Otrokovice

 
 

POSKYTUJEME SLUŽBY PRO LIDI S MENTÁLNÍM A KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM

 

Přečtěte si o historii a současnosti naší pobočky. V Otrokovicích poskytujeme služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením již od roku 1993.

Staňte se také našimi přáteli na  Facebooku.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 
 
Velikonoční jarmark

Velikonoční jarmark

11.03.16

Již tradiční a návštěvníky oblíbený Velikonoční jarmark dílen působících v sociální oblasti se uskuteční 17. března od 13 hodin v zahradě DomuNADĚJE v Otrokovicích


Více...
 
Velikonoční jarmark

Již tradiční a návštěvníky oblíbený Velikonoční jarmark chráněných dílen v zahradě Domu NADĚJE v Otrokovicích přivítá ve čtvrtek 17. března od 13 hodin více jak deset dílen působících v sociální oblasti s rozmanitou nabídkou velikonočního a jarního zboží. Své originální výrobky představí kromě dílen NADĚJE například Charita sv. Anežky, Horizont Kroměříž nebo Pojďte s námi. Těšit se můžete na ukázku pletení košíků a pomlázek, jarní dekorace a bylinky. Pro děti je připravena projížďka na koních. Zkrátka nepřijdou ani labužníci, ať už při ochutnávání specialit z Naděje, otrokovické o.p.s. nebo čerstvě pražené kávy ve stánku Café Naděje.


Součástí jarmarku bude Dobročinný obchůdek s jarním oblečením a drobnými předměty nebo tvořivá dílna, kde si nejen malí návštěvníci, ale i kreativní dospělí mohou vyrobit jarní dekorace.

 

Přijďte oslavit příchod jara a blížících se Velikonoc. Naleznete zde všechno, co potřebujete k navození správné jarní atmosféry. Výtěžek z celé akce bude věnován zpět na provoz dílen.


Méně...
 

Děkujeme Vám všem, kteří jste nás v letošním roce jakýmkoliv způsobem podpořili a pomáhali nám. Ať finančním nebo věcným darem, přiložili jste ruku k dílu jako dobrovolníci nebo jste o nás ztratili dobré slovo. Přejeme Vánoce plné štědrosti, pohody, lásky, klidu, v novém roce hodně štěstí, zdraví, osobních a pracovních úspěchů.

 

 

Dobročinný bazar NADĚJE v Otrokovicích podruhé, menší ale úspěšnější

Dobročinný bazar NADĚJE v Otrokovicích podruhé, menší ale úspěšnější

12.12.15

Ve dnech 9. a 10. prosince 2015 proběhl pod záštitou starosty města Otrokovice druhý ročník Dobročinného bazaru pořádaný otrokovickou pobočkou NADĚJE.


Více...
 
Dobročinný bazar NADĚJE v Otrokovicích podruhé, menší ale úspěšnější

 

Ve dnech 9. a 10. prosince 2015 proběhl pod záštitou starosty města Otrokovice druhý ročník Dobročinného bazaru pořádaný otrokovickou pobočkou NADĚJE. Tentokrát se bazar přesunul z kinosálu Otrokovické BESEDY do menších, ale útulnějších prostor foyer.

Jeho hlavním cílem bylo získání finančních prostředků na pomoc lidem s handicapem, ale také prezentace služeb NADĚJE.

 

Děkujeme všem dárcům přineseného zboží i těm, kteří si přišli nakoupit či se jen zastavili na kus řeči u koláče a teplého nápoje v naší improvizované kavárně. Poděkování rovněž patří městu Otrokovice za podporu, ale i všem dobrovolníkům, kteří nemalou měrou přispěli k úspěchu akce. Výtěžek ve výši 15.417,- Kč bude věnován na zakoupení polohovací postele Domu NADĚJE v Otrokovicích.

 

Jsme rádi, že se do Dobročinného bazaru zapojuje stále více lidí a my díky tomu můžeme pomoci zpříjemnit život našim klientům.

 

Poděkování rovněž patří městu Otrokovice za podporu Dobročinného bazaru.

 

 

A že vybrat mezi spoustou krásných věcí tu správnou nebylo snadné si můžete prohlédnou ve fotogalerii.


Méně...
 
První Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti

První Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti

09.12.15

V historických prostorách bývalé jezuitské koleje na Masarykově náměstí 21 otevřela v  pondělí 7. prosince otrokovická pobočka NADĚJE první Dobročinný obchod v Uherském Hradišti.


Více...
 
První Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti

V historických prostorách bývalé jezuitské koleje na Masarykově náměstí 21 otevřela v  pondělí 7. prosince otrokovická pobočka NADĚJE první Dobročinný obchod v Uherském Hradišti. Slavnostního otevření se kromě představitelů města Uherské Hradiště zúčastnila také Jitka Hlaváčová, herečka Slováckého divadla, která převzala nad Dobročinným obchodem patronát. O příjemnou vánoční atmosféru se postarala cimbálová muzika Základní umělecké školy ze Starého Města.

 

Zřizování dobročinných obchodů (charity shopů) má tradici především v zahraničí, kde je tento způsob získávání prostředků pro neziskový sektor běžný. Obchody nabízí široký sortiment darovaného zboží a dávají tak možnost vdechnout další život oblečení, hračkám, knihám, vybavení do domácnosti, čímž šetří peněženky nakupujících, životní prostředí a současně pomáhají.

 

Finanční prostředky získané prodejem darovaných věcí budou využity na pomoc lidem s handicapem. Po slavnostním otevření zde mohou zájemci nakupovat nejen darované věci za symbolickou cenu, ale také výrobky sociálně terapeutických dílen otrokovické a uherskohradišťské NADĚJE. Dobročinný obchod je také jednou z cest jak prezentovat naše služby.

 

Lidé mohou věci, které už nepotřebují, ale jsou stále zachovalé, věnovat přímo v obchodě nebo v sociálně terapeutické dílně na ulici Průmyslová 712 v Uherském Hradišti. My je pak nabídneme za symbolickou cenu dalším zájemcům.

 

Dobročinný obchod NADĚJE je otevřen PO-PA 9-12.30 a 13.00-17.00 hod.

 

Fotografie ze slavnostního otevření naleznete zde.


Méně...
 
Adventní setkání plné divů z rukou lidí s handicapem

Adventní setkání plné divů z rukou lidí s handicapem

06.12.15

Vánoční atmosféra, zvuk koled, mikulášská obchůzka, tvořivá dílna pro děti a spousta originálních dárků z šikovných rukou lidí s handicapem.


Více...
 
Adventní setkání plné divů z rukou lidí s handicapem

Vánoční atmosféra, zvuk koled, mikulášská obchůzka, tvořivá dílna pro děti a spousta originálních dárků z šikovných rukou lidí s handicapem. Tak to byl již tradiční Vánoční jarmark v zahradě Domu NADĚJE 3. prosince.

 

Jarmarky v zahradě Domu NADĚJE se z původní prezentace dílny v Otrokovicích postupně proměnily v setkání dílen nejen naší, ale i dalších organizací působících v sociální oblasti na Zlínsku. O tom, že se stávají oblíbenými, svědčí výtěžek téměř 43 tisíc korun, který bude věnován zpět na provoz dílen NADĚJE Otrokovice, NADĚJE Zlín, Domova pro osoby se zdravotním postižením Zborovice, Charity sv. Anežky, Pojďte s námi a sociálního podniku Naděje, otrokovické o.p.s..

 

Děkujeme všem návštěvníkům, dobrovolníkům a partnerům, že jsme společně do zahrady Domu NADĚJE vnesli ducha Vánoc.

 

Vánoční atmosféru, jak ji zachytil Jan Karásek ze Zlínského deníku, si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

 


Méně...
 
Pro dárky na Vánoční jarmark do NADĚJE v Otrokovicích

Pro dárky na Vánoční jarmark do NADĚJE v Otrokovicích

22.11.15

Nenechávejte nákup vánočních dárků na poslední chvíli!


Více...
 
Pro dárky na Vánoční jarmark do NADĚJE v Otrokovicích

Nevíme jak, ale letošní rok běží jako zblázněný! Ani jsme se nenadáli a už tady budou zase Vánoce a nejvyšší čas začít řešit dárky. Ať to nenecháváte na poslední chvíli, máme pro Vás skvělý tip a tím je náš tradiční Vánoční jarmark 3. prosince 2015 od 13 hodin v zahradě Domu NADĚJE v Otrokovicích.

 

Na stáncích se objeví nejrůznější výrobky, které vznikly v rukách lidí s postižením či s řemeslnou zručností z více jak deseti dílen působících v sociální oblasti z Otrokovic a okolí.

Nebude chybět obchůzka mikulášské družiny, tvoření pro děti ani teplé občerstvení. Vánoční atmosféru jarmarku dokreslí pěvecký sbor Studánka ZŠ Mánesova.

 

Pokud si chcete v předvánočním čase užít příjemnou atmosféru, nebo se jen tak zastavit na kus řeči s přáteli a známými při horkém punči s pečeným jablkem, určitě si udělejte čas na Vánoční jarmark v NADĚJI. Nákupem jedinečných dárků uděláte radost blízkým a podpoříte dobrou věc.

 

 Výtěžek z celé akce půjde zpět na podporu dílen působících v sociální oblasti. 


Méně...