Otrokovice

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

 

Přečtěte si o historii a současnosti naší pobočky. V Otrokovicích poskytujeme služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením již od roku 1993.

Staňte se také našimi přáteli na  Facebooku.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 
 
Otrokovická pobočka NADĚJE spolupořadatelem sportovních her pro lidi s handicapem

Otrokovická pobočka NADĚJE spolupořadatelem sportovních her pro lidi s handicapem

12.09.16

Sportovní areál Baťov v Otrokovicích patřil 10. září sportovcům s handicapem.


Více...
 
Otrokovická pobočka NADĚJE spolupořadatelem sportovních her pro lidi s handicapem

Sportovní areál Baťov patřil 10. září sportovcům s handicapem. Slavnostního zahájení se ujal pan Jaroslav Budek, starosta města. “Podporu sportu nejen u mladých lidí vnímám jako nesmírně důležitou. Velkou úctu u mě mají handicapovaní sportovci, kteří musí překonávat mnohdy velké překážky. Doufám, že se nám touto úspěšnou akcí podařilo položit základy pro další setkávání handicapovaných sportovců,“ uvedl.

 

S nápadem uspořádat sportovní dny přišla pracovní skupina osob se zdravotním postižením v rámci setkávání Komunitního plánování sociálních služeb na Otrokovicku. K realizaci pak už byl jenom krok.

 

Na 42 účastníků z Otrokovic, Zlína a Uherského Hradiště si změřilo síly ve sportovních disciplínách jako je vrhačský trojboj s profesionálním paralympijským vybavením, běh nebo jízdu na 50m, hod na cíl, skok z místa, překážkový běh, ale také týmové hry jako malá kopaná nebo florbal. Zvláštní poděkování patří panu Vlastimilu Bukovjanovi, který sportovní den moderoval, podílel se na organizaci sportovních disciplín a velkou měrou se zasloužil o úspěch celé akce.

 

Během odpoledne bylo vidět několik skvělých výkonů. Adrian Vrzal z Otrokovic se ziskem jedné zlaté, jedné stříbrné a tří bronzových medailí se stal nejúspěšnějším závodníkem. Další dvě místa obsadili závodníci SK Berani NADĚJE Zlín Pavel Chrastina a Patrik Kamas.

 

„Máme radost z úspěchu našich závodníků, ale nadchly nás všechny výkony handicapovaných sportovců. Jakýkoliv, i sebepomalejší výsledek, je úctyhodný a zaslouží respekt a chválu,“ řekl Pavel Polák, ředitel otrokovické pobočky NADĚJE, která se podílela společně s městem Otrokovice na organizaci.

 

Zpestřením sportovního odpoledne byl tanec v rytmu zumby pod vedením Evy Urbanové, která roztančila celý stadion včetně diváků.

Všem závodníkům, dobrovolníkům a asistentům patří velké poděkování. Právem si zasloužili účastnické medaile.

„Nejdůležitějším výsledkem celé akce je fakt, že to její účastníky prostě bavilo a na hřišti byla cítit především radost ze vzájemného setkání a spolupráce. Vedle toho tu samozřejmě figurovala zdravá soutěživost, která je mezi sportovci naprosto přirozená,“ dodala Iveta Bláhová, hlavní organizátorka.

 

Fotografie z celé akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii zde


Méně...
 
Zahradní slavnost v zahradě Domu NADĚJE

Zahradní slavnost v zahradě Domu NADĚJE

24.08.16

16. září opět ožije zahrada Domu Naděje v Otrokovicích tradiční Zahradní slavností.


Více...
 
Zahradní slavnost v zahradě Domu NADĚJE

Připraveny jsou soutěže pro děti, ukázka historických vozidel, tvořivá dílna Atelier Radost, skákací hrad, projížďka na koních, bazárek hraček a dětského oblečení, opékání špekáčků, country kapela a spousta další zábavy po celé odpoledne.

Brány zahrady se otevřou od 15:00 hod., vstupné dobrovolné, výtěžek bude věnován na pořízení ošetřovatelské hydromasážní vany. Přijďte podpořit dobrou věc, užít si spoustu zábavy, soutěží, tvoření a dobrých chutí na konci léta.


Méně...
 
Pátý JEDEN DEN v Otrokovicích se vydařil na výbornou

Pátý JEDEN DEN v Otrokovicích se vydařil na výbornou

06.06.16

Přes 250 návštěvníků se 4. června bavilo na 5. ročníku open air handicap festivalu JEDEN DEN.


Více...
 
Pátý JEDEN DEN v Otrokovicích se vydařil na výbornou

Přes 250 návštěvníků se 4. června bavilo při poslechu hudebních skupin, zhlédnutí divadelních a tanečních představení, návštěvě tvořivých dílen nebo muzikoterapii na 5. ročníku open air handicap festivalu JEDEN DEN. Ideální počasí, rekordní návštěva, krásná atmosféra, kterou nabídlo prostředí lanového centra Lanáček v Otrokovicích, a úžasný elán všech účinkujících i dobrovolníků. To vše naplnilo hlavní cíl našeho festivalu: společné účinkování umělců s handicapem i těch zdravých napříč žánry.

Festival se uskutečnil pod záštitou starosty města Otrokovice Jaroslava Budka. Výtěžek ze vstupného ve výši 17 880 Kč bude věnován na zakoupení ošetřovatelské hydromasážní vany pro Dům NADĚJE v Otrokovicích.

 

Děkujeme všem, kdo jste nás přišli podpořit, a doufáme, že jste se bavili stejně dobře jako my.

 

Příjemnou atmosféru si můžete připomenout prostřednictvím fotografií zde


Méně...
 
