Jablonec nad Nisou

 
 

 

JSME JEDNÍM Z NEJVĚTŠÍCH POSKYTOVATELŮ SLUŽEB PRO LIDI BEZ DOMOVA V LIBERECKÉM KRAJI

Nabízíme ubytování v azylovém domě a tréninkových bytech, přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, přímou pomoc v ulicích města a okolí, adiktologické poradenství. Dále pomáháme osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života.

 

NAŠE SLUŽBY JSOU PRIMÁRNĚ URČENY LIDEM BEZ DOMOVA, LIDEM VE VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH NEBO LIDEM V AKUTNÍ HMOTNÉ NOUZI.

 

POTŘEBUJETE VYUŽÍT NAŠE SLUŽBY? 

Navštivte naše nízkoprahové centrum nebo kontaktujte sociálního pracovníka.

Potřebujete rovnou bydlet? Obraťte se přímo na sociální pracovníky azylového domu.

Našli jste člověka bez domova a chcete mu pomoci? Kontaktujte terénního pracovníka.

Jsme zapojeni v projektu Nejdřív střecha, kdy Vám můžeme nabídnout až dva měsíce ubytování v našich zařízeních zdarma.

 

NĚCO VÍCE O NÁS 

Působíme v Jablonci nad Nisou již od roku 1999. Seznamte se s naší historií nebo si stáhněte základní dokumenty k naší činnosti. Můžete si přečíst aktuality, prohlédnout fotogalerii nebo se stát našimi příznivci na Facebooku.

 

PODPORUJÍ NÁS 

Bez pomoci lidí, institucí a firem bychom nemohli potřebným lidem pomáhat. Děkujeme všem, kteří se rozhodli darovat naším prostřednictvím naději lidem bez domova. Podívejte se na přehled našich dárců nebo se rovnou mezi ně zařaďte.

 

POMÁHEJTE S NÁMI 

Připojte se k příznivcům naší práce a lidem ochotným pomáhat těm, kteří nemají vlastní domov. Učiňte tak přímo prostřednictvím platební karty, zasláním daru na náš bankovní účet, posláním dms nebo darováním hotovosti v některém z našich zařízení. Pomoci nám můžete i materiálním darem nebo dobrovolnou prací.

 

DĚKUJEME 

Děkujeme všem vám, kteří se zajímáte o pomoc potřebným lidem nebo jste se rozhodli pomáhat přímo prostřednictvím naší organizace.

 

 
 
Výsledek sbírky předčil očekávání

Výsledek sbírky předčil očekávání

25.11.14

Jablonec n. N. - Za odpolední charitativní akci vybrali 750 kilo trvanlivých potravin pro potřebné.


Více...
 
Výsledek sbírky předčil očekávání

Jablonec n. N. - Za odpolední charitativní akci vybrali 750 kilo trvanlivých potravin pro potřebné.

„Jsme moc potěšeni, že lidé před Vánoci myslí i na ty, kteří žijí v nouzi,“ pochvaluje si Jiří Hána výsledek sobotní akce v rámci projektu Potraviny pomáhají. V Jablonci měl jako koordinátor Naděje na starosti sběrné místo v Kauflandu.


Do Potravinové banky mohli lidé přispět také v českolipském Albertu a v obchodních centrech v Liberci.

Je smutným faktem, že v České republice se na hranici chudoby, nebo sociálního vyloučení, pohybuje téměř jeden a půl milionu lidí. Jedná se zejména o seniory, matky samoživitelky, pěstounské rodiny a děti z dětských domovů a jiné humanitární organizace. Právě pro ně je pomoc prostřednictvím Potravinové banky, která spolupracuje s 12 organizacemi v kraji, určena.

„Vůbec jsme nemuseli nikomu nic vysvětlovat," poznamenal Hána s tím, že s informováním pomohli roznosem letáků i dva jablonečtí „elitní" bezdomovci. „Někdo se zastavil a dal třeba jen lahev oleje, ale stalo se, že nám přivezli celý košík s nákupem za sedmnáct set korun," popsal koordinátor Naděje.

