Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

29.09.23 | Praha

Máme velkou radost, že se prodeji litografií a grafik tolik daří. Díky vám se prodejem těchto unikátních děl, které vznikly pro projekt Ulice pomáhá ulici, podařilo vybrat už 18.500 Kč...


Více...
 
Projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Máme velkou radost, že se prodeji litografií a grafik tolik daří. Díky vám se prodejem těchto unikátních děl, které vznikly pro projekt Ulice pomáhá ulici, podařilo vybrat už 18.500 Kč. Ty půjdou ve prospěch lidí bez domova, kteří přežívají ve veřejném prostoru, tedy do našich denních center a terénního programu. 

 

Podívejte se na náš e-shop a vyberte si i vy svou grafiku. Nejen že podpoříte lidi žijící na ulici, ale také vám bude doma nebo v kanceláři dělat parádu jedinečné dílo, nad kterým ulpí zrak nejednoho hosta. A v neposlední řadě – za chvíli nám výlohy v obchodech budou připomínat blížící se Vánoce, začněte je řešit včas třeba takovýmto originálním dárkem. 

 

Děkujeme všem, kteří se rozhodli nebo rozhodnou podpořit lidi bez domova v Praze tímto způsobem.

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice


Méně...
 
Opět běží milostivé léto.

Opět běží milostivé léto.

22.09.23 | Jablonec nad Nisou

V letošním roce opět probíhá akce


Více...
 
Opět běží milostivé léto.

V letošním roce opět probíhá akce Milostivé léto, která pomáhá lidem z dluhů. Tento běh je odlišný od běhů předchozích, protože se zaměřuje na dluhy na daních a sociálním pojištění. Po podání žádosti a uhrazení jistiny (původního dluhu) bude zbylé příslušenství odpuštěno.

 

Jaké dluhy tedy spadají do Milostivého léta 3? Akce se vztahuje: na dluhy na sociálním pojištění, daňové nedoplatky, poplatky vymáhané Celním úřadem, dluhy vůči soudům a Vězeňské službě ČR, a dále závazky vzniklé za místní poplatky (odpady, poplatek za psa apod.), pokud obec nebo kraj umožní jejich odpuštění na základě usnesení. Další podmínkou je, že dluhy vznikly před datem 30.9.2022 a nejsou vymáhány soudními exekutory.

 

Termín, do kterého musí být dluh zaplacen je stanoven na 30.11.2023. Pokud je dlužná částka vyšší než 5.000,- Kč, tak je možné dluh rozložit do splátek. Splácení má také své podmínky. V případě zpoždění splátky nebo úhrady jiné výše splátky možnost využití Milostivého léta 3 zaniká. Milostivé léto se netýká osob v insolvenčním řízení a nevztahuje se na věřitele ve formě soukromých subjektů jako jsou banky, telefonní operátoři, soukromí pronajímatelé, ale také na zdravotní pojišťovny. V případě bližších informací neváhejte kontaktovat středisko NADĚJE v Dlouhé ulici v Jablonci nad Nisou na telefonním čísle 488 588 732.

 

Bc. Lucie Kretschmerová

vedoucí střediska a terénní sociální pracovnice 

 

 

 


Méně...
 
Peníze z evropských fondů v sociální oblasti stále chybí, jednali jsme s premiérem Fialou

Peníze z evropských fondů v sociální oblasti stále chybí, jednali jsme s premiérem Fialou

22.09.23 | Ústředí NADĚJE

Premiér Petr Fiala a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka jednali 19. září se zástupci iniciativy Za bydlení, jíž je NADĚJE součástí


Více...
 
Peníze z evropských fondů v sociální oblasti stále chybí, jednali jsme s premiérem Fialou

Premiér Petr Fiala a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka jednali 19. září se zástupci iniciativy Za bydlení, jíž je NADĚJE součástí, a s dalšími významnými sociálními partnery o nastavení Pravidel spolufinancování evropských fondů na programové období 2021–⁠2027 a o tématu návratu 10 % alokace (270 mil. eur) z Fondu soudržnosti zpět do Evropského sociálního fondu plus.

