Zlín

 
 
 
 
 
 
Kabelkový VELEtrh 2023 se blíží

Kabelkový VELEtrh 2023 se blíží

04.05.23

Sběr kabelek pro Kabelkový VELEtrh 2023 potrvá do 10. května. V neděli 7. května startuje online aukce nových kabelek. 


Více...
 
Kabelkový VELEtrh 2023 se blíží

Kabelkový VELEtrh se nezadržitelně blíží. Sběr kabelek poběží ještě pár dnů, konkrétně do 10. května. 15. května pak budeme připraveni v Městském divadle ve Zlíně, kde Kabelkový VELEtrh proběhne. 

 

Už tuto neděli 7. května se můžete těšit na online aukci kabelek a batohů, která proběhne ve facebookové události Kabelkový VELEtrh 2023. Start aukce bude v 18 hodin a dražit můžete celý týden. Konec aukce bude 14. května v 18 hodin.

 

Těšit se můžete na opravdu krásné kousky, které nám věnovali Blaire.cz, Vasky a Lagen. V naší aukci najdete také batohy Kapten & Son. 

 

 

Výtěžek z online aukce půjde taktéž na realizaci terapeutického koutku pro klienty v Domě pokojného stáří.

 

Těšíme se na Vás ať už ve virtuálním světě, či reálně v pondělí 15. května v divadle na Kabelkovém VELEtrhu, který proběhne od 13 do 18 hodin.

 

 


Méně...
 
Osobnost neziskového sektoru

Osobnost neziskového sektoru

28.04.23

26. duben 2023 byl pro naši organizaci významný den. Náš milý kolega Radomír Vítek přebíral ocenění za Osobnost neziskového sektoru 2022.


Více...
 
Osobnost neziskového sektoru

Letos je to již 25 let, kdy pana Radomíra Vítka osud nasměroval na dráhu sociální práce. Jak sám říká, nebyla to řízená cesta, ale směr, který mu určil sám život. Původně pracoval v technické oblasti, studoval chemii, ale aktivně se zapojoval do práce v otrokovické Charitě a práce s lidmi na vozíčku. S těmi strávil více než 7 let cestováním po celé republice i po světě jako trenér stolního tenisu vozíčkářů. Při těchto akcích se poznal se sportovci s mentálním hendikepem a v té chvíli mu bylo jasné, že toto jsou lidé, se kterými by rád spolupracoval. Z tohoto přání nakonec vzešlo dnes již 25 let strávených v NADĚJI. Posledních 7 let vede Dům Naděje Zlín, jehož součástí jsou tři služby: chráněné bydlení, sociálně terapeutické dílny a sociální rehabilitace. Velkou část svého volného času věnuje vedení a práci ve Sportovním klubu Berani Naděje Zlín, který sdružuje sportovce s hendikepem.


Většina lidí pana Radomíra Vítka zná jako veselého, komunikativního člověka, který se rád seznamuje s lidmi, a tak je mnohdy svým okolím vnímán jako typický extrovert. Sám sebe ale definuje jako sociálně přístupného introverta. Jeho definice sama sebe vychází z knihy Síla introvertů, a to z teze, jakým způsobem člověk dobíjí své baterky. Po práci rád bývá občas sám, míří do přírody, na chatu, kde dokáže dlouhé hodiny relaxovat mezi záhony bylinek, věnovat jim péči nebo jen tak pozorovat přírodu a ptáky. Dokáže vnímat a radovat se z úplně obyčejných věcí, což jeho životu dává přidanou hodnotu. Čas strávený v náruči přírody je pro něj odpočinkem, inspirací, a místem, kde může zpracovávat podněty a generovat nové myšlenky.

 

Jeho vrozená empatie a srdce otevřené dokořán nastavuje dnešnímu uspěchanému světu zrcadlo uvědomění si, že lidé s hendikepem jsou tady pro nás, abychom se více otevřeli a při konfrontaci s nimi lépe rozuměli sami sobě.

 


Méně...
 
Návštěva Centra Kociánka

Návštěva Centra Kociánka

27.04.23

Klient chráněného bydlení se vydal se svojí klíčovou pracovnicí na návštěvu Centra Kociánka, kde několik let pobýval. 


Více...
 