Právě největší sdružení v kraji Naděje se stará o tisíc dvě stě lidí. Předseda Potravinové banky Liberec Jiří Cerman uvedl, že největší zájem je o základní potraviny cukr, sůl, mouku, ale i těstoviny, luštěniny a další. A konzervy, ty vydrží nejdéle.

Národní potravinová sbírka se v Česku konala teprve podruhé. V celé zemi se do sbírky zapojilo více než 380 obchodů. Jen v jabloneckém Kauflandu lidé na dobročinné účely věnovali 750 kilogramů trvanlivých potravin. „Dali jsme si cíl čtyři sta kilo a jsme velmi mile překvapeni. Vše už je roztříděno a přerozděleno," dodal v neděli Hána.

 

 


Méně...
 
NADĚJE vás ZAHŘEJE

NADĚJE vás ZAHŘEJE

16.11.14

Srdečně vás zveme na předvánoční zastavení se sněhovými vločkami, hezkou muzikou, svátečním slovem, překvapením a jistě hřejivou atmosférou...


Více...
 
NADĚJE vás ZAHŘEJE


Méně...
 
Zapojte se do Národní potravinové sbírky

Zapojte se do Národní potravinové sbírky

16.11.14

22. listopadu 2014 se uskuteční druhý ročník Národní potravinové sbírky. Do sbírky se v Liberci, Jablonci nad Nisou a Mladé Boleslavi zapojí také NADĚJE, která je členem Potravinové banky Liberec. Sbírka spolu s projektem Potraviny pomáhají upozorňuje na nedostatek potravin mezi některými skupinami obyvatel - jako jsou senioři, matky s dětmi nebo rodiny v tísni - a umožňuje projevit solidaritu a pomoc konkrétním a adresným způsobem.


Více...
 
Zapojte se do Národní potravinové sbírky

22. listopadu 2014 se uskuteční druhý ročník Národní potravinové sbírky. Do sbírky se v Liberci, Jablonci nad Nisou a Mladé Boleslavi zapojí také NADĚJE, která je členem Potravinové banky Liberec. Sbírka spolu s projektem Potraviny pomáhají upozorňuje na nedostatek potravin mezi některými skupinami obyvatel - jako jsou senioři, matky s dětmi nebo rodiny v tísni - a umožňuje projevit solidaritu a pomoc konkrétním a adresným způsobem. Národní potravinovou sbírku v rámci projektu Potraviny pomáhají organizuje odborná platforma Byznys pro společnost společně s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy.

 

V loňském roce se v rámci Národní potravinové sbírky vybralo více než 66 tun potravin, které byly následně rozvezeny matkám s dětmi v azylových domech, lidem bez domova, dětem do dětských domovů a dalším potřebným jako např. lidem s fyzickým či mentálním postižením. Část potravin putovala i do nízkoprahových zařízení.

Nyní už jsou všechny potraviny z loňské sbírky rozdány. Organizátoři této akce ale věří, že i letos bude sbírka úspěšná a potravinové banky se opět naplní.

K hladkému průběhu celé Národní potravinové sbírky je zapotřebí přes 2 000 dobrovolníků. Všichni, kteří mají zájem se do této akce aktivně zapojit, se mohou hlásit na stránkáchwww.potravinypomahaji.cz nebo u jednotlivých regionálních organizátorů.

 

V Liberci bude možné darovat potraviny v sobotu 22. listopadu od 8 do 20 hodiny v prodejnách Albert (OC Nisa), Penny (Rochlice a Pavlovice) a Globus.

V Jablonci nad Nisou proběhne sbírka v prodejně Kaufland ve Mšeně.

V Mladé Boleslavi bude možné darovat potraviny v Kauflandu a Penny na Jičínské ulici.

 

 

 


Méně...
 
Zamyšlení Pavla o Pavlovi

Zamyšlení Pavla o Pavlovi

08.10.14

a tak zůstává víra, naděje a láska


Více...
 
