Jablonec nad Nisou

 
 

Výsledek sbírky předčil očekávání

Výsledek sbírky předčil očekávání

25.11.14 | Jablonec nad Nisou

Jablonec n. N. - Za odpolední charitativní akci vybrali 750 kilo trvanlivých potravin pro potřebné.


Více...
 
Výsledek sbírky předčil očekávání

Jablonec n. N. - Za odpolední charitativní akci vybrali 750 kilo trvanlivých potravin pro potřebné.

„Jsme moc potěšeni, že lidé před Vánoci myslí i na ty, kteří žijí v nouzi,“ pochvaluje si Jiří Hána výsledek sobotní akce v rámci projektu Potraviny pomáhají. V Jablonci měl jako koordinátor Naděje na starosti sběrné místo v Kauflandu.


Do Potravinové banky mohli lidé přispět také v českolipském Albertu a v obchodních centrech v Liberci.

Je smutným faktem, že v České republice se na hranici chudoby, nebo sociálního vyloučení, pohybuje téměř jeden a půl milionu lidí. Jedná se zejména o seniory, matky samoživitelky, pěstounské rodiny a děti z dětských domovů a jiné humanitární organizace. Právě pro ně je pomoc prostřednictvím Potravinové banky, která spolupracuje s 12 organizacemi v kraji, určena.

„Vůbec jsme nemuseli nikomu nic vysvětlovat," poznamenal Hána s tím, že s informováním pomohli roznosem letáků i dva jablonečtí „elitní" bezdomovci. „Někdo se zastavil a dal třeba jen lahev oleje, ale stalo se, že nám přivezli celý košík s nákupem za sedmnáct set korun," popsal koordinátor Naděje.

Právě největší sdružení v kraji Naděje se stará o tisíc dvě stě lidí. Předseda Potravinové banky Liberec Jiří Cerman uvedl, že největší zájem je o základní potraviny cukr, sůl, mouku, ale i těstoviny, luštěniny a další. A konzervy, ty vydrží nejdéle.

Národní potravinová sbírka se v Česku konala teprve podruhé. V celé zemi se do sbírky zapojilo více než 380 obchodů. Jen v jabloneckém Kauflandu lidé na dobročinné účely věnovali 750 kilogramů trvanlivých potravin. „Dali jsme si cíl čtyři sta kilo a jsme velmi mile překvapeni. Vše už je roztříděno a přerozděleno," dodal v neděli Hána.

 

 


Méně...
 
NADĚJE vás ZAHŘEJE

NADĚJE vás ZAHŘEJE

16.11.14 | Jablonec nad Nisou

Srdečně vás zveme na předvánoční zastavení se sněhovými vločkami, hezkou muzikou, svátečním slovem, překvapením a jistě hřejivou atmosférou...


Více...
 
NADĚJE vás ZAHŘEJE


Méně...
 
Zapojte se do Národní potravinové sbírky

Zapojte se do Národní potravinové sbírky

16.11.14 | Jablonec nad Nisou

22. listopadu 2014 se uskuteční druhý ročník Národní potravinové sbírky. Do sbírky se v Liberci, Jablonci nad Nisou a Mladé Boleslavi zapojí také NADĚJE, která je členem Potravinové banky Liberec. Sbírka spolu s projektem Potraviny pomáhají upozorňuje na nedostatek potravin mezi některými skupinami obyvatel - jako jsou senioři, matky s dětmi nebo rodiny v tísni - a umožňuje projevit solidaritu a pomoc konkrétním a adresným způsobem.


Více...
 
Zapojte se do Národní potravinové sbírky

22. listopadu 2014 se uskuteční druhý ročník Národní potravinové sbírky. Do sbírky se v Liberci, Jablonci nad Nisou a Mladé Boleslavi zapojí také NADĚJE, která je členem Potravinové banky Liberec. Sbírka spolu s projektem Potraviny pomáhají upozorňuje na nedostatek potravin mezi některými skupinami obyvatel - jako jsou senioři, matky s dětmi nebo rodiny v tísni - a umožňuje projevit solidaritu a pomoc konkrétním a adresným způsobem. Národní potravinovou sbírku v rámci projektu Potraviny pomáhají organizuje odborná platforma Byznys pro společnost společně s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy.

 

V loňském roce se v rámci Národní potravinové sbírky vybralo více než 66 tun potravin, které byly následně rozvezeny matkám s dětmi v azylových domech, lidem bez domova, dětem do dětských domovů a dalším potřebným jako např. lidem s fyzickým či mentálním postižením. Část potravin putovala i do nízkoprahových zařízení.

Nyní už jsou všechny potraviny z loňské sbírky rozdány. Organizátoři této akce ale věří, že i letos bude sbírka úspěšná a potravinové banky se opět naplní.

K hladkému průběhu celé Národní potravinové sbírky je zapotřebí přes 2 000 dobrovolníků. Všichni, kteří mají zájem se do této akce aktivně zapojit, se mohou hlásit na stránkáchwww.potravinypomahaji.cz nebo u jednotlivých regionálních organizátorů.

 

V Liberci bude možné darovat potraviny v sobotu 22. listopadu od 8 do 20 hodiny v prodejnách Albert (OC Nisa), Penny (Rochlice a Pavlovice) a Globus.

