Uherské Hradiště

 
 
 
K úklidu veřejných prostranství se v Uherském Hradišti připojí i lidé s handicapem

K úklidu veřejných prostranství se v Uherském Hradišti připojí i lidé s handicapem

02.05.17

Naděje, otrokovická o.p.s. vytvořila další pracovní místa pro lidi se zdravotním postižením.


Více...
 
K úklidu veřejných prostranství se v Uherském Hradišti připojí i lidé s handicapem

 

Naděje, otrokovická o.p.s. vytvořila další pracovní místa pro lidi se zdravotním postižením. Od počátku května společnost zajišťuje úklid veřejných prostranství vybraných lokalit v Uherském Hradišti. „Jedná se o činnost, která se uskutečňuje ve veřejném prostoru a propojuje dvě obecně prospěšné roviny – zaměstnávání lidí se zdravotním postižením, kteří by obtížně nalezli pracovní uplatnění na běžném pracovním trhu, se službou veřejnosti. Takovéto propojení je pro naši činnost typické  a odpovídá našemu poslání,“ řekl Pavel Polák, ředitel organizace. „Pracovníci s mentálním a kombinovaným zdravotním postižením potřebují specifický přístup, potřebují  stálou vstřícnou podporu, neustálé trpělivé učení se a opakování. Mají radost z práce a je pro ně stejně důležitá jako pro zdravé lidi,“ sdělil Michal Višňovský, který skupinu pracovníků vede. Tato pracovní místa mohla být vytvořena i díky vstřícnému přístupu města Uherské Hradiště, zvláště pak radního Františka Elfmarka.

Naděje, otrokovická o.p.s. byla založena v roce 2012. Jejím hlavním posláním je vytváření pracovních příležitostí pro lidi se zdravotním postižením, pro které je uplatnění se na běžném trhu práce obtížné, často nemožné. Jejím zakladatelem je NADĚJE (zapsaný spolek), která vznikla v roce 1990, poskytuje sociální služby ve 22 městech České republiky. V oblasti Otrokovice působí již 24 let a poskytuje služby především lidem s mentálním a kombinovaným zdravotním postižením. V Uherském Hradišti působí NADĚJE od roku 2015.


Méně...
 
Třetí Kabelkový veletrh NADĚJE v Uherském Hradišti

Třetí Kabelkový veletrh NADĚJE v Uherském Hradišti

25.04.17

Byla to opět pohodová akce plná krásných setkání s kabelkami pro dobrou věc v příjemném prostředí Slováckého divadla.


Více...
 
Třetí Kabelkový veletrh NADĚJE v Uherském Hradišti

Z patnácti set kabelek, batůžků a nejrůznějších tašek si 24. dubna mohli vybrat všichni, kdo dorazili do Slováckého divadla v Uherském Hradišti. Tam už potřetí uspořádala uherskohradišťská pobočka NADĚJE ve spolupráci se Slováckým deníkem Kabelkový veletrh.  Výtěžek letošního veletrhu ve výši 46 097 Kč věnujeme na vybavení dřevařské dílny v Uherském Hradišti. Nový program bude sloužit především (ale nejen) našim klientům – mužům. Také díky kabelkám můžeme programy dílny doplňovat a rozšiřovat dle potřeb našich klientů.

 

Nedočkavé dámy čekaly před dveřmi divadla už před otevřením. Některé tam byly poprvé, jiné šly najisto. Na výběr měli přítomní i z kabelek herečky Slováckého divadla Petry Staňkové, kterou mohli vidět i na místě, jak pomáhá při akci.

„Snažím se pomáhat, když to jde. Především svým přátelům a blízkým, ale pokud se naskytne příležitost jako je například Kabelkový veletrh ve Slováckém divadle nebo předvánoční zpívání koled s kolegy nemocným lidem v nemocnici, moc ráda akci podpořím,” okomentovala akci Petra Staňková. Akci podpořila i její herecká kolegyně Tereza Hrabalová.

 

Děkujeme všem, kdo jste darováním nebo nákupem kabelky podpořili třetí ročník Kabelkového veletrhu v Uherském Hradišti, partnerům veletrhu a dobrovolníkům, kteří nemalou měrou přispěli k jeho úspěchu. Těšíme se na setkání s kabelkami v roce 2018.


