Jablonec nad Nisou

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA V LIBERECKÉM KRAJI

Nabízíme ubytování v azylovém domě a tréninkových bytech, přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí, adiktologické poradenství. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou bydlet? Obraťte se přímo na sociální pracovníky azylového domu.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy Vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma.

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Jablonci nad Nisou již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 

 
 
Potravinová sbírka pro NADĚJI

Potravinová sbírka pro NADĚJI

21.04.17

Potravinová sbírka pro NADĚJI je už tradiční akce, na které se podílí Centrum sociálních služeb v Jablonci nad Nisou.


Více...
 
Potravinová sbírka pro NADĚJI

Potravinová sbírka pro NADĚJI je už tradiční akce, na které se podílí Centrum sociálních služeb v Jablonci nad Nisou. CSS již pátým rokem uspořádalo Velikonoční sbírku pro NADĚJI - resp. Azylový dům Za Plynárnou dne 10. dubna 2017. Zapojit se mohl opravdu každý, kdo chtěl pomoci, přitom investice nemusela být nijak závratná. Sbírka samotná byla též v režii seniorů - dvě dvojice seniorek se během tohoto dne postupně vystřídaly, aby potraviny převzaly, popřípadě zkontrolovaly datum spotřeby.

 

Sbíraly se trvanlivé potraviny s dostatečným datem spotřeby - konkrétně těstoviny, luštěniny, rýže, masové konzervy, paštiky, mouky, oleje, mléka, ale také cukrovinky, koření a část drogerie - například toaletní papír, zubní pasta a podobně. Nezapomnělo se ani na pochutiny - sladkosti, perníčky, které k Velikonocům neodmyslitelně patří. Sbírky se účastnilo zhruba 25 lidí, ovšem toto číslo není konečné. V jednotlivých klubech seniorů se totiž nasbíralo mnoho potravin, které pak do CSS donesla vedoucí klubu. Potravinová sbírka pro NADĚJI je účelově vyhlášená v předvelikonočním týdnu. Velikonoce ukončují půst, dárky pro potřebné v NADĚJI v podobě potravin mají proto svůj význam a symboliku. Svým dílem přispělo i vedení CSS.  11. dubna byla celá sbírka předána ředitelce NADĚJE, na předávání byli pozvání všichni, kdo se podíleli, aby jim zástupci NADĚJE a CSS mohli osobně poděkovat.

 

H. Stendal napsal: "stačí docela  malý kousek naděje, aby se zrodila láska". A tak, když byl celý výsledek sbírky dovezen před azylový dům, klienti s nadšením pomáhali s vykládkou zboží a byli vděčni, že Velikonoční bohoslužbu, která se konala na zelený  čtvrtek budou mít kromě duchovního pokrmu také zpříjemněný tím tělesným - něčím na zub. Děkujeme všem za myšlenku i realizaci celé akce a přejeme Vám jaro plné lásky a naděje.


Méně...
 
Křtiny v NADĚJI

Křtiny v NADĚJI

04.04.17

Není den jako den! Jsme vděčni za každý nový den a snažíme se ho co nejlépe prožít.


Více...
 
Křtiny v NADĚJI

Jsme vděčni za každý nový den a snažíme se ho co nejlépe prožít. Jsou ale dny, které jsou neopakovatelné. Takové bylo pro malého Jakuba Ladislava úterý 21. 3. 2017. Jen pro vysvětlení: jedná se o miminko, které se narodilo našim dvěma klientům – Ladislavovi a Natálii. Po velkých přípravách se stalo již zmiňované úterý dnem svatého křtu, kdy malý Ladislav přijal ke svému jménu ještě jméno Jakub. Kmotrou mu byla naše sociální pracovnice Zuzka a kmotrem sociální pracovník Jakub. Oba se zhostili svého úkolu se ctí. Na samotném obřadu se sešli v kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova v Jablonci nad Nisou známí a přátelé obou rodičů, většinou bývalí nebo současní klienti azylového domu. Pan farář mluvil o porozumění a o opravdové lásce, kterou bude malý Ladislav Jakub potřebovat především. Po obřadu se všichni sešli v prostorách azylového domu, kde nad šálkem čaje nebo kávy společně oslavili tuto událost a popřáli rodičům i oslavenci hodně Božího požehnání a štěstí.

Skutečně platí: není den jako den!


Méně...
 
Tříkrálová sbírka 2017

Tříkrálová sbírka 2017

17.01.17

Tříkrálová sbírka se letos opět konala 4.1.2017 i v Jablonci nad Nisou. Sociální pracovníci organizace NADĚJE procházeli městem v převlecích Tří králů a


Více...
 
Tříkrálová sbírka 2017

Tříkrálová sbírka se letos opět konala 4.1.2017 i v Jablonci nad Nisou. Sociální pracovníci organizace NADĚJE procházeli městem v převlecích Tří králů a vybíralipeníze na pomoc osobám ohroženým sociálním vyloučením, matkám samoživitelkám a rodinám s dětmi. Celkem se vybralo 5.859,- Kč, lidé byli ochotní a ve většině případů milí, rádi si den zpříjemnili vyposlechnutím tříkrálové koledy.

 

Všem dárcům děkujeme!


Méně...
 
Benefiční koncert

Benefiční koncert

22.11.16

Vážení,

 

dovolujeme si Vás pozvat na Benefiční koncert pro NADĚJI.


Více...
 
Benefiční koncert

Vážení,

 

dovolujeme si Vás pozvat na Benefiční koncert pro NADĚJI. Bude připravené vystoupení několika známých i méně známých hudebních (a jedné divadelní) skupin za účelem podpořit organizaci NADĚJE, která pomáhá lidem v nouzi.

