Praha

 
 

Útulna pro lidi bez domova v Troji

Útulna pro lidi bez domova v Troji

14.12.23 | Praha

Od 1. 12. 2023 provozujeme v rámci zimních humanitárních opatření útulnu pro lidi bez domova v Troji s kapacitou 60 lůžek. Jedná se o 15 ubytovacích buněk po 4 lůžkách...


Více...
 
Útulna pro lidi bez domova v Troji

Od 1. 12. 2023 provozujeme v rámci zimních humanitárních opatření útulnu pro lidi bez domova v Troji s kapacitou 60 lůžek. Jedná se o 15 ubytovacích buněk po 4 lůžkách (3 buňky pro ženy, 12 pro muže).

 

Muži a ženy se mohou dostavit v čase od 20:30 do 21:30. Po této době je přijímáme pouze přes centrální dispečink, tzn. že je buď dovezou terénní pracovníci nebo přijdou sami s poukazem od organizace, jejíž kapacity jsou již naplněny. Útulna se opouští nejpozději v sedm ráno. Lidé se u nás mohou vysprchovat s tím, že mají zajištěny hygienické potřeby. Útulna bude v provozu do 31. 3. 2024 a je po celou dobu zdarma.

 

Text a foto: Radek Urbánek, koordinátor


Méně...
 
Děkujeme obchodu Restart Shop

Děkujeme obchodu Restart Shop

13.12.23 | Praha

Velké poděkování patří obchodu Restart Shop, který nám pomáhá s nedostatkovým oblečením pro naše mladé klienty. Restart Shop jsou prodejny s darovaným zbožím...


Více...
 
Děkujeme obchodu Restart Shop

Velké poděkování patří obchodu Restart Shop, který nám pomáhá s nedostatkovým oblečením pro naše mladé klienty.

 

Restart Shop jsou prodejny s darovaným zbožím podporující udržitelnost zdrojů a úžasným projektem tréninkových pracovních míst pro lidi, kteří neměli v životě tolik štěstí. Přijďte do Restart Shopu a proberte se jejich originální nabídkou, jistě si vyberete. Nebo naopak doneste, co již doma nepotřebujete. Dámské a pánské módní oblečení, bytové doplňky, knihy či sportovní vybavení.

 

Pomoci můžete i přímo nám v NADĚJI. V současné době uvítáme pánské a dámské zimní oblečení a zejména zimní boty.

 

Děkujeme.

 

Text a foto: Jana Halámková, fundraiserka

 

Obchod Restart Shop


Méně...
 
Vánoční dárky pro lidi v nouzi

Vánoční dárky pro lidi v nouzi

12.12.23 | Praha

Vánoční dárky pro lidi žijící v tréninkových bytech jsou opět na našem webu a vy můžete udělat radost těm, kteří si ji v životě momentálně moc neužívají...


Více...
 
Vánoční dárky pro lidi v nouzi

Vánoční dárky pro lidi žijící v tréninkových bytech jsou opět na našem webu a vy můžete udělat radost těm, kteří si ji v životě momentálně moc neužívají.

 

Děkujeme! 

 

https://www.nadeje.cz/praha/https_www_nadeje_cz_praha_phvanoce 

 

Jan (44 let) má mnoho zkušeností s pobytem na ulici, v noclehárnách i azylových domech. Je rád, že dostal šanci bydlet v bytě, který si může uspořádat dle svého. Chodí do práce a také se snaží řešit své dluhy z minulosti. Pod stromečkem by chtěl najít mikrovlnnou troubu. 

 

Štěpánce (52 let) je někdy samotné smutno. K Vánocům by si přála malou televizi, u které by si odpočinula a zahnala pocit osamění.  

 

Martin (36 let) je v invalidním důchodu. Miluje ovocné a zeleninové šťávy, ale pořídit si smoothie maker by pro něj bylo velkým výdajem. Přál by si ho pod stromeček.  

 

Radovanovi (26 let) by udělal velkou radost mobil, na kterém by si mohl hledat práci. Po příchodu z psychiatrické léčebny to nemá jednoduché.  

 

Alena (52 let) si stále půjčuje vysavač od souseda, hodil by se jí vlastní. Pořídit si ho z invalidního důchodu by pro ni byl velmi nadstandardní výdaj, který si nemůže dovolit.  

 

Dana (52 let) je právě v procesu oddlužení a rozbila se ji pračka. Na novou by šetřila dlouho. Na Vánoce by si tedy moc přála pračku s vrchním plněním, aby se ji vešla do koupelny. 

