Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
S mladými v Bruselu

S mladými v Bruselu

06.05.16 | Praha

V dubnu jsme se zúčastnili konference v Bruselu zaměřené na práva dětí a mladistvých, kteří žijí na ulici.


Více...
 
S mladými v Bruselu

V dubnu jsme se zúčastnili konference v Bruselu zaměřené na práva dětí a mladistvých, kteří žijí na ulici. V rámci dvoudenního workshopu byla mezi aktéry, mladými lidmi bez domova, diskutována práva na dobrý standard života, právo na péči a ochranu a právo na svobodu sdružování.

Naši tři klienti se velmi aktivně účastnili sdílením svých životních příběhů a situací, které je v životě se zaměřením na tato tři práva potkala, a také podávali návrhy na řešení diskutovaných situací a prevenci omezování práv lidí bez domova.

V belgickém Bruselu jsme strávili necelé čtyři dny. Kromě účasti na konferenci jsme zavítali do centra města, prohlédli si Evropský parlament, pojedli vyhlášené belgické pralinky a wafle a seznámili se s inspirativními lidmi nejen z celé Evropy, ale také USA.

 

Kristýna Mercová

sociální pracovnice nízkoprahového denního centra v Praze


Méně...
 
Přijďte na návštěvu!

Přijďte na návštěvu!

Zveme vás do azylového domu pro lidi v důchodovém věku nebo se zdravotním znevýhodněním, kteří ztratili bydlení.

04.05.16 | Praha

11. května od 10 do 17 hodin v Záběhlicích.


Více...
 
Přijďte na návštěvu!

11. května od 10 do 17 hodin v Záběhlicích vás naši zaměstnanci seznámí s běžným denním chodem zařízení. Budete si ho moci prohlédnout „od sklepa po půdu“ i posedět na zahradě a popovídat si s klienty.

Dům slouží již od roku 2002 mužům a ženám bez domova, kteří splňují nárok na starobní nebo invalidní důchod, ale jejich zdravotní stav významně neomezuje jejich soběstačnost. Vždycky tomu tak ale nebylo. Tipnete si původní účel budovy? Za správnou odpověď vás odměníme plackou NADĚJE. A ukážeme vám i fotodokumentaci z rekonstrukce.

Pobočka NADĚJE v Praze slaví letos 25. výročí založení. Využijte příležitost poznat blíž naši činnost v hlavním městě - a začněte v Záběhlicích. Těšíme se na vás! 

 


Méně...
 
TÝM NADĚJE PRO PRAŽSKÝ MARATON 2016

TÝM NADĚJE PRO PRAŽSKÝ MARATON 2016

PŘIJĎTE PODPOŘIT 8. KVĚTNA NAŠE BĚŽCE!

02.05.16 | Ústředí NADĚJE

Kdo jsou lidé, kteří se přihlásili na Volkswagen Maraton Praha 2016 přes neziskovou organizaci NADĚJE, aby tak podpořili právě její


Více...
 
TÝM NADĚJE PRO PRAŽSKÝ MARATON 2016

Kdo jsou lidé, kteří se přihlásili na Volkswagen Maraton Praha 2016 přes neziskovou organizaci NADĚJE, aby tak podpořili právě její činnost?

 

Náš maratonský tým má deset členů. Toto číslo je dáno počtem startovních registrací, který bylo možné přes NADĚJI koupit. Znamená to, že naši běžci jsou lidé, kteří ohledně registrací jednali včas a rychle. Zájem o registrace byl totiž obrovský. Platí tedy: kdo se staral s předstihem a platil svižně, ten poběží.

 

Zastoupenými státy jsou ČR, Francie, Irsko, Itálie, Libanon, Kanada. Dva čeští běžci žijí momentálně v UK, naopak závodnice z Kanady žije v současné době v ČR.

