Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Porsche v sociálních službách

Porsche v sociálních službách

20.09.16 | Otrokovice

Historická vozidla propojila světy lidí s handicapem a těch zdravých


Více...
 
Porsche v sociálních službách

Historická vozidla, soutěže pro děti, tvořivá dílna, workshop žonglování, projížďka na koních, skákací hrad. To vše a řadu dalších aktivit si za krásného letního počasí mohly užít desítky návštěvníků, kteří zavítali 16. září do zahrady Domu NADĚJE v Otrokovicích. Třetí zářijový pátek patřil již tradiční Zahradní slavnosti, která je neformálním setkání všech příznivců otrokovické pobočky NADĚJE. Největší pozornost poutala zaslouženě historická vozidla. Ať už to bylo Porsche 911, elektro kočár z roku 1909, Chrysler 180 nebo burácení motorů Harley-Davidson. Možnost svezení ve vojenské sidecar si nenechal ujít žádný z malých návštěvníků slavnosti. Majitelům historických vozidel patří velké poděkování za to, že bez nároku na jakoukoliv odměnu rozdávali radost jak klientům NADĚJE, tak návštěvníkům z řad široké veřejnosti a přispěli tak nemalou měrou k úspěchu akce.

 

V programu nechyběly soutěže, které pro děti připravili pracovníci a klienti NADĚJE, výrobce stavebnice GECCO, která je držitelem titulu hračka roku, nebo skauti ze skautského střediska Otrokovice. Právě navázání spolupráce se skautským oddílem Junák - český skaut, středisko Josefa Šivela Otrokovice, z. s. nás velmi těší. Slavnost otevřela brány do areálu, kde se návštěvníci zúčastnili nejen zábavy, ale také nakoupili výrobky sociálně terapeutických dílen, ochutnali speciality připravované klienty Café Naděje nebo pracovníky Naděje, otrokovické o.p.s. a tím podpořili zaměstnávání lidí s handicapem. 

 

Hlavním cílem slavnosti však bylo nenásilnou cestou propojit světy handicapovaných a zdravých lidí. O tom, že se nám tento cíl podařilo naplnit, svědčí velké množství návštěvníků, kteří neváhali přispět dobrovolným vstupným na pořízení ošetřovatelské hydromasážní vany. Za to jim patří velké poděkování stejně jako všem, kdo se podíleli na přípravě slavnosti.

 

Fotografie ze Zahradní slavnosti naleznete zde

 


Méně...
 
Bezdomovectví - jaká pomoc je účinná?

Bezdomovectví - jaká pomoc je účinná?

Bezdomovectví „z obou stran“ - pohledem pracovníka v sociálních službách i pohledem člověka se zkušeností s životem na ulici

20.09.16 | Ústředí NADĚJE

Debata na výše uvedené téma doprovodí výstavu Osudy/pohledem pokory s nadějí v Colloredo-Mansfeldském paláci v Praze v pondělí 26. září.


Více...
 
Bezdomovectví - jaká pomoc je účinná?

Debata na výše uvedené téma doprovodí výstavu Osudy/pohledem pokory s nadějí v Colloredo-Mansfeldském paláci v Praze v pondělí 26. září 2016.

Nejprve se od 17 hodin již podruhé během výstavy uskuteční prohlídka nádherných prostor paláce s komentářem hudebníka Vojtěcha Fiedlera, klienta NADĚJE.

Poté se pan Fiedler, jako člověk se zkušeností s bezdomovectvím, a Aleš Strnad, vedoucí terénního programu NADĚJE v Praze, zúčastní debaty, v níž se budou zabývat příčinami bezdomovectví, odhalí vliv dlouhodobého života na ulici na člověka a pokusí se nalézt odpověď na otázku, jak lidem bez domova pomáhat. Moderovat bude PR zástupce NADĚJE Hana Šimková. Ptát se můžete i vy.

