Archiv zpráv

Úvod  Pobočky  Ústředí NADĚJE  Obecné  Archiv zpráv
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

07.12.23 | Praha

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu. Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře...


Více...
 
Charitativní kalendář ART 2024 je na světě!

V pondělí jsme ho náležitě pokřtili a nyní ho najdete na našem e-shopu.

 

Kdo chce mít doma unikátní dílo v podobě nástěnného kalendáře nebo kdo chce originální dárek s přesahem, má jedinečnou příležitost!

 

https://eshop.nadeje.cz/produkty/#ulice

 

Na e-shopu nenajdete jen kalendář, ale také 16 jedinečných grafických tisků a litografií od umělců, které spojili své jméno a um s projektem Ulice pomáhá ulici.

 

Celý výtěžek jde na podporu kampaně Darujte nohy v teple, prostřednictvím které nakupujeme teplé zimní oblečení a boty lidem bez domova.

 

Darovat můžete:

https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple


Méně...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Mezinárodní den dobrovolníků

05.12.23 | Praha

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků. A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI...


Více...
 
Mezinárodní den dobrovolníků

Dnes si připomínáme Mezinárodní den dobrovolníků.

 

A děkujeme všem, kteří svůj volný čas věnují pomoci a nezištné práci v NADĚJI. Srdečné díky patří našim přátelům, kteří se zapojili do Sbírka potravin, jak na jaře, tak na podzim, a bez jejichž úsilí by se nám v obou kolech nepodařilo vybrat rekordní množství potravin. Děkujeme také dobrovolníkům, kteří s nadšením věnují svůj čas na Štědrý den přípravě Štědrovečerní tabule a rozdávání dárků lidem bez domova. Velkou pomocí pro lidi bez domova jsou například také Medici na ulici, kteří zajišťují kontinuální chod nízkoprahových ošetřoven a sami také pravidelně vyráží do terénu.

 

Říká se, že dobrovolníci nejsou placeni – ne proto, že by byli bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení. Všem dobrovolníkům patří velké díky, bez vás by to nešlo! 

 

Text a foto: Jana Halámková, fundraiserka


Méně...
 
Tichá aukce laskavosti přinesla spoustu radosti a štědrosti

Tichá aukce laskavosti přinesla spoustu radosti a štědrosti

29.11.23 | Zlín

Včerejší den patřil světovému dnu štědrosti a dobrých skutků. Že byl opravdu štědrý nám ukázali návštěvníci Tiché aukce laskavosti, což je benefiční akce, na které se dražili nevšední zážitky a věci. Pro sociálně terapeutické dílny se nám podařilo získat krásný výtěžek 51 050 Kč.


Více...
 
Tichá aukce laskavosti přinesla spoustu radosti a štědrosti

Včerejší den patřil světovému dnu štědrosti a dobrých skutků. Že byl opravdu štědrý nám ukázali návštěvníci Tiché aukce laskavosti, což je benefiční akce, na které se dražili nevšední zážitky a věci.Pro sociálně terapeutické dílny se nám podařilo získat krásný výtěžek 51 050 Kč.

 

Z celého srdce děkujeme všem, kteří se do této aukce zapojili jako dárci, dražitelé a podporovatelé.

 

Po dvou letech v online prostředí facebookové události jsme se vrátili v plné síle do reálného prostředí a mohli jsme se potkat tváří v tvář . Jsme moc rádi, že jsme Tichou aukci laskavosti mohli uspořádat v překrásné Baťově vile, za což velmi děkujeme Nadaci Tomáše Bati. Děkujeme Markétě Macháčkové za laskavá slova při moderování celé akce, kapele Few Flowers za hudební vystoupení, které krásně doprovodilo celou naši akci. Poděkování míří i panu Diatkovi z Podravky za výborné občerstvení a Rotaract klubu Zlín za pomoc při organizaci a přípravě drobného občerstvení. Za skvěle zachycenou atmosféru a krásné fotky děkujeme Michalu Křižkovi.

 

Děkujeme, že jste v tom s námi a pomáháte těm, co to potřebují. Pro letošní rok se s benefičními akcemi rozloučíme, ale těšíme se zase na květen, kdy nás bude čekat Kabelkový veletrh.

 

 

 


Méně...
 
Tisková zpráva: Zimní pomoc pro lidi bez domova

Tisková zpráva: Zimní pomoc pro lidi bez domova

27.11.23 | Ústředí NADĚJE
OCHRÁNIT PŘED MRAZEM TY, KTEŘÍ NEMAJÍ KAM
Více...
 
Tisková zpráva: Zimní pomoc pro lidi bez domova

OCHRÁNIT PŘED MRAZEM TY, KTEŘÍ NEMAJÍ KAM JÍT. NADĚJE SPOUŠTÍ POMOC PRO LIDI BEZ DOMOVA. A VARUJE: BYDLENÍ JE STÁLE NEDOSTUPNĚJŠÍ

 

Praha, 27 listopadu 2023 – NADĚJE zahajuje 1. prosince zimní humanitární pomoc pro lidi bez domova v Praze, Středočeském, Libereckém a Ústeckém kraji. V hlavním městě navýší svou kapacitu o noční noclehárnu, krizové centrum a noční terénní službu. Pobočky v ostatních krajích mají připravená opatření pro situaci, že by byly v době mrazů obsazené.