 

Podrobné informace v tiskové zprávě a v pozičním dokumentu iniciativy Za bydlení.


Méně...
 
Přidejte se do týmu NADĚJE

Přidejte se do týmu NADĚJE

19.09.23 | Praha

Hledáme nové kolegyně a kolegy na následující pozice...


Více...
 
Přidejte se do týmu NADĚJE

Hledáme nové kolegyně a kolegy na následující pozice: 

  • Pracovník výdeje stravy – řidič
  • Sociální pracovník/ce nízkoprahového denního centra pro lidi bez domova
  • Pracovnice v sociálních službách v azylovém domě pro ženy – Vršovice
  • Pracovník/ pracovnice v sociálních službách do azylového domu pro muže na Žižkově - noční směny
  • Pracovník v sociálních službách do nízkoprahového denního centra U Bulhara - vchodař

 

Více informací najdete na našich webových stránkách: https://www.nadeje.cz/praha/volna_pracovni_mista1

 

Pokud Vás zaujala některá z nabízených pozic, budeme rádi, když se ozvete naší milé personalistce Petře Svobodové - petra.svobodova@nadeje.cz.

 

Děkujeme.


Méně...
 
Běh NADĚJE oslavil 30 let solidarity a pomoci druhým

Běh NADĚJE oslavil 30 let solidarity a pomoci druhým

12.09.23 | Otrokovice

V pátek 8. září vyběhlo pro dobrou věc 265 lidí, kteří se připojili k oslavě NADĚJE a výročí 30 let poskytování pomoci lidem s mentálním a kombinovaným postižením.


Více...
 
Běh NADĚJE oslavil 30 let solidarity a pomoci druhým

 

V pátek 8. září vyběhlo pro dobrou věc 265 lidí, kteří se připojili k oslavě NADĚJE a výročí 30 let poskytování pomoci lidem s mentálním a kombinovaným postižením.

 

„Jsem velmi potěšen, že se k oslavě solidarity a vzájemné pomoci druhým zapojilo tolik lidí. Tolik lidí, kteří běželi pro ty, kterým podáváme pomocnou ruku. Velmi si vážíme pomoci jak vedení města Otrokovice, tak Zlínského kraje, podnikatelského sektoru, kteří se rozhodli věnovat nejen finanční podporu, ale také svůj čas a energii a sami se akce zúčastnili. A samozřejmě děkuji také všem, kteří nám pomohli se samotnou organizací akce.  Bez veškeré této podpory by tako akce nemohla proběhnout,“ uvádí Lukáš Šilc, oblastní ředitel NADĚJE. Běh NADĚJE však nebyl o rychlosti a soutěžení, ale byl o společné snaze a motivaci.

 

V 15 hodin odstartovala první skupina Běhu NADĚJE a dobrá nálada se nesla celým odpolednem. Symbolických 30 km uběhlo k výročí 30 let deset běžeckých skupin. Běžci se mohli připojit mimo jiné k ústřednímu řediteli NADĚJE, k hejtmanovi Zlínského kraje, starostce města Otrokovice, nebo jednatelům významných otrokovických firem -  Continental Česká republika, Teplárna Otrokovice, WESTLAND Otrokovice, Yokohama TWS Česká republika.

 

Spoluorganizátorem akce byly  Běhy Zlín.

 

Nesoutěžního běhu se ovšem mohli zúčastnit i ti, kteří si na 3 km trať netroufli, ale chtěli běžet či jet také. Na startovní čáře se tak setkala jak veřejnost, tak také ti, kterým bylo toto sportovní odpoledne věnováno – klienti otrokovické NADĚJE.V cíli pak všichni sklidili velký potlesk.

 

Celkem se zapojilo 265 běžců. Každý běžec byl v cíli odměněn medailí, kterou vyrobili klienti otrokovické sociálně terapeutické dílny.

