Praha

 
 

Razítka od Megaflexu usnadňují naši cestu

Razítka od Megaflexu usnadňují naši cestu

23.06.21 | Praha

Naše pomoc lidem bez domova zahrnuje kromě přímé péče i nezbytnou administrativu a kancelářské povinnosti.


Více...
 
Razítka od Megaflexu usnadňují naši cestu

Naše pomoc lidem bez domova zahrnuje kromě přímé péče i nezbytnou administrativu a kancelářské povinnosti. Při tom je nepostradatelné různé vybavení a pomůcky. Srdečně proto děkujeme společnosti MEGAFLEX spol. s r.o., že nás v našem úsilí už 20 let podporuje a vyrábí nám a věnuje razítka - středisková s adresami, jmenovky, datumovky, razítka potřebná ke zdravotní i účetní činnosti - celé strojky, nebo jen komponenty, inkoustové polštářky a štočky.

S takovým zajištěním nám jde práce vesele od ruky. 


Méně...
 
Popřáli jste nám k narozeninám a podpořili léčbu lidí bez domova

Popřáli jste nám k narozeninám a podpořili léčbu lidí bez domova

22.06.21 | Praha

Mnohokrát vám děkujeme za podporu a hezká přání, kterými jste nás obdarovali ve výzvě Popřej pražské NADĚJI.


Více...
 
Popřáli jste nám k narozeninám a podpořili léčbu lidí bez domova

Mnohokrát vám děkujeme za podporu a hezká přání, kterými jste nás obdarovali ve výzvě Popřej pražské NADĚJI. Celkový výtěžek je 14 300 Kč. Celou částku použijeme v naší ordinaci, a to konkrétně na nákup speciálního obvazového materiálu na vlhké hojení ran. Ošetřování a převazy různých ran a onemocnění kůže jsou jedny z nejčastějších zdravotních problémů, se kterými lidé bez domova za našimi sestřičkami a lékaři přicházejí. Jsme rádi, že si díky vám můžeme udělat zásobu.


Méně...
 
Ke 30. narozeninám přeje Daniel Svoboda

Ke 30. narozeninám přeje Daniel Svoboda

Děkujeme

21.06.21 | Praha

Poslední přání a zároveň poděkování za všechny předchozí gratulace uslyšíme z úst našeho oblastního ředitele Dana Svobody.


Více...
 
Ke 30. narozeninám přeje Daniel Svoboda

Poslední přání a zároveň poděkování za všechny předchozí gratulace uslyšíme z úst našeho oblastního ředitele Dana Svobody. "Ve videích zaznělo mnoho povzbudivého. Přáli jste nám dobré financování, přízeň veřejnosti, úspěchy, Boží požehnání a také to, ať jdeme po té správné cestě. Co mě zvláště zaujalo, že snad každý gratulant zmínil jednu velkou devízu, kterou NADĚJE má, a to jsou lidé, kteří v ní pracovali nebo pracují. Lidé NADĚJE." A s tím se nedá nesouhlasit!

 

Děkujeme za upřímná a hezká slova Vás všech, kteří jste se do gratulací zapojili. Moc si Vaší přízně a podpory vážíme.

 

Pokud vám nějaké přání uniklo, všech jedenáct můžete zhlédnout na našem YouTube kanálu

https://www.youtube.com/channel/UChP-b_1H0iEk2liAD6RLshA/featured

 

Děkujeme, že jste v tom s námi. Už 30 let‼

https://www.darujme.cz/projekt/1060


Méně...
 
Mýty a fakta

Mýty a fakta

18.06.21 | Praha

„Strategie přežití, zajišťování si potřebných zdrojů, hlídání si místa přespávání, absence plnohodnotného spánku, plnohodnotné stravy, odolávání povětrnostním podmínkám, to vše stojí spoustu sil, energie a námahy.


Více...
 
