Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
HOUBOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

HOUBOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

16.11.18

Na dnešní výtvarné dílně klienti vytvářeli z papíru hřiby. S podzimním obdobím je téma hub a hříbků aktuální a klientům takové tvoření připomíná koloběh roku a mají


Více...
 
HOUBOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Na dnešní výtvarné dílně klienti vytvářeli z papíru hřiby. S podzimním obdobím je téma hub a hříbků aktuální a klientům takové tvoření připomíná koloběh roku a mají možnost radovat se z darů a krás, které nám podzim nabízí. Podle připravených šablon si klienti vystřihli tvar houby. Poté vystřižené houby dotvářeli klobouky, nožičkami a také trávou či mechem, ze kterých vyrůstají. Tvoření hub všechny klienty bavilo a každý z nich si chtěl svůj výrobek dokončit. Výsledná dílka budou zdobit prostory našeho zařízení a ladit jej do podzimu.


Méně...
 
Podpora prostřednictvím nákupů v síti o.d. Konzum

Podpora prostřednictvím nákupů v síti o.d. Konzum

05.11.18

I letos jsme byli zařazeni do projektu obchodního družstva Konzum. Uplatněním dárcovského kupónu v obchodě můžetze podpořit nákup antidekubitních matrací pro klienty NADĚJE.


Více...
 
Podpora prostřednictvím nákupů v síti o.d. Konzum

I letos jsme byli zařazeni do projektu obchodního družstva Konzum. Uplatněním dárcovského kupónu v obchodě můžetze podpořit nákup antidekubitních matrací pro klienty NADĚJE. 

 

Pokud předložíte při nákupu v síti o.d. Konzum dárcovský kupón, bude k vašemu nákupu přičtena částka 30 Kč, kterou pak Konzum převede naší organizaci. Navíc ještě v poměru podle přijatých darů rozdělí dalších 100 000 Kč. Kupón není nutné tisknout a nosit s sebou, na pokladně si lze platbu vyžádat - na letácích u pokladny jsou k dispozici kupóny všech organizací do projektu zapojených. 

 

NADĚJE použije veškeré získané prostředky na nákup matrací, které pomáhají při předcházení a léčbě proleženin u klientů trvale nebo převážně upoutaných na lůžko.


Méně...
 
ENKAUSTIKA S PANÍ TOMAŠOVOU

ENKAUSTIKA S PANÍ TOMAŠOVOU

02.11.18

Na dnešní odpoledne jsme pro klienty uspořádali výtvarný program, a to pod vedením našeho hosta paní Hany Tomašové. Přítomní klienti si vytvářeli obrázky výtvarnou


Více...
 
ENKAUSTIKA S PANÍ TOMAŠOVOU

Na dnešní odpoledne jsme pro klienty uspořádali výtvarný program, a to pod vedením našeho hosta paní Hany Tomašové. Přítomní klienti si vytvářeli obrázky výtvarnou formou zvanou „enkaustika“. Je to malířská technika, jejíž kořeny sahají až do antiky. Jde o malování horkým voskem na podklad – za použití speciální enkaustické žehličky, a nebo klasické, domácí žehličky. Na horkou plochu žehličky se nanáší vosk, kterým se pak maluje na křídový papír. Postup je takový, že se barvy voskových pastelů postupně přikládají na žehličku. Poté, co se vosk roztaví, se žehlička otiskne na připravený papír. Při nanášení barvy na papír se mohou použít různé tahy žehličkou (otisk, jednoduše přetřít, pohyb od sebe a k sobě, naklonění žehličky na hranu, použití špičky žehličky apod.). Klienty tato technika tvoření obrázků zaujala a hrou barev, kdy se barvy mohou rovněž přemalovávat přes sebe, uplatnili svoji představivost či výtvarný talent. Na této výtvarné aktivitě tak vznikly dech beroucí abstrakce, krajiny, květiny či zátiší. A hezké obrázky na památku, které klientům budou připomínat jejich dovednosti a zajímavě strávený čas.


