Vysoké Mýto

 
 

Aktuality

KOUZELNICKÉ VYSTOUPENÍ

KOUZELNICKÉ VYSTOUPENÍ

10.01.19 | Vysoké Mýto

Dnes do našeho zařízení poprvé v historii zavítal kouzelník – pan Bednář z Letohradu. Našel výzvu, kterou jsme zadali do databáze v rámci projektu Ježíškova


Více...
 
KOUZELNICKÉ VYSTOUPENÍ

 

Dnes do našeho zařízení poprvé v historii zavítal kouzelník – pan Bednář z Letohradu. Reagoval na výzvu, kterou jsme zadali do databáze v rámci projektu Ježíškova vnoučata. Bez nároku na honorář přijel za námi se svou ženou a mnoha kufříky plnými kouzel. Za jeho návštěvu tímto velmi děkujeme.

 

Pro klienty si připravil bohatý kouzelnický program. Pan Bednář si s sebou přivezl spoustu rekvizit, kouzla byla velmi různorodá a pestrá – prováděl několik kouzel s kartami, s přesuny předmětů, na vlastní oči jsme viděli neuvěřitelné změny barev, vznášející se stolek, ale i únik z uzlů na provaze. Každé kouzelnické číslo přítomní odměnili velkým potleskem a nestačili žasnout, jak ho pan kouzelník dělá. Z vystoupení byli klienti nadšení. Jednalo se o velmi příjemně strávené odpoledne a klienti by byli velmi rádi za další návštěvu pana kouzelníka.


Méně...
 
TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

10.01.19 | Vysoké Mýto

V našem zařízení jsme přivítali tříkrálové koledníky. Děti přišly spolu se svými paní učitelkami z Mateřské školy Pod smrkem ve Vysokém Mýtě. Ve spolupráci s Římsko-katolickou farností ve Vysokém Mýtě a s Charitou představili Tři krále – Kašpara,


Více...
 
TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

V našem zařízení jsme přivítali tříkrálové koledníky. Děti přišly spolu se svými paní učitelkami z Mateřské školy Pod smrkem ve Vysokém Mýtě. Ve spolupráci s Římsko-katolickou farností ve Vysokém Mýtě a s Charitou představili Tři krále – Kašpara, Melichara a Baltazara se svým zástupem, v rámci tradiční Tříkrálové sbírky. Sešlo se mnoho dárců z řad našich klientů a také zaměstnanců, kteří chtěli přispět na dobrou věc a přišli se na sbírku podívat. Od malých „Mudrců z Východu“ všichni dostali pomazání na čelo, kalendář a cukřík. Také nám zde koledníci nechali několik výtisků „Charitních aktualit“. Od zástupce Římsko-katolické farnosti dostalo naše zařízení a jeho obyvatelé požehnání, nadepsáním dveří svěcenou křídou. Děkujeme všem účastníkům a organizátorům charitativní sbírky. Jsme si jisti, že se vybrané peníze dostanou do správných rukou a pomůžou tam, kde je to třeba.


Méně...
 
JEŽÍŠKOVA VNOUČATA V NADĚJI

JEŽÍŠKOVA VNOUČATA V NADĚJI

04.01.19 | Vysoké Mýto

Stejně jako v loňském roce se i letos naše zařízení zapojilo do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.


Více...
 
JEŽÍŠKOVA VNOUČATA V NADĚJI

 

Stejně jako v loňském roce se i letos naše zařízení zapojilo do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.

 

„Ježíškova vnoučata vznikla na podzim roku 2016 na dvorku Českého rozhlasu v Jihlavě. Novinářka Olga Štrejbarová si při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit. Nápad byl na světě.“ Více informací o projektu: www.jeziskovavnoucata.cz.

 

Celkem jsme do databáze zadali 65 přání našich klientů. Některá přání byla individuální, některá skupinová. V tuto chvíli jich dárci splnili 62, dvě přání budou splněna v průběhu letošního roku a jedno přání stále čeká na svého dárce – jedná se o dobové vystoupení seskupení, které je nazváno Sestry Chalupovy (módní přehlídka za doprovodu hudby).

