Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
VÁNOČNÍ VYSTOUPENÍ SAFRAMENTSKÉ KAPELY

VÁNOČNÍ VYSTOUPENÍ SAFRAMENTSKÉ KAPELY

20.12.17

V adventním období již tradičně navštívila naše zařízení Základní umělecká škola ve Vysokém Mýtě. Letos se jednalo o vynikající hudební


Více...
 
VÁNOČNÍ VYSTOUPENÍ SAFRAMENTSKÉ KAPELY

 

V adventním období již tradičně navštívila naše zařízení Základní umělecká škola ve Vysokém Mýtě. Letos se jednalo o vynikající hudební a pěvecký soubor "Saframentská kapela" pod vedením paní učitelky Vedralové. Na různé hudební nástroje nám mladí členové tohoto hudebního uskupení zahráli a zazpívali jednu skladbu z klasické vážné hudby. Dále následovalo několik lidových písní, zejména moravských, a to velmi působivě a originálně pojatých. Na závěr našim klientům žáci ze ZUŠ zahráli čtyři koledy, při kterých byli přítomní posluchači vyzváni, aby si také zazpívali a přispěli ke své vánoční pohodě. Na závěr koncertu se "Saframenstká kapela" rozloučila pěknou písničkou "V dobrém jsme se sešli, v dobrém se rozejdeme". Celý dnešní koncert byl opravdu hezkým zážitkem. A naše hosty jsme odměnili za jejich skvělé vystoupení potleskem a drobnými dárky.


Méně...
 
PŘEDVÁNOČNÍ CANISTERAPIE S PŘEKVAPENÍM

PŘEDVÁNOČNÍ CANISTERAPIE S PŘEKVAPENÍM

20.12.17

Dnes naposledy v tomto roce mezi nás zavítala paní Holubová se svými dvěma pejsky. Klientům popřála krásné Vánoce a vše nejlepší do


Více...
 
PŘEDVÁNOČNÍ CANISTERAPIE S PŘEKVAPENÍM

 

Dnes naposledy v tomto roce mezi nás zavítala paní Holubová se svými dvěma pejsky. Klientům popřála krásné Vánoce a vše nejlepší do nového roku. S paní Holubovou dnes přijela také "čivava - Boninka", což je pejsek rodičů canisterapeutky. Paní Holubová s sebou Boninku již jednou měla a klientům se moc líbila, proto ji vzala dnes sebou. Klienti si tak mohli pohladit rovnou 3 pejsky. Návštěva pejsků udělala klientům velkou radost a těší se na další shledání s nimi.


Méně...
 
PAPÍROVÉ ZIMNÍ RUKAVICE VE VÝTVARNÉ DÍLNĚ

PAPÍROVÉ ZIMNÍ RUKAVICE VE VÝTVARNÉ DÍLNĚ

20.12.17

Na dnešní odpolední výtvarné dílně měli klienti zdobili zimní papírovou „rukavici“. Přes počáteční rozpaky, které se rozplynuly povídáním o


Více...
 
PAPÍROVÉ ZIMNÍ RUKAVICE VE VÝTVARNÉ DÍLNĚ

 Na dnešní odpolední výtvarné dílně klienti zdobili zimní papírovou „rukavici“. Přes počáteční rozpaky, které se rozplynuly povídáním o pletení a zimním oblečení, se přítomní klienti pustili do díla s jejich vlastními nápady a elánem. Vzniklo nakonec mnoho zajímavých rukavic, kterými jsme si vyzdobili naše zařízení.


Méně...
 
PŘEDVÁNOČNÍ POSEZENÍ V ČAJOVNĚ

PŘEDVÁNOČNÍ POSEZENÍ V ČAJOVNĚ

13.12.17

Je již tradicí, že se v našem zařízení pořádá každým rokem předvánoční setkání pro klienty v čajovně. Připravili jsme tabuli plnou občerstvení – slaného i sladkého, teplé i


Více...
 
PŘEDVÁNOČNÍ POSEZENÍ V ČAJOVNĚ

Je již tradicí, že se v našem zařízení pořádá každým rokem předvánoční setkání pro klienty v čajovně. Připravili jsme tabuli plnou občerstvení – slaného i sladkého, teplé i studené nápoje. Při včerejším slavnostním posezení si klienti mohli připít na příjemné prožití Vánoc a pohodu v novém roce 2018. Také jsme si společně zazpívali koledy. Domů si klienti odnášeli ještě výslužku s občerstvením a radost ze společně stráveného adventního času.


Méně...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ LIDICKÁ

VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ LIDICKÁ

13.12.17

Dnes dopoledne mezi nás opět po roce zavítaly dětičky z MŠ Lidická ve Vysokém Mýtě v doprovodu dvou paní učitelek. Pro naše klienty si připravily krátké vystoupení.


Více...
 
VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z MŠ LIDICKÁ

 

Dnes dopoledne mezi nás opět po roce zavítaly dětičky z MŠ Lidická ve Vysokém Mýtě v doprovodu dvou paní učitelek. Pro naše klienty si připravily krátké vystoupení. Děti přišly oblečeny jako skřítci a první část vystoupení se nesla v tomto duchu – básničky a tanečky na téma skřítků. Poté děti klientům přednesly několik podzimních básniček a poslední část besídky byla věnována vánoční tématice – děti za doprovodu magnetofonu zpívaly koledy a měly také připraveno několik básniček o čertech. Na závěr děti rozdaly klientům vánoční přáníčka. Klienti mají vystoupení dětí z MŠ moc rádi a vždy se na něj těší.

 


Méně...
 
PEČENÍ VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

PEČENÍ VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

12.12.17

Na pečení vánočního cukroví se klienti našeho zařízení už dopředu těší. Letošní rok není tedy výjimkou. Zaměstnankyně našeho zařízení připravila různá těsta – na


Více...
 
PEČENÍ VÁNOČNÍHO CUKROVÍ

 

Na pečení vánočního cukroví se klienti našeho zařízení už dopředu těší. Letošní rok není tedy výjimkou. Zaměstnankyně našeho zařízení připravila různá těsta – na několik druhů vánočního cukroví. Pekli jsme vanilkové rohlíčky, pracičky, a to i z těst určených pro diabetiky. Také jsme dělali cukroví nepečené – kakaové kuličky obalované v kokosu. Klienti, kteří se letošního pečení vánočního cukroví účastnili, si zavzpomínali na dřívější dobu, kde pekli doma a také měli radost z toho, co ještě dokážou. Také Vánoční koledy, které jsme u tvoření poslouchali, nám navodily příjemnou vánoční atmosféru.

 


Méně...