 

Akce se koná 1.12.2016 v Libereckém kině Varšava, začátek je v 17:00.

 

Vstupné dobrovolné!

 


Méně...
 
NADĚJE získala ocenění v soutěži Společnost přátelská rodině v Libereckém kraji

NADĚJE získala ocenění v soutěži Společnost přátelská rodině v Libereckém kraji

24.10.16

Oblastní ředitelka NADĚJE Milena Havrdová převzala certifikát Společnost přátelská rodině, který uděluje Síť pro rodinu od roku 2004, z rukou její prezidentky Rut Kolínské a náměstka primátora Pavla Svobody 24. října ve Spolkovém domě v Jablonci nad Nisou. NADĚJE se tak zařadila mezi trojici nejlepších společností Libereckého kraje, které toto ocenění získaly.


Více...
 
NADĚJE získala ocenění v soutěži Společnost přátelská rodině v Libereckém kraji

Oblastní ředitelka NADĚJE Milena Havrdová převzala certifikát Společnost přátelská rodině, který uděluje Síť pro rodinu od roku 2004, z rukou její prezidentky Rut Kolínské a náměstka primátora Pavla Svobody 24. října ve Spolkovém domě v Jablonci nad Nisou.

NADĚJE se tak zařadila mezi trojici nejlepších společností Libereckého kraje, které toto ocenění získaly.

 

 „Každá ze tří organizací nových držitelů certifikátu Společnost přátelská rodině významným a nevšedním způsobem usnadňuje slaďování rodinného a pracovního života rodinám, které se ocitají v různých životních situacích,“ konstatovala Lenka Ackermannová, koordinátorka Sítě pro rodinu, z. s. v Libereckém kraj. Zástupci oceněných organizací, dvou neziskových a jedné komerční, podepsali slavnostní závazek, že budou i nadále vytvářet prorodinné podmínky, za které certifikát získaly, a pokusí se udělat i další kroky k jejich zlepšení.
Role porotců krajského kola soutěže se ujali náměstek primátora Pavel Svoboda, vedoucí oddělení sociálních služeb jabloneckého magistrátu Jaroslav Cvrček a Simona Hušková, koordinátorka komunitního plánování SMJN.

 

Tradiční kampaň Sítě pro rodinu (dříve Sítě mateřských center) Společnost přátelská rodině se od roku 2004 zaměřuje na podporu rodiny v každé životní fázi, tzn. na všechny generace a jejich potřeby. V posledních letech směřuje především k zaměstnavatelům. „Důraz klademe na motivaci zaměstnavatelů uplatňovat rovné příležitostí a zavádět opatření pro slaďování rodinného a pracovního života jejich zaměstnanců,“ vysvětlila Rut Kolínská s tím, že dle ohlasů kampaň postupně nabývá kredit u zaměstnavatelů, médií i široké veřejnosti. V roce 2016 Síť mateřských center nabídla účast v soutěži firmám s celorepublikovým dopadem i organizacím v sedmi krajích - Jihočeském, Jihomoravském, Libereckém, Karlovarském, Olomouckém, Vysočina a Zlínském.

 

Celorepublikové i krajská kola soutěže Společnost přátelská rodině jsou v roce 2016 součástí projektu Rovný není stejný, který je realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů.

 

RUT KOLÍNSKÁ, ŽENA EVROPY
Rut Kolínská, česká držitelka ceny Žena Evropy, získala mezinárodní titul Žena Evropy 2003 v Kodani. Stala se tak první Češkou, když odhlédneme od Zuzany Szatmary, která se v roce 1992 stala československou Ženou Evropy.


Méně...
 
Resocializační pobyt pro klienty ve Sloupu

Resocializační pobyt pro klienty ve Sloupu

03.10.16

 

V týdnu 19.-23.9.2016 jsme s klienty ze středisek Liberec a Jablonec nad Nisou vyjeli do Sloupu v Čechách na II. ročník Resocializačního pobytu. Akce se zúčastnilo 19 klientů od 20 do 72let (5 žen a 14 mužů) a 4 zaměstnanci.

 


Více...
 
Resocializační pobyt pro klienty ve Sloupu

V týdnu 19.-23.9.2016 jsme s klienty ze středisek Liberec a Jablonec nad Nisou vyjeli do Sloupu v Čechách na II. ročník Resocializačního pobytu. Akce se zúčastnilo 19 klientů od 20 do 72let (5 žen a 14 mužů) a 4 zaměstnanci.

 

Během týdne se nám povedlo realizovat pestrý program – sebepoznávací hry, skupinovou psychoterapii, relaxační techniky, nácvik sociálních dovedností, arteterapii, ale také volnočasové a zážitkové aktivity, jako: pěší výlety, večerní táboráky s opékáním buřtů, slaňování, sportovní a společenské hry, tvoření tašek a peněženek jako vzpomínka na pobyt, malování obrazů.

 

Smyslem akce bylo strávit s klienty čas trochu jinak, než jen nad papíry a úředničinou. Ukázat jim, co všechno dovedou, že o ně mají ostatní zájem, že mají možnost začít znovu. Bylo osvěžující a nabíjející pozorovat, jak se s přibývajícími dny mění. A snad jim ta trocha nabité sebedůvěry pomůže v příštích rozhodováních.

 

Obrazy, které během pobytu vznikly, bude možné vydražit na internetu, v období 10.10.-11.11., na facebookových stránkách: NADĚJE, pobočky Jablonec, Liberec, Mladá Boleslav.


Méně...