Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Hledáme dobrovolníky na Sbírku potravin

Hledáme dobrovolníky na Sbírku potravin

22.10.23 | Praha

Hledáme dobrovolníky na podzimní kolo Sbírky potravin. Pokud byste se jimi chtěli stát, kontaktuje naši milou kolegyni Janu...


Více...
 
Hledáme dobrovolníky na Sbírku potravin

Hledáme dobrovolníky na podzimní kolo Sbírky potravin.

 

Pokud byste se jimi chtěli stát, kontaktuje naši milou kolegyni Janu - jana.halamkova@nadeje.cz nebo 775 868 843. Každá pomocná ruka se počítá. Je možné přijít na jednu i více směn (07.30 - 11.30, 11.30 - 15.00, 15.00 - 18.30).

 

Potraviny vybrané ve sbírce poputují už tradičně do našich azylových domů, nocleháren, denních center a také přímo do terénu lidem bez domova.

Staňte se součástí pomoci lidem bez domova prostřednictvím zavedené akce pořádané Českou federací potravinových bank. Děkujeme.


Méně...
 
Mezinárodní den za odstranění chudoby

Mezinárodní den za odstranění chudoby

17.10.23 | Praha

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby. A my bychom rádi využili tento den k tomu, abychom reflektovali výzvu...


Více...
 
Mezinárodní den za odstranění chudoby

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění chudoby.

 

A my bychom rádi využili tento den k tomu, abychom reflektovali výzvu našich kolegyň a ubytovaných žen z azylového domu ve Vršovicích. Zdejší kuchyň totiž aktuálně postrádá příbory všeho druhu, tzn. lžíce, vidličky, nože, ale i malé lžičky nebo kuchyňské nože. Pokud byste mohli jmenované darovat, budeme vám moc vděční. Příbory můžete donést přímo do azylového domu na adrese Rybalkova 31, Praha 10 - Vršovice nebo se můžete domluvit s vedoucí AD Irenou Burmekovou (irena.burmekova@nadeje.cz, 775 018 166).  

 

Cílem tohoto mezinárodního dne je upozornit na důležitost problému chudoby, sociálního vyloučení a naučit se mluvit a přemýšlet o tom, jak chudobě čelit a jak podpořit ty, kteří to potřebují.  

 

Za Vaši pomoc budeme moc rádi. Děkujeme.

 

Výzva z azylového domu pro ženy


Méně...
 
Benefiční večer se vydařil na jedničku

Benefiční večer se vydařil na jedničku

13.10.23 | Zlín

6. října 2023 se konal již dvanáctý ročník Benefičního večera. Jak probíhal a kolik peněz se nám podařilo získat pro sociálně terapeutické dílny se dočtete po rozkliknutí.


Více...
 
Benefiční večer se vydařil na jedničku

Dvanáctý ročník Benefičního večera je za námi a my stále vstřebáváme dojmy. S odstupem pár dnů vám můžeme říct, že stále prožíváme velkou vděčnost. Za každého jednoho návštěvníka, za každý úsměv a pochvalu, za všechny krásné dárky do tomboly a skvělá vystoupení účinkujících. Díky vám všem přítomným a díky dárcům, kteří si zakoupili virtuální vstupné a věnovali předměty do tomboly, se nám podařilo získat výtěžek v hodnotě 105 259 Kč pro sociálně terapeutické dílny.

 

Velké poděkování patří Interhotelu Zlín za poskytnutí sálu a zázemí pro Benefiční večer. Poděkovat si také zaslouží za přípravu rautu, který byl naprosto dokonalý. Poděkování také míří do Gastonu a Bidfoodu, kteří nám dodali suroviny na přípravu rautu a Vestu za slané dobroty na stoly. O velký výběr výborného vína se postarali z Alkohousu Otrokovice. Už tak trochu tradicí je i přítomnost velmi šikovného kuchaře od Podravky. Pan Diatka nám připravil lahodnou ochutnávku, po které se jen zaprášilo. Novinkou na našem Benefičním večeru byla přítomnost Pikoly. Pan Holouš vařil skvělou kávu, a ještě navíc s dokonalým latte artem, který potěšil nejednoho návštěvníka. Pikola se rozhodla věnovat veškerý výtěžek z prodeje kávy na podporu sociálně terapeutických dílen, což byla částka 4 170 Kč. Tuto částku doplnili o 3 000 Kč, které nám věnovali za sebe. Celková podpora ze strany Pikoly tak činila 7 170 Kč.

