Praha

 
 

Děkujeme studentům a pedagogům z Rakovníka za každoroční sbírku potravin

Děkujeme studentům a pedagogům z Rakovníka za každoroční sbírku potravin

27.12.23 | Praha

Mnohokrát děkujeme pedagogům a studentům Střední průmyslové školy Emila Kolbena v Rakovníku za jejich už tradiční sbírku potravin pro lidi bez domova...


Více...
 
Děkujeme studentům a pedagogům z Rakovníka za každoroční sbírku potravin

Mnohokrát děkujeme pedagogům a studentům Střední průmyslové školy Emila Kolbena v Rakovníku za jejich už tradiční sbírku potravin pro lidi bez domova.

 

Do sbírky se pravidelně zapojují všichni učitelé včetně pana ředitele, a dokonce i bývalí studenti. Jeden z nich letos daroval potraviny v hodnotě 3.000 Kč.

 

Velké díky patří paní Monice Nguyen za organizaci sbírky a její předání do našeho skladu.

 

Vaší každoroční pomoci si velice vážíme.


Méně...
 
Přejeme vám krásné Vánoce

Přejeme vám krásné Vánoce

22.12.23 | Praha

Děkujeme za vaše přátelství, podporu a pomoc a vážíme si každé vaší iniciativy a dobrého skutku směřující k lidem bez domova...


Více...
 
Přejeme vám krásné Vánoce

Děkujeme za vaše přátelství, podporu a pomoc a vážíme si každé vaší iniciativy a dobrého skutku směřující k lidem bez domova buď přímo nebo prostřednictvím služeb, které v Praze poskytujeme.

 

Nikdy je nepřestaneme brát jako samozřejmost.

 

Přejeme vám krásné Vánoce naplněné radostí a spokojeností.  


Méně...
 
Děkujeme spolku Babíkov za krásný dárek

Děkujeme spolku Babíkov za krásný dárek

21.12.23 | Praha

Do našeho azylového domu pro muže na Žižkově jsme od spolku Babíkov z.s. získali několik krabic s pletenými šálami, ponožkami a čepicemi...


Více...
 
Děkujeme spolku Babíkov za krásný dárek

Do našeho azylového domu pro muže na Žižkově jsme od spolku Babíkov z.s. získali několik krabic s pletenými šálami, ponožkami a čepicemi. To je teď v zimě pro naše klienty více než vítaná pomoc a určitě je zahřejí nejen po těle, ale také na duši.   

 

Spolek Babíkov se specializuje na to, jak začlenit seniory zpět do života a my jim v jejich úsilí držíme palce a velice jim touto cestou děkujeme. Také máme v našich službách mnoho seniorů a víme, jak důležité je, aby si nepřipadali osaměle. 

 

Text a foto: Bára Fráňová 


Méně...
 
Děkujeme 4camping za sbírku stanů, spacáků a karimatek

Děkujeme 4camping za sbírku stanů, spacáků a karimatek

20.12.23 | Praha

Dnes je Mezinárodní den lidské solidarity a my jsme moc vděční za to, že ochota pomáhat lidem v nouzi stále trvá, a v předvánoční čase obzvlášť...


Více...
 
Děkujeme 4camping za sbírku stanů, spacáků a karimatek

Dnes je Mezinárodní den lidské solidarity a my jsme moc vděční za to, že ochota pomáhat lidem v nouzi stále trvá, a v předvánoční čase obzvlášť.

 

Někteří lidé bez domova v zimě využívají bezplatných nocleháren a útulen, kde mohou přečkat noc v teple, umýt se a dát si třeba teplý čaj. Ale pak je tu skupina lidí, která zůstává venku mrazivým teplotám navzdory. Mají k tomu různé důvody a my je respektujeme. Snažíme se je alespoň vybavit teplým oblečením, zimními botami a jsme moc rádi, že jim teď můžeme nabídnout třeba i stan, spacák nebo karimatku. Přeci jen, některá tato vybavení, kteří lidé bez domova využívají, mají už svá nejlepší léta za sebou, což dokládá fotka, kterou jsme nedávno pořídili.  

