Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Sázení stromu Olgy Havlové

Sázení stromu Olgy Havlové

...my jsme nezapomněli

19.09.18 | Zlín

V rámci Týdne paměti jsme na zahradě Domu pokojného stáří zasadili okrasnou třešeň. Zakladatelka Výboru dobré vůle Olga Havlová,


Více...
 
Sázení stromu Olgy Havlové

V rámci Týdne paměti jsme na zahradě Domu pokojného stáří zasadili okrasnou třešeň. Zakladatelka Výboru dobré vůle Olga Havlová by se letos dožila 85 let, a proto po celé republice města a organizace sázejí stromy. My jsme se rádi přidali.

 

Počasí nám přálo a dotvářelo atmosféru proslovů a čtení z knihy Síla věcnosti Olgy Havlové, kterou uspořádala Anna Freimanová a četla herečka Městského divadla Zlín Romana Julinová.

 

Moc děkujeme pracovníkům Městské zeleně, že nám pomohli strom odborně zasadit a postarat se o něj. Byli jste skvělí!

 

Těšíme se, až třešeň příští rok rozkvete bílými květy a připomene nám tu známou divokou kštici.

 

Fotogalerie ze sázení stromu Olgy Havlové.


Méně...
 
Klienti v Nedašově mají bezbariérové koupelny

Klienti v Nedašově mají bezbariérové koupelny

24.08.18 | Nedašov

Od srpna letošního roku jsou všechny koupelny v prvních patrech našich pěti domů nové a bezbariérové. Rekonstrukce začala v roce


Více...
 
Klienti v Nedašově mají bezbariérové koupelny

Od srpna letošního roku jsou všechny koupelny v prvních patrech našich pěti domů nové a bezbariérové. Rekonstrukce začala v roce 2016 a byla náročná. Spolu s koupelnami byly totiž modernizovány i sousední pokoje. Naši klienti se tak mohli nastěhovat do zcela nových bytových prostor. Celkem bylo opraveno 8 koupelen a 16 pokojů. 

 

Děkujeme Nadaci ČEZ, která nás v uskutečnění projektu bezbariérových koupelen opakovaně finančně podpořila.

 

Fotografie z průběhu rekonstrukce na IV. budově můžete zhlédnout zde.

 


Méně...
 
NADĚJI je 28 let

NADĚJI je 28 let

21.08.18 | Ústředí NADĚJE

21. srpen v naší zemi už od roku 1990 nepřipomíná jen zmar, ale i zrod něčeho smysluplného. NADĚJE.


Více...
 
NADĚJI je 28 let

21. srpen v naší zemi už od roku 1990 nepřipomíná jen zmar, ale i zrod něčeho smysluplného. NADĚJE.

Víme, že i pro zakladatele naší organizace, Ilju Hradeckého, je důležitá „souhra náhod“, díky níž právě v tento den byla Ministerstvem vnitra přijata registrace NADĚJE jako občanského sdružení. Temné datum tak dostalo nový odstín.

Dnes je NADĚJI 28 let a má 23 poboček po celé České republice. Pro lidi ve stáří, bez domova, s handicapem, pro ohrožené rodiny i ohrožené děti. Jsme za to Pánu velmi vděčni.


Méně...
 
Mobilka NADĚJE brázdí pražské ulice již 10 let

Mobilka NADĚJE brázdí pražské ulice již 10 let

14.08.18 | Praha

14. srpna 2008 poprvé vyjela Mobilní sociální služba na území Prahy 1. Dnes pravidelně stojí na třinácti stanovištích v osmi městských částech.


Více...
 
Mobilka NADĚJE brázdí pražské ulice již 10 let

14. srpna 2008 poprvé vyjela Mobilní sociální služba NADĚJE na území Prahy 1. Dnes pravidelně stojí na třinácti stanovištích v osmi městských částech. Stala se tak nezbytnou součástí našeho terénního programu.

Před deseti lety jsme s Městskou částí Praha 1 hledali možnost, jak pomoci přetíženému nízkoprahovému dennímu centru a zajistit nabídku základní pomoci potřebným lidem na ulici. Částečné řešení se našlo ve vytvoření kontaktních stanovišť, kam bude zajíždět upravený automobil. Pro zahájení provozu poskytla Praha 1 vyřazenou sanitku získanou od Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. Když automobil dosloužil, poskytl nám štědrý soukromý dárce v roce 2014 prostředky na pořízení nového. Mobilní sociální služba tak mohla bez přerušení stále působit.

