Nedašov

 
 

Volná pracovní pozice

Do našeho týmu hledáme nového kolegu/kolegyni na pracovní pracovní pozici všeobecná sestra. Bližší informace jsou uvedeny zde nebo nás kontaktujte na tel. č. 778 718 593.

Informace pro návštěvy

Milí přátelé, vážení příbuzní, zveme Vás k návštěvě našeho domova.

Návštěvy jsou povoleny bez jakýchkoliv omezení a zároveň se nevyžaduje ani telefonické objednání. Návštěvní doba je denně od 9:00 do 20:00 hodin.  

 
 
Hudební odpoledne s Andreou Frašovou

Hudební odpoledne s Andreou Frašovou

16.05.18

Dne 14. května nás opět navštívila saxofonistka Andrea Frašová z Prahy. Zazněly písně muzikálové, filmové a pohádkové.  Přidala k


Více...
 
Hudební odpoledne s Andreou Frašovou

Dne 14. května nás opět navštívila saxofonistka Andrea Frašová z Prahy. Zazněly písně muzikálové, filmové a pohádkové.  Přidala k saxofonu i hru na příčnou flétnu a svým zpěvem nám zpříjemnila skoro letní májové odpoledne. Díky pěknému počasí se mohli koncertu v nové pergole zúčastnit i klienti upoutaní na lůžko. To, že se jim vystoupení líbilo,  vyjádřili velkým potleskem. Nakonec došlo společně i na moravskou lidovou. Tímto paní Frašové děkujeme a těšíme se, že nás zase někdy navštíví. Fotografie z vystoupení najdete zde.


Méně...
 
Svým pohybem můžete podpořit rekonstrukci bezbariérových koupelen v nedašovské NADĚJI

Svým pohybem můžete podpořit rekonstrukci bezbariérových koupelen v nedašovské NADĚJI

24.04.18

O tom, jak na to a další informace o našem projektu najdete na www.pomahejpohybem.cz


Více...
 
Svým pohybem můžete podpořit rekonstrukci bezbariérových koupelen v nedašovské NADĚJI

O tom, jak na to, a další informace o našem projektu najdete na www.pomahejpohybem.cz a na www.facebook.com/EPPpomahejpohybem/.


Méně...
 
Na Jarním plesu

Na Jarním plesu

16.04.18

Jako každý rok, i letos se deset našich klientů zúčastnilo 4. ročníku Jarního plesu PO NAŠEM, který organizoval Dům sociálních služeb


Více...
 
Na Jarním plesu

Jako každý rok, i letos se deset našich klientů zúčastnilo 4. ročníku Jarního plesu PO NAŠEM, který organizoval Dům sociálních služeb Návojná. Čtyři klienti přijeli na ples, který se konal v Kulturním domě Nedašov, na vozíčku v doprovodu pracovníka. Plesu se kromě našich uživatelů zúčastnili i klienti z DZR Loučka, DZR Pržno a pochopitelně uživatelé z DSS Návojná. K poslechu a tanci hrála již klasicky kapela Manewr. Byl připraven velmi hezký doprovodný program. Klienti z DSS Návojná si nacvičili divadlo a roztomilým vystoupením potěšily i malé mažoretky. Každý zúčastněný uživatel obdržel při příchodu slosovatelný lístek do tomboly, tudíž bylo zaručeno, že vyhrají všichni přítomní klienti. Bohatá tombola příjemně potěšila, všichni si odnesli dárek, mnozí dva. Jeden z našich klientů dokonce vyhrál první místo, tablet. Za všechny zúčastněné z našeho domova děkujeme Domu sociálních služeb Návojná za pozvání, vlídné přijetí a pohostinnost. Už teď se těšíme na další ročník plesu! Fotografie zde.  


Méně...
 
