Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
PŘEDNÁŠKA O PĚTI JAZYCÍCH LÁSKY

PŘEDNÁŠKA O PĚTI JAZYCÍCH LÁSKY

28.05.18

Dnes odpoledne nás navštívila paní Mgr. Martina Macková PhD., která si pro klienty připravila povídání na téma "Jazyky lásky". Nejprve klientům pověděla pořekadla, která se vztahují k lásce – máj, lásky čas, stará láska nerezaví, láska hory přenáší a další.


Více...
 
PŘEDNÁŠKA O PĚTI JAZYCÍCH LÁSKY

Dnes odpoledne nás navštívila paní Mgr. Martina Macková PhD., která si pro klienty připravila povídání na téma "Jazyky lásky". Nejprve klientům pověděla pořekadla, která se vztahují k lásce – máj, lásky čas, stará láska nerezaví, láska hory přenáší a další. Poté klientům vysvětlila, co znamenají jednotlivá slova – jazyk a láska. Dále pověděla, jaké podoby lásky můžou být, např. láska mezi lidmi, ke zvířatům, k hudbě, ke sportu. Také zdůraznila, že je potřeba mít rád sám sebe = sebeláska. Zmínila se i o bezpodmínečné lásce – láska za podmínek (např. matka bude mít ráda dítě, když bude hodné, nebo bude nosit samé jedničky). Na závěr paní Macková pověděla klientům pět základních jazyků lásky: 1. slova ujištění – lásku k druhému dáváme najevo tím, že ho chválíme a oceňujeme. 2. pozornost – vyjádření blízkosti, někdo nám věnuje čas (zájem). 3. dary – maličkosti, kterými druhé potěšíme. 4. skutky služby – péče, kterou druhému věnujeme. 5. fyzický kontakt – nejsilnější z jazyků lásky, projev něhy, doteky. Na závěr měli klienti prostor na dotazy.

 


Méně...
 
BERUŠKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

BERUŠKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

23.04.18

Na dnešní výtvarné dílně se sešlo méně klientů, a to především proto, že odpoledním volnočasovým programům v našem zařízení, začalo "konkurovat" hezké a slunečné počasí.


Více...
 
BERUŠKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

Na dnešní výtvarné dílně se sešlo méně klientů, a to především proto, že odpoledním volnočasovým programům v našem zařízení, začalo "konkurovat" hezké a slunečné počasí.

Klienti, kteří na výtvarnou dílnu přišli, si vytvořili "živočicha" ze série výrobků z papírových talířků, a to červenou "berušku". Výtvarná práce nebyla náročná – obkreslovali jsme součásti berušky podle šablony a nalepovali na předlohu. Klientům se berušky moc povedly a většina z nich si je odnesla domů pro radost.


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA - ZVUKY KOLEM NÁS

PŘEDNÁŠKA - ZVUKY KOLEM NÁS

19.04.18

V našem zařízení jsme opět s radostí přivítali paní Mgr. Martinu Mackovou Ph.D., která vede soukromé poradenství, a to nejen v sociální oblasti. Dnešní přednáška se konala


Více...
 
PŘEDNÁŠKA - ZVUKY KOLEM NÁS

V našem zařízení jsme opět s radostí přivítali paní Mgr. Martinu Mackovou Ph.D., která vede soukromé poradenství, a to nejen v sociální oblasti. Dnešní přednáška se konala na téma, které nebylo pro naše klienty složité a bylo představitelné z běžného života. Vyprávělo se o zvucích, které jsou zřejmé ze života, ať už jsou přirozené (z přírody), a nebo umělé (vytvořené technikou, jež vznikly v dobách vzniku elektřiny). Rovněž se povídalo o zvucích pro člověka příjemných, nepříjemných, o ztrátě sluchu, závislosti na hluku a o blahodárnosti ticha v dnešní době. Přednáška paní Mackové byla velice interaktivní. Klienti se živě zapojovali do debaty svými připomínkami a názory. Rovněž si zazpívali a zahráli několik českých lidových písní za doprovodu hry na hudební nástroje, které náš host přinesl. Program pro tento den byl veselý, oživený aktivitou klientů a nabitý pozitivní energií.