Mýty a fakta

„Strategie přežití, zajišťování si potřebných zdrojů, hlídání si místa přespávání, absence plnohodnotného spánku, plnohodnotné stravy, odolávání povětrnostním podmínkám, to vše stojí spoustu sil, energie a námahy. V tomto ohledu bych o lenosti vskutku nehovořil. Je-li tímto tvrzením myšleno, že jsou lidé bez domova líní k realizaci změny, jako například omezení nadužívání alkoholu, nástup do zaměstnání, získání ubytování, zájmu o své zdraví apod., tak je nutné ho vztáhnout vždy ke konkrétnímu člověku, a to v daném čase a v aktuální situaci. Ano, může se nám jevit, že dotyčný odmítá cokoliv, nevidí žádné řešení a východisko ze své situace, trpí absolutní ztrátou motivace. Je však uvedený stav leností, nebo totálním rozkladem osobnosti člověka? Následně nepracujeme s problémem lenosti, ale s hledáním možností, motivace, smyslu další etapy života, s hledáním bezpečí, jistoty a vytváření nových vztahů a sociálních vazeb.

Uvedené však nevytváří pomáhající sociální pracovník, ale člověk bez domova sám. Pomáhající pracovník je nástrojem a podporou. Úsilí, vytrvalost, odhodlanost však musí realizovat každý sám. Někdo zvládne více, někdo méně, každopádně, pokud by uvedené tvrzení o lenosti bylo pravdivé, tak by to znamenalo, že bezdomovec vždy zůstane bezdomovcem, což ze své praxe musím odmítnout.“

 

Aleš Strnad, vedoucí terénního programu


Méně...
 
NEJDŘÍV STŘECHA – projekt, který lidé bez domova potřebují

NEJDŘÍV STŘECHA – projekt, který lidé bez domova potřebují

17.06.21 | Praha

Tomáš (21 let) a jeho kamarád Libor (19 let) od mala vyrůstali v dětských domovech, k rodinám se vracet nemohli, jelikož je téměř neznali.


Více...
 
NEJDŘÍV STŘECHA – projekt, který lidé bez domova potřebují

Tomáš (21 let) a jeho kamarád Libor (19 let) od mala vyrůstali v dětských domovech, k rodinám se vracet nemohli, jelikož je téměř neznali. Poté, co byli propuštěni z ústavní výchovy, přicestovali z Ostravy do Prahy za prací, kterou se jim však bez zázemí nepodařilo najít, oba navíc měli v Ostravě závazky (domluveného lékaře, návštěvu na ÚP).

 

Vyhledali proto denní centrum, kam přišli vyčerpaní a unavení po několika dnech spaní venku, kdy neměli na řešení své situace ani sílu ani náladu. Zde získali jídlo, sprchu a byli ubytováni v rámci projektu Nejdřív střecha na jednu noc.

 

Poté se jim podařilo získat zpáteční lístky do Ostravy, aby si mohli zařídit potřebné záležitosti. Oba jsou tak příkladem toho, že i jedna noc může pomoci se vzchopit a usnadnit řešení problematické situace.

 

To, že je venku 30 stupňů, neznamená, že lidé bez domova nepotřebují ubytování nebo nocleh. Pomoci může každý https://www.nejdrivstrecha.cz/

 

 

Projekt administruje Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové


Méně...
 
Ke 30. narozeninám přeje Blanka Čermáková

Ke 30. narozeninám přeje Blanka Čermáková

Děkujeme

14.06.21 | Praha

Blanka Čermáková je ředitelkou pražské Trafo Gallery. Propojování umění a charity je její silnou stránkou a už mnohokrát to dokázala.


Více...
 
Ke 30. narozeninám přeje Blanka Čermáková

Blanka Čermáková je ředitelkou pražské Trafo Gallery. Propojování umění a charity je její silnou stránkou a už mnohokrát to dokázala. Jen loni, kdy musela být galerie po velkou část roku zavřená, se jí podařilo zrealizovat tři velké charitativní projekty. Kromě jiných organizací podpořila i tu naši, konkrétně denní centrum U Bulhara. Blance Čermákové se v tomto směru podařilo vyzdvihnout důležitost tématu bezdomovectví a zasadit se i o jeho medializaci. Moc jí i celé Trafo Gallery děkujeme a děkujeme také za milá slova k našemu 30. výročí. Velmi si toho vážíme. 


Děkujeme, že jste v tom s námi. Už 30 let!

Buďte s námi i nadále https://www.darujme.cz/projekt/1060


Méně...