Jablonec nad Nisou

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA V LIBERECKÉM KRAJI

Nabízíme ubytování v azylovém domě a tréninkových bytech, přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí, adiktologické poradenství. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou bydlet? Obraťte se přímo na sociální pracovníky azylového domu.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy Vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma.

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Jablonci nad Nisou již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 

 
 
Zpívání 24.10.2017

Zpívání 24.10.2017

Hudební nástroje jsou vítány!

22.10.17

Srdečně Vás zveme na společné posezení, popovídání a zpívání!


Více...
 
Zpívání 24.10.2017

ÚTERÝ 24.10.2017 v 17:00
Nízkoprahové denní centrum
Za Plynárnou 13 Jablonec nad Nisou.


Méně...
 
Láska kvete vždy a všude

Láska kvete vždy a všude

14.09.17

Ač není máj – lásky čas, mohli jsme být svědky nadějného začátku dvou mladých lidí


Více...
 
Láska kvete vždy a všude

Ač není máj – lásky čas, mohli jsme být svědky nadějného začátku dvou mladých lidí, slečny Karolíny a pana Jiřího. Po delší známosti si řekli 26. srpna před zástupcem starosty města Varnsdorfu své "ano". My oba, sociální pracovníci azylového domu NADĚJE v Jablonci nad Nisou, jsme jim tu radostnou událost odsvědčili.

Dokonce jsme byli svědky hned dvakrát: jednou na tomto obřadu a podruhé jako svědci něčeho začínajícího, něčeho vzácného, nadějného – snad krásného a trvalého.

Proč se o této slávě zmiňuji? Hlavně proto, že není tak časté, aby se dva lidé již delší dobu bez domova rozhodli řešit své problémy společně, a to ve svazku manželském. Podle jejich slov si chtějí být vzájemnou oporou, co nejdříve skončit s rolemi klientů azylového domu NADĚJE v Jablonci nad Nisou a najít si společný domov. Samozřejmě z naší strany mohou počítat s maximální pomocí, ale hlavní břemeno ponesou bez rozdílu na svých zádech. Počítají s tím, snad se na to i trošku těší. Samozřejmě budou potřebovat hodně štěstí, trpělivosti a vzájemné podpory. A především velkou porci lásky a Božího požehnání.

Tak "manželata", za celý kolektiv pracovníků i všech ostatních klientů: ať vám to vyjde!

Jiří Hána, sociální pracovník

 

 


Méně...
 
Den otevřených dveří

Den otevřených dveří

4.ŘÍJNA 2017 10-18 HOD.

12.09.17

DŮM NADĚJE ZA PLYNÁRNOU 13

 
Den otevřených dveří
 
Aktivizační pobyt

Aktivizační pobyt

Sloup v Čechách 2017

12.09.17

18.9.2017-22.9.2017

 
Aktivizační pobyt
 
Zpívání 30.5.2017

Zpívání 30.5.2017

Hudební nástroje jsou vítány!

25.05.17

Srdečně Vás zveme na společné posezení, popovídání a zpívání!


Více...
 
Zpívání 30.5.2017

ÚTERÝ 30 . 5. 2017 v 17:00

Nízkoprahové denní centrum

Za Plynárnou 13 Jablonec nad Nisou.


Méně...
 
Velikonoční naděje v NADĚJI

Velikonoční naděje v NADĚJI

26.04.17

Velikonoce - největší a nejdramatičtější svátek všech křesťanů.


Více...
 
Velikonoční naděje v NADĚJI

Velikonoce - největší a nejdramatičtější svátek všech křesťanů. Ukřižování Ježíše Krista x vzkříšení, smrt x nová naděje. Naděje i pro klienty azylového domu, pro bezdomovce, pro lidi na dně společnosti - asi nemůže být vhodnější období pro zamyšlení se a pro pokus o změnu svého života.

 

Proto jsme se sešli o Velikonocích v NADĚJI v Jablonci nad Nisou u šálku čaje či kávy a nějakých těch dobrot  k příjemnému rozjímání nad smyslem života i Velikonoc.

 

Pro hlubší a posilující slovo jsme pozvali kazatele dvou církví, kteří přinesli poselství Velikonočního příběhu a zpříjemnili chvíle hrou na kytaru. 

 

Zaměstnanci i klienti společně poslouchali a s velkým zaujetím přemýšleli i o tom, že nikdy není pozdě a vždy se dá začít znovu. Tak jak Ježíš vstal z mrtvých a začal pomáhat a šířit víru svatou, tak i naši klienti, ač jsou v těžkých životních situacích, mohou najít sílu a s naší pomocí přehodnotit svoji dosavadní situaci a začít vše řešit.


Méně...