Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
ČEPICOVÁ PRACOVNÍ TERAPIE

ČEPICOVÁ PRACOVNÍ TERAPIE

28.01.19

Klienti dnes na pracovní terapii vytvářeli z papírových čtvrtek zimní čepice "kulíšky". Předlohy byly vystřižené a k dispozici byly také vzory, jak by hotový výrobek mohl


Více...
 
ČEPICOVÁ PRACOVNÍ TERAPIE

Klienti dnes na pracovní terapii vytvářeli z papírových čtvrtek zimní čepice "kulíšky". Předlohy byly vystřižené a k dispozici byly také vzory, jak by hotový výrobek mohl vypadat. Na ozdobení „zimních čepic“ použili přítomní klienti pastelky, voskovky, fixy, různé šablony, nálepky, barevné papíry, plastová očička, vatu atd. Uplatnili svou fantazii, protože se taková zimní čepice dala vyzdobit a vytvořit mnoha různými způsoby. Klienti čepice malovali, a nebo na ně nalepovali různé přízdoby. U tvoření jsme si také povídali a čas příjemně uplynul. Hotové výrobky z dnešní pracovní terapie se náramně povedly a teď zdobí naše zařízení.


Méně...
 
KOUZELNICKÉ VYSTOUPENÍ

KOUZELNICKÉ VYSTOUPENÍ

10.01.19

Dnes do našeho zařízení poprvé v historii zavítal kouzelník – pan Bednář z Letohradu. Našel výzvu, kterou jsme zadali do databáze v rámci projektu Ježíškova


Více...
 
KOUZELNICKÉ VYSTOUPENÍ

 

Dnes do našeho zařízení poprvé v historii zavítal kouzelník – pan Bednář z Letohradu. Reagoval na výzvu, kterou jsme zadali do databáze v rámci projektu Ježíškova vnoučata. Bez nároku na honorář přijel za námi se svou ženou a mnoha kufříky plnými kouzel. Za jeho návštěvu tímto velmi děkujeme.

 

Pro klienty si připravil bohatý kouzelnický program. Pan Bednář si s sebou přivezl spoustu rekvizit, kouzla byla velmi různorodá a pestrá – prováděl několik kouzel s kartami, s přesuny předmětů, na vlastní oči jsme viděli neuvěřitelné změny barev, vznášející se stolek, ale i únik z uzlů na provaze. Každé kouzelnické číslo přítomní odměnili velkým potleskem a nestačili žasnout, jak ho pan kouzelník dělá. Z vystoupení byli klienti nadšení. Jednalo se o velmi příjemně strávené odpoledne a klienti by byli velmi rádi za další návštěvu pana kouzelníka.


Méně...
 
TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

10.01.19

V našem zařízení jsme přivítali tříkrálové koledníky. Děti přišly spolu se svými paní učitelkami z Mateřské školy Pod smrkem ve Vysokém Mýtě. Ve spolupráci s Římsko-katolickou farností ve Vysokém Mýtě a s Charitou představili Tři krále – Kašpara,


Více...
 
TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

V našem zařízení jsme přivítali tříkrálové koledníky. Děti přišly spolu se svými paní učitelkami z Mateřské školy Pod smrkem ve Vysokém Mýtě. Ve spolupráci s Římsko-katolickou farností ve Vysokém Mýtě a s Charitou představili Tři krále – Kašpara, Melichara a Baltazara se svým zástupem, v rámci tradiční Tříkrálové sbírky. Sešlo se mnoho dárců z řad našich klientů a také zaměstnanců, kteří chtěli přispět na dobrou věc a přišli se na sbírku podívat. Od malých „Mudrců z Východu“ všichni dostali pomazání na čelo, kalendář a cukřík. Také nám zde koledníci nechali několik výtisků „Charitních aktualit“. Od zástupce Římsko-katolické farnosti dostalo naše zařízení a jeho obyvatelé požehnání, nadepsáním dveří svěcenou křídou. Děkujeme všem účastníkům a organizátorům charitativní sbírky. Jsme si jisti, že se vybrané peníze dostanou do správných rukou a pomůžou tam, kde je to třeba.


Méně...
 
JEŽÍŠKOVA VNOUČATA V NADĚJI

JEŽÍŠKOVA VNOUČATA V NADĚJI

04.01.19

Stejně jako v loňském roce se i letos naše zařízení zapojilo do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.


Více...
 
JEŽÍŠKOVA VNOUČATA V NADĚJI

 

Stejně jako v loňském roce se i letos naše zařízení zapojilo do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.

