Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Dobrovolníci mají svůj den!

Dobrovolníci mají svůj den!

05.12.19 | Praha

A my dnes, v Mezinárodní den dobrovolníků, srdečně děkujeme těm našim:


Více...
 
Dobrovolníci mají svůj den!

A my dnes v Mezinárodní den dobrovolníků srdečně děkujeme těm našim:

velmi si vážíme velkých darů, které nezištně dáváte – svůj čas a fyzické síly, pochopení, znalosti a dovednosti, poskytnete radu i pomocnou ruku a navíc rádi, s dobrou náladou a s úsměvem.

 

Bez vaší pomoci by se spousta činností v NADĚJI neobešla. Tak například: účastníte se s námi prezentačních akcí, profesionálně pro nás fotíte, vaříte lidem bez domova dobroty, vyplňujete jim volný čas, zapojujete se na Štědrý den, pomáháte při sbírkách. Jako zrovna při té nedávné - Sbírce potravin.

 

Při ní nám 5 let pomáhá i Kristýnka. Umí se chopit všeho, co je potřeba, rozdává letáky, přijímá zboží od dárců, třídí ho do krabic. A jako zkušená sbírková dobrovolnice nám dává i cennou zpětnou vazbu – jak sbírku v obchodě organizovat, kterou směnu posílit, nebo jak s dárci komunikovat.

 

Děkujeme!


Méně...
 
Zlínský anděl se jmenuje Eva

Zlínský anděl se jmenuje Eva

Blahopřejeme kolegyni Evě Vaňharové

05.12.19 | Zlín

Pět osobností působících v oblasti sociálních služeb v úterý 3. 12. 2019 převzalo na radnici titul Zlínský anděl 2019. Máme velkou radost, že jednou z oceněných je i naše kolegyně Eva Vaňharová.


Více...
 
Zlínský anděl se jmenuje Eva

Pět osobností působících v oblasti sociálních služeb v úterý 3. 12. 2019 převzalo na radnici titul Zlínský anděl 2019.

Tímto způsobem oceňuje Statutární město Zlín pracovníky z oblasti sociálních služeb, kteří vynikají svým příkladným vztahem ke svému povolání, profesionalitou a obětavostí.

 

Máme velkou radost, že jednou z oceněných je i naše kolegyně Eva Vaňharová, která letos oslavila 25. výročí svého působení v NADĚJI. Za tu dobu vstoupila do života mnoha klientů, které dnes a denně podporuje v samostatnosti a maximální zodpovědnosti za svůj život.

 

Blahopřejeme a děkujeme!

 

Michal Křižka, vedoucí přímé péče sociálně terapeutických dílen


Méně...
 
Darujte nejen nohy v teple

Darujte nejen nohy v teple

04.12.19 | Praha

Pomoci lidem bez domova můžete nejen příspěvkem do této sbírky, ale i jiným způsobem


Více...
 
Darujte nejen nohy v teple

 

Pomoci lidem bez domova můžete nejen příspěvkem do této sbírky, ale i jiným způsobem.

 

Včera proběhl světový svátek dárcovství Giving Tuesday a finanční dary ve sbírce pěkně přibývaly – ke dnešku máme částku 67 551 Kč.

 

Na Giving Tuesday jsme měli zaregistrovanou ještě jednu sbírku, Daruj pláštěnku – těch jsme obdrželi 6 ks.

 

Ke Giving Tuesday se přidaly i týmy.

Lifestylové noviny WHAT uspořádaly sbírku čepic a rukavic pro lidi bez domova

"Ochraňte s námi před mrazy tolik prstů i uší, kolik dokážete, a připojte se k naší výzvě, ať už žijete kdekoli. I zdánlivé drobnosti, které máme v zimě k dispozici, totiž nejsou samozřejmostí pro každého."

Tým ALZA.CZ se přidal sbírkou dek, spacáků, oblečení a trvanlivých potravin.

 

Dnes se se svou narozeninovou výzvou připojili i Lucka a Honza Kadlecovi.

"My jsme ve svých životech šťastní, máme krásnou rodinu, zdravé a někdy i poslušné děti, také dobrou práci a pěkné bydlení. Právě v práci jsme se seznámili a náš společný život provází NADĚJE a pomoc lidem bez domova. Popřejte nám tím, že společně pomůžeme právě jim."

 

Inspirujte se a pomozte s námi lidem bez domova bezpečně přečkat zimu - pro ně nejtěžší období v roce.

 

Srdečně děkujeme!

 

 


Méně...
 
NADĚJE na gerontologickém kongresu

NADĚJE na gerontologickém kongresu

02.12.19 | Brno

Ve dnech 20. – 21. 11. 2019 proběhl v Hradci Králové 25. celostátní gerontologický kongres, kterého se za brněnskou pobočku NADĚJE jako jedna z přednášejících zúčastnila Bc. Eva Ručková.


Více...
 
