Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
NADĚJE partnerem Sbírky potravin, jejíž 7. ročník přináší změny

NADĚJE partnerem Sbírky potravin, jejíž 7. ročník přináší změny

10.04.19 | Ústředí NADĚJE
Ředitel NADĚJE Jan Vaněček se 10. dubna zúčastnil tiskové konference k 7. ročníku Sbírky potravin, které je NADĚJE partnerem.
Více...
 
NADĚJE partnerem Sbírky potravin, jejíž 7. ročník přináší změny

Ředitel NADĚJE Jan Vaněček se 10. dubna zúčastnil tiskové konference k 7. ročníku Sbírky potravin, které je NADĚJE partnerem. Letošní ročník sbírky přináší zásadní změny: sbírka se bude konat dvakrát ročně - na jaře a na podzim - a nově bude možné darovat i on-line přes
iTesco.cz a Rohlik.cz. Dominantní však zůstane osvědčené darování potravin přímo v prodejnách obchodních řetězců.

 

Sbírka potravin se koná v České republice od roku 2013. Je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci potřebným tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Zapojit se do sbírky může také člověk jako dobrovolník.

 

Jarní termín sbírky se letos bude konat 18. května.

 

Veškeré informace na www.sbirkapotravin.cz.


Méně...
 
VEZMI TO NA SEBE

VEZMI TO NA SEBE

Benefice na pomoc lidem bez domova v Praze

09.04.19 | Praha

Již tento čtvrtek 11. dubna 2019, od 15:00 do 22:00 ve VNITROBLOCKU (Tusarova 31, 170 00  PRAHA 7)


Více...
 
VEZMI TO NA SEBE

Již tento čtvrtek 11. dubna 2019, od 15:00 do 22:00 ve VNITROBLOCKU (Tusarova 31, 170 00  PRAHA 7).

 

Co bude na programu? Je opravdu nabitý!

Akci bude moderovat sympatická Jolana Voldánová.

Ambasadorkou benefice se stala autorka Nejbarevnější kuchařky Kamila Rundusová - KAMU.

Dále se můžete těšit na kapelu Imodium, vystoupení Underground Comedy Praha, promítání dokumentu "Bez domova".

Více o programu se můžete dozvědět zde: https://www.facebook.com/Vezmitonasebe/

 

Na benefiční akci budeme s NADĚJÍ přítomni a výtěžek ze vstupného putuje přímo do naší pobočky. 

Vstupné ve výši 100 Kč zakoupíte na místě nebo v předprodeji zde: https://www.darujme.cz/vyzva/1200801

 

S organizátorkami Dominikou Hejdukovou – Iniciátorkou a koordinátorkou projektu Stůl pro jednoho a Matyldou Hulahopki Frutodelou – autorkou designové značky No Celibat se na vás moc těšíme!


Méně...
 
Nabídka pro veřejnost

Nabídka pro veřejnost

Nabídka odborných praxí pro studenty v litoměřickém regionu

08.04.19 | Litoměřice

 

Odborníků pro sociální práci není stále dostatek a tak je potřeba chodit jim naproti.

Jsme velice rádi, že se nám povedlo nově navázat spolupráci s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně z Ústí nad Labem (UJEP). Studenti mají nyní možnost kontaktovat jednotlivé služby NADĚJE a domluvit si s pracovníky například téma jejich bakalářské či diplomové práce. 


Více...
 
Nabídka pro veřejnost

 

Odborníků pro sociální práci není stále dostatek a tak je potřeba chodit jim naproti.

 

Jsme velice rádi, že se nám povedlo nově navázat spolupráci s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně z Ústí nad Labem (UJEP). Studenti mají nyní možnost kontaktovat jednotlivé služby NADĚJE a domluvit si s pracovníky například téma jejich bakalářské či diplomové práce. Mohou služby navštěvovat, absolvovat zde odbornou praxi či se zapojit jako dobrovolníci.

 

V rámci setkání poskytovatelů praxí, které uspořádala univerzita, jsme mohli představit studentům naši práci a možnosti, které organizace nabízí. Jelikož zaměření NADĚJE je velice široké, rádi bychom tuto možnost nabídli i veřejnosti. V případě zájmu můžete kontaktovat vedoucí litoměřické pobočky Mgr. Petru Smetanovou na e-mailu petra.smetanova@nadeje.cz nebo najít potřebné kontakty na www.nadeje.cz.

 

Aktuální nabídku volných pracovních míst najdete zde


Méně...
 
„Ukliďme svět, ukliďme Česko“

„Ukliďme svět, ukliďme Česko“

05.04.19 | Litoměřice

 

I v letošním roce jsme se zúčastnili akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ - tentokrát s předstihem. Oficiální úklidový den připadá na 6. 4. 2019. My jsme ale už dnes vyrazili uklidit hned několik částí města.


Více...
 