 

V letošním roce jsme poprvé měli profesionálního moderátora Jakuba Malovaného. Že to bylo výborné rozhodnutí se ukázalo již po první větě. Děkujeme panu Malovanému za to, že do toho s námi vůbec šel. Provedl nás Benefičním večerem a vše zvládl na jedničku s hvězdičkou.

 

Celá akce by se neobešla bez pomoci dobrovolníků. Do letošního ročníku se zapojili studenti Fakulty managementu a Ekonomiky z projektu Nadaní studenti pod záštitou Ing. Lucie Tomancové, Ph.D. a my jsme velmi vděční, že nám s úsměvem na rtech pomáhali až do ranních hodin.

 

A co se týče samotného programu, tak ten byl opravdu našlapaný. Celým večerem nás provázal Showband Pavla Březiny a všichni si tak mohli zatančit na oblíbené písničky. 

 

Po úvodním přivítání oblastní ředitelky Renaty Gabrhelíkové a náměstka primátora města Zlína, pana Vojtěcha Volfa, se mikrofonu ujal vedoucí služeb pro lidi s mentálním postižením, Radomír Vítek. Pokračoval vedoucí sociálně terapeutických dílen, Michal Křižka, který tuto službu představil všem přítomným a hovořil o přínosu sociálně terapeutických dílen. Následně jsme si mohli vychutnat hudební vystoupení Rostislava Kubelky, který nám zahrál na kytaru a zazpíval.

 

Ve 21 hodin se všichni přítomní rozvlnili do rytmu známých písniček Standy Hložka a SH bandu. Toto vystoupení, již legendárního zpěváka, potěšilo úplně všechny a někteří si dokonce prozpěvovali spolu se zpěvákem.

 

Následovala módní přehlídka svatebních šatů ze Svatebního salonu Svatby by Luu. Na této módní přehlídce jsme mohli vidět mezi modelkami klientky sociálně terapeutických dílen a naše kolegyně. Velké poděkování patří vizážistce Sparkle rituals – Pavle Salvetové a kadeřnici Sabině M. Neumannové, které se našim ženám věnovaly s velkou péčí a udělaly z nich okouzlující modelky. Zapomenout nemůžeme ani na naše kolegy, kteří modelky doprovázeli při samotné přehlídce a byli jim tak důležitou oporou.

 

Slavnostní vyhlášení tomboly nám odstartovala zastupitelka statutárního města Zlína, paní Michaela Blahová. Následovalo pak losování, které bylo opravdu napínavé. Věříme, že všichni ze svých cen měli radost.

 

Po tombole nás už čekalo poslední vystoupení Františka Kosíka, který nás vtáhl na parket a doslova roztančil celý sál. Vystoupení bylo opravdu dokonalé.

 

Na závěr chceme poděkovat všem, kteří se této benefiční akce zúčastnili, protože bez vás by to nešlo.

 

Za krásné fotky děkujeme Strýček fotí.

 

Děkujeme a příští rok na viděnou.

 

Fotky z Benefičního večera si můžete prohlédnout ZDE


Méně...
 
Naděje pro dětskou duši

Naděje pro dětskou duši

10.10.23 | Terezín

Na dnešní Světový den duševního zdraví vyhlašujeme sbírku na podporu ohrožených dětí. Psychických problémů u dětí a mládeže stále přibývá.


Více...
 
Naděje pro dětskou duši

Na dnešní Světový den duševního zdraví vyhlašujeme sbírku na podporu ohrožených dětí. Psychických problémů u dětí a mládeže stále přibývá. Včasná odborná pomoc má zásadní význam při prevenci zhoršení situace u dítěte a zabránění myšlenkám na sebevraždu.

 

Naše Centrum duševního zdraví v Terezíně ročně pomůže 70 dětem a dospívajícím. Vzhledem k vysoké poptávce po službě otevřeme na začátku roku 2024 další dvě nová Centra v Chomutově a Žatci. Tímto rozšířením ročně zlepšíme život 150 dětem a jejich rodinám, které by jinak čekaly na odbornou podporu až půl roku.