 

„Ježíškova vnoučata vznikla na podzim roku 2016 na dvorku Českého rozhlasu v Jihlavě. Novinářka Olga Štrejbarová si při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit. Nápad byl na světě.“ Více informací o projektu: www.jeziskovavnoucata.cz.

 

Celkem jsme do databáze zadali 65 přání našich klientů. Některá přání byla individuální, některá skupinová. V tuto chvíli jich dárci splnili 62, dvě přání budou splněna v průběhu letošního roku a jedno přání stále čeká na svého dárce – jedná se o dobové vystoupení seskupení, které je nazváno Sestry Chalupovy (módní přehlídka za doprovodu hudby).

 

Někteří dárci poslali své dary přepravní společností, jiní přijeli do zařízení osobně a potěšili tak naše klienty svou přítomností a společně stráveným časem. Klienti si přáli kosmetiku, oblečení, něco dobrého na zub, ale také model mašiny, polštářky, terapeutické panenky a zvířátka s tlukoucími srdíčky, povlečení, prodlouženou ruku s magnetem nebo známky a dopisní papír, ale i televizi, CD přehrávač nebo mobilní telefon. Mezi společná přání klientů patří například posilovače ruky, činky s tekoucím pískem, dřevěné hlavolamy, kinetický písek nebo předplatné časopisu. Do našeho zařízení také zavítá kouzelník se svým vystoupením, klientku navštívil pan farář Zbigniew Czendlik a jedna z klientek pojede na koncert Tomáše Kluse. Pro osm našich klientů také jedna z dárkyň přivezla svíčkovou a před Vánoci pro ně uspořádala tvořivé odpoledne – výrobu Vánočních přáníček.

 

Přání věcná i zážitková byla opravdu rozmanitá, stejně jako dárci, kteří je přivezli nebo zprostředkovali. Jedno však měla všechna společné – mnoho radosti, vzájemnosti z příjemných setkání a pocit lásky a smýšlení pro druhé, které jsme my všichni mohli díky projektu Ježíškových vnoučat společně zažít.

 

I když je pro zaměstnance práce týkající se projektu velmi náročná (jak administrativně, organizačně i časově), již teď se těšíme na příští rok, až se do projektu opět zapojíme a zase budeme rozdávat radost a úsměvy.

 

Všem, kteří se zapojili, vřele děkujeme!


Méně...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ BRANDÝSKÝCH ZPĚVAČEK

HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ BRANDÝSKÝCH ZPĚVAČEK

04.01.19

Začátkem nového roku jsme v našem zařízení přivítali dětský pěvecký sbor ze Základní školy v Brandýse nad Orlicí. Členky sboru přišli společně se třemi pedagogy. Pan


Více...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ BRANDÝSKÝCH ZPĚVAČEK

Začátkem nového roku jsme v našem zařízení přivítali dětský pěvecký sbor ze Základní školy v Brandýse nad Orlicí. Členky sboru přišli společně se třemi pedagogy. Pan učitel, který sbor vede, doprovázel zpěvačky hrou na elektronické klávesy. Koledy, lidové písně, ale i písničky z muzikálů – byly příjemným hudebním zážitkem, který přilákal diváky z řad našich klientů, ale i zaměstnanců. Milou návštěvu z Brandýsa jsme odměnili velkým potleskem a také drobnými dárky. A vzájemně jsme si poblahopřáli do nového roku zdraví a štěstí.


Méně...
 
ŠTĚDRODENNÍ SETKÁNÍ KLIENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ

ŠTĚDRODENNÍ SETKÁNÍ KLIENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ

27.12.18

Na Štědrý den odpoledne se v našem zařízení konalo setkání klientů a zaměstnanců Domu pokojného stáří Naděje. Programem provázel pan ředitel a postupně se


Více...
 
ŠTĚDRODENNÍ SETKÁNÍ KLIENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ

 

Na Štědrý den odpoledne se v našem zařízení konalo setkání klientů a zaměstnanců Domu pokojného stáří Naděje. Programem provázel pan ředitel a postupně se vystřídalo několik účinkujících. Nejdříve všem přítomným na hudební nástroje zahráli malí hudebníci. Poté zazpívali zpěváci z řad zaměstnanců i diváků. Na závěr dnešního svátečního setkání hovořila pastorační pracovnice o Biblickém příběhu a jeho symbolech. Na úplný závěr pracovníci popřáli všem pokojné a požehnané Vánoce.


Méně...