Praha

 
 

Přijďte na kus řeči

Přijďte na kus řeči

28.05.14 | Praha

Na přelomu jara a léta se s veletrhy doslova roztrhl pytel. A my jsme rádi, protože je to pro nás příležitost setkat se s Vámi a ukázat Vám co děláme.


Více...
 
Přijďte na kus řeči

Na přelomu jara a léta se s veletrhy doslova roztrhl pytel. A my jsme rádi, protože je to pro nás příležitost setkat se s vámi a ukázat Vám co děláme. 

Začali jsme na Veletrhu sociálních a doprovodných služeb Prahy 13, který byl už tradičně spojen s farmářskými trhy. Na své si tak přišli ti, kdo se zajímají o sociální oblast i gurmáni a hospodyňky. Na Praze 13 máme sídlo a poskytujeme Mobilní terénní službu. 21. května jste nás mohli potkat před obchodním centrem Eden, na Veletrhu sociálních a návazných služeb Prahy 10, kde máme 2 azylové domy, pro ženy ve Vršovicích a pro dříve narozené ženy a muže v Záběhlicích. Tady byla připravena spousta atrakcí pro děti, takže rodiče mohli nechat své ratolesti vydovádět a sami se seznámit s celou řadou poskytovatelů sociálních služeb. No a pokračujeme už zítra, 29. května, na Jarmarku neziskových organizací Prahy 2, na náměstí Míru před kostelem sv. Ludmily. Přijďte navštívit náš stánek a uvidíte, co se pro Vás chystá tam. A budeme se na Vás těšit i brzo poté, 12. června, na Veletrhu sociálních služeb a neziskového sektoru Prahy 3, neboli „Dnu plném barev“. Letos poprvé na náměstí Jiřího z Poděbrad.  

Naviděnou!


Méně...
 
Na třináctce od třinácti. Budeme tam!

Na třináctce od třinácti. Budeme tam!

15.05.14 | Praha

Již v pondělí 19. května se od 13.00 do 18.00 hodin uskuteční V. ročník Veletrhu sociálních a doprovodných služeb Prahy 13.


Více...
 
Na třináctce od třinácti. Budeme tam!

Již v pondělí 19. května se od 13.00 do 18.00 hodin uskuteční V. ročník Veletrhu sociálních a doprovodných služeb Prahy 13. Mezi 27 neziskovými organizacemi se představíme i my. Řekneme Vám co je u nás nového a můžete se těšit na výtvory našich klientů. My se těšíme na Vás! 

Info také na http://www.praha13.cz/14497_Navstivte-5-rocnik-veletrhu-socialnich-sluzeb 


Méně...
 
Terapie přírodou

Terapie přírodou

15.05.14 | Praha

Klienti našeho nízkoprahového denního centra pro mladé do 26 let byli na výletě v Českém ráji.


Více...
 
Terapie přírodou

Klienti našeho nízkoprahového denního centra pro mladé do 26 let byli na výletě v Českém ráji.

Díky podpoře z projektu Think Big se 11 mladých lidí za doprovodu dvou našich pracovníků dostalo na chvíli za hranice všedních dní. Účastníci vyrazili ve středu 7. května z Hlavního nádraží, kde to hodně z nich dobře zná. Jedni jako zaměstnanci blízkého nízkoprahového střediska a druzí také „pracovně“, například z nákupu a prodeje drog, nebo sebe sama, bohužel. 

Chtělo to dost odhodlání, bylo špatné počasí a pro klienty ne úplně lehké se rozhodnout pro takové „vyčištění hlavy“ a opuštění „pražské jistoty“. Vlakem dojeli do Mnichova Hradiště a pak pěkně po svých blátivými cestami, přes pole, louky, lesy ke Komárskému rybníku, kde se ubytovali v chatkách. Rozdělali oheň, osušili mokré oblečení a šli spát, protože následující den je čekala dlouhá túra do Prachovských skal. Ač životem na ulici zocelení, na takovou fyzickou námahu na čerstvém, zdravém vzduchu přeci jen nejsou zvyklí a prověřili si tak svoje síly. Měli také možnost prožít delší čas společně, snášet se, spolupracovat a brát ohled jeden na druhého, protože každý má jinou kondičku. V pátek potom navštívili mučírnu hradu Kost a v Sobotce nasedli na vlak zpátky do víru velkoměsta. 

Jsme rádi, že vystoupili z koloběhu svých denních stereotypů, závislostí, starostí i obav, zažili jinou realitu, „vydali se na smysluplnou cestu s vytyčeným cílem“, a občerstveni, plni odvahy se vrátili čelit svému osudu a třeba ho i změnit. Držíme jim palce!


Méně...
 
Záběhlická čarodějnice

Záběhlická čarodějnice

06.05.14 | Praha

I naši seniorští klienti se rádi pobaví a protože ve čtvrtek 30. dubna bylo hezké počasí, kolegyně v záběhlickém azylovém domě jim připravily posezení u táboráku.