 

Podpořte naše Centra duševního zdraví, abychom společně zajistili včasnou a kvalitní pomoc dětem s bolavou duší: www.darujme.cz/detskaduse.


Méně...
 
S námi nemusíte být vyloučení.

S námi nemusíte být vyloučení.

08.10.23 | Jablonec nad Nisou

Když se v dnešní společnosti vysloví slovo „vyloučení“ je to stigma, které je pro každého nežádoucí jen když se vysloví.


Více...
 
S námi nemusíte být vyloučení.

Když se v dnešní společnosti vysloví slovo „vyloučení“ je to stigma, které je pro každého nežádoucí jen když se vysloví. Všichni dnes chceme být úspěšní, mít skvělou práci, rodinné zázemí, zajímavé koníčky  a spoustu přátel, kteří za námi stojí v jakékoli životní situaci.

Naše společnost bojuje proti vyloučení takovými metodami jako je integrace, inkluze, přesto se stane, že někteří lidé zůstanou se svým problémem sami, nezvládnou ho a stávají se „vyloučenými“. To může mít různou podobu od pádu do závislostí různého druhu, propadnutí do dluhové spirály, až k pobytu na ulici či ve věznici.

Čím více před problémem zavíráme oči a snažíme se ho vytěsnit, tím větší může být pád někam, odkud je jen velmi těžká cesta zpět.

V rámci týdne sociálních služeb se pracovní skupina pro osoby ohrožené sociálním vyloučením v Jablonci nad Nisou sešla na zajímavém odpoledni, kde byl program zaměřen právě na sdílení témat, jak těmto nežádoucím jevům předejít.

Odpoledne se zúčastnili zástupci všech organizací, které jsou členy skupiny a zajímavé přednášky na téma „Jak zkrotit dluhy“ (Člověk v tísni), „Závislosti jako kolotoč“ (Most k naději), „Nikdo si neplánuje svůj osud, nejlepší je odpálit, co ti nahodí“ (Laxus) nám nastavily zrcadlo, že na šikmou plochu se v nějakém okamžiku života může dostat kdokoli z nás.

Úžasná byla i divadelní scénka Probační a mediační služby na téma řešení konfliktu spojeného s trestním řízením. Po celou dobu byla přistavena na parkovišti Testovací sanitka společnosti Rozkoš bez rizika a v neposlední řadě jsme mohli shlédnout výstavu obrazů o bezdomovectví a vyslechnout pár písní od přátel z NADĚJE.

Děkuji všem, kteří se na celé akci podíleli a přišli ji podpořit. Je skvělé mít povědomí o tom, kolik organizací pomáhá,  a jakou síť služeb může využít člověk, který se octne v nouzi.

Míla Havrdová
Oblastní ředitelka NADĚJE, manažerka komunitního plánování pro OOSV.


Méně...
 
Pozvánka na den otevřených dveří sociálně terapeutické dílny

Pozvánka na den otevřených dveří sociálně terapeutické dílny

04.10.23 | Otrokovice

Srdečně vás zveme na Den otevřených dveří naší sociálně terapeutické dílny.

Přijďte se podívat a dozvědět se nejen to, jak to u nás vypadá, ale také

 

 


Více...
 
Pozvánka na den otevřených dveří sociálně terapeutické dílny

Srdečně vás zveme na Den otevřených dveří naší sociálně terapeutické dílny.

 

Přijďte ve čtvrtek 26. října 2023 od 9 do 16 hodin na adresu tř. Tomáše Bati 331 v Otrokovicích.

 

Přijďte se podívat a dozvědět se nejen to, jak to u nás vypadá, ale také zkusit si některé naše činnosti a tvorbu výrobků. Můžete si sami vyzkoušet například tkaní koberečků nebo práci s keramickou hlínou. V průběhu celého dne bude možné také zakoupit originální výrobky tvořené lidmi s handicapem.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

 

Více informací o akci je možné se dozvědět také u vedoucí dílny Bc. Heleny Lukaštíkové, DiS, na tel. čísle + 420 778 444 564.


Méně...