Výstavu Osudy v Colloredo-Mansfeldském paláci hostí a prostor k debatě propůjčuje Galerie hlavního města Prahy. Děkujeme.


Méně...
 
Připomínáme Mezinárodní den Alzheimerovy nemoci

Připomínáme Mezinárodní den Alzheimerovy nemoci

19.09.16 | Zlín

Od roku 1994 se datum 21. září připomíná jako Mezinárodní den Alzheimerovy nemoci. S tím souvisí kampaň České alzheimerovské společnosti (ČALS).


Více...
 
Připomínáme Mezinárodní den Alzheimerovy nemoci

Od roku 1994 se datum 21. září připomíná jako Mezinárodní den Alzheimerovy nemoci. S tím souvisí kampaň České alzheimerovské společnosti Týden paměti. 

Rovněž zlínská NADĚJE nabízí podporu lidem žijícím s demencí i těm, kteří se o ně starají. Chceme přispět k tomu, aby i v našem městě a okolí byla dostupná odborná a kvalitní pomoc. Proto jsme zahájili činnost Kontaktního místa ČALS. Pokud na sobě nebo svých blízkých pozorujete poruchy paměti, přijďte k nám na testování. Stačí se objednat na telefonním čísle 575 758 131 nebo 775 889 644. Možná se staráte o někoho s Alzheimerovou demencí a potřebujete poradit, jak pečovat a kde si najít pomoc. Naše vyškolené poradkyně se vám budou věnovat a určitě spolu najdete cestu, jak to zvládat lépe. Zavolejte na číslo 775 889 644. Pro vzájemnou podporu a sdílení navštivte svépomocnou podpůrnou skupinu. Vždyť sdílená starost je poloviční starost. 

S Alzheimerovou nemocí nežije jen ten, koho postihne, ale celá jeho rodina. Nemoc však nesmí ubírat lidem na důstojnosti a nikdo by na ni neměl být sám.


Méně...
 
Otrokovická pobočka NADĚJE spolupořadatelem sportovních her pro lidi s handicapem

Otrokovická pobočka NADĚJE spolupořadatelem sportovních her pro lidi s handicapem

12.09.16 | Otrokovice

Sportovní areál Baťov v Otrokovicích patřil 10. září sportovcům s handicapem.


Více...
 
Otrokovická pobočka NADĚJE spolupořadatelem sportovních her pro lidi s handicapem

Sportovní areál Baťov patřil 10. září sportovcům s handicapem. Slavnostního zahájení se ujal pan Jaroslav Budek, starosta města. “Podporu sportu nejen u mladých lidí vnímám jako nesmírně důležitou. Velkou úctu u mě mají handicapovaní sportovci, kteří musí překonávat mnohdy velké překážky. Doufám, že se nám touto úspěšnou akcí podařilo položit základy pro další setkávání handicapovaných sportovců,“ uvedl.

 

S nápadem uspořádat sportovní dny přišla pracovní skupina osob se zdravotním postižením v rámci setkávání Komunitního plánování sociálních služeb na Otrokovicku. K realizaci pak už byl jenom krok.

 

Na 42 účastníků z Otrokovic, Zlína a Uherského Hradiště si změřilo síly ve sportovních disciplínách jako je vrhačský trojboj s profesionálním paralympijským vybavením, běh nebo jízdu na 50m, hod na cíl, skok z místa, překážkový běh, ale také týmové hry jako malá kopaná nebo florbal. Zvláštní poděkování patří panu Vlastimilu Bukovjanovi, který sportovní den moderoval, podílel se na organizaci sportovních disciplín a velkou měrou se zasloužil o úspěch celé akce.

 

Během odpoledne bylo vidět několik skvělých výkonů. Adrian Vrzal z Otrokovic se ziskem jedné zlaté, jedné stříbrné a tří bronzových medailí se stal nejúspěšnějším závodníkem. Další dvě místa obsadili závodníci SK Berani NADĚJE Zlín Pavel Chrastina a Patrik Kamas.