 


Méně...
 
Kalendář ART 2024 na e-shopu NADĚJE

Kalendář ART 2024 na e-shopu NADĚJE

11.12.23 | Praha

Je tomu týden, co v Rock Café Praha proběhl křest charitativního kalendáře ART 2024, kterému dal, stejně jako vždy, originální podobu náš dlouholetý podporovatel a kamarád Jiří Šourek...


Více...
 
Kalendář ART 2024 na e-shopu NADĚJE

Je tomu týden, co v Rock Café Praha proběhl křest charitativního kalendáře ART 2024, kterému dal, stejně jako vždy, originální podobu náš dlouholetý podporovatel a kamarád Jiří Šourek. Pro sbírku Darujte nohy v teple se podařilo (zatím) získat 11.000 Kč. 

 

Současně s křestem proběhla i vernisáž výstavy Malování pro NADĚJI, které se stalo základem a inspirací pro nynější podobu kalendáře. V něm najdete tvorbu z dílny Michala Škapy aka Tron, Ondřeje Vyhnánka aka X Dog, Wona Wena, Pavla Císařovského, Diana, Davida Strauzze, Caer 8th, Hmoty, Blazera, Blama, Jiřího 231 a Poeta 213.

 

Večerem nás provedl Jirka Šourek společně s naším ředitelem Danem Svobodou. Tato netradiční moderátorská dvojce se osvědčila pro svou sehranost, profesionalitu a vytříbený humor.

 

Ti z Vás, kteří nemohli přijít a kalendář zakoupit, nezoufejte. Kalendář ART 2024 se dá koupit na našem e- shopu. Výtěžek z jeho prodeje bude až do konce ledna patřit „nohám v teple“.

 

Děkujeme Jirkovi, který každý rok myslí na lidi bez domova, a to nejen před Vánoci. Náš společný projekt Ulice pomáhá ulici také najdete na našem e-shopu. Vyberte si zde originální dárek s přesahem nebo udělejte radost sobě. Také děkujeme Rock Café, která nám už tradičně poskytla své prostory se skvělou atmosférou, díky patří také Libeřským lahůdkám, které se nám tentokrát postaraly o perfektní pohoštění. Velké díky patří také všem zainteresovaným umělcům za jejich čas, um a srdce na pravém místě.  

 

V neposlední řadě děkujeme všem, kteří si kalendář koupili nebo se ho chystají koupit a také Galerii Kodl, bez jejíž podpory by kalendář nevznikl. 

 

E-shop NADĚJE: https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice 

 

Křest kalendáře ART 2024

 

Křest kalendáře ART 2024

 

Křest kalendáře ART 2024


Méně...
 
Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

08.12.23 | Praha

Výměna nábytku v tréninkových bytech pražské pobočky NADĚJE byla podpořena z programu Obyčejný život...


Více...
 
Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

V letošním roce jsme se opravdu snažili vylepšit prostředí v našich tréninkových bytech. Ty byly doposud vybaveny darovaným často kancelářským nábytkem, který už dosluhoval. Naším cílem bylo zařídit byty tak, aby poskytovali pocit skutečného domova. Věříme, že bydlení v příjemném prostředí motivuje lidi ke změně jejich životní situace a celkového pohledu na život.

 

Tréninkové bydlení je určeno především lidem bez domova, kteří potřebují dlouhodobější podporu sociálních pracovníků a pracovnic při řešení své životní situace. Většinou se jedná o lidi v insolvenci nebo s velkými dluhy, lidi s dlouhodobými zdravoními problémy a nízkým příjmem, lidi podstupující následnou péči po odvykací léčbě a také ty, kteří opakovaně selhávají v samostatném bydlení.

 

Výměna nábytku v tréninkových bytech pražské pobočky NADĚJE byla podpořena z programu Obyčejný život Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.

 

Obyvatelé tréninkových bytů mají z nového nábytku velkou radost. Moc děkujeme!

 

Nový nábytek v tréninkovém bytě


Méně...
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

07.12.23 | Praha

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu. Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře...


Více...
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu.

 

Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře nebo kdo chce originální dárek s přesahem, má jedinečnou příležitost!

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice

 

Na e-shopu nenajdete jen kalendář, ale také 16 jedinečných grafických tisků a litografií od umělců, které spojili své jméno a um s projektem Ulice pomáhá ulici.

 

Celý výtěžek jde na podporu kampaně Darujte nohy v teple, prostřednictvím které nakupujeme teplé zimní oblečení a boty lidem bez domova.

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple


Méně...