 

„Uděláme všechno proto, abychom ochránili každý lidský život. V Praze se zapojujeme do zimních opatření organizovaných magistrátem. Spouštíme provoz zimní noclehárny s 60 lůžky a nočního krizového centra pro okamžitou pomoc člověku mimo pracovní dobu. Zároveň rozjíždíme noční terénní službu. Naši pracovníci budou procházet místa, kde lidé bez domova přežívají, 7 dní v týdnu od 20 do 7 hodin,“ uvedla Hana Šimková, mluvčí NADĚJE. „Vedle toho samozřejmě pokračuje naše celoroční práce v terénu na území Prahy v pracovních dnech v denních hodinách a jsme také k dispozici v pravidelných časech na stanovištích Mobilní sociální služby.“

 

Ve Středočeském, Libereckém a Ústeckém kraji NADĚJE reaguje na počasí a vlastní aktuální obsazenost. „Pokud se naše kapacity naplní a teploty půjdou pod nulu, budeme poskytovat alespoň tzv. krizové židle, tedy možnost přečkat mráz v teple na židli v některém z našich denních center,“ popsala Šimková. „Klientům pomáháme i se zajištěním spacáků a oblečení na zimu. Zároveň je podporujeme v hledání dočasného ubytování alespoň na zimní období - v azylových domech, noclehárnách a ubytovnách.“

 

Sama NADĚJE v ČR provozuje celoročně 9 nízkoprahových denních center, 9 nocleháren a 8 azylových domů pro lidi bez domova a 3 domy s podporou sociálních pracovníků pro rodiny s dětmi.

 

Šimková ale upozorňuje na dlouhodobý problém, s nímž se klienti NADĚJE potýkají. „Klientům našich azylových domů se nedaří odcházet do následného bydlení tak jako v předchozích letech. V Praze byl v roce 2022 průměrný pobyt člověka v našem azylovém domě 150 dní, v roce 2023 již 192 dní, tj. o 28 % více. Ubývá totiž nejen dostupné standardní nájemní bydlení, ale také dostupné komerční ubytovny.“

 

„Řešení vidíme ve dvou krocích. Jednak v rozvoji dostupného nájemního bydlení. K tomu by pomohlo schválení zákona o podpoře v bydlení. A jednak v daleko výraznější podpoře sociálních služeb ze strany státu,“ uvedl hlavní metodik NADĚJE Jakub Dutka.

 

 

 

 

VÍCE INFORMACÍ
Hana Šimková, média a vztahy s veřejností, hana.simkova@nadeje.cz, 778 440 323


Méně...
 
Vánoční dárky

Vánoční dárky

26.11.23 | Praha

Pan Pavel trpí chronickým lymfedémem dolních končetin, a proto má velmi omezené možnosti co se týče nákupu oblečení a bot. Pod stromeček by si nejvíce přál...


Více...
 
Vánoční dárky

Pan Pavel trpí chronickým lymfedémem dolních končetin, a proto má velmi omezené možnosti co se týče nákupu oblečení a bot. Pod stromeček by si nejvíce přál kalhoty na míru. Paní Daně se rozbila pračka a na novou z důvodu právě probíhajícího oddlužení nemá. Pan Milan pobírá invalidní důchod a nedávno nastoupil do směnného provozu. Pod stromečkem by chtěl najít mikrovlnnou troubu, která by mu ušetřila čas při přípravě jídla. Paní Štěpánku čas od času trápí samota. Televize by se ji stala společníkem na dny, kdy jí není zrovna do skoku. Radovan by zase ocenil mobilní telefon, na kterém by si mohl hledat novou práci.  

 

Všechny tyto lidi spojuje to, že bydlí v našich tréninkových bytech, nemají příliš peněz nazbyt a občas je jim smutno. Taky dost možná už dlouho neslavili Vánoce, a ještě delší dobu pod stromečkem nenašli žádný dárek. To se ale může letos změnit. Vánoční dárky pro lidi žijící v tréninkových bytech jsou opět na našem webu a vy můžete udělat radost těm, kteří si ji v životě momentálně moc neužívají. Vánoční přání nejen Pavla, Dany, Štěpánky, Milana nebo Radovana najdete zde:  

 

https://www.nadeje.cz/praha/https_www_nadeje_cz_praha_phvanoce 

 

Děkujeme.  


Méně...
 
Darujte nohy v teple lidem bez domova

Darujte nohy v teple lidem bez domova

14.11.23 | Praha

Právě dnes spouštíme naši tradiční zimní kampaň Darujte nohy v teple. I letos můžeme společně pomoci lidem v nouzi přečkat zimu. Díky vašemu příspěvku můžeme nakoupit teplé oblečení a boty...


Více...
 
Darujte nohy v teple lidem bez domova

Právě dnes spouštíme naši tradiční zimní kampaň Darujte nohy v teple. I letos můžeme společně pomoci lidem v nouzi přečkat zimu. Díky vašemu příspěvku můžeme nakoupit teplé oblečení a boty, které naši sociální pracovníci a pracovnice přímo v terénu a denních centrech předají potřebným lidem bez domova. 

 

Naším cílem je získat minimálně 250.000 Kč a zajistit alespoň 100 lidem bez domova kompletní výbavu na zimu. 

 

Během posledních pěti let jsme díky úspěchu projektu Darujte nohy v teple poskytli boty a oblečení za neuvěřitelných 1.124.398 Kč. 

 

Darovat je možné na https://www.darujme.cz/darujtenohyvteple nebo na webu https://www.darujtenohyvteple.cz/.

 

Děkujeme.


Méně...