 

„Máme radost z úspěchu našich závodníků, ale nadchly nás všechny výkony handicapovaných sportovců. Jakýkoliv, i sebepomalejší výsledek, je úctyhodný a zaslouží respekt a chválu,“ řekl Pavel Polák, ředitel otrokovické pobočky NADĚJE, která se podílela společně s městem Otrokovice na organizaci.

 

Zpestřením sportovního odpoledne byl tanec v rytmu zumby pod vedením Evy Urbanové, která roztančila celý stadion včetně diváků.

Všem závodníkům, dobrovolníkům a asistentům patří velké poděkování. Právem si zasloužili účastnické medaile.

„Nejdůležitějším výsledkem celé akce je fakt, že to její účastníky prostě bavilo a na hřišti byla cítit především radost ze vzájemného setkání a spolupráce. Vedle toho tu samozřejmě figurovala zdravá soutěživost, která je mezi sportovci naprosto přirozená,“ dodala Iveta Bláhová, hlavní organizátorka.

 

Fotografie z celé akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii zde


Méně...
 
Zakladatel a bývalý ředitel NADĚJE v rozhovoru s bývalým ředitelem humanitární organizace Adra

Zakladatel a bývalý ředitel NADĚJE v rozhovoru s bývalým ředitelem humanitární organizace Adra

07.09.16 | Ústředí NADĚJE

Ilja Hradecký byl hostem Jana Bárty v internetovém pořadu V čekárně. Mluvili spolu o začátcích NADĚJE, jejím dalším vývoji a


Více...
 
Zakladatel a bývalý ředitel NADĚJE v rozhovoru s bývalým ředitelem humanitární organizace Adra

Ilja Hradecký byl hostem Jana Bárty v internetovém pořadu V čekárně. Mluvili spolu o začátcích NADĚJE, jejím dalším vývoji a službách, které poskytuje, o příčinách bezdomovectví i o jeho rozdílném vnímání v různých částech Evropy.


Méně...
 
Potravinová a materiální pomoc

Potravinová a materiální pomoc

01.09.16 | Ústředí NADĚJE

Fond evropské pomoci nejchudším osobám financuje Operační program potravinové a materiální pomoci, který byl vytvořen Ministerstvem práce


Více...
 
Potravinová a materiální pomoc

Fond evropské pomoci nejchudším osobám financuje Operační program potravinové a materiální pomoci, který byl vytvořen Ministerstvem práce a sociálních věcí. Cílem operačního programu je zmírňovat extrémní formy chudoby, jejichž dopad na sociální vyloučení je největší - například bezdomovectví, chudobu dětí a potravinovou nouzi.


Pomoc je poskytována formou bezplatné distribuce potravin a základního materiálního zboží. Součástí programu jsou i doprovodné aktivity, které pomáhají předcházet vzniku krizových situací a eliminovat negativní sociální vlivy (např. základní sociální poradenství, finanční poradenství, výživové poradenství, psychologická péče).

 

Díky programu rozdělí NADĚJE v tomto roce potraviny a materiální pomoc v hodnotě až 5 milionů korun. Sociální pracovníci NADĚJE předávají balíčky rodinám a jedincům, kteří jsou v nepříznivé životní situaci převážně spojené se ztrátou bydlení v Litoměřicích, Štětí, Roudnici nad Labem, Lovosicích, Klášterci nad Ohří, Praze, Jablonci nad Nisou, Liberci, Mladé Boleslavi a v Plzni.Obsah balíčků tvoří potraviny s dlouhodobou trvanlivostí, hygienické potřeby i základní potřeby pro péči o děti.

 

Projekt se realizuje od počátku roku 2016 a měl by nadále pokračovat až do roku 2017.

 

Plakát projektu ZDE

 

 

 


Méně...