NADĚJE na gerontologickém kongresu

Ve dnech 20. – 21. 11. 2019 proběhl v Hradci Králové 25. celostátní gerontologický kongres. Jako jedna z přednášejících se ho zúčastnila Bc. Eva Ručková, která pracuje v domově pro seniory v brněnských Bohunicích na pozici vedoucí přímé péče – vrchní sestra.

 

 "Téma kongresu znělo 'Nárůst počtu seniorů - hrozba nebo výzva pro současnou medicínu?'

Řada přednášek zahrnovala výživu ve stáří, kardiologii, pneumologii, neurodegenerativní onemocnění a další témata.

Součástí byla i Sesterská sekce, které jsem společně s kolegyní Kašparovou předsedala a sama jsem se aktivně účastnila přednáškou. Účastníky jsem seznámila s činností celé NADĚJE, její brněnské pobočky a zejména s tím, jak funguje domov pro seniory v Domě Naděje Brno – Bohunice. Většina posluchačů byli zaměstnanci zdravotních organizací a neměli přímou zkušenost se službami sociálními, proto je téma velmi zaujalo. Následně se rozvířila bohatá diskuse, v níž padlo mnoho otázek týkajících se poskytování služeb v pobytových sociálních službách a konkrétně v naší organizaci.

 

Na kongresu byla vyhlášena i nová předsedkyně České gerontologické a geriatrické společnosti MUDr. Božena Jurašková, Ph.D., která na tomto postu nahradila doc. MUDr. Ivu Holmerovou, Ph.D. 

S paní Juraškovou jsem dlouhá léta úzce spolupracovala na první geriatrické JIP v České republice, proto doufám v další společné pracovní i mimopracovní setkávání s výměnou zkušeností.

 

Příští rok se těším v Hradci Králové opět na shledanou."

 

 


Méně...
 
Poprvé na zimu otevíráme ubytovnu pro lidi bez domova s handicapem

Poprvé na zimu otevíráme ubytovnu pro lidi bez domova s handicapem

27.11.19 | Ústředí NADĚJE

Od 1. 12. zahajujeme zimní humanitární pomoc pro lidi bez domova v Praze, Libereckém, Středočeském a Ústeckém kraji. V Praze na


Více...
 
Poprvé na zimu otevíráme ubytovnu pro lidi bez domova s handicapem

Od 1. 12. zahajujeme zimní humanitární pomoc pro lidi bez domova v Praze, Libereckém, Středočeském a Ústeckém kraji. V Praze na zimu poprvé otevřeme ubytovnu pro lidi bez domova s handicapem. Současně začnou sloužit noční služby naši terénní pracovníci, kteří vyhledávají ohrožené lidi přímo v místech, kde přežívají.

 

Snažíme se zabránit umrznutí lidí a ochránit jejich zdraví. V mrazech terénní pracovníci zesilují monitoring oblastí, kde se lidé bez domova pohybují, tedy nejen na veřejných prostranstvích, ale i v okrajových částech měst. V případě dlouhodobých mrazů jsou naše pobočky připraveny vyhlásit i krizová místa nad rámec naší kapacity.

 

V ubytovně Vackov zahájíme poprvé v historii zimních opatření Magistrátu hl. m. Prahy, který je jejich realizátorem, celodenní provoz. Kromě pracovníků zajišťujících běžný denní a noční chod zde bude na částečný úvazek přítomna i sociální pracovnice a zdravotní sestra. Situace posledních let nám ukazuje, že přibývá starých, nemocných a handicapovaných lidí bez střechy nad hlavou, proto jsme „bojovali“ za celodenní zařízení.

 

Během loňské zimy jsme poskytli lidem bez domova 37 222 noclehů, vydávali jsme potravinovou a materiální pomoc (oblečení, boty, spacáky), poskytovali základní zdravotnická ošetření, v případech zhoršeného zdravotního stavu jsme zajišťovali převoz lidí do návazných zařízení.


Méně...
 
Naše tréninkové byty mají osmnáctiny

Naše tréninkové byty mají osmnáctiny

25.11.19 | Praha

V listopadu 2001 jsme získali první tréninkový byt od MČ Praha 11. 


Více...
 
Naše tréninkové byty mají osmnáctiny

 

V listopadu 2001 jsme získali první tréninkový byt od MČ Praha 11.

 

V současné době máme od městských částí v nájmů celkem 21 bytů. Během let se v nich vystřídalo 71 klientů a klientek, jejichž průměrná doba pobytu byla 660 dní.

 

Jde o malé bytové jednotky nebo garsonky, kde se lidé bez domova, s podporou sociálního pracovníka, učí vést běžný život, hospodařit se svým rozpočtem, mít zodpovědnost za samostatné bydlení a řešit své problémy.

 

Splňte vánoční přání právě lidem v našich tréninkových bytech.

Jejich seznam najdete zde: https://www.nadeje.cz/praha/https_www_nadeje_cz_praha_phvanoce

 

 


Méně...