Za šafránem do Lačnova

Za šafránem do Lačnova

09.04.18

Ve čtvrtek 5. 4. 2018 jsme vyrazili s našimi klienty na výlet do Lačnova, kde se vyskytují vzácné lokality kvetoucích šafránů v ČR.


Více...
 
Za šafránem do Lačnova

Ve čtvrtek 5. 4. 2018 jsme vyrazili s našimi klienty na výlet do Lačnova, kde se vyskytují vzácné lokality kvetoucích šafránů v ČR. Naše klientka, paní Kostková, navštívila svůj rodný dům, který obývá rekreačně její bratr - ten byl přítomný a pozval nás na malou štamprli velikonočního vaječného likéru. Zrovna na jejich zahradě kvetlo velké množství šafránových květů. Potkali jsme se tam i s jinými turisty, kteří si přijeli prohlédnout tento vzácný jarní obraz na Valašsku, protože šafrán je alpská rostlina. Navštívili jsme i místní muzeum, které se váže k protifašistickému odboji  za 2. svět. války, prohlédli si nově postavené budovy ve stylu bydlení začátku 20. století i dříve. Provázející v jedné budově zatopila a na kachlových kamnech nám uvařila kávu. Expozice se všem velmi líbila, průvodkyně vyprávěla poutavě. Náš výlet byl zakončen posezením v cukrárně ve Valašských Kloboukách při čaji a zákusku. Fotografie zde.


Méně...
 
Beseda s PhDr. Alešem Naňákem na téma "povodeň roku 1919"

Beseda s PhDr. Alešem Naňákem na téma "povodeň roku 1919"

16.03.18

„Jako malý kluk jsem rád poslouchal vyprávění starších lidí, zvláště svého dědečka. Jeho slova v mé mysli vyvolávala


Více...
 
Beseda s PhDr. Alešem Naňákem na téma "povodeň roku 1919"

„Jako malý kluk jsem rád poslouchal vyprávění starších lidí, zvláště svého dědečka. Jeho slova v mé mysli vyvolávala fantastické obrazy, podněcovala ji k různým otázkám a zasévala ve mně semínko lásky k rodnému kraji a jeho historii. Vzpomínám si, že mi jednou, jako malému klukovi, vyprávěl o veliké povodni, která se prohnala dědinou.“ Těmito milými slovy začala beseda s PhDr. Alešem Naňákem. Hlavním tématem besedy byla ona zmiňovaná povodeň. Nešťastná událost se odehrála jednoho červencového dne roku 1919. Obrázky zkázy, které na nás z plátna hleděly, zápisy pamětníků z kronik a volání o pomoc v tehdejším tisku snad předčily i fantazii malého kluka. Velká voda se přehnala nejen Závrším, ale prakticky celým koutem Valašska až po Uherské Hradiště a ještě dále. Ušetřeni nebyli ani sousedé ze Slovenské strany. Příroda a lidé se ale nevzdávají a nevzdali se ani tenkrát. Dokladem toho jsou památky, které stály a stále stojí a jsou připomínkou a mementem dění minulých. Poutavé vyprávění podpořené video projekcí nás tolik zaujalo, že nebýt hladových strávníků, dobývajících se do jídelny, snad bychom tam seděli dosud.    


Méně...
 
Fašanky

Fašanky

13.02.18

Rok se s rokem sešel a opět je zde fašank. Průvody nejrůznějších masek zastavují dopravu na valašských silnicích a navštěvují


Více...
 
Fašanky

Rok se s rokem sešel a opět je zde fašank. Průvody nejrůznějších masek zastavují dopravu na valašských silnicích a navštěvují každičký dům ve vesnici. Neobešly ani naše domky a jejich obyvatele. Letos jsme k fašankovému veselí přizvali klienty DSS Návojná, kteří nás mile překvapili divadelním výstupem o původu fašanku a jeho zvycích. Touto cestou bychom jim chtěli poděkovat za příjemné, zábavné i poučné odpoledne. Nahlédněte do fotogalerie.


Méně...