Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ SKUPINY KAPKA

HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ SKUPINY KAPKA

13.11.17

Ve středu odpoledne nás přijela navštívit klienty velmi oblíbená skupina Kapka, která je známá především ze radia Šlágr. Jedná se o dvojici


Více...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ SKUPINY KAPKA

Ve středu odpoledne nás přijela navštívit klienty velmi oblíbená skupina Kapka, která je známá především z radia Šlágr. Jedná se o dvojici muzikantů, kteří oba zpívají, ženská část dua hraje na kytaru a mužská část na harmoniku. Klienti se na vystoupení těšili již několik týdnů dopředu a byli rádi, že si se skupinou mohou zazpívat známé písně. Zpívání bylo „proloženo“ humornými historkami pana zpěváka. Klienti byli jako vždy z vystoupení nadšení, odcházeli spokojení a přáli si, aby Kapka mezi nás zase brzy zavítala.

 

 

 

 

 

 

 

 


Méně...
 
JEŽKOVÁNÍ PODRUHÉ

JEŽKOVÁNÍ PODRUHÉ

13.11.17

Na čtvrteční výtvarné dílně jsme s klienty navázali na tu předchozí z minulého týdne, kdy jsme vyráběli podzimní „ježky“ z kulatých


Více...
 
JEŽKOVÁNÍ PODRUHÉ

Na čtvrteční výtvarné dílně jsme s klienty navázali na tu předchozí z minulého týdne, kdy jsme vyráběli podzimní „ježky“ z kulatých papírových tácků. I dnes jsme se pustili do výroby „ježků“, jen jinou technikou – formou koláže na papírové čtvrtky. Klienty dnešní výtvarné tvoření opět bavilo a výslednými výtvory jsme ozdobili naše zařízení.

 


Méně...
 
VÝTVARNÁ DÍLNA S JEŽKY

VÝTVARNÁ DÍLNA S JEŽKY

07.11.17

Pravidelně konanou výtvarnou dílnu pro klienty se nám daří zaměřovat na současné roční období – vytvářením toho, co je


Více...
 
VÝTVARNÁ DÍLNA S JEŽKY

 Pravidelně konanou výtvarnou dílnu pro klienty se nám daří zaměřovat na současné roční období – vytvářením toho, co je zrovna venku aktuální, co se v přírodě děje. Dnes si klienti na výtvarné dílně mohli vyrobit „ježky“ z kulatých papírových tácků. Ježečci se všem klientům podařily, někteří z nich si je odnesli jako výzdobu domů, někteří je ponechali sociální pracovnici, která s nimi vyzdobila společné prostory našeho zařízení.


Méně...
 
STŘEDEČNÍ PRACOVNÍ DÍLNA V NOVÉM KABÁTĚ

STŘEDEČNÍ PRACOVNÍ DÍLNA V NOVÉM KABÁTĚ

07.11.17

Středeční pracovní terapie jsme v našem zařízení začali nedávno zaměřovat výtvarně. Jsou připravené tak, aby je zvládli klienti, kteří se již nevydrží dlouho soustředit a mají menší či větší obtíže


Více...
 
STŘEDEČNÍ PRACOVNÍ DÍLNA V NOVÉM KABÁTĚ

Středeční pracovní terapie jsme v našem zařízení začali nedávno zaměřovat výtvarně. Jsou připravené tak, aby je zvládli klienti, kteří se již nevydrží dlouho soustředit a mají menší či větší obtíže s jemnou motorikou. Klienti se do výtvarných prací zpravidla aktivně zapojují a z výsledků jejich činnost se těší. Pokud je výtvarné tvoření zaměřeno na právě probíhající období roku, dá se o tématu také společně povídat a o to je čas pro klienty strávený na výtvarné pracovní dílně zajímavější a přínosnější. Minulý týden jsme s klienty vytvářeli podzimní listy – malováním, a nebo z barevných papírů. Z těch jsme ještě následně udělali „košíky“ plné podzimního listí, jež nám nyní slouží k výzdobě zařízení.

Klienti si účastí na výtvarné dílně trénují motoriku, soustředění, těší se z vlastní tvorby, barev, technik vyrábění a také procvičují paměť při povídání se sociální pracovnicí.


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA O VĚTRNÝCH A VODNÍCH MLÝNECH

PŘEDNÁŠKA O VĚTRNÝCH A VODNÍCH MLÝNECH

03.11.17

Již po několikáté nás navštívil pan PhDr. Urbánek z regionálního muzea ve Vysokém Mýtě, který si pro klienty připravil přednášku na


Více...
 
PŘEDNÁŠKA O VĚTRNÝCH A VODNÍCH MLÝNECH

Již po několikáté nás navštívil pan PhDr. Urbánek z regionálního muzea ve Vysokém Mýtě, který si pro klienty připravil přednášku na téma „Větrné a vodní mlýny“. Povídání bylo spojeno s promítáním a klienti si tak mohli udělat představu o tom, jak takové mlýny vypadaly v minulosti. Pan Urbánek nejprve povídal o větrných mlýnech, poté o vodních. Pověděl něco o historii mlýnů, jejich rozdělení a uvedl příklady mlýnů z okolí, které klienti mohli znát. Jednalo se např. o mlýn Jangelec, Spálenec (nejstarší mlýn ve střední Evropě) a další. Dále mohli klienti vidět dva mlýny, které byly vypáleny – mlýn Lidice a Ležáky. Klientům se přednáška líbila, bylo to pro ně velice zajímavé téma.

 

 

 

 


Méně...
 
PODZIMNÍ TÁBORÁK S HARMONIKÁŘSKÝM DOPROVODEM

PODZIMNÍ TÁBORÁK S HARMONIKÁŘSKÝM DOPROVODEM

19.10.17

Dnešní táborák se z důvodu chladnějšího počasí uskutečnil v jídelně Domu pokojného stáří Naděje.


Více...
 
PODZIMNÍ TÁBORÁK S HARMONIKÁŘSKÝM DOPROVODEM

 Dnešní táborák se z důvodu chladnějšího počasí uskutečnil v jídelně Domu pokojného stáří Naděje. Při této příležitosti již po několikáté navštívil naše zařízení pan harmonikář Václav Svoboda. Špekáčky jsme opékali v horkovzdušné troubě, zpívali jsme s panem Svobodou lidové písně, pochutnávali si na vonících vuřtech a všichni jsme se dobře bavili. Opečené špekáčky jsme donesli také do bytů klientů, kteří si na nich rádi pochutnali, ale do společnosti se jim nechtělo. Na dnešní setkání přišlo i několik hostů z řad rodinných příslušníků a přátel našich klientů.

Pan Svoboda neúnavně hrál, naši obyvatelé si s chutí zazpívali a odcházeli moc spokojení.


Méně...