Méně...
 
TOMÁŠ KLUS A JEHO TÝM JAKO JEŽÍŠKOVA VNOUČATA

TOMÁŠ KLUS A JEHO TÝM JAKO JEŽÍŠKOVA VNOUČATA

18.04.18

Minulý týden navštívila naše klientka koncert Tomáše Kluse v MC Kotelna v Litomyšli. Klientka se zapojila do projektu Ježíškova vnoučata a byla jednou z těch, kterým se přání nevyplnilo do konce roku, ale až nyní. S manažerem zpěváka, který


Více...
 
TOMÁŠ KLUS A JEHO TÝM JAKO JEŽÍŠKOVA VNOUČATA

Minulý týden navštívila naše klientka koncert Tomáše Kluse v MC Kotelna v Litomyšli. Klientka se na sklonku loňského roku zapojila do projektu Ježíškova vnoučata a byla jednou z těch, kterým se přání nevyplnilo do konce roku, ale až nyní. S manažerem zpěváka, který nás kontaktoval, že přání je předem splněné, jsme se dohodli, že se ozveme, až bude vystupovat v blízkém okolí. Dohoda tedy padla na nedalekou Litomyšl a Klusův pondělní koncert. Klientka jela s pečovatelkou Pájou a celý koncert si obě náramně užily – klientka si se zpěvákem notovala, zatančila a nakonec se s ním dokonce setkala, vyfotila a popovídala. Tomáš klientku pozval i na svůj další koncert konaný v Litomyšli hned následující den a klientka i její doprovod rády souhlasily a opět se na něj vydaly. Tomáš obě na koncertě přivítal jako své známé a opět do svého výkonu dal vše, co zvládl.

 

Všichni z Naděje i klientka zpěvákovi i manažerovi, který koncerty a setkání zprostředkoval, ze srdce děkujeme a přejeme mnoho úspěchů ve všech oblastech života jim oběma.

 


Méně...
 
KOČIČKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

KOČIČKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

10.04.18

Na čtvrteční výtvarné dílně mohli klienti vytvářet "kočičky" z papírových talířků. Podle předem připravených šablon si obkreslili a vystřihli z barevných papírů jednotlivé


Více...
 
KOČIČKOVÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Na čtvrteční výtvarné dílně mohli klienti vytvářet "kočičky" z papírových talířků. Podle předem připravených šablon si obkreslili a vystřihli z barevných papírů jednotlivé části obličeje "kočky" a poté si z barevných drátků vytvořili a přilepili vousky. Každý z klientů si během dnešní dílny stačil vytvořit jednu veselou papírovou kočičku. Ze svých výtvorů měli klienti radost. A s potěšením se prý zúčastní dalšího tvoření.


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA O PSANÍ DENÍKU

PŘEDNÁŠKA O PSANÍ DENÍKU

04.04.18

Minulý týden do našeho zařízení zavítala paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si pro naše klienty připravila povídání o psaní deníku. Klienty nejdříve seznámila s tím, co to deník vůbec je,


Více...
 
PŘEDNÁŠKA O PSANÍ DENÍKU

Minulý týden do našeho zařízení zavítala paní Mgr. Martina Macková Ph.D., která si pro naše klienty připravila povídání o psaní deníku. Klienty nejdříve seznámila s tím, co to deník vůbec je, k čemu je dobré si ho psát. Dále se zaměřila na to, jaký je důvod psaní deníku, co lidé vede k tomu, že si deník píší. Klientům také pověděla, jak deník psát, jaké jsou formy deníku (např. psaný text, fotografie, pohledy, obrázky) a zmínila se také o druzích deníku (např. prázdninový, povinný deník v rámci výcviku, při terapiích a další). Paní Macková také hovořila o tom, že deník nemusíme psát jen pro sebe, ale i pro ostatní. Jako ukázku klientům přečetla úryvek z knížky "Poselství" od americké lékařky, která popisuje, co prožívala na cestách v Austrálii. Na závěr měli klienti prostor na dotazy. Klienti si přednášku užili a těší se na další návštěvu paní Mackové.


Méně...