 

Kromě běžců, kteří běží maraton poprvé, jsou v našem týmu i ti, kteří s ním již mají zkušenosti:
„Poběžím svůj 3. maraton. Už loni jsem běžela Pražský maraton, ale z dlouhého přeletu jsem měla jat lag a cítila jsem se opravdu hrozně. Teď žiji v Praze a těším se.“ „Chystáme se se ženou navštívit Prahu již několik let. Loni jsem běžel svůj první maraton v Dublinu. Tohle bude můj 2. maraton a už se těším, až uvidíme vaše krásné město!“

 

Praha se zdá být pro běžce opravdu velkým lákadlem:
„Chtěla jsem letos navštívit Prahu. Když jsem si všimla, že se maraton koná ve stejnou dobu, jako byla moje plánovaná cesta, přihlásila jsem se. Zabila jsem tak dvě mouchy jednou ranou.“ „Miluji běhání a miluji i dějiny umění. Už dva roky sním o tom, že si zaběhám v Praze maraton a navštívím Muchovo muzeum.“

 

Ovšem ne vše vypadá před startem idylicky. Jsou i tací, kteří mají zdravotní potíže. „Příprava na maraton se trochu zkomplikovala, začalo mě strašně bolet koleno. Tak si dělám různé masáže a jím hodně gumových medvídků.“

 

Všichni naši běžci poběží v oranžových tričkách NADĚJE. Přijďte je podpořit a zkuste je najít mezi více než 10 000 běžci! Start je 8. května v 9:00 na Staroměstském náměstí. Trasa vede srdcem metropole, podél Vltavy i několika pražskými čtvrtěmi až do cíle zpět na Staroměstské náměstí.

Podívejte se na mapu závodu.

 

Děkujeme společnosti RunCzech, že se můžeme zúčastnit v rámci projektu Běž pro dobrou věc.


Méně...
 
Ozvěny Kabelkového VELEtrhu 2016

Ozvěny Kabelkového VELEtrhu 2016

Krátké shrnutí

27.04.16 | Zlín

Kabelková akce dopadla, z našeho pohledu, na výbornou. Zájem o darovaní kabelek byl vzácně veliký a jsme za něj vděční. Vždyť bez něj by charitativní kabelkový prodej nemohl vzniknout.  O zakoupení věnovaných kabelek byl zájem doslova obrovský. Můžeme napsat "již tradičně" se dámy shromažďovaly před divadlem i o hodinu dříve, než bylo avizované otevření VELEtrhu. 


Více...
 
Ozvěny Kabelkového VELEtrhu 2016

Kabelková akce dopadla, z našeho pohledu, na výbornou. Zájem o darování kabelek byl vzácně veliký. Jsme za něj vděčni. Vždyť bez něj by charitativní kabelkový prodej nemohl vzniknout.  

O zakoupení věnovaných kabelek byl zájem doslova obrovský. Můžeme napsat, že "již tradičně" se dámy shromažďovaly před divadlem i o hodinu dříve, než bylo avizované otevření VELEtrhu. Nervózně přešlapávaly a vyhlížely "tu svou". Za přibližně hodinu prodeje měla většina z vystaveného asi tisíce kabelek novou majitelku. Fronty u dvou přichystaných pokladen nebraly konce, ale nikomu z přítomných to nevadilo. Sympatické je, že se platící nedrželi námi stanovených cen a částku za nákup zaokrouhlovali směrem nahoru. 

Dámy, které navštívily akci s dětmi, mohly využít připraveného dětského koutku s dohledem. A také ho využily. U stolečků s přichystaným tvořením a malým občerstvením se vystřídala více než desítka dětí. Pro holčičky byly připraveny papírové kabelky k ozdobení, pro kluky velký formát čistého papíru, na který si mohli nakreslit cokoliv. Mysleli jsme i na nejmenší, kterým přišli vhod plyšové hračky pro zábavu. Máme také své malé příznivkyně, které se své maminky či babičky nepustily a vybíraly si svůj kabelkový poklad. Atmosféra prodejního dne byla zkrátka pohodová a příjemná.