 

Proto moc děkujeme 4camping.cz, který v listopadu pro lidi bez domova uspořádal sbírku, nejdříve mezi zaměstnanci a pak i mezi svými zákazníky. Za všechny vybrané věci jsme moc rádi. Naši terénní pracovníci je obratem předají lidem, kteří žijí a přespávají venku nejen v zimě.

 

Děkujeme!


Méně...
 
Vánoční pohoštění pro lidi bez domova

Vánoční pohoštění pro lidi bez domova

19.12.23 | Praha

Stejně jako každý rok chystáme i letos vánoční pohoštění pro lidi bez domova ve všech našich službách. Lidé bez domova...


Více...
 
Vánoční pohoštění pro lidi bez domova

Stejně jako každý rok chystáme i letos vánoční pohoštění pro lidi bez domova ve všech našich službách.   

 

Lidé bez domova v denním centru U Bulhara, azylových domech a noclehárnách čeká 24. prosince štědrovečerní večeře. Už tradičně to bude vepřový řízek a bramborový salát. V denním centru u Bulhara se bude servírovat ve 12 a ve 14 hodin. Po oba časy bude připraveno pohoštění pro 30 lidí, na stolech bude připraveno cukroví a ovoce. Za doprovodu hudby bude možnost zazpívat si koledy a zazní i pár slov o smyslu Vánoc. Ve vánočních balíčcích lidé bez domova najdou hygienické potřeby, trvanlivé potraviny, cukrovinky, čepice nebo rukavice.  

 

V denním centru Bolzanova pro mladé lidi bez domova se bude Štědrý den slavit o dva dny dříve a bude připraveno 25 porcí štědrovečerní večeře. Díky tradiční finanční podpoře International Women's Association of Prague (IWAP) jsme našim klientům a klientkám do 26 let opět mohli zakoupit dárky šité na míru, letos to budou batohy a termodeky.  

 

Klientky azylového domu pro ženy ve Vršovicích si štědrovečerní večeři připraví samy. V balíčku kromě drobností a potravin najdou také kosmetiku od značky Ryor. Zároveň také přímo na Štědrý den připraví polévku pro útulnu v Troji, kterou přes zimu provozujeme v rámci zimních humanitárních opatření. Možná tak zaženou chmury, které je v emočně náročném období roku mohou trápit.  

 

Po vzoru žen si večeři na Štědrý den připraví (a cukroví napečou!) sami také klienti azylového domu v Radotíně. Nezapomeneme ani na lidi bez domova přímo „v terénu“, kde jim už nyní rozdáváme cukroví.   

 

Lidé v seniorském věku, kteří jsou ubytovaní v azylových domech nebo bydlí v tréninkových bytech, jsme už tradičně zapojili do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata a jsme moc rádi, že se daří plnit jejich přání. Také na našem webu lze splnit vánoční přáním těm, kteří bydlí v našich tréninkových bytech a kvůli věku se do projektu Ježíškova vnoučata nemohli zapojit.  

 

Do obsahu vánočních balíčků se promítají dary, které dostaneme od dárců, kterými jsou nejčastěji firmy, jednotlivci, dobrovolnické spolky nebo spřátelené organizace. Ty před Vánocemi pořádají sbírky pro lidi bez domova nebo organizují společné pečení cukroví. 

 

Jsme moc rádi, že lidé bez domova budou mít štědré a snad i trochu veselé Vánoce. 


Méně...
 
Děkujeme společnosti KAMA za čepice

Děkujeme společnosti KAMA za čepice

18.12.23 | Praha

Velké poděkování patří našemu dlouholetému dárci, společnosti KAMA. Úžasná rodinná firma a ryze český výrobce...


Více...
 
Děkujeme společnosti KAMA za čepice

Velké poděkování patří našemu dlouholetému dárci, společnosti KAMA.

 

Úžasná rodinná firma a ryze český výrobce nám každoročně věnuje hodnotný dar v podobě kvalitních zimních čepic. Ani letos tomu není jinak, za což jsme velmi vděční. Teplá čepice může být pro člověka bez domova i otázkou přežití.

 

Lepší vánoční dárky jsme si pro naše klienty snad ani nemohli přát. Děkujeme, že pomáháte.

 

Text a foto: Jana Halámková, fundraiserka


Méně...