Zlín

 
 
 
 
 
 
Gospely se zpívaly s NADĚJÍ

Gospely se zpívaly s NADĚJÍ

Kongresovým centrem již potřetí zněly gospely

20.07.16

Sobotní podvečer 16. července patřil ve Zlíně gospelovému koncertu Duše zpívej s nadějí.


Více...
 
Gospely se zpívaly s NADĚJÍ

Sobotní podvečer 16. července patřil ve Zlíně gospelovému koncertu Duše zpívej s nadějí.

Kdo chtěl prožít nevšední zážitek a spojit příjemné s užitečným, měl v tento den ideální příležitost. Koncert gospelů a spirituálů totiž nabízel obojí.

Padesátka amatérských zpěváků pod vedením dvou zkušených lektorů z Francie celý týden intenzivně zkoušela duchovní písně rozeznívající po staletí starobylé chrámy i skladby soudobé, při kterých se chce jásat, tančit a prožívat čistou radost. Už úvodní skladba „His name be glorified“ dostala přítomné v zaplněném hledišti Kongresového centra Zlín doslova do němého úžasu, po kterém následoval obrovský aplaus.

Zpěv sboru obecenstvu připravil chvíle plné dojetí i bezprostřední radosti.

Lidé na koncert přicházeli s nejrůznějšími očekáváními. Odcházeli s úsměvem, výrazem spokojenosti a nadšeni výkonem amatérského seskupení, které předvedlo zcela profesionální výkon.

Ve spolupráci s občanským sdružením Duše zpívej se NADĚJI Zlín podařila krásná a bohulibá společenská událost, která pro mnohé znamená víc, než jen nevšední kulturní zážitek. Pro zlínskou NADĚJI byl koncert příležitostí poděkovat firmám, které přispěly na nákup vozu se speciální úpravou pro vozíčkáře.

 

Fotogalerii naleznete na našem FB a také na http://www.nadeje.cz/zlin/galerie?album=643

Záznam koncertu ZDE:


Méně...
 
Slavnostní zahoření nové keramické pece

Slavnostní zahoření nové keramické pece

Splnil se nám sen!

12.07.16

Včera, 20. 6. 2016 jsme v sociálně terapeutické dílně Svíčkárna slavnostně zahořeli novou keramickou pec! Byl to milý a velmi příjemný


Více...
 
Slavnostní zahoření nové keramické pece

Včera, 20. 6. 2016 jsme v sociálně terapeutické dílně Svíčkárna slavnostně zahořeli novou keramickou pec! 
Byl to milý a velmi příjemný okamžik, který s námi přijel strávit i pan Vladislav Sobol, tiskový mluvčí skupiny ČEZ, zodpovědný za severní Moravu.
Všichni jsme se seznámili s příběhem "touhy po peci", podívali se na ni a měli jsme možnost vybarvit si keramickou omalovánku, kterou pro nás v keramické dílně připravili. Jsme rádi, že se nám naše sny, díky štědrosti druhých, plní.
V naší dílně se nejen rodí krásné věci,jejichž koupi je velmi těžké odolat, ale je tam prostě dobře...navštivte nás a poznáte o čem mluvím!

 Fotogalerie zde:

 


Méně...
 
Duše zpívej s NADĚJÍ

Duše zpívej s NADĚJÍ

závěrečný koncert gospelové školy Duše zpívej

01.07.16

NADĚJE Zlín pořádá koncert gospelové školy „Duše zpívej s NADĚJÍ“, který se uskuteční v Kongresovém centru Zlín v sobotu 16. 7. od 18 hodin.


Více...
 
Duše zpívej s NADĚJÍ

NADĚJE Zlín pořádá koncert gospelové školy „Duše zpívej s NADĚJÍ“, který se uskuteční v Kongresovém centru Zlín v sobotu 16. 7. od 18 hodin. Prostřednictvím koncertu NADĚJE poděkuje svým spolupracovníkům, sponzorům i dárcům, především těm, kteří přispěli na nákup speciálně upraveného automobilu. Díky němu se i staří lidé na vozíčku žijící v Domě pokojného stáří dostanou na místa, která jsou pro ostatní naprostou samozřejmostí - k lékaři, na úřady, do kaváren či do divadla.

