Vizovice

 
 

Poskytujeme služby nízkoprahového klubu dětem a mládeži z Vizovic a okolí. 

 

Najdete nás také na Facebooku a Instagramu, kde můžete sledovat aktuální dění.

 
 

Setkání u kulatého stolu

NZDM v síti odborné pomoci ohroženým dětem a dospívajícím

19.09.18
13. září 2018 se ve zlínském Klubu 204 uskutečnilo setkání poskytovatelů nízkoprahových služeb Zlínského kraje s Českou asociací
Více...
 

13. září 2018 se ve zlínském Klubu 204 uskutečnilo setkání poskytovatelů nízkoprahových služeb Zlínského kraje s Českou asociací streetwork.

Na setkání se představily nízkoprahové služby, zástupci samospráv a orgánů sociálně právní ochrany a sdíleli si své zkušenosti, rady, jak služby využívat, čím jsou užitečné a jaký mají přesah.

 

NADĚJE Vizovice měla v programu  své zastoupení Mgr. Květou Smrčkovou na téma Kazuistika - k čemu v NZDM pomůže případová konference.

Mgr. Kateřina Pivoňková přinesla informace o tom, jak se NZDM mohou angažovat v potravinové pomoci dětem z chudých rodin.

 

Za přednesené informace, příběh a jeho řešení, jsme pyšlí a věříme, že přinesou i ostatním poskytovatelům nové obzory, jakou cestou je možné se vydat.


Méně...
 
Fotokomixy

Fotokomixy

Tak trochu jiné tvoření s klienty

13.07.18
Když nás rukodělné tvoření omrzí, je potřeba zapojit techniku :-)
Více...
 
Fotokomixy

Když nás rukodělné tvoření omrzí, je potřeba zapojit techniku :-)

Na jedno odpoledne jsme si vymysleli tvoření fotokomixů a abychom děti správně namotivovali, museli jsme jako pracovníci jít příkladem.

Aneb jak to u nás vypadá, když dojde kafe :-)

 

Fotokomix


Méně...
 
Po roce opět na Janově hradě

Po roce opět na Janově hradě

Pomoc s obnovou místní památky

13.07.18

2. července proběhla, jako již tradičně, akce na Janově Hradě. Sešli jsme se v jednu hodinu před VITKEM a vyrazili na pomoc s obnovou místní oblíbené památky a turistického cíle – Janova Hradu.


Více...
 
Po roce opět na Janově hradě

 

2. července proběhla, jako již tradičně, akce na Janově Hradě. Sešli jsme se v jednu hodinu před VITKEM a vyrazili na pomoc s obnovou místní oblíbené památky a turistického cíle – Janova Hradu.

 

Letos se k nám opět přidali i přátelé ze zlínských nízkoprahů, takže nás bylo tak akorát na pořádnou práci i zábavu. Našim úkolem bylo vysbírat kameny na louce pod hradem, ze kterých se v budoucnu má stát zídka. Práci jsme zvládli velice rychle, a tak zbyl čas na výlet na Reviku.

 

Večer následovala tradiční odměna – táborák s opékáním špekáčků a fire show z produkce šikovných klientek a pracovnic ze Zlína. Spát jsme šli až dlouho potom, co po úžasném západu slunce nastala tma. Krásné výhledy nám zpříjemnily i ranní vstávání, balení a úklid tábořiště.

 

Už teď se těšíme na příští rok.


Méně...
 
Vánoční čas ve VITKU

Vánoční čas ve VITKU

27.12.17

Letos jsme se na Vánoce chystali již od 1. prosince, kdy jsme dětem představili Vítkovský adventní kalendář s podtitulem „Otevři si


Více...
 
