Vysoké Mýto

 
 

Hledáte-li formuláře žádosti o poskytnutí služby nebo další informace, přejděte do sekce Dům pokojného stáří / Dokumenty ke stažení nebo klikněte zde.

 
 
ANDĚLSKÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

ANDĚLSKÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

10.12.19

Na adventní výtvarné dílně si klienti vytvořili nápadité andílky z borovicových šišek. Tento námět přinesla jedna naše klientka, jež se výtvarných dílen pravidelně účastní a která jej našla v jednom časopise. Nápad se líbil nám všem, tak jsme rádi souhlasili


Více...
 
ANDĚLSKÁ VÝTVARNÁ DÍLNA

 

Na adventní výtvarné dílně si klienti vytvořili nápadité andílky z borovicových šišek. Tento námět přinesla jedna naše klientka, jež se výtvarných dílen pravidelně účastní a která jej našla v jednom časopise. Nápad se líbil nám všem, tak jsme rádi souhlasili s jeho realizací. Přítomní klienti se svou vlastní představivostí modelovali andílky ze šišek tak, že nakonec ani jeden z nich nebyl úplně stejný. Andělé pro nás znamenají nejen figurky, ale jsou v našem vnímání zejména duchovním symbolem lásky, ochrany a pomoci člověku a dalším živým bytostem. V tomto adventním a vánočním čase jsou nám lidem možná ještě blíž.


Méně...
 
ANDĚL S MIKULÁŠEM V NADĚJI

ANDĚL S MIKULÁŠEM V NADĚJI

10.12.19

I naše zařízení letos opět 5. prosince navštívil krásný Anděl s dobrým Mikulášem. Našim klientům rozdávali mikulášskou nadílku – plněné perníčky a rozzářili tak mnoho tváří našich obyvatel radostí, dojetím a spokojeností. Každý klient i


Více...
 
ANDĚL S MIKULÁŠEM V NADĚJI

 

I naše zařízení letos opět 5. prosince navštívil krásný Anděl s dobrým Mikulášem. Našim klientům rozdávali mikulášskou nadílku – plněné perníčky a rozzářili tak mnoho tváří našich obyvatel radostí, dojetím a spokojeností. Každý klient i zaměstnanec dostal od této dvojice sladkou odměnu.  Svoji návštěvu a nadělování ohlašovali Andílek s Mikulášem zvoněním na zvoneček v celém našem domově, vše se opět povedlo „na výbornou“ a všichni si mikulášský den moc užili.


Méně...
 
PŘEDNÁŠKA PANÍ MACKOVÉ - ČESKÉ POVĚSTI

PŘEDNÁŠKA PANÍ MACKOVÉ - ČESKÉ POVĚSTI

06.12.19

Poslední přednáškou paní Mgr. Martiny Mackové v tomto roce bylo povídání o Pověstech českých. S klienty si společně připomněli ty nejznámější české pověsti a poté si o tom podrobně povídali. Jednalo se např. o pověsti: Praotec Čech, Král


Více...
 
PŘEDNÁŠKA PANÍ MACKOVÉ - ČESKÉ POVĚSTI

 

Poslední přednáškou paní Mgr. Martiny Mackové v tomto roce bylo povídání o Pověstech českých. S klienty si společně připomněli ty nejznámější české pověsti a poté si o tom podrobně povídali. Jednalo se např. o pověsti: Praotec Čech, Král Ječmínek, Dalibor, Dívčí válka, Horymír, Golem, Libuše a Přemysl… Pro doplnění paní Macková použila knížku Českých pověstí od Martiny Drijverové, kterou nám také zapůjčila.

 

Klienti si přednášku moc užili, příjemně si popovídali a již teď se těší na pokračování přednáškových pásem v příštím roce. Paní Mgr. Mackové za celoroční spolupráci velmi děkujeme a vážíme si jí.


Méně...
 
CANISTERAPIE V NADĚJI

CANISTERAPIE V NADĚJI

04.12.19

Canisterapeutka, paní Holubová, k nám pravidelně chodí se svými dvěma boxery Bakem a Rokym, již několik let. Canisterapie probíhá individuálně na pokojích klienta, a také ve skupince na společné jídelně. Klienti si mohou pejsky pohladit, dát


Více...
 
CANISTERAPIE V NADĚJI

 

Canisterapeutka, paní Holubová, k nám pravidelně chodí se svými dvěma boxery Bakem a Rokym, již několik let. Canisterapie probíhá individuálně na pokojích klienta, a také ve skupince na společné jídelně. Klienti si mohou pejsky pohladit, dát jim pamlsek a potěšit se s nimi. Klienti se na pejsky vždy moc těší a za návštěvu jsou rádi. Je to pro ně příjemně a smysluplně strávený čas.


Méně...
 
ZIMNÍ VÝTVARNÉ TVOŘENÍ S PANÍ ZAHÁLKOVOU

ZIMNÍ VÝTVARNÉ TVOŘENÍ S PANÍ ZAHÁLKOVOU

04.12.19

V období před adventem proběhlo pro naše klienty výtvarné tvoření se zimní tématikou. Pozvání přijala paní Zahálková, která pro klienty našeho domova v předchozích létech tyto rukodělné aktivity již organizovala. O tvoření byl i tento rok mezi klienty velký


Více...
 
ZIMNÍ VÝTVARNÉ TVOŘENÍ S PANÍ ZAHÁLKOVOU

V období před adventem proběhlo pro naše klienty výtvarné tvoření se zimní tématikou. Pozvání přijala paní Zahálková, která pro klienty našeho domova v předchozích létech tyto rukodělné aktivity již organizovala. O tvoření byl i tento rok mezi klienty velký zájem. Klienti si letos vyráběli pro radost veselého zimního skřítka ze štětky na malování, látkové čepice a ozdob. A potom se ještě klienti pobavili tvořením zimní rukavice z lesklého materiálu a vaty. Přítomní klienti se na této výtvarné dílně náramně bavili – procvičovali si u činnosti představivost i manuální zručnost. Vyrobené dárečky si klienti, s dobrým pocitem zábavného tvoření a vykonané práce, nechali na památku. Paní Zahálkové touto cestou moc děkujeme a těšíme se na další výtvarnou dílnu pod jejím vedením.


Méně...
 
VÝROBA KLUBÍČKOVÝCH ADVENTNÍCH VĚNCŮ

VÝROBA KLUBÍČKOVÝCH ADVENTNÍCH VĚNCŮ

27.11.19

Blíží se nám adventní čas a začínáme vytvářet vánoční výzdobu. Dnešní  odpoledne jsme si zpestřili tvořením věnců. Na pomoc nám přišla paní Hanka Tomašová, která se klientům věnovala, a společnými silami vytvářeli krásné věnce z klubíček z vlny.


Více...
 
VÝROBA KLUBÍČKOVÝCH ADVENTNÍCH VĚNCŮ

 

Blíží se nám adventní čas a začínáme vytvářet vánoční výzdobu. Dnešní  odpoledne jsme si zpestřili tvořením věnců. Na pomoc nám přišla paní Hanka Tomašová, která se klientům věnovala, a společnými silami vytvářeli krásné věnce z klubíček z vlny. Klubíčka jsme lepili pomocí tavných pistolí na polystyrenové korpusy a poté jsme je dozdobili vánočními doplňky – sněhovými vločkami, hvězdičkami a dalšími. Klienti si odnášeli krásné věnečky, které si mohou vystavit ve svém bytě, nebo jimi obdarovat své blízké. 

 


Méně...