20. května 2017 od 13 do 17 hod. za symbolickou cenu prodány na Kabelkovém veletrhu, který se uskuteční v rámci workshopů módní přehlídky TOP MÓDA 2017 v prostorech Arcibiskupského zámku v Kroměříži.

Kabelky s věnováním a kontaktem budou zařazeny do slosování o věcné ceny od partnerů akce.

 

Kabelky a doplňky můžete věnovat až do 17. května na těchto sběrných místech:

Arcibiskupský zámek Kroměříž, Sněmovní nám. 1,

Obuv  E +  H, Riegrovo nám. 191, Kroměříž,

Sportcentrum EUPHORIA, Obvodová 3315/15A, Kroměříž,

Klubíčko Kroměříž, Albertova 4062/8, Kroměříž,

DARKA, Kozlovská 43, Přerov,

Květinářství MARGARETA, Radniční 30, Hranice.

 

Nebo uspořádejte sbírku a my si pro kabelky po dohodě přijedeme.

Více informací naleznete v  Kroměřížském deníku nebo na www.radioKromeriz.cz, sledujte nás na Facebooku.

 

Darováním nebo nákupem darované kabelky nám pomůžete s renovací bytů chráněného bydlení v Otrokovicích.

 


Méně...
 
NADĚJE v Otrokovicích otevřela novou službu

NADĚJE v Otrokovicích otevřela novou službu

09.03.17

Za účasti představitelů politického a duchovního života města Otrokovice, odborné veřejnosti a dalších pozvaných hostů otevřela 8. března otrokovická pobočka NADĚJE novou službu


Více...
 
NADĚJE v Otrokovicích otevřela novou službu

Za účasti představitelů politického a duchovního života města Otrokovice, odborné veřejnosti a dalších pozvaných hostů otevřela 8. března otrokovická pobočka NADĚJE novou službu pro lidi s handicapem. Spektrum sociálních služeb, které jsou na území města Otrokovice poskytovány lidem s mentálním a kombinovaným postižením, se tak rozrůstá o další službu – chráněné bydlení komunitního typu.

„Moc nás těší, že se nám podařilo novou službu vybudovat. Jedná se vlastně o rozšíření chráněného bydlení, které v Otrokovicích poskytujeme již od roku 2006 a je individuálního typu. V naší nově otevírané službě žijí klienti v komunitě a mají k dispozici nepřetržitou podporu asistentů přímo v domě, kde bydlí. Mohou ji tak využívat i lidé s vyšší mírou potřeby péče. Svůj nový domov našlo v chráněném bydlení už 8 klientů. Kapacita je tak plně obsazena,“ představil novou službu Pavel Polák, ředitel otrokovické pobočky NADĚJE.

„Objekt, ve kterém je služba chráněného bydlení poskytována, je velký rodinný dům v běžné zástavbě v centru města, který se na první pohled ničím neliší od ostatních domů. To bylo také naším cílem – umožnit lidem s handicapem žít jako ostatní lidé, ve své domácnosti, zajišťovat si sami věci, které ke svému životu potřebují. Naši klienti v této nové službě bydlí ve dvou domácnostech vždy po čtyřech lidech a využívají pomoci asistentů, s nimiž chodí na nákupy, vaří, uklízí atd.,“ přiblížila službu její vedoucí, Karla Koutná.

NADĚJE, která zajišťuje nově otevíranou službu, působí v Otrokovicích již dvacátým čtvrtým rokem. Za tuto dobu vybudovala na území města komplex vzájemně provázaných sociálních služeb pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Nabízí služby lidem s lehčím postižením i s těžkým handicapem. „Naše činnost je možná jen díky podpoře jak ze strany Zlínského kraje, města Otrokovice a dalších obcí, tak ze strany sponzorů a dárců. Ti všichni se také zasloužili o to, že jsme mohli naši novou službu zařídit potřebným vybavením a můžeme ji provozovat. Za to jim patří naše poděkování,“ uzavřel Pavel Polák.

 

Fotografie z nového chráněného bydlení


Méně...
 
Sociálně terapeutická dílna NADĚJE se stěhuje do nových prostor

Sociálně terapeutická dílna NADĚJE se stěhuje do nových prostor

08.02.17

Otrokovická pobočka NADĚJE otevřela 7. února 2017 za účasti představitelů Zlínského kraje a města Otrokovice nové prostory pro sociálně terapeutickou dílnu a sociální rehabilitaci.


Více...
 
Sociálně terapeutická dílna NADĚJE se stěhuje do nových prostor

 

Otrokovická pobočka NADĚJE otevřela 7. února 2017 za účasti představitelů Zlínského kraje a města Otrokovice nové prostory pro sociálně terapeutickou dílnu a sociální rehabilitaci.

 

Program Keramický a textilní ateliér, který v Otrokovicích funguje od roku 1999, získává nové zázemí. Nové prostory oddělují tzv. Ateliér od objektu, ve kterém jsou poskytovány i jiné sociální služby. Nové prostory na třídě Tomáše Bati jsou větší a zcela bezbariérové. Ateliér se posouvá více do běžného prostředí a získává charakter místa, kde lidé obvykle pracují. Změna vytváří lepší příležitosti naplňovat základní cíl sociální služby - připravit lidi se zdravotním postižením na vstup na trh práce.