Více...
 
Záběhlická čarodějnice

I naši seniorští klienti se rádi pobaví a protože ve čtvrtek 30. dubna bylo hezké počasí, kolegyně v záběhlickém azylovém domě jim připravily posezení u táboráku. A aby byl program pestřejší, podle starého lidového zvyku, který se v ten den připomíná, nachystali i čarodějnici k zapálení. Ta naše, záběhlická, nebyla vůbec strašidelná, ale k veselé náladě určitě přispěla, a když v barevných plamenech zmizela, klienti si opekli buřty, ohřáli se na sluníčku, popovídali si a užili si pěkný společný podvečer.   

Foto


Méně...
 
Sláva oceněným, čest všem

Sláva oceněným, čest všem

21.03.14 | Praha

Již 13. slavnostní udělení Křesadla 2013 - ,,Ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci", dobrovolníkům za hlavní město Prahu, se konalo včera, 20.3.2014, v residenci primátora.


Více...
 
Sláva oceněným, čest všem

Již 13. slavnostní udělení Křesadla 2013 - ,,Ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci", dobrovolníkům za hlavní město Prahu, se konalo včera, 20.3.2014, v residenci primátora. I pražská NADĚJE nominovala svého dobrovolníka, resp. dobrovolnici, ženu, která se ve svém volnu již více než rok věnuje mladým lidem bez domova. Do střediska Bolzanova 7 dochází 2x týdně a skrze socioterapeutickou aktivitu Nadějné divadlo pomáhá klientům do 26 let novým způsobem hledat naplňující směřování na jejich nelehké cestě, překonávat jejich problémy, učit se komunikovat i jinak se rozvíjet.  Divadlo pro ně může být také sebereflexí, motivací, zpříjemněním volného času, který je pro ně těžší smysluplně využít. Výstupem aktivit jsou krátká představení, uvedená např. na Divufestu, festivalu divadla utlačovaných v Brně, nebo festivalu bezdomoveckých divadel Error v Bratislavě. 

Naše nominovaná dobrovolnice, Katka Jungová, nakonec Křesadlem odměněna nebyla, ale pro nás má její pomoc nedocenitelnou hodnotu a za její čas, úsilí a zájem o mladé lidi bez domova jí, jako i všem ostatním dobrovolníkům, kteří se našim dalším klientům věnují, srdečně děkujeme.      


Méně...
 
Večer plný zábavy pro dobrou věc

Večer plný zábavy pro dobrou věc

18.03.14 | Praha

V úterý 11. března 2014 se uskutečnila módní show 3rd Annual Anniversary Charity Gala v klubu Solidní Jistota na Praze 1 a část výtěžku z ní dostane pražská pobočka NADĚJE. 


Více...
 
Večer plný zábavy pro dobrou věc

V úterý 11. března 2014 se uskutečnila módní show 3rd Annual Anniversary Charity Gala v klubu Solidní Jistota na Praze 1 a část výtěžku z ní dostane pražská pobočka NADĚJE. 


Organizátorky, paní Markéta Balzarková z Centrum Holdings, paní  Barbara Szende, majitelka Prague Thrift Store (http://thriftshop.cz), což je organizace poskytující peněžní i nepeněžní podporu dalším neziskovým organizacím, a ženy z  IWAP, neboli International Women´s Asssociation of Prague, pro anglicky nemluvící ji nazývejme raději jednoduše „ asociace mezinárodních žen“, se rozhodly, že nás tímto způsobem podpoří. 

 

Večer zahájil Petr Koukolíček se svou molekulární gastronomií. Je libo capuccino nebo jablečný závin v jakési „gelové kostce“? Není problém, to vše umí neuvěřitelná molekulární kuchyně. Módní přehlídka byla hlavním tahounem večera, ale mýlil by se ten, kdo by si myslel, že se jednalo o přehlídku nejnovějších módních trendů. Právě naopak – modelky a modelové předváděli bazarové oblečení právě z „thrift shopu“. Mezi další lákadla večera se řadila taková vystoupení jako třeba Kung fu performace, Street Dance ZŠ Korunovační, Dětský sbor pod vedením Ines Ben Ahmed nebo skvělá „švihadlová“ umělkyně Adrienn Bangegyi z Cirque du Soleil.    

 

Mezi jednotlivými módními přehlídkami promluvil i ředitel pražské NADĚJE Jan Kadlec. Hostům večera přiblížil služby, které v Praze poskytujeme pro lidi bez domova, co nás tíží a co nás naopak těší.  Svou premiéru zažilo i video, které vzniklo k našim propagačním účelům, a které již brzy uvidíte na našich webových stránkách nebo na facebooku //www.facebook.com/pages/NADĚJE-pobočka-Praha/.

 

Na večeru se vybralo dost peněz na to, abychom mohli alespoň částečně zkvalitnit služby pro naše klienty, a dámám, které ho připravily, i všem zúčastněným patří velký dík. 

Foto


Méně...