Méně...
 
ZELENINOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

ZELENINOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

02.11.18

Dnes jsme společně s přítomnými klienty na výtvarné dílně tvořili zeleninu z papíru, a to rajče nebo papriku. Klienti nalepovali kousky krepového papíru na předem


Více...
 
ZELENINOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Dnes jsme společně s přítomnými klienty na výtvarné dílně tvořili zeleninu z papíru, a to rajče nebo papriku. Klienti nalepovali kousky krepového papíru na předem vystřižený tvar zeleniny z tvrdé čtvrtky. Nakonec jsme přilepili na rajče nebo papriku nezbytnou stopku a "zdravé potraviny" byly na světě. J

 


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA O ZVÍŘECÍM SVĚTĚ

PŘEDNÁŠKA O ZVÍŘECÍM SVĚTĚ

02.11.18

Pozvání do našeho zařízení a uskutečnit přednášku opět přijala paní Mgr. Martina Macková, Ph.D. Dnes na téma: "Jak a proč se lidé přirovnávají ke zvířatům?"


Více...
 
PŘEDNÁŠKA O ZVÍŘECÍM SVĚTĚ

 

Pozvání do našeho zařízení a uskutečnit přednášku opět přijala paní Mgr. Martina Macková, Ph.D. Dnes na téma: "Jak a proč se lidé přirovnávají ke zvířatům?" Program se vydařil – byl živý a interaktivní. Svými odpověďmi se klienti se zájmem zapojovali do celkového povídání o bytostech jim většinou milých – o zvířátkách. Přednášející nejdříve klientům vysvětlila, jak spolu může souviset svět přírody se světem lidí – jak se některé chování a vlastnosti člověka může shodovat se zvířecími atributy, obzvlášť pokud to jsou savci. Po úvodu mohli účastníci přednášky nahlas odpovídat na ustálená lidová přirovnání, např.: chytrý jako…, silný jako… a další. Také jsme společně vzpomínali na přísloví, ve kterých vystupuje nějaké zvíře, jako je třeba: "Kovářova kobyla chodí bosa." Poté mohl každý posluchač říct, jaké je jeho nejoblíbenější zvíře. Dále jsme hráli kvíz se slovy různého významu, ve kterých se měl odhalit nějaký živočich – např.: kapesník, myšlenka, skladatel a jiné. Na závěr předala přednášející účastníkům dnešní přednášky srozumitelná ponaučení, námětem se opírající o knihu: "Moudrosti zvířat", která v sobě nese informace třeba v tom smyslu, čím konkrétní zvířecí přátelé a i "nepřátelé" mohou člověka inspirovat a co jej mohou naučit. Dnešní program s paní Mackovou byl velice příjemný a pozitivně laděný – svým tématem, vlastní aktivitou přítomných klientů a i množstvím úhlů pohledu na propojení lidského a zvířecího světa.


Méně...
 
BERUŠKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

BERUŠKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

15.10.18

Návrat krásného slunečného počasí, které panuje v současné době, nás na výtvarné dílně inspiroval k výrobě slunéček sedmitečných z papírových ruliček. Při troše zručnosti se přítomným klientům podařilo obkreslováním, vystřihováním z barevných


Více...
 
BERUŠKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Návrat krásného slunečného počasí, které panuje v současné době, nás na výtvarné dílně inspiroval k výrobě slunéček sedmitečných z papírových ruliček. Při troše zručnosti se přítomným klientům podařilo obkreslováním, vystřihováním z barevných papírů a lepením vytvořit tyto berušky. Ač byla práce mnohdy místy moc jemná, např. nalepování teček, tykadel a očí nebylo úplně nejjednodušší, všichni klienti výtvory (i díky vzájemné pomoci) dokončili a výrobky si s radostí odnesli domů.


Méně...