Vánoční čas ve VITKU

Letos jsme se na Vánoce chystali již od 1. prosince, kdy jsme dětem představili Vítkovský adventní kalendář s podtitulem „Otevři si svůj VAK“.  Každý den v něm klienti mohli najít nějakou zajímavost – malou hru, kvíz či vtípek nebo i drobnou sladkost. Prosinec jsme věnovali také přípravám vánočního večírku. Kdo se chtěl zapojit, mohl se zúčastnit výtvarných dílen a dílen vaření. Vyrobili jsme si dárkové kartičky, vyzdobili klub „sněhovými“ vločkami a ochutnali jsme kokosové cukroví z vlastní kuchyně.

Samotný večírek připadl na 22. prosince a jeho program byl bohatý.  Zavzpomínali jsme na proběhlé akce v rámci Rozjeďme VITEK a společně si připomněli, které projekty jsme podpořili pomocí aplikace EPP Pomáhej pohybem. Celkem jsme nasbírali 1710 bodů, které jsme věnovali zařízením s onkologicky nemocnými lidmi, lidmi s duševním postižením či seniory. Vyhlásili jsme vítěze Vítkoklání 2017, tedy první tři místa za vyhrané turnaje ve stolním fotbálku, ping pongu či deskových hrách. Povedlo se nám také uspořádat soutěž, která vyžadovala důvtip, empatii a kreativitu. Soutěžilo se ve dvou týmech a účastníci byli náležitě odměněni.  Za doprovodu vánočních písniček jsme si společně rozbalili poslední okénko adventního kalendáře, které obsahovalo dvě deskové hry.

 

Těšíme se tedy na nové hry i zážitky v roce 2018 a věříme, že se nový rok povede stejně jako letošní J


Méně...
 
Týden NZDM

Týden NZDM

11.10.17
 
Více...
 
Týden NZDM

 

V týdnu od 18. do 24. září jako každý rok probíhal týden NZDM, kdy se nízkoprahové kluby otevírají veřejnosti. My jsme se tentokrát rozhodli zapojit formou pikniku. Vstupenkou na tuto akci byla vlastnoručně vyrobená dobrota. Některé pochutiny jsme připravili společně s klienty přímo v klubu v rámci dílen vaření, někdo přinesl výrobky z domu. Původně jsme plánovali celou akci uspořádat venku, ale pro nepřízeň počasí jsme ji uspořádali přímo v klubu. I tak jsme si to užili. Rozložili jsme deky, zabubnovali na jembe a zahráli hry.

Smyslem pikniku bylo samozřejmě ochutnat jídla, která mají naši klienti a jejich rodina nejraději a nabídnout veřejnosti možnost setkat s pracovníky. Motivací byla soutěž o čokoládový dort, který nám přivezla paní ředitelka Katka Pivoňková. Za tuto sladkou odměnu jí velice děkujeme. Poděkování patří také všem, kteří se tohoto dne zúčastnili.


Méně...
 
Brigáda s přespávačkou na Janově hradě

Brigáda s přespávačkou na Janově hradě

25.08.17
 
Více...
 
Brigáda s přespávačkou na Janově hradě

 

I letos jsme se zapojili do rekonstrukce Janova hradu a společně s několika klienty jsme zapracovali na třídění cihel, které se používají pro jeho stavbu. Tentokrát jsme spojili síly s organizací Unie Kompas ze Zlína, jejíž klienti byli pro práci neméně nadšení. Není divu – po práci následoval táborák. Opekli jsme si špekáčky a maršmelouny, zazpívali jsme si i zažonglovali. Velký dík patří kolegyním i klientkám ze Zlína, které pro nás připravily Fire show a dokonce nás i něco naučily. Mezi nevšední zážitky patřil i romantický západ slunce a spaní pod širákem. Věřte, že pozorovat hvězdy na zádech ve spacáku kousek od rozestavěného hradu a pocit z dobře odvedené práce bylo pro klienty i pracovníky jako balzám na duši.Těšíme se na další spolupráci ze Zlíňákama a příště třeba zase na Janovce :-)


Méně...