Kadaň

 
 

V souladu s našimi hodnotami – nadějí, láskou, vírou – pomáháme lidem, kteří se nemohou postarat sami o sebe. Pomáhejte s námi!

 

AKTUALITY

 
 
Nová služba je v provozu.

Nová služba je v provozu.

06.02.15

V lednu 2015 otevřela NADĚJE v Kadani novou sociální službu - Chráněné bydlení.


Více...
 
Nová služba je v provozu.

V lednu 2015 otevřela NADĚJE v Kadani novou sociální službu - Chráněné bydlení Kadaň. Chráněné bydlení je pobytová služba poskytovaná osobám od 18 let věku, které mají sníženou soběstačnost z důvodu mentálního nebo kombinovaného postižení, a jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Klademe důraz na maximální rozvoj dovedností a schopností našich klientů. Naším záměrem je naučit klienty chráněného bydlení základní činnosti, jako je např. péče o domácnost, vaření, žehlení, uklízení, samostatné nakupování, sebeobsluhu, komunikaci s cizími lidmi, poskytnutí první pomoci, aktivní využití volného času a jiné. Zároveň hledáme způsoby a možnosti rozvíjení samostatného rozhodování klientů. S klienty jsou také probírány havarijní, nouzové nebo nebezpečné situace, které mohou nastat a jak jim lze předejít. Klienti jsou denně podporováni a doprovázeni asistenty, kteří jim ve všech uvedených činnostech napomáhají.

V nynější době má chráněné bydlení k dispozici dva městské byty v běžné bytové zástavbě poblíž centra města o velikosti 2+1 s balkonem. V blízkosti bytů se nachází nemocnice, supermarkety s obchodní zónou, pošta, Úřad práce, restaurace, kino, zastávka MHD či sportovní hala. Na bytě bydlí vždy 2 klienti, kdy každý má svůj vlastní jednolůžkový pokoj. V každém bytě je k dispozici společná kuchyň s jídelnou, sociální zařízení, úklidová místnost a malý sklípek. Všechny pokoje jsou standardně vybaveny. Výše úhrady za poskytování sociální služby je stanovena úhradou za ubytování (cena jednolůžkového pokoje činí 180,-/den, snížená úhrada činí 150,-/den) a úhradou za poskytovanou péči (cena 90,-/hodinu). Již začátkem února se v chráněném bydlení ubytoval první klient.



Méně...
 
Jak řešit dluhy, exekuce? - seminář pro klienty v Prunéřově.

Jak řešit dluhy, exekuce? - seminář pro klienty v Prunéřově.

07.01.15

Druhý kurz pro klienty dluhové poradny.


Více...
 
Jak řešit dluhy, exekuce? - seminář pro klienty v Prunéřově.

V prosinci se uskutečnil v pořadí druhý kurz v Prunéřově v CSS Prunéřov. Kurz měl téma „Dluhy, jejich řešení, exekuce a oddlužení“. Kurz se konal dne 18.12.2014 v CSS Prunéřov. Kurz se skládal ze dvou na sebe navazujících seminářů. První seminář se týkal dluhů, jejich řešení, promlčecích dob a plateb pojistného, druhý seminář se zabýval exekucemi, pravomocemi exekutora, průběhu exekučního řízení a oddlužení. Odborného kurzu se celkem zúčastnilo 9 osob.  Úspěšným účastníkům kurzu bylo vystaveno Osvědčení/potvrzení o absolvování kurzu a byla též poskytnuta potravinová pomoc.

 


Méně...
 
Den otevřených dveří

Den otevřených dveří

11.12.14

Dne 28. 11. 2014 proběhl den otevřených dveří v nízkoprahovém denním centru.


Více...
 
Den otevřených dveří

Dne 28. 11. 2014 proběhl den otevřených dveří kadaňských služeb nízkoprahového denního centra a odborného sociálního poradenství – dluhové poradny. Akce se konala v dopoledních hodinách a součástí byla prezentace služeb a prohlídka prostor. Dne otevřených dveří se zúčastnil pan starosta Kadaně PaedDr. Jiří Kulhánek a pan místostarosta Mgr. Losenický. Dalšími zúčastněnými byli zástupci úřadu práce, odboru sociálních věcí a zdravotnictví, kadaňských novin a televizního studia FOCUS v Kadani. Přítomna byla také zástupkyně náboženské obce Církve československé husitské v Kadani, jelikož služby NADĚJE jsou poskytovány právě v budově církve.


Méně...
 
Proběhl 2. ročník Národní potravinové sbírky

Proběhl 2. ročník Národní potravinové sbírky

24.11.14

2. ročník Národní potravinové sbírky zhodnotili zaměstnanci NADĚJE jako úspěšný.


Více...
 
Proběhl 2. ročník Národní potravinové sbírky

Dne 22. 11. 2014 proběhl 2. ročník Národní potravinové sbírky, kterého se účastnili pracovníci NADĚJE Klášterec nad Ohří a Kadaň, dobrovolníci z RADKy Kadaň a hypermarketu Tesco. Sbírka probíhala od 8:00 do 20:00 a během této doby se podařilo vybrat krásných 658 kilogramů potravin. 

Tímto děkujeme zaměstnancům hypermarketu Tesco v Klášterci nad Ohří a supermarketu Penny v Chomutově, v Bezručové ulici. Také zároveň chceme poděkovat všem, kteří nebyli lhostejní a přispěli potravinami pro potřebné. 

Děkujeme!

 


Méně...
 
Klienti zjistili, jak se bezpečně zadlužit.

Klienti zjistili, jak se bezpečně zadlužit.

24.11.14

V rámci dluhové poradny Kadaň proběhl seminář pro klienty s názvem - Bezpečné zadlužování


Více...
 
Klienti zjistili, jak se bezpečně zadlužit.

Kurz o Bezpečném zadlužování proběhl 21. 10. 2014 v CSS Prunéřov a skládal se ze dvou na sebe navazujících seminářů. Cílem kurzu bylo představit a vysvětlit klientům téma bezpečného zadlužování. První seminář upozornil na problematiku nezodpovědného zadlužování, představil základní pravidla při půjčování a přiblížil pojem předluženost a její důvody a důsledky.

Druhá část kurzu představila klientům postup při výběru vhodného úvěru, vysvětlila úrokové sazby a rozdělení poskytovatelů úvěrů. 

Kurz také poskytl klientům rady, jak vybírat úvěr a nenaletět přitom lichvářům. V neposlední řadě byli klienti seznámení se znaky a tipy lichvy a jak se lichvářům vyhnout.

 

Celkem se kurzu zúčastnilo 8 klientů, kteří během něj vyplnili anonymní dotazník a na jeho konci dostali osvědčení o absolvování.

 


Méně...
 
Chráněné bydlení

Chráněné bydlení

09.09.14

Nová služba chráněného bydlení


Více...
 
Chráněné bydlení

Od ledna 2015 připravuje NADĚJE realizaci nové sociální služby chráněného bydlení v Kadani. Chráněné bydlení je pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu mentálního nebo kombinovaného postižení, a jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Chráněná domácnost velmi podobná té běžné, umožňuje lidem s mentálním postižením žít stejně jako kdokoli jiný. Cílem služby je podporovat soběstačnost klientů v oblasti bydlení tak, aby byli co nejméně závislí na poskytované službě a dokázali využívat své schopnosti a dovednosti. Služba chráněného bydlení umožňuje klientům žít co nejvíce samostatně, životem srovnatelným s běžným způsobem života svých vrstevníků.


Méně...