 

Někteří dárci poslali své dary přepravní společností, jiní přijeli do zařízení osobně a potěšili tak naše klienty svou přítomností a společně stráveným časem. Klienti si přáli kosmetiku, oblečení, něco dobrého na zub, ale také model mašiny, polštářky, terapeutické panenky a zvířátka s tlukoucími srdíčky, povlečení, prodlouženou ruku s magnetem nebo známky a dopisní papír, ale i televizi, CD přehrávač nebo mobilní telefon. Mezi společná přání klientů patří například posilovače ruky, činky s tekoucím pískem, dřevěné hlavolamy, kinetický písek nebo předplatné časopisu. Do našeho zařízení také zavítá kouzelník se svým vystoupením, klientku navštívil pan farář Zbigniew Czendlik a jedna z klientek pojede na koncert Tomáše Kluse. Pro osm našich klientů také jedna z dárkyň přivezla svíčkovou a před Vánoci pro ně uspořádala tvořivé odpoledne – výrobu Vánočních přáníček.

 

Přání věcná i zážitková byla opravdu rozmanitá, stejně jako dárci, kteří je přivezli nebo zprostředkovali. Jedno však měla všechna společné – mnoho radosti, vzájemnosti z příjemných setkání a pocit lásky a smýšlení pro druhé, které jsme my všichni mohli díky projektu Ježíškových vnoučat společně zažít.

 

I když je pro zaměstnance práce týkající se projektu velmi náročná (jak administrativně, organizačně i časově), již teď se těšíme na příští rok, až se do projektu opět zapojíme a zase budeme rozdávat radost a úsměvy.

 

Všem, kteří se zapojili, vřele děkujeme!


Méně...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ BRANDÝSKÝCH ZPĚVAČEK

HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ BRANDÝSKÝCH ZPĚVAČEK

04.01.19 | Vysoké Mýto

Začátkem nového roku jsme v našem zařízení přivítali dětský pěvecký sbor ze Základní školy v Brandýse nad Orlicí. Členky sboru přišli společně se třemi pedagogy. Pan


Více...
 
HUDEBNÍ VYSTOUPENÍ BRANDÝSKÝCH ZPĚVAČEK

Začátkem nového roku jsme v našem zařízení přivítali dětský pěvecký sbor ze Základní školy v Brandýse nad Orlicí. Členky sboru přišli společně se třemi pedagogy. Pan učitel, který sbor vede, doprovázel zpěvačky hrou na elektronické klávesy. Koledy, lidové písně, ale i písničky z muzikálů – byly příjemným hudebním zážitkem, který přilákal diváky z řad našich klientů, ale i zaměstnanců. Milou návštěvu z Brandýsa jsme odměnili velkým potleskem a také drobnými dárky. A vzájemně jsme si poblahopřáli do nového roku zdraví a štěstí.


Méně...
 
ŠTĚDRODENNÍ SETKÁNÍ KLIENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ

ŠTĚDRODENNÍ SETKÁNÍ KLIENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ

27.12.18 | Vysoké Mýto

Na Štědrý den odpoledne se v našem zařízení konalo setkání klientů a zaměstnanců Domu pokojného stáří Naděje. Programem provázel pan ředitel a postupně se


Více...
 
ŠTĚDRODENNÍ SETKÁNÍ KLIENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ

 

Na Štědrý den odpoledne se v našem zařízení konalo setkání klientů a zaměstnanců Domu pokojného stáří Naděje. Programem provázel pan ředitel a postupně se vystřídalo několik účinkujících. Nejdříve všem přítomným na hudební nástroje zahráli malí hudebníci. Poté zazpívali zpěváci z řad zaměstnanců i diváků. Na závěr dnešního svátečního setkání hovořila pastorační pracovnice o Biblickém příběhu a jeho symbolech. Na úplný závěr pracovníci popřáli všem pokojné a požehnané Vánoce.


Méně...
 
VÁNOČNÍ VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z BUČINY

VÁNOČNÍ VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z BUČINY

27.12.18 | Vysoké Mýto

Do našeho zařízení přišli v pátečním odpoledni spolu s paní učitelkou děti z Bučiny. Společně nám představili své nacvičené pásmo básniček, milých vánočních písní i


Více...
 
VÁNOČNÍ VYSTOUPENÍ DĚTÍ Z BUČINY

 

Do našeho zařízení přišly v pátečním odpoledni spolu s paní učitelkou děti z Bučiny. Společně nám představily své nacvičené pásmo básniček, milých vánočních písní i hru na hudební nástroje (housle, flétnu či zobcovou flétnu). Vánoční besídka naladila naše klienty slavnostně – na nadcházející nejkrásnější svátky v roce a ukončila sérii vánočních vystoupení a akcí, kterých bylo v letošním roce opravdu požehnaně. Dětem a paní učitelce jsme poděkovali potleskem a malými drobnostmi a také jsme jim popřáli k Vánocům a do Nového roku jenom to nejlepší.


Méně...