Liberec

 
 

Potravinová pomoc

Potravinová pomoc

03.06.16 | Liberec
Do oblasti působnosti NADĚJE Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav a Liberec dorazila potravinová pomoc z Operačního programu potravinové a
Více...
 
Potravinová pomoc

Do oblasti působnosti NADĚJE Jablonec nad Nisou, Mladá Boleslav a Liberec dorazila potravinová pomoc z Operačního programu potravinové a materiální pomoci, kterou v součinnosti s MPSV realizuje Evropská Unie.

 

Potravinové balíčky obsahují základní trvanlivé potraviny a potravinové doplňky. Naše střediska se podílejí na cílené distribuci potravin lidem v nepříznivé sociální situaci, prioritně lidem bez přístřeší a lidem s nedostatečným finančním příjmem.

 

 

Dle dostupných informací by měl projekt pokračovat i v roce 2017. Distribuce potravin je vždy spojena se sociálním poradenstvím.


Méně...
 
Nazdar BAZAR

Nazdar BAZAR

17.05.16 | Liberec
V neděli 15.5.2016 se v Liberci, v pivním baru Azyl, uskutečnil další ročník akce s názvem Nazdar BAZAR – společné setkání a volný
Více...
 
Nazdar BAZAR

V neděli 15.5.2016 se v Liberci, v pivním baru Azyl, uskutečnil další ročník akce s názvem Nazdar BAZAR – společné setkání a volný bazar, tentokrát na téma: pomůcky a vybavení do kuchyně. Díky moc organizátorovi akce, Petru Noščákovi i všem dárcům, díky nimž jsme pro naše klienty (z noclehárny a terénního programu) získali několik krabic hrnečků, skleniček, talířů, ale také kráječ, mixér, .. a budeme se těšit na další spolupráci.


Méně...
 
Ukliďme svět, ukliďme Česko

Ukliďme svět, ukliďme Česko

21.04.16 | Liberec

Ochotní klienti se v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko spolu s pracovníky zapojili do úklidu veřejných prostor v blízkém okolí.


Více...
 
Ukliďme svět, ukliďme Česko

Ochotní klienti se v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko spolu s pracovníky zapojili do úklidu veřejných prostor v blízkém okolí Nízkoprahového denního centra. Nasbíralo se asi patnáct velkých pytlů odpadků v okolí kostela Svatého Kříže a přilehlého parku, kde roste i památná Sakura zasazená NADĚJÍ.   

 

 


 

I přes chladné počasí byla dobrá nálada.

 

Připraveno k odvozu.

 

Děkujeme všem zúčastněným!

 



Méně...
 
Jeden svět 2016

Jeden svět 2016

05.04.16 | Liberec

Kapela Kateřiny band odstartovala festival Jeden svět 2016 v Liberci 4. dubna. 


Více...
 
Jeden svět 2016

Kapela Kateřiny band odstartovala festival Jeden svět 2016 v Liberci 4. dubna. Hledání domova - to je hlavní téma 18. ročníku mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech. Tento festival se koná ve 33 českých městech. Organizace Člověk v tísni pozvala kapelu Kateřiny band, aby zahájila svými písněmi festival Jeden svět ne náhodou - NADĚJE je totiž organizace, která v libereckém kraji pomáhá hledat domov lidem, kteří ho ztratili. V rámci prvního večera mohli návštěvníci shlédnout dokumentární film "Nemusíš s láskou, stačí s citem". Domov je většina z nás zvyklá brát jako samozřejmost a začne mu věnovat pozornost, až když hrozí, že o něj přijde.




Méně...
 
Velikonoční trh

Velikonoční trh

24.03.16 | Liberec

Ve středu 16.3.2016 jsme se s klienty zúčastnili tradičního Velikonočního trhu poskytovatelů sociálních služeb na Krajském úřadě v


Více...
 
Velikonoční trh

Ve středu 16.3.2016 jsme se s klienty zúčastnili tradičního Velikonočního trhu poskytovatelů sociálních služeb na Krajském úřadě v Liberci. Prezentovali jsme se výrobky tvořenými společně s klienty z našeho terénního programu a noclehárny. Pekli jsme perníčky a vyráběli velikonoční věnečky, látkové zajíčky, diáře, záložky a pouzdra na mobily. Akce se velmi vydařila a už se těšíme na příští trhy, ty vánoční.

 



Méně...
 
Noc v centru

Noc v centru

25.01.16 | Liberec

Během mimořádně mrazivého lednového období naše nízkoprahové denní centrum reagovalo na potřebu města postarat se o lidi bez domova ve


Více...
 
Noc v centru

Během mimořádně mrazivého lednového období naše nízkoprahové denní centrum reagovalo na potřebu města postarat se o lidi bez domova ve velkých mrazech. Vzhledem ke krátkodobému trvání intenzivnějších mrazů radnice zatím upustila od plánované výstavby vyhřívaných stanů.

 

V nízkoprahovém denním centru jsme tedy nabídli mimořádný noční provoz o víkendu. Centrum, jak vyplývá z názvu, není situované k účelu nocování, cílem tedy bylo přečkat nepříznivý čas využitím improvizace a dostupných zdrojů.

 

Kdo si dal práci, mohl si vytvořit relativně pohodlné ležení...

 

Někteří měli skromnější nároky...

 

Respektujeme svobodnou vůli člověka, pánovi na podlaze bylo nabídnuto alespoň smotané tričko pod hlavu, nechtěl ani to...


Méně...