Zamyšlení Pavla o Pavlovi

Milí bratři a sestry,

rád bych vás pozdravil se slovy apoštola Pavla : „a tak zůstává víra, naděje a láska, ale největší z té trojice je láska“, 1.Kor.13,13. Všichni, kteří se podílíme na práci s lidmi na okraji, ať je to v praktické pomoci nebo v duchovní oblasti, víme, že lidem bez domova, mnohdy i zaměstnancům středisek, chybí víra ve spasitelnou moc Pána Ježíše Krista. A tak zůstává na prvním místě pomoc praktická a ta duchovní je na místě druhém nebo místě žádném. Škoda, že ve střediscích nepracuje více opravdových křesťanů. Poté by ta pomoc lidem nebyla jen jednostranná, fyzická.  Je-li však v té pomoci láska, pak už je v té pomoci větší rozměr. Ano, vírou v Pána Ježíše Krista může být člověk zachráněn a proměněn už v tomto čase a na jakémkoliv místě. Rád bych vás povzbudil, že Pán je toho mocen a také tak koná. Já jsem toho svědectvím. Než jsem uvěřil, v mém životě byly drogy, hraní výherních automatů, 11tileté vězení a život na ulici. Někdy v nás umírá naděje, že se osudy lidí bez domova nebo našich bližních kolem nás nezmění. Bůh má svůj čas pro každého člověka, proto buďme trpěliví a v modlitbách vytrvalí a směle hlásejme Boží slovo a mějme vždy naději v Kristu, neboť milost je v Jeho rukách. V poslední řadě je láska, která převyšuje víru i naději. Kéž v našich životech jde láska ruku v ruce s vírou, kterou bude provázet Boží naděje. A kéž jsou naše životy živým svědectvím o Bohu a požehnáním pro lidi kolem nás. Buďme jako stromy, ze kterých si mohou lidi utrhnout trochu toho dobrého ovoce, např. lásky a trpělivosti,….Gal. 5,22. A pokud nám některé z ovoce Ducha svatého chybí, modleme se, aby se na nás urodilo. Hledejme v setkání s lidmi příležitost k hlásání Božího slova. Apoštol by řekl : „Hlásejme Boží slovo, ať jdeme vhod, či nevhod.“ A nezapomínejme, že práce v Pánu není marná. Přeji mnoho Božího požehnání ve službě, v práci i v rodinných životech.

 

                                                                                                                                     Pavel Kadaši


Méně...
 
Bezdomovci uklízejí město

Bezdomovci uklízejí město

24.09.14

  17. září 2014 od 10,30 – 12,00  proběhla v Jablonci nad Nisou dobrovolná brigáda na trase azylový dům – Vikýř – park 5. Května 


Více...
 
Bezdomovci uklízejí město

 17. září 2014 od 10,30 – 12,00  proběhla v Jablonci nad Nisou dobrovolná brigáda na trase azylový dům – Vikýř – park 5. Května, naproti Policii ČR. Akce se  zúčastnilo 6 klientů Karel, Abé, Láďa, Josef, René, Aladár, pod záštitou našeho terénního sociálního pracovníka Karla. " Nebylo nás sice moc, ale udělali jsme kus poctivé práce. Počasíčko nám přálo, bylo jasno, trošičku foukal větřík, který nám občas rozfoukal zametené listí, takže jsme některé úseky uklidili nadvakrát. O to více jsme měli z vykonané práce dobrý pocit při pomoci na zvelebení našeho města."

Za odvedenou práci jsme klientům poděkovali a protože byl čas na oběd, všichni brigádníci se po dobře vykonané práci těšili na chutné jídlo.

 

Určitě i do budoucna se takovéto záslužné činnosti chceme věnovat častěji, alespoň 2 x do roka, abychom byli nápomocni při  udržování pořádku a čistoty v našem městečku . Plánujeme společnými silami uklidit ještě větší prostory, například i u Kauflandu a  bývalém  Albertu ve Mšeně, okrajové periférie, časem možná i  lesní brigády v součinnosti s Českými lesy.  Věříme tomu, že se kus práce zase udělá. Proto ještě jednou děkujeme našim klientům při jejich účasti na provedené brigádě.  

 



Méně...
 
Píseň o naději

Píseň o naději

24.09.14

Poslechněte si píseň pro NADĚJI o naději od jablonecké kapely Kaiserband


Více...
 
Píseň o naději

Děkujeme jablonecké kapele Kaiserband za tento hezký dárek, který si můžete užít kliknutím na fotku z koncertu.

Pro spuštění písně klikněte na fotografii:


Méně...