Fotografie z Kabelkového veletrhu v Uherském Hradišti

Za úvodní fotografii děkujeme Janu Karáskovi z Deníku


Méně...
 
První Dobročinný bazar NADĚJE v Uherském Hradišti

První Dobročinný bazar NADĚJE v Uherském Hradišti

14.12.16

Příjemná vánoční atmosféra, radost ze setkávání a ochota pomáhat. To byl Dobročinný bazar NADĚJE.


Více...
 
První Dobročinný bazar NADĚJE v Uherském Hradišti

První Dobročinný bazar, který se uskutečnil ve čtvrtek 8. prosince v prostorech Dobročinného obchodu a Cafe 21 se nesl v příjemné předvánoční atmosféře, radosti ze setkávání a ochotě pomáhat. Jeho hlavním cílem bylo získání finančních prostředků na pomoc lidem s handicapem, ale také prezentace služeb NADĚJE.

K úspěchu bazaru přispěly spousty dobrovolníků ať už z rodinného centra Akropolis, Informačního centra pro mládež, studentky SPŠHZ či kadeřnice a kosmetičky ze Střední školy služeb a samo sebou i řada pozvaných hostů, kteří zpříjemnili odpoledne v Cafe 21 autorským čtením, hrou na klavír, zpěvem vánočních písní nebo módní přehlídkou.

Děkujeme všem dárcům přineseného zboží, finančních prostředků i těm, kteří si přišli nakoupit či se jen zastavili na kus řeči. Poděkování rovněž patří i všem parterům a dobrovolníkům, kteří nemalou měrou přispěli k úspěchu akce. Výtěžek ve výši 20.224 Kč bude věnován na pracovní terapie lidí s mentálním postižením v dílně NADĚJE v Uherském Hradišti.  

O tom, že dobročinný bazar byl společenskou událostí, místem náhodných setkání a radosti z "úlovků" se můžete dočíst také na stránkách Slováckého deníku a Dobrého dne s kurýrem.

 

Fotografie z Dobročinného bazaru naleznete ve fotogalerii

Děkujeme za poskytnít fotografií paní Ševčíkové ze SŠPHZ a paní Vackové z ICM


Méně...
 
DOBROČINNÝ BAZAR PODPOŘÍ LIDI S HANDICAPEM

DOBROČINNÝ BAZAR PODPOŘÍ LIDI S HANDICAPEM

26.10.16

Některé věci mohou být pro někoho zdánlivě nepotřebné, avšak potřebné pro druhého. Na tomto jednoduchém principu je založen Dobročinný bazar


Více...
 
DOBROČINNÝ BAZAR PODPOŘÍ LIDI S HANDICAPEM

Některé věci mohou být pro někoho nepotřebné, avšak potřebné pro druhého. Na tomto jednoduchém principu je založen Dobročinný bazar, který pořádá uherskohradišťská pobočka NADĚJE 8. prosince 2016 ve spolupráci s rodinným centrem AKROPOLIS a Informačním centrem pro mládež v prostorech Dobročinného obchodu NADĚJE a Cafe 21 na Masarykově náměstí 21, v budově bývalé jezuitské koleje.

 

Až do 18. listopadu mohou dárci odevzdávat nepotřebné, ale stále použitelné věci na čtyřech sběrných místech v Uherském Hradišti, aby se mohly dát k prodeji a stát se tak opět užitečnými.

Výtěžek z prodeje bude věnován na pracovní terapie lidí s mentálním postižením.

 

 

Oblečení, boty, kabelky, šperky, hračky, knížky, vybavení do domácnosti…. Vše co vás napadne, zachovalé a vhodné k prodeji můžete darovat ve všední dny v těchto sběrných místech:

Dobročinný obchod NADĚJE ( bývalá jezuitská kolej)

NADĚJE, UHERSKÉ HRADIŠTĚ ( bývalá celnice)

AKROPOLIS, RODINNÉ CENTRUM (Stará Tenice 1195, UH)

Realitní kancelář RE/MAX Plus (Stojanova 508, UH)

Uspořádejte sbírku mezi kolegy a známými a my si pro věci po dohodě přijedeme.


Méně...
 
Co je nového v Dobročinném obchodě NADĚJE?

Co je nového v Dobročinném obchodě NADĚJE?

09.09.16

Již deset měsíců funguje náš Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti. Za tu dobu se stal velmi oblíbeným mezi veřejností a reakce návštěvníků jsou veskrze pozitivní.


