Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

06.12.23

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o...


Více...
 
Děkujeme společnosti Bushman s.r.o.

Desinfekční prostředky jsou v sociálních službách pro lidi bez domova nezbytností. Velké poděkování proto patří společnosti Bushman s.r.o., která nám darovala 40 krabic kvalitních desinfekcí a zajistila tak zásoby pro všechna naše pražská střediska na několik měsíců.

 

Dar poslouží nejen našim klientům a klientkám, ale především také zaměstnancům, kteří by bez něj svoji náročnou profesi nemohli vykonávat.

 

Děkujeme.  

 

Desinfekční prostředky od společnosti Bushman s.r.o.


Méně...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Mezinárodní den dobrovolníků

05.12.23

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků. A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI...


Více...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků.

 

A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI. Srdečné díky patří našim přátelům, kteří se zapojili do Sbírka potravin, jak na jaře, tak na podzim, a bez jejichž úsilí by se nám v obou kolech nepodařilo vybrat rekordní množství potravin. Děkujeme také dobrovolníkům, kteří s nadšením věnují svůj čas na Štědrý den přípravě Štědrovečerní tabule a rozdávání dárků lidem bez domova. Velkou pomocí pro lidi bez domova jsou například také Medici na ulici, kteří zajišťují kontinuální chod nízkoprahových ošetřoven a sami také pravidelně vyráží do terénu.

 

Říká se, že dobrovolníci nejsou placeni – ne proto, že by byli bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení. Všem dobrovolníkům patří velké díky, bez vás by to nešlo! 

 

Text a foto: Jana Halámková, fundraiserka


Méně...
 
Křest kalendáře ART 2024

Křest kalendáře ART 2024

04.12.23

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“. Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době...


Více...
 
Křest kalendáře ART 2024

Právě dnes proběhne křest charitativního kalendáře ART 2024 a vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“.    

 

Jsme moc rádi, že i v dnešní digitalizované době neztrácí tištěný kalendář své kouzlo a je součástí našich domovů i kanceláří. Může být opravdovým uměleckým dílem a velmi silnou formou prezentace. To vše splňuje náš charitativní kalendář ART 2024 pro příští rok.  

 

Už dnes od 18 hodin ho pokřtíme v pražském Rock Café. Jeho tvůrcem je náš velký podporovatel a kamarád Jirka Šourek.  

 

Můžete se těšit také na vernisáž výstavy „Malování pro NADĚJI“, které se stalo základem pro tvorbu kalendáře. My můžeme slíbit příjemnou atmosféru, napětí v podobě tomboly a hlavně spoustu (nejen) street artového umění. Kalendář si budete moci koupit přímo na místě a připomínáme, že veškerý výtěžek z jeho prodeje bude věnován kampani Darujte nohy v teple.  

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple 

 

Více o akci se dozvíte také v naší facebookové události: https://www.facebook.com/events/373926831857183 

 

Těšíme se na viděnou dnes večer.


Méně...
 
Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

01.12.23

Dnešním dnem začínají zimní humanitární opatření pro lidi bez domova v Praze a stejně jako každý rok jsme do nich zapojeni také. Jak konkrétně?


Více...
 
Zimní humanitární opatření pro lidi bez domova

Dnešním dnem začínají zimní humanitární opatření pro lidi bez domova v Praze a stejně jako každý rok jsme do nich zapojeni také. Jak konkrétně?  

 

Zajišťujeme noční terénní program, kdy dva terénní pracovníci monitorují vybrané městské části a kontaktují lidi bez domova přežívající ve veřejném prostoru a místech, které jim slouží k přespávání. Služba funguje od 20:00 do 7:00 každý den v týdnu.  

 

Ode dneška je také v provozu noclehárna v Troji s kapacitou 60 lůžek. Příjem klientů je 20:30 - 21:30, odchod je v sedm hodin ráno. Noclehárna je v provozu každý den v týdnu. 

 

K dispozici bude také noční hygienické centrum s několika krizovými lůžky, kde budeme zajišťovat hygienu, výměnu ošacení a základní péči pro lidi bez domova. Centrum je určeno pouze pro klienty, které přivezou naši noční terénní pracovnici v rámci nočního terénu.    

 

A připomínáme, že šestý ročník sbírky Darujte nohy v teple je v plném proudu. Obdarujte teplým oblečením nebo botami konkrétního člověka bez domova. Děkujeme.  

 

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple


Méně...
 
Denní centrum U Bulhara slaví 16 let!

Denní centrum U Bulhara slaví 16 let!

30.11.23

U Bulhara slavíme! V listopadu je to 16 let, co můžeme poskytovat naše služby, které se v průběhu času pěkně rozrostly. Nyní u nás lidé bez domova mohou dostat...


Více...
 
Denní centrum U Bulhara slaví 16 let!

U Bulhara slavíme! V listopadu je to 16 let, co můžeme poskytovat naše služby, které se v průběhu času pěkně rozrostly. Nyní u nás lidé bez domova mohou dostat jídlo, čaj, vysprchují se, vymění si oblečení, vyperou si prádlo a nabijí si svůj telefon. Svoje trable řeší se sociálními pracovnicemi, psycholožkou, adiktoložkou a všemi dalšími kolegy, kteří svojí práci dělají srdcem a s radostí. Všem, kteří v centru pracují, patří velký dík.  

 

Denně centrum U Bulhara navštíví v průměru 160 lidí bez domova. A pro zajímavost – ve všech našich denních centrech (U Bulhara, Bolzanova a Michle) se vydá přes 57.000 porcí jídla ročně.  

Pomoci můžete i Vy, a to prostřednictvím projektu Darujte nohy v teple. Děkujeme.  

 

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple 

 

Text: Gabriela Štípalová, vedoucí denního centra U Bulhara

Foto: Petr Zewlakk Vrabec


Méně...
 
Slavíme Giving Tuesday s "nohama v teple"

Slavíme Giving Tuesday s "nohama v teple"

28.11.23

Už pošesté letos slavíme Světový den štědrosti a dobrých skutků s projektem Darujte nohy v teple. Ne všichni lidé bez domova během zimy využívají ubytovací kapacity...


Více...
 
Slavíme Giving Tuesday s "nohama v teple"

Už pošesté letos slavíme Světový den štědrosti a dobrých skutků s projektem Darujte nohy v teple.  

 

Ne všichni lidé bez domova během zimy využívají ubytovací kapacity, ať už ty běžné jako jsou azylové domy a noclehárny nebo ty, které jsou otevřené v rámci zimních humanitárních opatření. A nevyužívají je z nejrůznějších důvodů – např. mají psa, se kterým do většiny těchto zařízení nesmí nebo nechtějí opustit své běžné místo k přespávání, kde mají svůj jediný „majetek“, případně trpí nějakou duševní poruchou a v takovýchto zařízeních je jim jednoduše těsno.  

 

Proto bychom jim rádi prostřednictvím projektu Darujte nohy v teple dopřáli alespoň trochu tepla a sucha skrze nové zimní oblečení a kvalitní boty, které je ochrání například před omrzlinami.      

 

Během uplynulých ročníků jsme díky Vám poskytli boty a oblečení za více jak 1.120 000 Kč. Děkujeme, že společně s námi a Giving Tuesday pomáháte lidem bez domova žít bezpečnější a důstojnější život. 

 

https://www.givingtuesday.cz/darujte-nohy-v-teple-lidem-bez-domova 


Méně...