 

„Díky sponzorům a veřejnosti pomůže výtěžek běhu NADĚJE financovat projekty, na které je z běžného rozpočtu obtížné vyčlenit prostředky a které klientům NADĚJE, pobočky Otrokovice ještě více zkvalitní pobyt ve službách. Nyní proto bude například moci započít projekt na renovaci sociálního zázemí sociálně terapeutické dílny,“ doplňuje Šilc.

 

Poděkování proto patří i dalším partnerům akce: EMS ELEKTRO, Otrokovická BESEDA s.r.o., Vitar.cz za vitamínové a Craft CZ & SK za sportovní odměny pro účastníky běhu.

 

Děkujeme také Epes Rabes Catering, kteří nachystalipro běžce i ovocné osvěžení, Velkokavárně Gulliver za speciální běžecké drinky a Pekárně Nováček za úžasné koláčky. Děkujeme kapele Minami - hudební skupina, která přijala pozvání a svým koncertem završila celé skvělé odpoledne a dokázala roztančit publikum. Za pomoc s organizací také vedoucímu a všem ze Skaut Otrokovice - středisko Josefa Šivela - středisko Josefa Šivela, kteří dohlíželi a pomáhali na trati a dalším lidem, kteří se nám rozhodli přijít pomoci.

 

Celým odpolednem provázel pohotový moderátor Martin Rezek.

 

Výtěžek akce nám pomůže realizovat projekty, na které je z běžného rozpočtu obtížné vyčlenit prostředky a které klientům NADĚJE, pobočky Otrokovice ještě více zkvalitní pobyt ve službách. Nyní proto bude například moci započít projekt na renovaci sociálního zázemí sociálně terapeutické dílny, jejíž klienti pro všechny běžce připravili originální medaile. Pevně věříme, že jste si užili nadějné odpoledne spolu s námi. My s vámi určitě a proto věříme, že se v dobré náladě na startovní čáře potkáme znovu.

 

Odkaz na fotogalerii akce: https://beh-nadeje.cz/fotky/


Méně...
 
Nový projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Nový projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

11.09.23 | Praha

Je to tady! Máme velkou radost, že Vám můžeme představit náš nový projekt „Ulice pomáhá ulici“. Jeho cílem je propojení pražské street artové scény s lidmi bez domova...


Více...
 
Nový projekt Ulice pomáhá ulici na e-shopu NADĚJE

Je to tady! Máme velkou radost, že Vám můžeme představit náš nový projekt „Ulice pomáhá ulici“. Jeho cílem je propojení pražské street artové scény s lidmi bez domova. Jedni na ulici žijí, druzí na ní tvoří. Tyto dvě skupiny se vzájemně prolínají, existují vedle sebe a mohou se vzájemně inspirovat. A jedna se rozhodla svou tvorbou podpořit tu druhou.  

 

Na našem e-shopu si můžete nově pořídit litografie a grafiky, které NADĚJI věnovali známí čeští umělci, jejichž tvorba je spojena se streetartem. Celý výtěžek z prodeje děl bude věnován na pomoc lidem přežívajícím na ulici a ve veřejném prostoru.  

 

Litografie „Laboratoř“ od Michala Škapy, kterou nabízíme hned ve třech verzích, byla vytvořena speciálně pro projekt. Další litografie vám možná budou povědomé z kalendáře ART 2023. V zimě se hned vyprodaly, takže pokud máte zájem, příliš neváhejte. Nově na e-shopu najdete také signované autorské digitální tisky, které se stanou podkladem pro charitativní kalendář ART 2024. Graffiti vznikly v dubnu na Graffiti Wall na Orionce v rámci akce „Malování pro NADĚJI“.  

 

Tímto děkujeme všem zapojeným umělcům, kteří se rozhodli originálním způsobem podpořit dobrou věc a také děkujeme Jirkovi Šourkovi za nápad, jehož jedinečnost nás oslovila natolik, že jsme se jej rozhodli s velkým nadšením realizovat.  

 

Navštivte náš e-shop, zakupte dílo a podpořte lidi bez domova, kteří přežívají na ulici. Výtěžek rozdělíme do terénu a do našich denních center. Děkujeme.

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice


Méně...