Zlín

 
 
 
 
 
 
Spouštíme sběr kabelek!

Spouštíme sběr kabelek!

03.04.23

Kabelkový VELEtrh 2023 proběhne již 15. května ve foyer Městského divadla Zlín. 


Více...
 
Spouštíme sběr kabelek!

Dnes spouštíme sběr kabelek pro Kabelkový VELEtrh 2023. Pokud máte v šatníku kabelku, kterou už nenosíte nebo Vám nedělá radost, přineste ji na jedno ze sběrných míst. Sběr potrvá do 10. května 2023.

 

Do svých kalendářů si poznačte datum 15. května 2023. V tento den se od 13 do 18 hodin

setkáme v Městském divadle Zlín, kde bude možné si kabelky zakoupit. Čekat na Vás bude opravdu pestrá nabídka. No a znáte to, kdo dřív přijde, ten dřív uloví zajímavý a originální kousek.

 

Výtěžek z benefiční akce použijeme na realizaci terapeutického koutku pro klienty Domu pokojného stáří.

Naši benefiční akci v letošním roce podpoří Nadace Divoké husy, což znamená, že výtěžek z benefiční akce se zdvojnásobí.

 

I v letošním roce pro Vás chystáme internetovou dražbu kabelek, která proběhne ve facebookové skupině Kabelkový VELEtrh 2023. Dražba startuje 7. května a končí 14. května. 

 

O hudební vystoupení a příjemnou atmosféru se postará Markéta Vodičková a Filip Vítů. Těšit se můžete na dobroty z Cukrárny Mrkvové dorty a výbornou kávu.

  

Tak na viděnou v divadle!

 

Seznam sběrných míst:

 

  • 14|15 BAŤŮV INSTITUT– recepce budovy 15 / Vavrečkova 7040
  • Bezobaláč Zlín / nám. T. G. Masaryka 2433
  • Cukrárna Mrkvové dorty v Malenovicích / Jaroslava Staši 5
  • Family Point Zlín / tř. Tomáše Bati 204
  • Kožená galanterie Luka / náměstí Míru 65
  • Krajská hygienická stanice / Havlíčkovo nábřeží 600 (4. patro)
  • Krajská nemocnice T. Bati – knihovna / Havlíčkovo nábřeží 600
  • Květiny Halka Adamová / Školní 3054
  • Městská knihovna ve Slušovicích / nám. Svobody 34
  • NADĚJE Zlín – Dům pokojného stáří / Okružní 5550
  • NADĚJE Zlín – Svíčkárna/Tkalcovna / Díly IV/3692
  • United Colors of Benetton / Sadová 179

 

Více informací na Facebooku zlínské Naděje nebo na portálu plném dalších zajímavých tipů na výlety a události www.kudyznudy.cz 

 

 


Méně...
 
Rozloučení s Janou Vrubelovou

Rozloučení s Janou Vrubelovou

31.03.23

Život je změna a jednu takovou změnu se rozhodla učinit i Jana Vrubelová, vedoucí denních stacionářů pro osoby s demencí.


Více...
 
Rozloučení s Janou Vrubelovou

Život je změna a jednu takovou změnu se rozhodla učinit i Jana Vrubelová, vedoucí denních stacionářů pro osoby s demencí. Téměř po 14 letech práce v NADĚJI je dnešek její poslední pracovní den.

 

Paní Vrubelová nechala v NADĚJI velké množství energie, kus srdce a také nesmazatelnou stopu. Zde je malý výčet - více než 10 let vedla domov, působila v ředitelské radě NADĚJE, stála za zrodem a vedením dvou denních stacionářů pro lidi s demencí, vedla Kolegium Senior a kontaktní místo České alzheimerovské společnosti. Působila v Komisi pro etické otázky NADĚJE, pořádala pravidelná setkání rodinných pečujících známé jako "čaj o čtvrté". Propagovala motto "na život s demencí nemá nikdo zůstat sám" a bourala mýty o demenci mezi občany města Zlína a okolí a také v médiích. Paní Vrubelová pracovala  nesmírně obětavě a s velkým nasazením profesním i lidským. Právem se stala oceněným zlínským andělem. Svým mimořádným lidským přístupem ke klientům, rodinám i kolegům byla naším vzorem.

 

Milá Jani, vše důležité již bylo řečeno a ze srdce Ti děkujeme. Věříme, že se naše cesty nerozchází a i nadále budeme spolupracovat. Za celý kolektiv zlínské pobočky NADĚJE Ti přejeme, ať se Ti daří.