Považovali jsme to za dočasné řešení, které co nejdříve vystřídá síť kamenných nízkoprahových denních center. Nová denní centra však nevznikla, a tak je Mobilka stále součástí portfolia našich služeb pro lidi bez domova. Za deset let pomáhala již na 234 místech v Praze a pracovníci díky ní uskutečnili celkem 224 754 kontaktů, 27 929 z toho bylo kontaktů se ženami.

Aleš Strnad, který má Mobilní sociální službu od začátku na starosti, k tomu dodává: „Základní podpora lidem bez domova zajišťovaná Mobilní sociální službou ve formě materiální pomoci, sociálního poradenství a pomoci při základním zdravotním ošetření je důležitá a nezbytná. Avšak musíme mít na paměti, že touto službou nelze plnohodnotně nahradit denní centra a další služby pro lidi bez domova v hlavním městě.“

Pokud chcete finančně podpořit terénní program či naše další služby pro lidi bez domova, zašlete dar na účet 8002-0316012163/0300. Děkujeme!



Méně...
 
Představy veřejnosti vs. realita života v azylovém domě

Představy veřejnosti vs. realita života v azylovém domě

Předtavitel Libereckého kraje navštívil azylový dům NADĚJE

05.08.18 | Jablonec nad Nisou

Před několika dny jsme pozvali zástupce Libereckého kraje na návštěvu našeho azylového domu. Chtěli jsme ukázat, v jak dobrém stavu celé


Více...
 
Představy veřejnosti vs. realita života v azylovém domě

Pozvali jsme zástupce Libereckého kraje na návštěvu našeho azylového domu. Chtěli jsme ukázat, v jak dobrém stavu celé zařízení dva a půl roku od otevření stále je a jak se nám daří plnit poslání naší organizace.

Obavy o stavu vědomí většiny společnosti o životě bezdomovců v azylových domech se naplnily. Náměstek hejtmana pro řízení resortu dopravy, investic a veřejných zakázek nevycházel po celou dobu z údivu nad čistotou v budově, nad službami NADĚJE, byl "mile překvapen" vzájemnými vztahy mezi zaměstnanci a klienty. Pochopil, že naše zařízení je v mnoha případech poslední místo, kde se s bezdomovcem slušně zachází, nikdo ho nezavrhuje a kde má možnost zkusit začít nový život. A to je pro člověka, ale samozřejmě i pro společnost, to nejdůležitější.

Pan náměstek se zájmem poslouchal příběhy klientů a stále se velice divil příjemné atmosféře v celém zařízení. Slíbil tuto zkušenost tlumočit ostatním představitelům kraje a předat jim pozvání k osobní návštěvě NADĚJE.

Věříme, že návštěva měla smysl. Vždyť politici na předních místech by měli mít povědomí o všech svých spoluobčanech a v rámci svých pravomocí pomáhat při zajištění co nejlepšího fungování zařízení jako jsou azylové domy. Jde přece o člověka! To jsme také panu náměstkovi několikrát zdůraznili. 

Na závěr cituji z textu, který napsal sám pan náměstek na svůj profil na sociální síti: „Dnes jsem navštívil Azylový dům Naděje v Jablonci nad Nisou, velké díky patří všem lidem, kteří se starají o lidi bez domova. Bylo těžké poslouchat lidské příběhy, pravidla pro poskytování služeb i trable, které zde vznikají. Vážím si pracovníků co poskytují velikou pomoc lidem, kteří již nemají jinou možnost přežívání a jsem rád za příběhy se šťastným koncem."

 

 

Jiří Hána, sociální pracovník

Dům NADĚJE Jablonec nad Nisou


Méně...
 
Ať je Dominika Farkasová Ženou roku 2018!

Ať je Dominika Farkasová Ženou roku 2018!

Dejte iniciátorce projektu Stůl pro jednoho svůj hlas

19.07.18 | Praha

Medailonek naší kolegyně, fundraiserky, která vymyslela a administruje projekt Stůl pro jednoho, jenž zajišťuje teplé a hodnotné jídlo lidem bez domova, naleznete v kategorii CHARITA.


Více...
 
Ať je Dominika Farkasová Ženou roku 2018!

Medailonek naší kolegyně, fundraiserky, která vymyslela a administruje projekt Stůl pro jednoho, jenž zajišťuje teplé a hodnotné jídlo lidem bez domova, naleznete v kategorii CHARITA.

 

Podpořte Dominiku a dobré dílo, kterému se věnuje. Děkujeme!

http://zenaroku2018.jenprozeny.cz/soutezici/


Méně...