 

Součástí sociální služby je i tréninková kavárna Café Naděje a tzv. Svačinkárna, které začaly fungovat v předchozích letech v reakci na vyvíjející se potřeby klientů. Abychom zajistili klientům připraveným na zaměstnání přímý most do reálného života, založila NADĚJE obecně prospěšnou společnost, která vytváří chráněná pracovní místa. Někteří klienti ale odcházejí do nechráněného zaměstnání.

 

Přesun sociálně terapeutické dílny do nových prostor je součástí rozvoje otrokovické pobočky NADĚJE. Naše služby se vyvíjejí tak, jak se vyvíjejí potřeby našich klientů a lidí se zdravotním postižením v regionu. Další, neméně významnou změnou je připravované otevření nových prostor chráněného bydlení, které NADĚJE realizuje v Otrokovicích od roku 2006. Během měsíce února ve vile v centru Otrokovic najde bydlení dalších osm klientů, kteří doposud žili v Domově pro osoby se zdravotním postižením. Všechny tyto kroky mají za cíl pomoci našim klientům žít kvalitnější a samostatnější život podobný životu jejich vrstevníků. 

 

Fotografie z otevření dílny naleznete zde


Méně...
 
Vánoční jarmark v NADĚJI

Vánoční jarmark v NADĚJI

04.12.16

Tradiční Vánoční jarmark NADĚJE opět potěšil všechny, kdo se rozhodli i přes nepřízeň počasí jej navštívit.


Více...
 
Vánoční jarmark v NADĚJI

Tradiční Vánoční jarmark NADĚJE opět potěšil všechny, kdo se rozhodli i přes nepřízeň počasí jej navštívit. Krásné originální ručně dělané výrobky, pochoutky z grilu i z pece, zpěv koled, cimbálovka, setkání s přáteli i s Mikulášem, ale hlavně dobrá nálada. To a mnohem víc provázelo první prosincové odpoledne v Naději.

 

Děkujeme všem, kdo jste přišli a svým nákupem ocenili šikovnost lidí s handicapem.

 

 


Méně...
 
MEZI NÁMI - Občasník otrokovické NADĚJE

MEZI NÁMI - Občasník otrokovické NADĚJE

19.10.16

Přijměte pozvání na krátké ohlédnutí za tím, jak se nám daří pomáhat lidem s handicapem.


Více...
 
MEZI NÁMI - Občasník otrokovické NADĚJE

Přijměte pozvání na krátké ohlédnutí za tím jak se nám daří pomáhat lidem s handicapem.  Dočtete se o Denním stacionáři, Dobročinném obchodě, našich úspěších na poli sportovním i uměleckém...

Přejeme příjemné podzimní čtení  MEZI NÁMI


Méně...
 
Porsche v sociálních službách

Porsche v sociálních službách

20.09.16

Historická vozidla propojila světy lidí s handicapem a těch zdravých


Více...
 
Porsche v sociálních službách

Historická vozidla, soutěže pro děti, tvořivá dílna, workshop žonglování, projížďka na koních, skákací hrad. To vše a řadu dalších aktivit si za krásného letního počasí mohly užít desítky návštěvníků, kteří zavítali 16. září do zahrady Domu NADĚJE v Otrokovicích. Třetí zářijový pátek patřil již tradiční Zahradní slavnosti, která je neformálním setkání všech příznivců otrokovické pobočky NADĚJE. Největší pozornost poutala zaslouženě historická vozidla. Ať už to bylo Porsche 911, elektro kočár z roku 1909, Chrysler 180 nebo burácení motorů Harley-Davidson. Možnost svezení ve vojenské sidecar si nenechal ujít žádný z malých návštěvníků slavnosti. Majitelům historických vozidel patří velké poděkování za to, že bez nároku na jakoukoliv odměnu rozdávali radost jak klientům NADĚJE, tak návštěvníkům z řad široké veřejnosti a přispěli tak nemalou měrou k úspěchu akce.

 

V programu nechyběly soutěže, které pro děti připravili pracovníci a klienti NADĚJE, výrobce stavebnice GECCO, která je držitelem titulu hračka roku, nebo skauti ze skautského střediska Otrokovice. Právě navázání spolupráce se skautským oddílem Junák - český skaut, středisko Josefa Šivela Otrokovice, z. s. nás velmi těší. Slavnost otevřela brány do areálu, kde se návštěvníci zúčastnili nejen zábavy, ale také nakoupili výrobky sociálně terapeutických dílen, ochutnali speciality připravované klienty Café Naděje nebo pracovníky Naděje, otrokovické o.p.s. a tím podpořili zaměstnávání lidí s handicapem. 

 

Hlavním cílem slavnosti však bylo nenásilnou cestou propojit světy handicapovaných a zdravých lidí. O tom, že se nám tento cíl podařilo naplnit, svědčí velké množství návštěvníků, kteří neváhali přispět dobrovolným vstupným na pořízení ošetřovatelské hydromasážní vany. Za to jim patří velké poděkování stejně jako všem, kdo se podíleli na přípravě slavnosti.

 

Fotografie ze Zahradní slavnosti naleznete zde

 


Méně...