Po dvouměsíční intenzivní práci jsme 25. 4. 2016 v 18:30 věděli výsledek. Kabelkový sběr a jeho následný prodej jsme proměnily v částku 76 540 Kč. Nadace Divoké husy do výše 60 000 Kč výtěžek zdvojnásobí, takže celková částka 5. ročníku Kabelkového VELEtrhu je krásných a pro NADĚJI Zlín velmi potřebných 136 540 Kč.

Děkujeme za zájem a podporu našeho projektu a těšíme se na Kabelkový VELEtrh 2017. Fotogalerie zde:

 


Méně...
 
Slavíme druhé místo!

Slavíme druhé místo!

Dívky z klubu NADĚJE Litomyšl obsadily druhé místo na Festivalu Pod duhovými křídly.

26.04.16 | Litomyšl

Taneční klub vystoupí na slavnostním galavečeru vyhlášení cen Duhové křídlo 2016. Účast si zajistil díky druhému místu na Festivalu Pod duhovými křídly, který se konal 25. 4. 2016 v ABC klubu Pardubice. 

 


Více...
 
Slavíme druhé místo!

Druhý ročník Festivalu Pod duhovými křídly pořádaný Pardubickým krajem a Národní radou osob se zdravotním postižením Pardubického kraje přinesl radost tanečnímu souboru našeho klubu.  Festivalu se účastnilo čtrnáct zástupců sociálních služeb Pardubického kraje včetně významných hostů.  Úvodního slova se ujali Mgr. Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu PČR a Ing. Pavel Šotola, radní Pardubického kraje. Mezi dalšími významnými hosty byly Ing. Helena Záhálková MBA, vedoucí Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Pardubického kraje a Mgr. Radka Svatošová, vedoucí poradny NRZP ČR pro Pardubický kraj. 

  

Naše dívky porotě a plnému sálu diváků předvedly dvě hudební vystoupení pod názvem Tancuj a neodcházej. Díky krásnému druhému místu se tak nominovaly na slavnostní vyhlášení cen za činnost ve prospěch osob se zdravotním postižením Duhové křídlo 2016.

Dívkám za reprezentaci děkujeme a k úspěchu srdečně blahopřejeme.  


Méně...
 
První maraton v historii NADĚJE!

První maraton v historii NADĚJE!

Přijďte povzbudit naše běžce. Už 8. května v Praze!

26.04.16 | Ústředí NADĚJE

Díky spolupráci se společností RunCzech, pořadatelem největších běžeckých závodů v ČR, se NADĚJE letos zapojila do projektu Běž pro


Více...
 
První maraton v historii NADĚJE!

Díky spolupráci se společností RunCzech, pořadatelem největších běžeckých závodů v ČR, se NADĚJE letos zapojila do projektu Běž pro dobrou věc. Nyní se blíží druhý závod, kterého se zúčastní běžci reprezentující naše barvy. Nejde o nic menšího než o slavný Pražský maraton, jeden z deseti nejatraktivnějších maratonů světa.

Start v 9:00 je na Staroměstském náměstí, cíl tamtéž, trať vede srdcem metropole, podél řeky i skrze různé pražské čtvrti. Na první maratonské metry za doprovodu Smetanovy Vltavy nezapomene snad žádný závodník a více než dvacet kapel podél trati doprovodí běžce až do cíle.

Přijďte naše běžecké NADĚJE povzbudit!

Třeba vás atmosféra strhne natolik, že se rozhodnete NADĚJI svým během podpořit i vy v příštím ročníku. Nemusí jít nutně hned o maraton, nabídka závodů je široká. Dejte nám své rozhodnutí vědět na behampronadeji@nadeje.cz, ať zvýšíte šanci, že se protne vaše poptávka s naší nabídkou závodních registrací na příští rok.


Méně...