„Ukliďme svět, ukliďme Česko“

 

I v letošním roce jsme se zúčastnili akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ - tentokrát s předstihem. Oficiální úklidový den připadá na 6. 4. 2019. My jsme ale už dnes vyrazili uklidit hned několik částí města.

 

První lokalitu si vzal na starosti pracovník terénního programu Petr Grézl. S litoměřickými bezdomovci a s klienty sociálně terapeutické dílny vyklidil oblast vedle Penny marketu v ulici Marie Pomocné u Dolního nádraží. Další část klientů uklidila pod vedením Renáty Langer oblast „Slavík“.

 

„Letošním nejpeprnějším úlovkem byly injekční stříkačky. Na pomoc jsme si zavolali strážníky Městské policie, kteří byli velice ochotní a obě injekční stříkačky zaopatřili dle předpisu a předali je příslušným pracovníkům K-centra,“ uvedla metodička pobočky Litoměřice, Pavla Špačková.

 

„Nejčastěji injekční stříkačky objevují lidé na sídlištích, kam jsou policisté přivoláni, aby je náležitě zlikvidovali. Situace je ale v dnešní době o hodně lepší než v předchozích letech,“ upřesnil příslušník Městské policie.

 

Mladí lidé a děti z nízkoprahového zařízení se vydali uklízet skatepark. Klienti, kteří žijí v azylovém domě, se aktivně zapojili do úklidu Želetické ulice.

 

Pracovníci sociálně aktivizační služby se letos rozhodli, že za pomoci svých klientských rodin vyklidí oblast okolo bytového domu v Brozanech nad Ohří. „Pokud nevíte v sobotu 6. 4. s volným časem, pojďte s námi udělat dobrý skutek a pomozte nám uklidit „Bílák“. Sraz máme v 10.00 před ubytovnou v ulici Voborského 308. S sebou si vezměte dobrou náladu a pevnou obuv. Pracovních rukavic a pytlů budeme mít dostatek pro všechny. Obci Brozany děkujeme za přistavení kontejneru na odpad,“ dodala vedoucí aktivizační služby, Lucie Putnová.


Méně...
 
Výsledky zimní humanitární pomoci lidem bez domova v Praze

Výsledky zimní humanitární pomoci lidem bez domova v Praze

04.04.19 | Praha

Od 1. prosince 2018 do 31. března 2019 jsme v pražské pobočce NADĚJE opět poskytovali služby lidem bez domova v takovém rozsahu, abychom ochránili jejich zdraví a život před umrznutím.


Více...
 
Výsledky zimní humanitární pomoci lidem bez domova v Praze

Od 1. prosince 2018 do 31. března 2019 jsme v pražské pobočce NADĚJE opět poskytovali služby lidem bez domova v takovém rozsahu, abychom ochránili jejich zdraví a život před umrznutím. Provozovali jsme noční centrum U Bulhara, bezplatnou zimní noclehárnu Vackov a vykonávali noční terénní práci. Realizátorem projektu Humanitární pomoc lidem bez domova byl již poněkolikáté Magistrát hlavního města Prahy a koordinátorem Centrum sociálních služeb Praha. Na projektu se mimo jiné podílely organizace Armáda spásy a Charita ČR.

 

V rámci nočního terénního programu NADĚJE jsme za zimní období uskutečnili 1847 kontaktů přímo v ulicích Prahy. Ve 216 případech jsme lidi ve zhoršeném zdravotním či hygienickém stavu převezli do návazných zařízení. V nočním centru U Bulhara jsme umožnili hygienu, ošacení a základní zdravotní ošetření v 629 případech, z čehož se v 91 jednalo o ženy. V bezplatné noclehárně Vackov jsme poskytli 8355 noclehů 690 lidem bez domova.

 

„Jsme rádi, že jsme mohli přispět k bezpečnému přežití zimního období lidí bez domova. Systémové řešení pomoci, ať už jde o zimu nebo o celý průběh roku, je ale potřeba hledat jinde. NADĚJE je dlouhodobě zastáncem a aktivním prosazovatelem systémového řešení spočívajícím v rozšíření sítě méně kapacitních denních center a celoročního bydlení,“ uvedla Gabriela Sčotková, koordinátorka projektu.

 

 


Méně...
 
Homeless but not hopeless

Homeless but not hopeless

- studenti pomáhají lidem bez domova s NADĚJÍ

01.04.19 | Praha

Studenti napříč ročníky Pražského humanitního gymnázia se rozhodli pro nás udělat sbírku. A na co vybrané peníze věnují? 


Více...
 
Homeless but not hopeless

Studenti napříč ročníky Pražského humanitního gymnázia se rozhodli pro nás udělat sbírku. A na co vybrané peníze věnují? Na zahradní nábytek do našeho azylového domu v Radotíně! Byli se tam podívat a na vlastní oči viděli, že venkovní posezení je zapotřebí. 

 

Přidejte se k aktivitě mladých lidí, kteří pomáhají lidem bez domova. Přečtěte si příběh jejich projektu a přispějte také – ZDE.

 

Srdečně děkujeme!


Méně...