Festival JEDEN DEN spojí umělce s handicapem i ty zdravé

Festival JEDEN DEN spojí umělce s handicapem i ty zdravé

31.05.16

Zveme všechny příznivce na 5. ročník festivalu JEDEN DEN, který se uskuteční v sobotu 4. 6. 2016 od 14 hodin v Otrokovicích v Lanáčku.


Více...
 
Festival JEDEN DEN spojí umělce s handicapem i ty zdravé

 

Zveme všechny příznivce na 5. ročník festivalu JEDEN DEN, který se uskuteční v sobotu 4. 6. 2016 od 14 hodin v Otrokovicích v Lanáčku. Hlavním posláním festivalu je spojovat umělce s handicapem a ty zdravé.

V rozmanitém a bohatém programu se představí hudební kapely PASS, Hudba Fryšták. Bezprostředním, avšak sluchu lahodícím hraním se představí host festivalu Kabrňáci z Tloskova. Nehudební část programu vyplní divadlo „Takový je život! aneb Sitkom včera, dnes a zítra!“ v podání studentů Základní umělecké školy Otrokovice v režii Gustava Řezníčka nebo taneční vystoupení v podání klientů otrokovické NADĚJE.

Zajímavým zpestřením festivalu bude workshop skupinového bubnování s Rytmem pro život. Nebude chybět doprovodný program, výtvarné  dílny pro děti i pro dospělé pod vedením Jany Svobodové – Ateliér Radost, malování na obličej a samozřejmě občerstvení.

 

Výtěžek akce bude věnován na zakoupení ošetřovatelské hydromasážní vany pro Dům NADĚJE v Otrokovicích.

 

Přijďte si užít odpoledne plné zábavy a podpořit dobrou věc. Festival se uskuteční pod záštitou starosty města Otrokovice pana Jaroslava Budka.

                                                                          


Méně...
 
Kabelkové jaro na Moravě

Kabelkové jaro na Moravě

24.05.16

Celkem 236 240 Kč pro NADĚJI ve Zlínském kraji! To se podařilo zlínské a otrokovické NADĚJI díky akcím s názvem Kabelkový veletrh. Tento úctyhodný výtěžek pomůže lidem se zdravotním postižením hned na několika místech.


Více...
 
Kabelkové jaro na Moravě

Celkem 236 240 Kč pro NADĚJI ve Zlínském kraji! To se podařilo zlínské a otrokovické NADĚJI díky akcím s názvem Kabelkový veletrh. Tento úctyhodný výtěžek pomůže lidem se zdravotním postižením hned na několika místech. NADĚJE Zlín nakoupí nové tkalcovské stavy, NADĚJE Otrokovice získala část prostředků na nákup ošetřovatelské hydromasážní vany a středisko v Uherském Hradišti bude mít finance na pracovní rehabilitaci klientů sociálně terapeutické dílny.

Co stojí za tak úspěšnou aktivitou? Na počátku byl nápad zlínské NADĚJE, jak spojit příjemné s užitečným. Před pěti lety tak vznikla akce, jejíž princip je jednoduchý, ale funguje dokonale. Lidé, ale i firmy, nám darují kabelky, které jsou ještě hezké nebo dokonce úplně nové. My je prodáváme a výtěžek z prodeje věnujeme na předem daný účel ve prospěch klientů NADĚJE.

Před rokem se k pořádání kabelkových veletrhů přidala i otrokovická pobočka NADĚJE a v letošním roce z toho byly hned čtyři veletrhy: ve Zlíně, Otrokovicích, Uherském Hradišti a Kroměříži. A nezůstalo jenom u kabelek. Každý rok přinese veletrh i něco nového. Letos například v Uherském Hradišti kabelky prodávaly i herečky Slováckého divadla. V Kroměříži se zase veletrh konal v rámci módní akce roku TOP MÓDA 2016 a součástí byla  i přehlídka známých českých návrhářů Marie Zelené a Martina Čapka, jejich modely předváděli klienti NADĚJE. Chuť pomáhat a udělat to způsobem, který je atraktivní a přinese něco i těm, kteří pomáhají, tak spojila lidi nejen z různých koutů republiky, ale také napříč věkem a profesemi.

Jen co zaklepe na dveře další rok, už budeme opět žít své „kabelkové jaro“.

 

Fotografie z veletrhu a módní přehlídky v Kroměříži nazleznete zde

 


Méně...
 
Kabelkový veletrh v Otrokovicích opět předčil očekávání

Kabelkový veletrh v Otrokovicích opět předčil očekávání

26.04.16

O tom, jak kabelky pomáhají, již bylo napsáno snad vše. Co tedy dodat? Děkujeme všem, kdo jste darováním nebo nákupem kabelky podpořili druhý ročník Kabelkového veletrhu otrokovické pobočky NADĚJE.


Více...
 
Kabelkový veletrh v Otrokovicích opět předčil očekávání

O tom, jak kabelky pomáhají, již bylo napsáno snad vše. Co tedy dodat?

Děkujeme všem, kdo jste darováním nebo nákupem kabelky podpořili druhý ročník Kabelkového veletrhu otrokovické pobočky NADĚJE. Výtěžek ve výši 26.656,- Kč bude věnován na zakoupení ošetřovatelské hydromasážní vany pro Dům NADĚJE v Otrokovicích. Poděkování rovněž patří partnerům veletrhu a dobrovolníkům, kteří nemalou měrou přispěli k jeho úspěchu. DĚKUJEME!!!

 

Díky mediální podpoře Zlínského deníku Vám neunikly žádné informace o této unikátní benefiční akci za jejímž vznikem stojí zlínská pobočka NADĚJE.

 

Fotografie z veletrhu naleznete zde


Méně...