Liberec

 
 

Ohlédnutí za Vánocemi

Ohlédnutí za Vánocemi

27.12.23 | Liberec

Lidé bez domova měli v Nízkoprahovém denním centru a Noclehárně, tak jako každý rok před vánočními svátky,  připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví. Na začátku setkání zaznělo slovo o naději, kterou máme díky Ježíši, kterého rodiče neměli při narození kam uložit.


Více...
 
Ohlédnutí za Vánocemi

Lidé bez domova měli v Nízkoprahovém denním centru a Noclehárně, tak jako každý rok před vánočními svátky,  připraveno posezení u řízku, bramborového salátu a cukroví. 

Na začátku setkání zaznělo slovo o naději, kterou máme díky Ježíši, kterého rodiče neměli při narození kam uložit. Ježíš zažíval v životě obdobné věci jako naší klienti. Mnoho lidí se na něj možná dívalo skrz prsty jako na nemanželské dítě narozené v chlévě, posléze prožíval život uprchlíka v dalekém Egyptě. Při jeho veřejném působení byl od elit v opovržení za to, že se stýkal s lidmi na okraji společnosti.

Po dobrém jídle jsme si chvíli popovídali o životě, probrali své životní trable, společně si zazpívali a popřáli si požehnané, šťastné a veselé Vánoce i nadcházející rok.  Celkově se Vánočního setkání v Nízkoprahovém denním centru NADĚJE  a Noclehárně zúčastnilo přes sedmdesát lidí bez domova.

Štědrovečerní večeři a dárečky jsme v Liberci připravili díky daru společnosti ATREA s.r.o., Potravinové bance a sponzorovi Honzovi, který zajistil slavnost na noclehárně.


Méně...
 
Vánoční přání a poděkování!

Vánoční přání a poděkování!

18.12.23 | Liberec
Vážení přátelé,
Více...
 
Vánoční přání a poděkování!

Vážení přátelé,

     advent, vánoční svátky a konec občanského roku nám přinášejí možnost zastavit se a ohlédnout se zpět k rekapitulaci. Jaký byl starý rok, co se v něm povedlo, a co naopak bychom si přáli dělat v příštím roce jinak? 

     Vstup do nového roku nám dává příležitost těšit se na to, co je před námi, jak můžeme

být druhým lidem ještě více užiteční a projevit jim své milosrdenství a pomoc.

     Dovolte mi, abych vám poděkovala za vaši obětavost, podporu a pomoc a popřála vám krásné prožití vánočních svátků, pevnou blízkost lidí, které máte rádi, a v novém roce zdraví, sílu, energii a Boží požehnání!

     Děkuji vám za to, že nám pomáháte pomáhat!

Milena Havrdová, oblastní ředitelka.


Méně...
 
Vánoce pro lidi bez domova

Vánoce pro lidi bez domova

14.12.23 | Liberec

Pro klienty nízkoprahového denního centra a noclehárny v Liberci chystáme předvánoční posezení. Denní centrum je otevřeno každý pracovní den, noclehárna funguje každou noc. Pátek 22. prosince bude pro klienty a zaměstnace Naděje vyjímečný, protože společně oslaví Vánoce.


Více...
 
Vánoce pro lidi bez domova

Pro klienty nízkoprahového denního centra a noclehárny v Liberci chystáme předvánoční posezení. Denní centrum je otevřeno každý pracovní den, noclehárna funguje každou noc. Pátek 22. prosince bude pro klienty a zaměstnace Naděje výjimečný, protože společně oslaví Vánoce. Pro klienty je v obou zařízeních připravena štědrovečerní věčeře (řízky a bramborový salát) a naleznou pod stromečkem i dárečky. Štědrovečerní večeři a dárečky pro klienty připravujeme díky daru společnosti ATREA s.r.o.

Vánoce v Kateřinkách plynule pokračují od 16.00 hodin a velké poděkování patří našemu věrnému dárci a sponzorovi Honzovi, který celou slavnost v Kateřinkách zajistí.


Méně...
 
Vánoce v Kateřinkách v novém!

Vánoce v Kateřinkách v novém!

28.11.23 | Liberec

Noclehárna a terénní program v Kateřinkách v


Více...
 
Vánoce v Kateřinkách v novém!

Noclehárna a terénní program v Kateřinkách v Liberci fungují pod NADĚJÍ již téměř 15 let. Původních 16 lůžek bylo kvůli velké potřeba a nedostatku ubytovacích kapacit ve městě Liberec rozšířeno na dvojnásobek. V roce 2017 vznikla tolik potřebná lůžka pro ženy.

V současné době je kapacita noclehárny 32 lůžek, z toho 26 pro muže a 8 pro ženy. Lůžka jsou celoročně obsazená a celkový počet poskytnutých noclehů dlouhodobě přesahuje 10000 za rok - například v roce 2022 to bylo 11460 poskytnutých noclehů. Obsazenost je tedy v létě, v zimě téměř stoprocentní.

Jsme rádi, že můžeme pro naše klienty před Vánoci zlepšit jejich prostředí, a to kompletní výměnou lin a vymalováním všech prostorů včetně zaměstnaneckých kanceláří.

Děkujeme všem, kteří se na pracech podíleli a těšíme se na společné prožití Vánoc na Vánoční bohoslužbě, která se bude konat 22.12.2023. Děkujeme také všem sponzorům a podporovatelům za jejich štědrost.

 

Míla Havrdová - oblastní ředitelka.

 

 

 

 

 

 

 

 


Méně...
 
Základní zdravotnické ošetření pro osoby bez domova

Základní zdravotnické ošetření pro osoby bez domova

30.10.23 | Liberec

V denním centru pro lidi bez domova v Liberci bude nově k dispozici Základní zdravotnické ošetření. Pro lidi bez domova je zdravotnické ošetření hůře dostupné než pro většinovou společnost. Zdravotníci Českého červeného kříže budou v denním centru přítomni každou středu od 16 hodin.


Více...
 
Základní zdravotnické ošetření pro osoby bez domova

V denním centru pro lidi bez domova v Liberci bude nově k dispozici Základní zdravotnické ošetření. Pro lidi bez domova je zdravotnické ošetření hůře dostupné než pro většinvou společnost a právě na tuto skutečnost jsme se ve spolupráci s Českým červeným křížem a městem Liberec rozhodli reagovat. Zdravotníci Českého červeného kříže budou v denním centru přítomni každou středu od 16 hodin.


Méně...