V Jablonci nad Nisou proběhne sbírka v prodejně Kaufland ve Mšeně.

V Mladé Boleslavi bude možné darovat potraviny v Kauflandu a Penny na Jičínské ulici.

 

 

 


Méně...
 
Zamyšlení Pavla o Pavlovi

Zamyšlení Pavla o Pavlovi

08.10.14 | Jablonec nad Nisou

a tak zůstává víra, naděje a láska


Více...
 
Zamyšlení Pavla o Pavlovi

Milí bratři a sestry,

rád bych vás pozdravil se slovy apoštola Pavla : „a tak zůstává víra, naděje a láska, ale největší z té trojice je láska“, 1.Kor.13,13. Všichni, kteří se podílíme na práci s lidmi na okraji, ať je to v praktické pomoci nebo v duchovní oblasti, víme, že lidem bez domova, mnohdy i zaměstnancům středisek, chybí víra ve spasitelnou moc Pána Ježíše Krista. A tak zůstává na prvním místě pomoc praktická a ta duchovní je na místě druhém nebo místě žádném. Škoda, že ve střediscích nepracuje více opravdových křesťanů. Poté by ta pomoc lidem nebyla jen jednostranná, fyzická.  Je-li však v té pomoci láska, pak už je v té pomoci větší rozměr. Ano, vírou v Pána Ježíše Krista může být člověk zachráněn a proměněn už v tomto čase a na jakémkoliv místě. Rád bych vás povzbudil, že Pán je toho mocen a také tak koná. Já jsem toho svědectvím. Než jsem uvěřil, v mém životě byly drogy, hraní výherních automatů, 11tileté vězení a život na ulici. Někdy v nás umírá naděje, že se osudy lidí bez domova nebo našich bližních kolem nás nezmění. Bůh má svůj čas pro každého člověka, proto buďme trpěliví a v modlitbách vytrvalí a směle hlásejme Boží slovo a mějme vždy naději v Kristu, neboť milost je v Jeho rukách. V poslední řadě je láska, která převyšuje víru i naději. Kéž v našich životech jde láska ruku v ruce s vírou, kterou bude provázet Boží naděje. A kéž jsou naše životy živým svědectvím o Bohu a požehnáním pro lidi kolem nás. Buďme jako stromy, ze kterých si mohou lidi utrhnout trochu toho dobrého ovoce, např. lásky a trpělivosti,….Gal. 5,22. A pokud nám některé z ovoce Ducha svatého chybí, modleme se, aby se na nás urodilo. Hledejme v setkání s lidmi příležitost k hlásání Božího slova. Apoštol by řekl : „Hlásejme Boží slovo, ať jdeme vhod, či nevhod.“ A nezapomínejme, že práce v Pánu není marná. Přeji mnoho Božího požehnání ve službě, v práci i v rodinných životech.

 

                                                                                                                                     Pavel Kadaši


Méně...
 
Bezdomovci uklízejí město

Bezdomovci uklízejí město

24.09.14 | Jablonec nad Nisou

  17. září 2014 od 10,30 – 12,00  proběhla v Jablonci nad Nisou dobrovolná brigáda na trase azylový dům – Vikýř – park 5. Května 


Více...
 
Bezdomovci uklízejí město

 17. září 2014 od 10,30 – 12,00  proběhla v Jablonci nad Nisou dobrovolná brigáda na trase azylový dům – Vikýř – park 5. Května, naproti Policii ČR. Akce se  zúčastnilo 6 klientů Karel, Abé, Láďa, Josef, René, Aladár, pod záštitou našeho terénního sociálního pracovníka Karla. " Nebylo nás sice moc, ale udělali jsme kus poctivé práce. Počasíčko nám přálo, bylo jasno, trošičku foukal větřík, který nám občas rozfoukal zametené listí, takže jsme některé úseky uklidili nadvakrát. O to více jsme měli z vykonané práce dobrý pocit při pomoci na zvelebení našeho města."

Za odvedenou práci jsme klientům poděkovali a protože byl čas na oběd, všichni brigádníci se po dobře vykonané práci těšili na chutné jídlo.

 

Určitě i do budoucna se takovéto záslužné činnosti chceme věnovat častěji, alespoň 2 x do roka, abychom byli nápomocni při  udržování pořádku a čistoty v našem městečku . Plánujeme společnými silami uklidit ještě větší prostory, například i u Kauflandu a  bývalém  Albertu ve Mšeně, okrajové periférie, časem možná i  lesní brigády v součinnosti s Českými lesy.  Věříme tomu, že se kus práce zase udělá. Proto ještě jednou děkujeme našim klientům při jejich účasti na provedené brigádě.  

 



Méně...
 
Píseň o naději

Píseň o naději

24.09.14 | Jablonec nad Nisou

Poslechněte si píseň pro NADĚJI o naději od jablonecké kapely Kaiserband


Více...
 
Píseň o naději

Děkujeme jablonecké kapele Kaiserband za tento hezký dárek, který si můžete užít kliknutím na fotku z koncertu.

Pro spuštění písně klikněte na fotografii:


Méně...