Praha

 
 

Pomoc lidem bez domova v Praze

POMÁHÁME LIDEM BEZ DOMOVA ŽÍT DŮSTOJNĚJŠÍ A BEZPEČNĚJŠÍ ŽIVOT.

 

Nabízíme ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, jídlo a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích, zdravotní ošetření v ordinacích lékařů.

 

      

 

 

MÁME RÁDI PROJEKTY:

 

Logo NSLogo Místní místnímLogo Nejdřív doma    

 

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY?

Navštivte naše nízkoprahová denní centra nebo přijďte na stanoviště Mobilní sociální služby a proberte svou situaci se sociálním pracovníkem. Pokud potřebujete ubytování, obraťte se přímo na sociální pracovníky azylových domů (pro muže, pro ženy).

 

 

 

AKTUALITY

 
 
Darujte nohy v teple lidem bez domova

Darujte nohy v teple lidem bez domova

02.11.18

„To chce klid a nohy v teple,“ není od věci říci někomu, kdo je nastydlý a teče mu z nosu. Díky klidu a nohám v teple se totiž rychleji uzdravíme. A od nohou se právě také nejčastěji nachladíme. Lidem bez domova to hrozí tím spíš.


Více...
 
Darujte nohy v teple lidem bez domova

„To chce klid a nohy v teple,“ není od věci říci někomu, kdo je nastydlý a teče mu z nosu. Díky klidu a nohám v teple se totiž rychleji uzdravíme. A od nohou se právě také nejčastěji nachladíme. Lidem bez domova to hrozí tím spíš. A zvlášť v zimě, která už je za dveřmi. Takže aby se to nestalo, pomozte nám tomu předejít a DARUJTE NOHY V TEPLE


Za cílovou částku můžeme nakoupit 1000 párů ponožek a 500 párů bot. Nebo pořídit komplet jednoho páru bot + dvoje ponožky pro 1/3 z počtu 1 500 osob bez domova, kterým jsme schopni během zimního období poskytnout službu v denních centrech a na ulici.

 

Lidé bez domova potřebují vaši podporu – pomozte jim s námi zajistit nohy v teple, a tím i klid ke zvládání jejich nelehké situace.

DARUJI TEĎ

Děkujeme vám!


Méně...
 
Středisko NADĚJE U Bulhara slouží lidem bez domova již 11 let

Středisko NADĚJE U Bulhara slouží lidem bez domova již 11 let

01.11.18

Přesně na den před jedenácti lety, 1. listopadu 2007, jsme otevřeli Nízkoprahové denní centrum U Bulhara v Praze 2. Nízkoprahové znamená, že příchozím nejsou při vstupu kladeny žádné podmínky.


Více...
 
Středisko NADĚJE U Bulhara slouží lidem bez domova již 11 let

Přesně na den před jedenácti lety, 1. listopadu 2007, jsme otevřeli Nízkoprahové denní centrum U Bulhara v Praze 2. Nízkoprahové znamená, že příchozím nejsou při vstupu kladeny žádné podmínky.

 

Zdarma nabízíme stravu, hygienu, sociální a psychologické poradenství, zprostředkování noclehu. Mužům i ženám od 27 let. Od počátku je zde k dispozici i ordinace praktického lékaře. Postupně se přidala gynekologie, stomatologie a psychiatrie.

Toto středisko navazuje na službu denního centra, kterou jsme provozovali již od listopadu 1992 v Bolzanově ulici.

 

Zajímá vás, jak je středisko vytížené?

V jeden moment můžeme pomáhat až 80 lidem, denní kapacita je 350 osob.

Například v listopadu roku 2017 navštívilo středisko v průměru 184 osob denně.

Celkově za rok 2017 zde v denním průměru využilo možnost osprchovat se 42 osob bez domova a převléknout do čistého ošacení 23 lidí.

 

Lidé bez domova potřebují vaši podporu - Pomáhejte s námi!

Daruji teď

Děkujeme!

 

Nedávno jste se k nám mohli přijít podívat v Den otevřených dveří. Pro toho, kdo nestihl, máme alespoň malou ochutnávku

Virtuální prohlídka

 

 


Méně...
 
HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

Ať je nás jako hrášků :)

21.10.18

MILÍ DOBROVOLNÍCI,

POMOZTE DOBRÉ VĚCI A ZAPOJTE SE S NADĚJÍ DO 6. ROČNÍKU NÁRODNÍ POTRAVINOVÉ SBÍRKY


Více...
 
HLEDÁME DOBROVOLNÍKY

MILÍ DOBROVOLNÍCI,

POMOZTE DOBRÉ VĚCI A ZAPOJTE SE S NADĚJÍ DO 6. ROČNÍKU NÁRODNÍ POTRAVINOVÉ SBÍRKY.

KONÁ SE V SOBOTU 10. LISTOPADU 2018, OD 8 DO 18 HODIN.

BUDEME ROZDÁVAT LETÁČKY, VYBÍRAT, TŘÍDIT A NAKLÁDAT DO AUT DAROVANÉ POTRAVINY.

 

VEŠKERÉ INFORMACE JSOU NA WWW.POTRAVINYPOMAHAJI.CZ

 

V OBCHODĚ:

GLOBUS NA ZLIČÍNĚ, SÁRSKÁ 5/133, PRAHA 5

 

PRO ÚČAST KONTAKTUJTE:

EVA KRŮTOVÁ, eva.krutova@nadeje.cz, 775 868 843

 

PŘILOŽTE S NÁMI RUKU K DOBRÉMU DÍLU

DĚKUJEME VÁM!