 


Méně...
 
Stejná odměna

Stejná odměna

22.03.23

NADĚJE spolu s dalšími nestátními poskytovateli sociálních služeb stojí za kampaní Stejná odměna.


Více...
 
Stejná odměna

NADĚJE spolu s dalšími nestátními poskytovateli sociálních služeb stojí za kampaní Stejná odměna. 

Pro naše zaměstnance chceme narovnat rozdíly v odměnách, aby neodcházeli do jiných odvětví za důstojnějším výdělkem. Chceme narovnat podmínky financování běžného rozpočtu, aby nestátní pomáhající organizace mohly svým klientům poskytovat kvalitní služby s jasným dlouhodobým výhledem. V neposlední řadě chceme zajistit financování obnovy majetku a investic. 

 

Více informací najdete na webu  https://www.stejnaodmena.cz.


Méně...
 
Světový den sociální práce

Světový den sociální práce

21.03.23

Každé třetí úterý v měsíci březnu si připomínáme Světový den sociální práce. 


Více...
 
Světový den sociální práce

Počátky Světového dne sociální práce se píšou už v roce 1983. Tento rok je označován jako začátek každoročních oslav Dne sociální práce OSN. Na první Světový den sociální práce jsme si však museli počkat do roku 2007. Každoročně tento den slavíme vždy třetí úterý v měsíci březnu. Cílem je upozornit na smysl sociální práce jako profese, na její celospolečenský význam, bránit sociální spravedlnost a lidská práva.

 

Děkujeme všem našim kolegyním a kolegům za jejich skvělou práci v sociálních službách. Práce je to krásná, naplňující, ale občas náročná. Zlínská pobočka NADĚJE má 7 služeb a 110 zaměstnanců. Každý z nich je nedílnou součástí týmu a my jsme moc vděční, že máme tak skvělépracovníky, na které můžeme být právem pyšní.   

 


Méně...
 
Evropský den mozku

Evropský den mozku

11.03.23

Dnešní den patří oslavám Evropského dne mozku. Na denním stacionáři pro osoby s demencí se procvičování mozku věnují intenzivně. 


Více...
 
Evropský den mozku

Dnešní den slavíme Evropský den mozku, který byl poprvé vyhlášen už v roce 1988. Náš mozek je naprosto úžasný orgán. A jako každý jiný sval, i mozek potřebuje stále trénovat, aby byl v co nejlepší kondici. Trénink je důležitý i v období, kdy už svoje schopnosti pozvolna ztrácí, ať už kvůli onemocnění (např. Alzheimerově nemoci) nebo třeba po úrazu. V denním stacionáři se na trénink mozku zaměřujeme každý den. Pomocí různorodých aktivit a cvičení trénujeme krátkodobou i dlouhodobou paměť, orientaci, komunikaci, logické myšlení a další kognitivní schopnosti. A hodně se smějeme, protože humor nám prospívá v každém věku!


A malé doporučení na závěr. Pokud chcete podpořit činnost mozku, doporučuje se konzumace ryb, borůvek, vlašských ořechů, avokáda, brokolice, hořké čokolády a vaječného žloutku. 

 

 

 

 

 


Méně...
 
Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen

09.03.23

Dům pokojného stáří oslavil Mezinárodní den žen mimo jiné i krásným vystoupením paní Lenky Kadeřábkové, která zazpívala světoznámé hity z muzikálů a šansony. 


Více...
 
Mezinárodní den žen

Dnešní den je speciální. Připomínáme si Mezinárodní den žen a my v NADĚJI se připojujeme k přání krásného dne pro všechny ženy. Věděli jste, že první zmínka o Mezinárodním dnu žen je z 8. března 1908? V tento den demonstrovaly newyorské dělnice proti těžkým pracovním a životním podmínkám. Od roku 1975 je tento den oficiálně uznán Organizací spojených národů a je připomínán jako den mezinárodní solidarity žen za rovnoprávnost, spravedlnost, mír a rozvoj.

V Domě pokojného stáří jsme tento den náležitě oslavili. Naše klientky a zaměstnankyně dostaly květinku pro radost. Děkujeme Talasovo zahradnictví za pomoc při zajištění karafiátů. Je jich rovná stovka. Krásný den uzavřelo odpolední vystoupení paní Lenky Kadeřábkové, která nás rozvlnila se světovými muzikálovými hity a šansony. Dnešní Mezinárodní den žen jsme si všichni moc užili. Děkujeme.

 

 


Méně...