Více...
 
Co je nového v Dobročinném obchodě NADĚJE?

Již deset měsíců funguje náš Dobročinný obchod NADĚJE v Uherském Hradišti. Za tu dobu se stal velmi oblíbeným mezi veřejností a reakce návštěvníků jsou veskrze pozitivní.  Zákazníci darují nebo nakupují, protože chtějí přispět na dobrou věc, a druzí, protože zkrátka chtějí koupit originální kousky. A ty jsou někdy opravdu originální, jako třeba kávová souprava v bruselském stylu navržená Jaroslavem Ježkem. Takové věci se v obchodě dlouho neohřeji stejně jako kabelky nebo značkové oblečení.

 

O tom, že je obchod užitečný hned v několika směrech není pochyb. Kromě získání finančních prostředků na podporu našich služeb od května tohoto roku do obchodu pravidelně dochází  klienti ze Sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti. Práce v obchodě je jedním z programů dílny. Klienti získávají důležité sociální kontakty, učí se pružně reagovat na vzniklé situace, zdokonalují své pracovní návyky. Podpořit jejich snahu můžete i vy darováním nebo nákupem věcí v obchodě. Kromě darovaných věcí můžete zakoupit i výrobky klientů z našich sociálně terapeutických dílen.

 

Každý může do obchodu přinést věci, které nepotřebuje, ale které mohou ještě sloužit dalším lidem, ať už je to oblečení, domácí potřeby, porcelán, hračky, knihy, sportovní potřeby nebo nevhodné dárky.

Tím, že nevyužité věci nacházejí v obchodě nové majitele a nekončí na skládce, ale vracejí se zpět do života, přispívá obchod pozitivně na životní prostředí.  Oblečení, které není prodáno, je dále recyklováno.  Buď přímo v naší sociálně terapeutické dílně nebo dále u společností zabývajících se znovuzhodnocením druhotných surovin.

Vaše nepotřebné, ale stále použitelné věci můžete darovat do Dobročinného obchodu na Masarykově náměstí 21 v Uherském Hradišti. Obchod se nachází v bývalé jezuitské koleji vedle Informačního centra po-pá: 9:00-12:30 13:00-17:00.  Dary přijímáme i poštou. To nás vždy potěší, jako třeba balíček od paní Šerákové, který k nám doputoval až ze Zvole u Prahy.


Méně...
 
Kabelkový veletrh v Uherském Hradišti překonal očekávání

Kabelkový veletrh v Uherském Hradišti překonal očekávání

18.05.16

Druhý ročník Kabelkového veletrhu, který za velkého zájmu dam, dívek, ale i pánů proběhl v pondělí 16. května ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti  nabídl 1 800 kabelek


Více...
 
Kabelkový veletrh v Uherském Hradišti překonal očekávání

 

Druhý ročník Kabelkového veletrhu, který za velkého zájmu dam, dívek, ale i pánů proběhl v pondělí 16. května ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti  nabídl téměř 1 800 kabelek.  Mezi nejcennější na Kabelkovém veletrhu patřily zcela jistě designové kousky návrhářů. Nechyběly ale ani zajímavé retro kousky.  Za úspěch patří velké poděkování všem, kteří kabelku do projektu darovali i těm, kteří si přišli kabelku koupit a námi stanovené ceny zaokrouhlovali směrem nahoru. Nových rolí prodavaček se s velkým úspěchem zhostily také herečky Slováckého divadla Kamila Zetelová, Petra Staňková a Tereza Hrabalová.

Výtěžek této unikátní dobročinné akce ve výši rovných 49 000 korun bude věnován na pracovní terapie klientů sociálně terapeutické dílny NADĚJE v Uherském Hradišti.

 

Velmi si vážíme mediální podpory a pomoci Slováckého deníku, který akci zviditelňuje na stránkách svého periodika.

 

Děkujeme všem, kdo jste darováním nebo nákupem kabelky podpořili druhý ročník Kabelkového veletrhu v Uherském Hradišti, partnerům veletrhu a dobrovolníkům, kteří nemalou měrou přispěli k jeho úspěchu. Těšíme se na setkání s kabelkami v roce 2017.

 

Reportáž z veletrhu v TV Slovácko

 

Fotografie z veletrhu naleznete zde

 

 


Méně...