Předprodej vstupenek:

Tkalcovna NADĚJE (OC Zlín, ul. Kvítková)

Dům pokojného stáří (Okružní 5550, Zlín - jižní Svahy)

Rezervace vstupenek: j.skyvarova@nadeje.cz

                                       tel.: 778 475 147

 

Pozvánka na koncert Duše zpívej s NADĚJÍ



Méně...
 
Čtvrtletník NADĚJE Zlín

Čtvrtletník NADĚJE Zlín

červen 2016

01.07.16

Uvnitř čísla najdete: zprávy z Vizovic, jeden malý příběh z domova, kontaktní místo ČALS, novinka ze stacionáře ...


Více...
 
Čtvrtletník NADĚJE Zlín

Uvnitř čísla najdete: zprávy z Vizovic, jeden malý příběh z domova, kontaktní místo ČALS, novinka ze stacionáře, zajímavé setkání a vzdělávání v jednom, nahlédnutí pod pokličku, nová pec na Svíčkárně, zprávy z fundraisingu, mistrovství České republiky v plavání, zlínské prolínání a sporťáček, rozhovor s Alenou Kotyzovou....


Čtvrtletník NADĚJE Zlín ve formátu PDF


Méně...
 
Lidé s postižením ve zlínské NADĚJI mají novou keramickou pec

Lidé s postižením ve zlínské NADĚJI mají novou keramickou pec

17.06.16

Zlínská pobočka NADĚJE získala pro svojí sociálně terapeutickou dílnu novou keramickou pec. Zakoupila jí z nadačního příspěvku Nadace ČEZ, z projektu Pomáhej pohybem.


Více...
 
Lidé s postižením ve zlínské NADĚJI mají novou keramickou pec

 

Zlínská pobočka NADĚJE získala pro svojí sociálně terapeutickou dílnu novou keramickou pec. Zakoupila jí z nadačního příspěvku Nadace ČEZ, z projektu Pomáhej pohybem. Díky němu se do pomoci druhým mohou zapojit lidé, kteří milují pohyb. Pomocí speciální aplikace v mobilním telefonu mohou při běhu, chůzi či tanci sbírat body, které pak přiřadí vybranému charitativnímu projektu. „Děkujeme lidem, kteří pomáhali pohybem a mysleli přitom na naše klienty. Získané body Nadace ČEZ proměnila na částku 49 900 Kč, která právě stačila na zakoupení keramické pece,“ uvedla ředitelka zlínské NADĚJE Kateřina Pivoňková.

 

Lidé s mentálním postižením se velmi dobře uplatňují při drobných rukodělných činnostech, zvlášť pokud mohou využít svojí kreativitu a estetické vnímání.

 

Slavnostní uvedení keramické pece do provozu proběhne ve Svíčkárně Naděje dne 20. 6. 2016 ve 13 hodin, na adrese Díly IV 3692, Zlín.


 


Méně...
 
Speciální prolínání a sportovci zlínské NADĚJE

Speciální prolínání a sportovci zlínské NADĚJE

03.06.16

Sportovce zlínské NADĚJE jste mohli potkat při doprovodném programu Filmového festivalu Zlín na akci Speciální prolínání, která se odehrála před zámkem 31.5. – 1.6.


Více...
 
Speciální prolínání a sportovci zlínské NADĚJE

Sportovce zlínské NADĚJE jste mohli potkat při doprovodném programu Filmového festivalu Zlín na akci Speciální prolínání, která se odehrála před zámkem 31. 5. – 1. 6. Speciální olympiády – to je hnutí, které podporuje společný sport lidí zdravých s lidmi s postižením. Stírá rozdíly, podporuje solidaritu a aktivitu. A hlavně baví! Spolu s námi si zahrála i europoslankyně Martina Dlabajová, která s přeborníky Bedřichem Bulavou a Radimem Juřicou sehrála zápas. Radost jsme měli i ze hry pana Čestmíra Vančury, prezidenta Filmového festivalu, a Vlastimila Harapese, patrona Českého hnutí speciálních olympiád. Podívejte se do fotogalerie zde.


Méně...