Návštěva Centra Kociánka

Kamil se vydal se svou klíčovou pracovnicí z chráněného bydlení na návštěvu Centra Kociánka do Brna, kde několik let pobýval a také studoval ve škole, která je součástí tohoto zařízení. Už je tomu téměř 15 let, co Kamil „Kociánku“ opustil, avšak na pobyt zde natolik intenzivně vzpomíná, že se s klíčovou pracovnicí rozhodl pro tuto nostalgickou návštěvu. Návštěvě předcházel trénink emailové komunikace, na základě, které se Kamil naučil samostatně domlouvat takovéto návštěvy. Po příjezdu nás uvítal pracovník stacionáře, pan Martin Gregor, kterému tímto děkujeme za laskavé přijetí, exkurzi po budově i pokoji, kde Kamil bydlel, a za příjemně strávené odpoledne. Ve zbytku areálu se průvodcovství ujal sám Kamil, jelikož si velmi dobře pamatoval, kde se nachází všechna zajímavá místa „Kociánky” – od posezení u rybníku, přes výběh pro koně i kozy, až po alej plnou rozkvetlých stromů.


Návštěva předčila naše očekávání, Kamilovi vykouzlila úsměv na tváři, a jelikož jsme byli pozváni na nejbližší akci Centra Kociánka, už nyní tento výlet plánujeme a těšíme se na něj.


Méně...
 
Potravinová sbírka v číslech

Potravinová sbírka v číslech

22.04.23

Dnes probíhala Sbírka potravin pro potřebné. Zaměstnanci NADĚJE a dobrovolníci se této sbírky účastnili také, mohli jste je potkat v Kauflandu na Sokolské 5300.


Více...
 
Potravinová sbírka v číslech

Dnes se po celé České republice konala Sbírka potravin. Zlínská pobočka NADĚJE se také zapojila, konkrétně jste nás mohli najít v Kaufland Zlín Sokolská 5300 na Vršavě.

 

Do Sbírky potravin se zapojilo celkem 13 dobrovolníků, hlavně z řad pracovníků chráněného bydlení a klientů. Děkujeme firmě Trelleborg Wheel Systems, jejichž zaměstnanci také podali pomocnou ruku a do této akce se jako dobrovolníci zapojili.

 

V jarním kole Sbírky potravin se nám podařilo nasbírat 1 425 kg potravin a 90 kg drogerie.

 

Z celého srdce děkujeme každému nakupujícímu, který se dnes u nás zastavil a svým nákupem nás podpořil. Velmi si toho vážíme.


Velké poděkování také patří organizátorům a zaměstnancům Kauflandu za jejich ochotu a vstřícnost. V pravidelných intervalech na prodejně probíhalo hlášení a informace o sbírce. Pracovníci nám byli nápomocni a vše potřebné nám nachystali, dokonce nám zapůjčili paletový vozík pro snazší manipulaci s krabicemi.

 

Už nyní se na Vás těšíme zase v příštím kole Sbírky potravin.



Méně...
 
Sbírka potravin proběhne již 22. dubna 2023

Sbírka potravin proběhne již 22. dubna 2023

19.04.23

V sobotu proběhne jarní kolo Sbírky potravin. 


Více...
 
Sbírka potravin proběhne již 22. dubna 2023

Poznačte si do svých kalendářů sobotu 22. dubna 2023. V tento den proběhne Sbírka potravin a to od 8 do 18 hodin. Pracovníky NADĚJE a dobrovolníky najdete v prodejně Kaufland Zlín Sokolská 5300 na Vršavě. Přijďte nás podpořit nákupem trvanlivých potravin či drogerie. Pokud si nevíte rady, co při nákupu pořídit, můžete nahlédnout do připravených grafik, kde vidíte, co lze darovat. V zóně za pokladnami budou naši pracovníci a dobrovolníci, kterým můžete nákup věnovat. Poznáte je snadno, na sobě budou mít zelené zástěry s logem sbírky.

 

V sobotu se na Vás budeme těšit. Děkujeme, že pomáháte.

 

        

 


Méně...
 
Hledáme práci pro Rostislava

Hledáme práci pro Rostislava

17.04.23

Rostislav je klientem sociální rehabilitace a hledá si práci. Zkoušíme sílu internetu s jasným cílem - najít práci našemu klientovi. 

 


Více...
 
Hledáme práci pro Rostislava

Rosťovi je 40 let, bydlí ve Zlíně a hledá práci na úterní a středeční odpoledne (4 hodiny). Má zkušenosti s úklidovými pracemi, skládáním zboží do regálů a výrobou svíček v chráněné dílně. Umí pracovat se střihovými programy VideoReDo TVSuite V6 a Bandicut. Ovládá Microsoft Word a Internetový prohlížeč Opera. Mezi jeho záliby patří hra na kytaru, počítač a procházky po městě. Vhodnou pracovní pozicí pro Rosťu je stříhač videí, úklid v kavárně, vrátný nebo práce na PC.

 

Pokud víte o vhodné práci pro Rosťu, ozvěte se sociální pracovnici Marii Žalčík Zachové na marie.zachova@nadeje.cz, + 420 771 123 223. 


Méně...