Méně...
 
Ženy bez domova mají již 14 let zázemí v NADĚJI

Ženy bez domova mají již 14 let zázemí v NADĚJI

18.10.18

V říjnu roku 2004 začal objekt NADĚJE v Rybalkově ulici 31 v Praze 10 fungovat jako azylový dům pro ženy. 


Více...
 
Ženy bez domova mají již 14 let zázemí v NADĚJI

V říjnu roku 2004 začal objekt NADĚJE v Rybalkově ulici 31 v Praze 10 fungovat jako azylový dům pro ženy. Není to sice výročí kulaté, ale stojí za to si ho připomenout. Ženy bez domova mají v mnohém těžší situaci než muži. Mezi našimi klienty je 22 procent žen. Azylový dům má kapacitu 40 míst a například během loňského roku poskytl pomoc 120 ženám.

I vy můžete společně s námi pomáhat a vykouzlit úsměv na tváři třeba právě ženám v nouzi.

Daruji teď

Děkujeme!


Méně...
 
17. říjen - Mezinárodní den za odstranění chudoby

17. říjen - Mezinárodní den za odstranění chudoby

17.10.18

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby. Cílem tohoto dne je upozornit na situaci a zkušenosti lidí, kteří se potýkají s extrémní chudobou a sociálním vyloučením. 


Více...
 
17. říjen - Mezinárodní den za odstranění chudoby

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby. Cílem tohoto dne je upozornit na situaci a zkušenosti lidí, kteří se potýkají s extrémní chudobou a sociálním vyloučením.  V letošním roce je kladen důraz na propojení extrémní chudoby s porušováním lidských práv. Lidem po celém světě, kteří jsou odsouzeni žít v chudobě a sociálním vyloučení, jsou nepřiměřeně často porušována jejich základní lidská práva a důstojnost.

Jedná se o velmi aktuální téma nejen v zemích třetího světa, ale i v Evropě. Stačí si pouze připomenout články z nedávné doby o kriminalizaci bezdomovectví v Maďarsku nebo některá témata poslední předvolební kampaně (např.  “Tramvaj není noclehárna” ). Je smutné, že máme stále potřebu využívat chudé lidi jako obětní beránky svých vlastních strachů a neúspěchů, a porušovat tak nejen jejich důstojnost, ale často i jejich základní lidská práva. Proč se raději nezaměříme na skutečná řešení jako je sociální bydlení, efektivnější systém vyplácení dávek pomoci v hmotné nouzi, problematiku dluhů a exekucí, a potírání a předcházení tzv. obchodu s chudobou?

Mottem Mezinárodního dne za odstranění chudoby roku 2018 je tato výzva: “Coming together with those furthest behind to build an inclusive world of universal respect for human rights and dignity”. Volně přeloženo jako: “Společně s těmi nejslabšími chceme vybudovat inklusivní svět, ve kterém panuje všeobecný respekt k lidským právům a důstojnosti.”

 

NADĚJE v  Praze pomáhá již 27 let lidem bez domova, tedy těm, kteří žijí v extrémní chudobě. Jen v letošním roce (k 16.10.2018) jsme každý den podpořili 448 lidí, ubytovali 154 osob a ošetřili 19 pacientů v ordinacích.

 

I Vy můžete podat pomocnou ruku potřebným a přispět na služby pro lidi bez domova

Daruji teď

Děkujeme!

 

Zdroje:

https://www.un.org/development/desa/socialperspectiveondevelopment/international-day-for-the-eradication-of-poverty-homepage/2018-2.html

 

http://www.osn.cz/mezinarodni-den-za-odstraneni-chudoby/

 

https://zpravy.idnes.cz/madarsko-bezdomovci-bezdomovectvi-zakaz-spani-na-ulici-orban-ustava-1ir-/zahranicni.aspx?c=A181011_153425_zahranicni_dtt


Méně...
 
I mladí lidé bez domova jsou hrdiny svého života

I mladí lidé bez domova jsou hrdiny svého života

16.10.18

Ve dnech 4. až 7. října jsme se vydali s osmi mladými klienty našeho střediska Bolzanova a dvěma lektory na Cestu hrdiny. 


Více...
 
I mladí lidé bez domova jsou hrdiny svého života

Ve dnech 4. až 7. října jsme se vydali s osmi mladými klienty našeho střediska Bolzanova a dvěma lektory na Cestu hrdiny. Je to výprava volně inspirovaná Bretem Stephensonem, americkým terapeutem, který pracuje s vysoce rizikovou dospívající mládeží.

Cílem výjezdu bylo nabídnout mladým lidem bez domova cestu jako rituál přechodu do dospělosti a najít dar „vnitřního kompasu“, který dokáže mladého člověka vyvést z „labyrintu“ bludného kruhu kriminality či jiných problémů a navrátit ho zpět do společnosti. Naši mladí klienti tak měli možnost v klidných a bezpečných podmínkách ponořit se do svého vnitřního světa, prozkoumat své silné i slabé stránky, zamyslet se nad tím, kde nyní v životě jsou, jaké před sebou mají výzvy a co musí udělat pro to, aby je přijali.

Posloužili k tomu různé metody – arteterapie, sebepoznávací cvičení, práce s přírodninami, vyprávění příběhů. Věříme, že si účastníci odnesli mnoho podnětů, které jim pomohou nabrat v životě správný směr.

 

 

 

Více fotografií zde 


Méně...